×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Живко Господинов: Нови паркинги и евтини билети, а не Синя зона ще реши проблема в жк "Възраждане"


Живко Господинов: Нови паркинги и евтини билети, а не Синя зона ще реши проблема в жк "Възраждане"
Не е нужно ново разширяване на платеното паркиране, тази концепция вече отдавна не работи и е изчерпана, смята зам.-председателят на ОбС-Бургас
20 Януари 2021, Сряда, 13:59 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Необходимо е изграждането на етажни паркинги – идея, която се лансира в определени предизборни кампании, но след това не се осъществява, коментира председателят на БСП-Бургас

Две са решенията на проблема с паркирането на жителите от жк „Възраждане“, които поискаха разширение на обхвата на Синята зона. Нито едно от тях обаче не е свързано с това, което те искат (ВИЖ ТУК). Това каза зам.-председателят на ОбС-Бургас и председател на БСП-Бургас Живко Господинов. Решенията са: Изграждане на етажни паркинги в центъра от една страна; и намаляне на цената на билета за градския транспорт от друга. 

„Това, което виждаме с тази поредна подписка, е нещо, за което предупреждаваме от 10 години, когато за пръв път бе въведена Синята зона. Тя не решава проблемите с паркирането, а капацитетът й вече е напълно изчерпан. Получава се ефектът на доминото – в нововъведена Синя зона винаги има хора, които не желаят да плащат стикерите си и местят автомобилите си в съседен район, където паркирането все още е безплатно. Така проблемът с паркирането реално само се пренася от район в район, вместо да се решава. Това води до подобни петиции, но те не са изходът от създалата се ситуация“ каза пред Флагман.БГ Господинов.

Той припомни, че адекватно решение има и то се изразява в изграждането на етажни паркинги – идея, която на няколко пъти вече бе лансирана, но така и още не се е осъществила. „Обикновено това предложение се появява около изборите, след което бързо се забравя и остава неизпълнено. А тези съоръжения реално биха решили проблема с паркирането – жителите да имат възможност да заплащат годишна такса и да паркират необезпокоявано, на закрито своите автомобили. Всеки да знае, че има определено място в етажния паркинг, което е точно него“, подчерта Господинов. 
Според тази концепция живущите ще могат да паркират на определно място, докато улиците, където сега е Синята зона, могат да останат свободни и да се използват по предназначение. 

Другото, според председателя на общинската организация на БСП-Бургас решение за проблема, е намалянето на цената на билета за градския транспорт. Той бе категоричен: Искаме да свалим хората от автомобилите, искаме да няма проблем с паркирането в центъра. Но билета за градския транспорт е втория най-скъп в България, при положение, че Бургас е на десето място по доход... Това е предложение, което правим на всеки 6 месеца и към „Бургасбус“, и към администрацията, но засега няма реакция. А намалянето на цената би било добре и за самия общински превозвач, тъй като откакто бяха въведени увеличенията в цената, се забеляза и резкият спад в пътникопотока“, коментира още Живко Господинов.
 


В категории: Политика


15
Коментара
Батето се оказа пророк
Батето се оказа пророк 06/05/2024, Понеделник 14:00 0
15
Коментара по темата
15.
До 4
22.01.2021 08:47:44
0
0
Много сте наивна. Значи шепа хора могат да спрат строеж на паркинг, но подписка от 200 души не могат да спрат разширение на синя зона или продажбя на общински имот. Никой не го интересуват вашите подписки - правят ви на маймуни
14.
Учуден
22.01.2021 08:45:03
0
0
Може ли да покажат БСП как 10 г са предупреждавали за това и протоколите, как са гласували при предишните разширявания? Ако те не могат - аз ще покажа :)
13.
Квартален
21.01.2021 08:26:14
3
1
https://www.peticiq.com/-sinqzonaburgas?s=81696381

Тук може да се 'подпишете' за разширяването на зоната. Синята зона не ми гарантира парко място, но определено увеличава шансовете ми! 60лв за един автомобил годишна такса, това ли ви се свиди?!?! Всеки ден виждам хора който паркират на ул. Пробуда където живея и се отправят пеша към центъра....това не е паркинг!!!
12.
недоволна
20.01.2021 21:38:46
5
4
Всички работещи в цгч спират на уул. Пробуда на паркинга пред бл.31 и нашите коли къде да отидат ,нека е синя зона
11.
До 9
20.01.2021 15:48:26
1
3
Йордан Георгиев е за паркинга , но той е от ГЕРБ
10.
До 9
20.01.2021 15:48:18
1
3
Йордан Георгиев е за паркинга , но той е от ГЕРБ
9.
Паркигът
20.01.2021 15:32:24
1
5
Как мислите, има ли в БСП специалисти по надземни и подземни паркинги...???
8.
До 7
20.01.2021 15:24:58
0
9
Хотелите с частна собственост. Няма как да стане. В същото време не е нужно да подаряваме на хотелите общински земи, за паркинги или за нещо от което те ще печелят за сметка на бургазлии. Между другото тази четници беше пусната вчера в Групата н мамите на Бургас във фейсбук от тролски профил, колко удобно. За един ден даже я взеха предвид в Общината - брех много бързо са когато ще прибират пари от разбитите улици.
7.
Сладурска партия
20.01.2021 15:17:34
1
15
Ако, бяхте предложили един хотел в центъра да стане етажен паркинг щях да гласувам за Вас....
Но, с такива "идеи" - мерси....
6.
Паркинг?
20.01.2021 15:07:06
7
6
И как ще се стопанисва този паркинг, нали ще има разход? Колко ще струва паркирането там? Или просто се хвърля една идея ей така?!? Ако е платен пък, кой ще паркира там, като по улиците е безплатно? ЦГЧ синя зона с една цена, по кварталите със стикер по местоживеене на по-ниска (половин) цена.
5.
Браво
20.01.2021 14:58:54
4
18
Живко този път е прав. Трябва да се изгради паркинг на няколко нива за паркиране на автомобили на живущите в комплекса.
Всичко друго е временна работа.
4.
Зоя
20.01.2021 14:58:49
6
11
Живея на Раковски, първа буферна на съществуващата "Синя зона" - целият комплекс трябва да е с платено паркиране, така работещите в ЦГЧ няма да си паркират колите тук. Да, етажите паркинги са страхотна идея, и да тази партия дето го обеща искаше да го реализира, имаше проект готов с финансирана, но живущите в определен район (шепа хора) направиха подписка, че вредните газове ще им пречат и всичко приключи.
3.
МЯУ
20.01.2021 14:51:32
4
9
Помислете за хората, които живеят на квартира в районите със синя зона. Не сме против да си плащаме, просто ни дайте възможност да го направим. Толкова средства ще влязат в общината.
2.
Георгиев
20.01.2021 14:51:22
11
14
Синята зона е добро решение. Живея на Княз Борис и откакто има синя зона вече има къде да се паркира. Преди това тук паркираха всички работещи в центъра и беше кошмар.
1.
Бургас
20.01.2021 14:16:22
12
16
Живко не се възползвай от недоволството на хората, до сега спа а сега наближават избори и се заинтересува от проблемите на хората.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Батето се оказа пророк Батето се оказа пророк Секретарката на Иван Славков проговори 13 години след смъртта му След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности В детството си Дебора Иванова била убедена, че по някакъв начин има силата да предизвиква предстоящите събития само с мисълта си и поради тази причина дълго време била измъчвана от непоносимо чувство за вина Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Днес официално бе открит и сезонът на остров „Света Анастасия“ Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Не намерих отговор, има нещо, което не знаем, сподели генералът „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море Той уверява, че българската армия не е статична и стои стабилно на югоизточния фланг на НАТО Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак За чудото разказа игуменът Паладий, а кметът Иван Алексиев сподели, че се надява Илия Луков да зарадва хората с песните си Започва Светлата седмица Започва Светлата седмица С това се поставя завършек на великденския празничен цикъл Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Вторият ден на Великден тази година съвпада и с Деня на храбростта и на Българската армия Пари и вълшебни мигове за Овена, а Стрелецът да носи дрехи в светли цветове! Пари и вълшебни мигове за Овена, а Стрелецът да носи дрехи в светли цветове! Хороскоп за деня – 6 май 2024, понеделник Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника!
Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Режисьорът извади някои пикантерии от кухнята на попфолка в подкаста „При Тото“ Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Пред очите на цяла България в шоуто на Би Ти Ви синоптичката показа най-добрият танц за вечерта, спечели максималните 40 точки от журито и въпреки това беше изпратена на елиминация и за малко не отпадна Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Най-колоритният арбитър в предаването, Димитър Ковачев – Фънки , прибира по 6 бона на лайф Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Никъде по света, освен в Европе, лидерите не се радват на факта, че скоро народите им няма да са мнозинство в собственште си държави САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбас и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г.
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори