×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вицепремиерът Марияна Николова с добра новина за туризма, посочи кои са приоритетите за Лято 2021


Вицепремиерът Марияна Николова с добра новина за туризма, посочи кои са приоритетите за Лято 2021
Министърът на туризма Марияна Николова с кмета на Бургас Димитър Николов, областния управител Вълчо Чолаков и ръководството на летище Бургас
15 Януари 2021, Петък, 13:55 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Ще развиваме полския, чешкия и руския пазар, каза министърът на туризма

 

„Област Бургас осигурява прекрасни възможности не само за летен туризъм, но и за археологически, винен, бизнес и шопинг туризъм. Пътуванията и времената се промениха, туристите все повече предпочитат индивидуалните пътувания. Заради това ние трябва да се адаптираме към новата среда“. Това каза вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова при посещението си в Бургас.

Флагман.бг предава на живо инспекцията й на летището, където тя се запозна с въведените противоепидемични мерки и направи работна среща с кмета Димитър Николов, областния управител Вълчо Чолаков, изп.директор на концесионера на аеропорта Франк Кванте и директора на летището Георги Чипилски. (ВИЖТЕ ТУК)

Очакванията на Марияна Николова са сезонът да започне на 1 юни, а подготовката за лято 2021 е стартирала още от септември, обобщи тя.

Вицепремиерът Марияна Николова с директора на Летище Бургас Георги Чипилов (вдясно) и изп.директор на  „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ Франк Кванте (в средата)  

Приоритетна цел е развитието на полския и чешки пазар, който има сериозен потенциал, категорична е Николова. Във Варшава ще бъде открито представителство, ще се инвестира и в реклама на този пазар, а целта е да се привлекат между 400 и 500 хил.полски туристи. За последния сезон те са били 185 хил., но има много по-големи възможности, смята Николова.

Огромен е интересът от Израел, подчерта Николова. В страната ваксинацията срещу ковид тече в пълна пара и скоро основната част от населението ще бъдат имунизирани, което им дава самочувствие да пътуват, както са го правили преди пандемията.

Мярката за подпомагане на туроператорите с по 35 евро на седалка е изключително ефективна и ще бъде продължена, каза министърът на туризма. Общият бюджет за 2021 и 2022 година е 55 млн.лева.

 „На този етап сме изплатили 3,5 млн.лева за миналата година. Има засилен интерес, туроператорите, които договарят чартърната програма одобряват тази мярка и в момента, в който разберат за нея, увеличават заявките си“, каза Марияна Николова

Интересът е добър, според прогнозите на министерството се очакват 6400 чартърни полета, без да се смятат редовните авиолинии, които се осъществяват през целия летен сезон.

Ще има засилена кампания в Русия и Германия. От руския пазар има изключително голям интересен, предстои да се направи допълнителна среща в Москва по отношение на регулацията с визите, поясни Марияна Николова.

Вицепремиерът съобщи още, че над 4,5 млн. туристи са пренощували в местата за настаняване у нас през 2020 година. От тях над 3,3 млн. са българи, а чужденците са над 1,2 млн., показват данните от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ).  Надявам се, че изпълнената с изпитания и предизвикателна 2020 година ще остане в миналото, като от нея ще запазим само натрупания опит и важните изводи, които да ни помагат да продължим дейността си напред, уточни тя.

Марияна Николова добави, че през миналата година са регистрирани над 400 хил. румънски туристи в местата за настаняване, а броят на гостите от Германия е под 100 хил. На трето място по брой посетители се нарежда Полша с над 85 хил. туристи.

Водещите 10 дестинации у нас за цялата минала година са общините Созопол, Приморско, Несебър, Варна, София, Банско, Велинград, Балчик, Самоков и Пловдив.  Най-посещавана е община Несебър, която е посрещнала около половин милион туристи през миналата година.

Загубите от вътрешен и входящ туризъм възлизат на около 4,2 млрд. лева по данни от НСИ и БНБ за първите 9 месеца от 2020 г. Очакванията са те да нараснат поради малкия брой туристически пътувания в края на годината. Не е изключено загубите от вътрешен и входящ туризъм да надхвърлят 5 милиарда лева за цялата година, като все още предстои да бъде публикувана окончателната статистика, поясни министър Николова.

Относно област Бургас вицепремиерът коментира, че малко под 1,1 млн. са пренощували в места за настаняване през 2020 г. по данни от ЕСТИ. От тях над 750 хиляди са българи, повече от 123 хиляди са румънски граждани, над 55 хиляди са полските гости. Посетителите от Германия са над 33 хиляди, чешките и украинските туристи са съответно повече от 26 хиляди и над 21 хиляди.

Ръководството на Летище Бургас показа пред министъра на туризма Марияна Николова и кмета на Бургас какви противоепидемични мерки са въведени на аеропорта
От пристигналите чужди туристи за последния сезон 400 хил. от Румъния, 185 хил.поляци, 100 хил. от Германия. Отчита се положителната тенденция на нарастване на българските туристи с 18 %, отчете министърът на туризма

 


В категории: Бизнес


Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
13
Коментара по темата
13.
До8ми русороба
16.01.2021 11:12:33
1
0
Абе болен-болна, 20 семейства руснаци, които не продавали. Маааа ти цървул и фантазьор, те за 2-3 лева правят панаири и плюят България, и всички пропищяха от тези бели цигани. Ходи се шибай в Русия, че аман от русороби. Хората ти говорят за реална обстановка с икономически измерения, ти русоробстваш с болни фантазии.
12.
Браво
15.01.2021 18:17:46
0
6
Всички плажове са на наши хора.
Туристите може да ядат, може и да стоят гладни.
Но на плажа ще дойдат. А ние ги чакаме. С наточени брадви. Чадърче, шезлонг,шалте, по трънския курс.
11.
Н
15.01.2021 16:11:36
2
4
И ако ще се пътува с имунизационен паспорт, ще има да чакат тези туристи...
10.
наблюдателен
15.01.2021 14:47:51
2
17
Някои наистина не разбират от туризъм. При положение, че световната туристическа организация обяви за изминалата година спад от 70% на междунарадвния туризъм. Прогнозите за тази година са за спад от 50-60% спрямо 2019г. и то на традиционни пазари като Италия, Испания, Гърция, Хърватска, където почиват основно посочените от министърката за цел поляци и чехи. С тази политика на визи за руснаците няма да ги видим и тази година, които предпочитат Турция, Кипър и Гърция. Още повече , авиокомпании заявиха че ще използват около 50% от капацитета си тази година. Нужно е промяна на туристическия модел, в обслужване на туристите и намаляне на цените на плажните съоръжения. А и пример затова може да се почерпи от Турция, която след държавни политики успя да изпревари в туризма конкурентите си от Испания и Гърция през миналото лято, като организира 4647 чартърни полета през септември. Остава ни само да се поучим, как да запазим традиционните си туристически пазари и да се ориентиране и към българския турист и към този от съседните държави, които могат да дойдат по черноморието с автомобил. Иначе тази министърка ще запомним само с политическото и назначение от лидира на НФСБ.
9.
Бахтън
15.01.2021 14:45:43
1
12
Вицето Марианка говори като водеща на новините. Съобщи ни нещо, което не е финално и което повечето вече знаем. Съобщи какво смятат уж да правят, но не и какво ще направят за да се случи и т.н. Общо взето празни приказки и никаква визия за просперитет
8.
До 6
15.01.2021 14:31:27
2
17
Тъй ли! Ми, че аз имам 20 комшии семейства руснаци! Абе Що така не са тръгнали да продават. Ти тяхната икономическа ситуация не я гледай. Тяхната средна класа са с пари.
7.
Виж ти
15.01.2021 14:29:22
1
13
Почнаха предизборните обиколки! Алабалистики, за пред избирателите! То в бранша всичко е замряло, те очаквали ...
6.
до снеж
15.01.2021 14:27:36
10
10
Снеж това не интересно, виж, как руснаците продават всичко по курортите, икономическата ситуация в Русия се влошава с всеки изминал ден - те търсят ликвидност и си искат парите, а не тепърва да идват на ваканции в България. Тези руснаци с пари България не ги интересува, това не етяхната дестинация.
5.
Снеж
15.01.2021 14:23:25
0
15
Само кмета се осмели да повдигне въпроса за електронни визи за Русия! Всичките други сте въздухари и въздухари ще си останете.
4.
emil
15.01.2021 14:22:08
1
6
Лотар Вилер, ръководителят на Германския институт “Роберт Кох”, който е част от германското министерство на здравеопазването, заяви, че пандемията на коронавируса ще бъде овладяна в чак края на тази година.
"Ние ще имаме още варианти...Следователно не пътувайте", призова Вилер.

E uduvi tyristi po tochno 4akame???
3.
Emil
15.01.2021 14:20:23
1
5
za sujalenie turisticeski sezon tazi 2021 godina niama da ima, na svetovnite pazari prodavat maldivite na bezcenica i tyristi niama ili sa mnogo malko
2.
Nikolai
15.01.2021 14:18:50
1
5
Лотар Вилер, ръководителят на Германския институт “Роберт Кох”, който е част от германското министерство на здравеопазването, заяви, че пандемията на коронавируса ще бъде овладяна в чак края на тази година.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/svyat/sheft-na-robert-kokh-kaza-koga-shche-svrshi-pandemiyata-nikoy-ne-se-zaradva_news793370.html

ресторантьорите изгоряха и морските хотелиери се приключиха. Лошото е, че нормално вече никога няма да има - на фарма индустрията събирането на пари им хареса и в момента, в който някой вирус затихне и е под контрол ще изскача още по-опасен и жесток.
"Ние ще имаме още варианти...Следователно не пътувайте", призова Вилер.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/svyat/sheft-na-robert-kokh-kaza-koga-shche-svrshi-pandemiyata-nikoy-ne-se-zaradva_news793370.html
1.
УСПЕХ
15.01.2021 14:02:46
2
16
И да се надяваме наистина,на един добър и успешен летен сезон през тази година...!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра 
Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Браншът очаква хиляди работници от Узбекистан и Непал, но документите се бавят Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори