×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Заведенията излизат на национален протест на 27 януари


21 Януари 2021, Четвъртък, 20:30 ч.

Цената на затварянето доведе до фалити, разорени семейства и повече болни хора, защото здравеопазването в България е платено, пишат от БАЗ

От Българска асоциация на заведенията обявиха официално, че излизат на протест. Ричард Алибегов по-рано днес каза, че няма накъде повече да се отстъпва и обяви, че се обмислят протестни действия.

Ето какво съобщават от БАЗ на страницата си във Фейсбук: Основният дълг и отговорност на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България е да защитават интересите на нашия бранш.

Отново сме изправени до стената, след като месеци наред бяхме заблуждавани с подвеждаща информация. Ние оставаме единственият затворен бизнес на фона на тълпите в други сектори от търговията, които не са от ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ!

Единственото ни желание беше да работим. Неправилното управление на пандемията и държавата ни отнеха правото на труд и препитание. Без стабилни и задоволителни идеи и решения за компенсирането ни.

Ние наблюдаваме, че затварянето не е временно, а се превърна в постоянно. Цената на затварянето доведе до фалити, разорени семейства и повече болни хора, защото здравеопазването в България е платено!

За нас няма друго възможно решение, освен да обявим несъгласието си с тази поредна несправедливост и дискриминация спрямо бизнеса ни.

Обявяваме национален протест и апелираме всички бизнеси, засегнати от заповедите за забрана на работа, да ни подкрепят в уречения ден и час! Искаме отваряне на ВСИЧКИ затворени бизнеси!




12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
Кофе бабоне
22.01.2021 10:34:24
1
1
Нека фалират клошарите. Всички пишман баровци теглили кредити да си купят някоя 10-15 годишна лукзозна кола и ся не могат да си ги плащат. Кой изобщо им сяда на отрепаните кафенета освен разни малки с*ерми от селата край Бургас и разни клошари буквално с 5 лв в джоба хаха
11.
PTO
22.01.2021 09:45:06
1
3
To №4
P.S. В този град поголовна е разликата между цени и заплати. На никой шеф не му се дава нормална заплата. Отделно се измислят минимални прагове, не плащане на осигуровки, пътни, глоби, изпращане на борсата, неплатен отпуск.
В същото време гъзария по заведения, авто паркове, хотели, кичозни палати. Надменно отношение към персонала.
Затова младите и можещи поемат "По фабриките* на Германия, Америка и Австралия".
10.
И КАТО
22.01.2021 08:23:38
1
2
Излезете да протестирате,ша го накривите на някой....хахахаха......
Колкото има файда от всякакви протести изобщо.......Видяхме какво става на ПРОТЕСТИТЕ у СофЕТО........
Псетата си лаят....кервана си върви...........
Ма виж,да изядете някоя яка глоба и полицейски бой е много по-вероятно.....
Така,че...кротко.......
С протести или без ....,,спете спокойно деца,, както в песента....
Кораба потъва...... и бавно и полека,България си отива.......
Което е направо УЖАСЯВАЩО И ТРАГИЧНО.....
9.
Не познавам
22.01.2021 08:22:26
4
5
и не съм виждал собственик на заведение, вкл. и кварталните кръчми, който да не кара ако не Х5-ца , то поне Порше Кайен...
Така че приказките за "фалиралите семейства" са ала-бала!
Я им пуснете НАП-а или икономическа за проверка на имуществото, доста смрад ще излезе!
8.
Валентин
22.01.2021 00:28:36
4
0
Нека да гласува ме пак за тях.Да ги изминем стига вече сме чакали.Всички имаме семейства, които гладуват ,повечето имот и кредити и то не малки.Стига чашата преля.
7.
Бай Петко
21.01.2021 22:26:31
0
4
До 6
Вместо да пишеш, вземи та направи нещо. Влез в ролята на Левски и Ботев.
Да пише, всеки може.
6.
Хроника на една предизвестена смърт
21.01.2021 21:55:33
4
4
За нашите избори: мисля, че ще бъде поредица от много гърчове на нашето общество, тъй като нашето общество няма потенциалa да реши собствените си проблеми. Българското общество няма познавателния потенциал, няма човешкия, демографския, експертния потенциал, няма куража дори да погледне реалността в очите. Собствената си реалност, за самите себе си.

