×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Проф. Костадин Ангелов: Социални лешояди си играят със страховете на хората!


Проф. Костадин Ангелов: Социални лешояди си играят със страховете на хората!
България не избира кои ваксини да си поръча, а участва в европейско споразумение за доставката им, подчерта здравният министър
18 Януари 2021, Понеделник, 18:17 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

България не е избирала ваксините, поръчали сме с европейско споразумение, гневен бе здравният министър

 

Здравният министър проф.д-р Костадин Ангелов бе гневен на твърденията, че правителството е избрало с лобизъм най-голямата доставка от все още неодобрената ваксина на „Астра Зенека“.

Припомняме, че от ваксината, която е от конвенционален тип, а не от РНК като „Модерна“ и  „Пфайзер“ сме поръчали 4,5 млн.дози, които ще се използват в масовата имунизация. От „Модерна“ и „Пфайзер“ поетапно ще пристигнат още толкова.

Британското откритие се очаква да получи одобрение от европейските здравни власти съвсем скоро, но докато това не се случи, не може да се направи график на имунизацията на по-широк кръг от хора.

„Българската държава не избира ваксини. Ние не сключваме договори, не посочваме числа, а участваме заедно с всички държави в европейското споразумение. Разбирам притесненията на хората, но не разбирам желанието на определени политици или групи да си играят със страха им като го експлоатират за политически цели. Тези хора са социални лешояди, повтарям го още веднъж, защото по този начин, играейки си със страховете на обществото, влияят върху човешкото здраве“, разпалено коментира проф.Ангелов.

„Да бъда максимално ясен – за всички ваксини, независимо от коя фирма са произведени, ние сме поръчали еднакво количество бройки. Като имам предвид еднакви като вид ваксина, а не от фирма и тези твърдения, че България е избрала една или друга фирма са категорично неверни“, допълни той.

Вижте повече във видеото:

От брифинга на проф.Костадин Ангелов стана ясно, че ваксинацията на учителите и социални работници ще започне в края на тази седмица или началото на следващата.

Както съобщихме днес той събра директорите на РЗИ-ата в Бургас, Ямбол и Сливен, както и началниците на образователните инспекторати в трите области. Проф.Костадин Ангелов подчерта, че е създадена отлична организация и поздрави директора на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров. Между 30 и 40 % от социалните работници в региона искат да се имунизират, а процента при учителите е над 30.

„В самото начало сме на дългия маратон. Кой как бяга на първите 100 метра няма никакво значение. Целта е да достигнем финала над 60 % ваксинирани българи. Само тогава ще имаме ефект от ваксинацията. Бургаска област стои много добре, сравнена с други области“, обяви здравният министър.

Д-р Георги Паздеров отчете, че до този момент са получени 250 ваксини на Пфайзер, 620 на Модерна и днес 1755 на Пфайзер.


В категории: COVID-19


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
13
Коментара по темата
13.
Бавната Смърт
19.01.2021 00:05:28
0
3
Човекът трябва да приеме отговорността за себе си и факта, че, само като използува собствените си сили, той може да придаде смисъл на живота."

"Човекът не е свободен да избира да има или да няма "идеали", но е свободен да избира между различни типове идеали, например, дали да се посвети на преклонение пред властта и разрушението или пред разума и любовта."

Парадоксът на човешкото съществуване е, че човекът търси едновременно и близост, и самостоятелност; единство с другите и в същото време - съхраняване на своята уникалност."

"Загрижеността и отговорността са съставни елементи на любовта, но без уважение и познаване на обичаната личност любовта се изражда в господство и притежаване."

"Любовта към другите и любовта към самите нас не са алтернативи. Напротив, едно отношение на обич към самите себе си ще се открие във всички ония, които са способни да обичат другите."

"Себичните хора са неспособни да обичат другите, но те не са способни да обичат и себе си."

"Няма нищо по-убедително, което може да научи детето на това, какво са любовта, радостта и щастието, освен то да бъде обичано от майка, която обича себе си."

"Продуктивната любов, най-интимната форма на съотнасяне между двама души, и заедно с това, запазваща целостта на всеки от тях е явление на излишък и способността за такава любов е свидетелство за човешка зрялост."

"Да бъдеш способен да се вслушаш в себе си е предпоставка за способността да се вслушваш в другите; да бъдеш у дома при себе си е необходимо условие, за да влезеш в отношения с другите."

"Щастието е свързано с увеличаване на жизнената способност, с наситеността на чувствата и мислите, с продуктивността; нещастието е свързано с намаляването на тези способности и функции."

Нашият морален проблем е безразличието на човека към самия себе си. В основата му е фактът, че сме загубили усещането за значителността и уникалността на индивида, превърнали сме се в инструменти на цели извън нас, преживяваме и третираме себе си като стока, а собствените ни сили са се отчуждили от самите нас."

"За да чуем гласа на нашата съвест, ние трябва да сме способни да се вслушваме в себе си, и точно това е нещо, което повечето хора в нашата култура се затрудняват да направят. Ние се вслушваме във всеки глас и във всеки друг човек, но не и в самите себе си."

"Основната задача на човека в живота е да осъществи себе си, да стане това, което той потенциално е. Най-важният продукт на усилията му е неговата собствена личност."

"Само личността, която храни вяра в себе си, е способна да храни вяра и в другите хора."

"Разрушителността е резултатът от един неизживян живот. Онези индивидуални и обществени условия, които предизвикват задържането на животоукрепващата енергия, създават разрушителност, която на свой ред е източникът, от който произтичат различните прояви на злото."

"Страхът от остаряване е израз на чувството - често несъзнателно – че живееш непродуктивно. Отпадането на личността през старостта е симптом: той е доказателство за неуспеха да живееш продуктивно.
12.
Будна Кома 2021
18.01.2021 23:56:27
0
3
Мислите си, че идеални хора не съществуват, че всеки е изтъкан от положителни и отрицателни качества, че не може постоянно да сте щастливи и усмихнати? – Тогава прочетете романа “Ние” на Замятин. Там ще откриете идеалните хора, които, както винаги, с усмивка на лице вършат отредената им работа и са щастливи, защото всяка минутка от ежедневието им е предназначена за нещо. Щастливи са, защото за тях няма свобода – ако “познаят” свободата, те ще се чудят как да се разполагат с нея.
Евгений Замятин ни предлага едно фантастично пътешествие в далечното бъдеще, където всичко е кристално и прозрачно, дори и стените. Свят под стъклен похлупак, където храната е нефтена, предвижването става с авиолети, а съществата в него са само част от целенасоченодвижещия се поток. Тук единицата се смята за нула, за нищожна подробност, а за безкрайността е изчислено, че не съществува. Хората не са индивидуални личности, а са само част от цялото, от великата Идеална държава. Там те са обезличени – нямат имена, но пък им се полага номер (буква и цифри, дадени им от държавата) на златна верижка, който изпъква върху сивите им юнифи. Те са щастливи, най-вече защото вярват, че това е най-добрият възможен начин на живот. Живеят под стъклен похлупак и всички в битието им е прозрачно, стъклено, ясно, просто. Те не са важни, важен е техният труд за благото на великата и единствена Държава и това на върховния Благодетел.
Всяка минута от деня им е разпределена за нещо, имат само по два свободни часа на ден за разходки, но въпреки това се чувстват прекрасно. За тях има определени часове, в които трябва да станат, да отидат на работа, да ядат, да се върнат от работа, да си легнат, да спят, дори имат определени дни и часове за секс – той се осъществява срещу розов талон с определен от държавата партньор. Само тогава им се позволява да спуснат щорите и да се усамотят. Няма място за чувства, страст, емоции, фантазия – всичко това е болест. Нормалното състояние на тези хора е фалшивата усмивка, с която те посрещат всеки ден. Дори деца не им се полагат – те са задача на държавата.
И всичко това е така прекрасно за Д-503, който, като всички останали, живее с усмивка на лицето и вярва в единството и силата на Всеобщата държава, докато в живота му не се появява бунтарката И-330. Тя му показва необятните хоризонти на света, страстта, лудата любов, неспирните копнежи, правото на избор на всеки човек как да живее. Показва му колко е важен индивидът и как неговите желания могат да го накарат да пристъпи ''своите'' програми. Оказва се, че освен светът под стъкления похлупак, съществува и друг свят – доста по-различен и необятен. И Д-503 разбира, че има и много по-важни неща от това да не се отклоняваш от графика си.
11.
*********
18.01.2021 21:54:36
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
10.
rinka
18.01.2021 20:08:10
7
5
Фитнесите работят Незаконно от 5 сутринта до 8.оо Докога проверки масови и глоби заключени стикери незабавно
9.
Жерман
18.01.2021 19:59:54
2
8
Ангелчо, защо се появи инфо че ваксината на „Пфайзер“ е опасна?
Китайците предупреждават същата ваксина да се спре от употреба.
8.
Отврат
18.01.2021 19:19:52
4
20
Няма по големи лешояди от герберухите. Методично унищожават населението.
7.
случаЕно ?
18.01.2021 18:58:38
3
18
Евродепутатската Майка, преди да стане Директор на Астра Зеника е била пак Директор съвсем ама съвсем случайно при една случайна бизнес дама Цветелина Бориславова ! Какви случайни работи в нашата България. важното е да вЕрвате, че всичко е случайно. Мата Хари Фърля случайно едни милион само за снимки.
6.
случаЕно ?
18.01.2021 18:58:30
2
17
Евродепутатската Майка, преди да стане Директор на Астра Зеника е била пак Директор съвсем ама съвсем случайно при една случайна бизнес дама Цветелина Бориславова ! Какви случайни работи в нашата България. важното е да вЕрвате, че всичко е случайно. Мата Хари Фърля случайно едни милион само за снимки.
5.
Хроника на една предизвестена смърт
18.01.2021 18:58:18
0
8
Едно от най-разпространените оправдания за всичките ни компромиси гласи: Аз иначе бих направил какво ли не, но децата…Заради децата правя компромиси! И ето: Заради децата не последвах мечтите си. Заради децата работя скучна и противна работа. Заради децата търпя шефа си - жалък и алчен човек.

Заради децата си съм готов на всичко. Даже и на жалко живеене! - така казва съвременният българин. Чувал съм го неведнъж. Самият аз съм го казвал.
Душата на човека е особен инструмент. Така ловко умее да се самопредпазва, че няма равна на себе си. Без да съзнаваме, ние можем да си създадем оправдание за всичко. Душата ни се предпазва от обвиненията чрез оправдания. За да стане по-ясно това, което казвам, ще дам пример: Най-старата притча по тази тема е тази за лисицата и киселото грозде. Лисицата иска да си хапне грозде. Но то е на високо. И тя скача ли, скача. Но все не успява да го достигне. Накрая ловката и самооправдаваща се душа, този странен наш инструмент за дълбаене на света, измъква лисицата от противната ситуация. И Лиса - съвсем без да съзнава откъде ѝ е хрумнало това спасително решение - си внушава, че гроздето е кисело. Не е на високо, а е кисело. И затова няма никакъв смисъл да се занимава с него.
Така и ние. Когато сме страхливци, слабаци и безволници, си казваме: О, какво ли не бих направил за справедливостта, за истината, за своята чест и за достойния си живот! Но нали децата... За тях трябва да мисля. И затова ще си карам ей така - недостойно и половинчато. С безброй компромиси. Ако трябва, ще живея тъпо. А ако се наложи, ще живея и унизително. А ако съвсем се наложи, ще правя и низости. Ще се съгласявам. И ще търпя. Заради дечицата.
И в такива моменти, мислейки за това, чувайки такива думи - няма как да не си кажа: Та нима създаваме децата си само за да имаме оправдание за моралния си мързел и страхливост? Много българи отиват в чужбина, макар че всъщност не искат. Или поне пред другите (а често и пред себе си) твърдят, че не искат. И оправдават избора си с децата. Аз никога не бих напуснал България - казват те - но не искам децата ми да израснат в такава дива и лишена от правила страна! Аз искам децата ми да пораснат някъде, където ще имат шанс. Това, че напускам България, корена си, е много мъчително. Ще страдам и ако зависеше от мен, никога не бих напуснал родината. Но заради децата го правя.
Още повече българи пък остават в България. Въпреки че не им се иска да останат. Но го правят - и пак заради децата. Твърдят, че никога не биха стояли и минута в тая объркана и бедна страна, ако не бяха децата им. Децата вече започнаха да учат; децата си създадоха среда, имат приятели; децата трябва да си останат българи, трябва да си знаят родината - така казват тези хора. И горко се окайват, че остават. И горестно мърморят как веднага, ако ги нямаше децата, биха офейкали. Никой от тях не си признава, че просто го е страх или го мързи.
Няма как, децата...
Тоест - и за едните, и за другите децата са чудесно оправдание за това, че не живеят така, както искат. Че не следват собствената си воля. Това ми се струва някак недостойно. Но все пак - както казах - душата е фин инструмент. Тя се самопредпазва. Не търпи самообвинения.
4.
то ще е голяма борба
18.01.2021 18:53:09
3
12
значи ,излиза ,че бацето е безгласна буква навсякъде


ми,що се пънеш тогава ,бе да заблуждаваш хората , че си министър и нещо може да направиш с акъла си за народа

айде ,чао до 5 април


МУТРИ ВЪН
3.
Заредени с чували за трупове
18.01.2021 18:46:23
4
20
Коце Ботокса като за "неполитическо лице" (откакто Бойко го е назначил не е спрял да го повтаря и да твърди,че "не се занимава с политика,а само и единствено със здравето на хората") прави доста политически изказвания,все в бясна защита на правителството,част от което е и той.Как да няма конфликт, когато МАЙКАТА (не просто "роднинска връзка с един от евродепутатите на ГЕРБ" както се опитват да го замаскират прислужните медии) на Ева Майдел,евродепутат на същата управляваща партия е представител на фирмата за България,от която държавата поръча най-голям брой "ваксини". Това ако не го вижда с лупите си и изпънатото от ботокс личице го прави или много тъп (което не ми се вярва) или умишлено невиждащ (причините за това са ясни на всички).
2.
Лост
18.01.2021 18:30:26
1
14
Не знам защо обижда хората. Затова ще му отговоря културно:ти си полуамбреаж.
1.
Говори си, и леко с филърите
18.01.2021 18:23:49
3
24
Към есента на миналата година, България се включва единствено в поръчката на ваксината на Астра Зенека, като за останалите на Пфайзър и Модерна буквално хваща последния влак и фатално закъснява, затова получава и това ще продължи дълго, доста мизерни количества от тях.

Категорично отказва ваксината на Джонсън и Джонсън, която е на същия принцип с тази на Астра Зенека. В последните дни има доста негативни отзиви от тази ваксина /Астра/ от Австралия и нейната ефективност и там ще бъде спряна от прилагане.

След всичко гореизброено се налага следния въпрос –

След явното лобиране в ползата на една фирма, застрашаващо живота и здравето на българските граждани, кой ще разследва набиващият се на очи конфликт на интереси между Ева Майдел, майка ѝ /представител на Астра Зенека за България/ и българското правителство?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дебора с покъртително признание, паник атаките я съсипват, а организма й не разграждал алкохола Дебора с покъртително признание, паник атаките я съсипват, а организма й не разграждал алкохола Попфолк дивата разказа как е катастрофирала и призна, че вечерта се пила 4-5 чаши вино в комбинация с приспивателно  Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Премахването на регулираните цени ще доведе до тежки социални проблеми Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Организирано е и шествие до пешеходната пътека, където беше прегазено момчето Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден ПП-ДБ и БСП му показаха "червен картон" Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни
Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори