Време е за нещо вкусно: Сладък бриош с масло
Френски сладък хляб
Продукти:
8 г суха мая
6 супени лъжици хладка вода
180 г брашно
1 щипка сол
6 чаени лъжици пудра захар
1 голямо яйце
35 г масло, разтопено
За намазване:
1 жълтък, разбит
Една захар на кристали
Приготвяне:
Разтворете маята в хладката вода, докато шупне леко. Добавете останалите съставки и разбийте с миксер за тесто. Намажете правоъгълна форма за печене и поставете в нея тестото. Покрийте и оставете да втаса за 2 часа. Намажете бриоша с жълтъка. Поръсете с едрата захар отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25 минути.
Почина световен шампион на Германия
Нов онлайн капан ужили семейство - поръча си двигател, а пристигна детска играчка
ЕК чертае есенната икономическа прогноза: България расте, но инфлацията се завръща през 2027 г.
Как да постъпим, ако имаме по-големи суми в брой
Имаш неплатен фиш или глоба? Забрави за технически преглед от май 2026 г.
Българският бизнес влиза в 2026 г. със сдържан оптимизъм въпреки нарастващите разходи и липсата на кадри
Ето я колата, която ще се прави в България
От Дамаск до Бургас-колоритната история на медните съдове