Казвате, че народът не желае да живее по старому, а не, може, може – както не са желаели, така 500 години са живели. Не е патриотично, но за сметка на това е исторически достоверно.

В. ВАСИЛЕВ: Но пак са се намерили лудите глави!

– Лудите глави са се намерили не благодарение, а въпреки обществените нагласи – както сега му казваме по модерному. Забравят се някои срамни части от българската история – когато Ботев е слязъл на Козлодуй, двама овчари като видели кой идва, вместо да отидат да посрещат четата, отърчали, както пише Захари Стоянов, в съседното черкезко село да съобщят, че „лошави хора са слезли на брега“, та властите да вземат мерки, да се опази царщината. Хубаво е да се познава историята, а не да си въобразяваме каква история сме имали.

За изборите – ще имаме патова ситуация. Срещу нас има политико- олигархично-криминална структура, която няма да допусне по никой начин да бъде детронирана просто ето така! Твърде голям е залогът – той е икономически, финансов, не казвам политически, защото това не е политическа структура. Каква политика има ГЕРБ, що за политическа структура е това? Кои са техните идеи, кои социални слоеве те представляват?

Ние ще влезем в поредица от кризи, но понякога една система рухва чрез поредица от кризи. Например, когато има резонанс, системата започва да се тресе от твърде много резонанси и накрая се срутва. Твърде дълго беше създавана тази Вавилонска кула на страха, наглостта, престъплението и на арогантността. Идва време да се срути обратно надолу.

В.ВАСИЛЕВ: Човек, като живее достатъчно дълго време тук и като познава действителността, започва да изпитва срам, от това, което вижда. Как може нашият народ да измие срама от това, че сме се оставили такива хора да ни управляват?

– Смятам, че срамът е гняв, обърнат навътре към самите себе си. Трябва да се разгневим на самите себе си, на нашия манталитет, на нашата мърлявщина и безволевост, на мързела ни, липсата на гръбнак, на непрекъснатото ни мрънкане и оправдание с някой друг. За всичките беди сме си виновни само и единствено ние и, когато разберем това, ще бъдем свободни.
5.
Пич
21.01.2021 21:23:41
6
5
Аз ходя постоянно по заведния,там се храня, но лично за Бургас с две ръце им пожелавам всички да фалират. Не се наядох те бе. Стига сте били толкова нагли. Намалиха Ви ДДС, после на бирата и виното също и какво стана мижави порции, цени все едно сме на центъра на Париж. Заплатите на персонала мижави, работното време 17 часа, осигуровки има няма.. Еми стига вече... оляхте се. И този Ранду защо го слушате, този е един от много лъжци в тази мижава държава България
4.
Пич
21.01.2021 21:23:36
4
7
Аз ходя постоянно по заведния,там се храня, но лично за Бургас с две ръце им пожелавам всички да фалират. Не се наядох те бе. Стига сте били толкова нагли. Намалиха Ви ДДС, после на бирата и виното също и какво стана мижави порции, цени все едно сме на центъра на Париж. Заплатите на персонала мижави, работното време 17 часа, осигуровки има няма.. Еми стига вече... оляхте се. И този Ранду защо го слушате, този е един от много лъжци в тази мижава държава България
3.
RE-1
21.01.2021 21:21:31
2
5
Дали ще бъдат подкрепени от населението или ще стане както с полицейските протести ?
Аз мога и без заведения от типа на "някоя квартална кръчма".
Пия кафе "за из път" и се надявам някой да ми пусне монета в празната чаша.
2.
Къф протест бе
21.01.2021 21:04:46
5
10
дръжте си парите за кислорода в инфекциозното ,щото струва скъпичко

Паразити
1.
Никой не му пука за заведенията
21.01.2021 21:04:10
7
14
Много ми дреме, да си останат затворени.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори