×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът Димитър Николов предлага ремонт на медицинските кабинети в три здравни заведения


15 Януари 2021, Петък, 16:45 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимка: Емел МАХМУД

Намерението на местната администрация е подготвените проекти, съвместно с трите общински лечебни заведения, да бъдат подадени за финансиране към Фонд "Условия на труд"

 

Община Бургас да кандидатства за ремонт на медицинските кабинети в Центъра за психично здраве, ДКЦ I и Белодробната болница, предлага кметът Димитър Николов. Докладната записка ще бъде разгледана на предстоящото заседание през януари на Общински съвет - Бургас.

Намерението на местната администрация е подготвените проекти, съвместно с трите общински лечебни заведения, да бъдат подадени за финансиране към Фонд "Условия на труд". Последният е създаден да финансира дейности за подобряване на микроклимата и средата на труд в обекти с национално и регионално значение, като реконструкция на обекти, модернизиране на технологии и съоръжения, усъвършенстване системата за предотвратяване на рискове на работното място, подобряване на санитарно-хигиенните условия и други.

В докладната записка на кмета се казва още, че в Бургас има осем общински лечебни заведения, всяко едно от тях с различна необходимост от подобряване на условията на труд. След направен анализ на факторите на средата в тях, са подготвени първите проекти за три общински лечебни заведения - Център за психично здраве "Проф. д-р Иван Темков", Диагностично-консултативен център I и Специализираната болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания.

За 65 години от създаването си, Центърът за психично здраве в Бургас не е преустановявал дейност. Към настоящия момент ЦПЗ-Бургас е единствената структура на територията на област Бургас, обслужваща 13 общини с население 442 000 души. Центърът разполага с 66 болнични стаи и още 55 кабинети за лекари, специалисти по здравни грижи, социални работници, психолози и други. С цел осигуряване на отоплението на сградата и подобряване микроклимата е необходимо да се направи ремонт на отоплителната инсталация в Центъра като се подмени остарелия и амортизиран с нов водогреен котел.

Ремонт ще бъде извършен и в лечебните кабинети, лаборатории и манипулационни на най-голямата структура за извънболнична медицинска помощ в Бургас - Диагностично-консултативен център І. През 2020 година сградата на ДКЦ I бе обновена, но от ремонт се нуждаят още осветлението и вътрешните помещения - микробиологичната лаборатория, педиатричните кабинети и манипулационните. В медицинския център работят 39 лекари от различни специалности, които извършват диагностика, лечение и профилактика на остри и хронични заболявания.

Специализираната болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания е единственото лечебно заведение в Бургаска област, което осъществява лечение и диспансерно наблюдение на болни от туберкулоза и извършва пълен цикъл на диагноза, лечение и продължително наблюдение на болни с белодробна патология. От подобряване условията на труд там се нуждаят и Консултативно-диагностичният блок, и Стационарният блок. В болничното заведение има нужда от пребоядисване на стени и тавани, подмяна на подови настилки с нови с антибактериално покритие, нова дограма, смяна на електрическата инсталация и ново осветление. От ремонт и полагане на антибактериално покритие по стени се нуждаят общо 30 болнични стаи и стълбището.

Това са първите общински лечебни заведения, за които администрацията вече има подготвени проекти и при одобрение от местния парламент, могат да стартират реалните ремонтни дейности. След това Община Бургас ще продължи да работи по изготвяне на проектни предложения и за останалите лечебни заведения, според конкретните им нужди, с цел подобряване на условията на труд и лечение в тях.




В категории: Бургас


2
Коментара
2
Коментара по темата
2.
Кокиче
16.01.2021 06:59:00
0
0
Пак ще присвояваме
1.
ремонта е хубаво нещо
15.01.2021 18:20:51
0
3
ама ,наема пак ли ще е по 1 лев на квадрат ,щото сметките пак не излизат
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Служебният кабинет смени областния управител на Бургас БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите Паруш Парушев е фаворит за нов общински председател, но има и други кандидати Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята "Луковитският тенекеджия", както местните наричат птицата, е от защитен вид Купата на Ректора в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“  бе връчена на най-добрите в спорта Купата на Ректора в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ бе връчена на най-добрите в спорта Събитието бе открито от Ректора на Университета – проф. д-р Христо Бозов До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година Най-бързо и без такса плащането към НАП става чрез виртуален ПОС терминал Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Операторът на летище "Щръклево" вече прави проби за "засяване" на облаци Партията на Манолова напусна „Левицата“, а бивш лидер на БСП влезе в нея Партията на Манолова напусна „Левицата“, а бивш лидер на БСП влезе в нея Хората в този формат са доказали през годините, че могат да отстояват интереси, обяви Михаил Миков В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце Развива стокхолмски синдром Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Стефани не скри и че е имала предубеждения към Симона, а причината за това бил не само външния й вид, а и поведението й – по-шумният й начин на изразяване и хаосът, който създава в „Кухнята на Ада” Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Няма да му се размине и на Асен Василев, закани се депутатът Станислав Балабанов
Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо 
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори