×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Истината за „щурма“ на Капитолия в САЩ и т.нар. „опит за преврат“


Истината за „щурма“ на Капитолия в САЩ и т.нар. „опит за преврат“
Как изобщо влязоха протестиращите? Кой ги допусна? Кои са те?... А кой реално имаше полза от случилото се – Тръмп или либералите?
08 Януари 2021, Петък, 19:59 ч.
Автор: Майкъл ШНАЙДЕР, themostimportantnews.com

Редица от протестиращите нахлули в сградата на конгреса вече са идентифицирани като членове на ANTIFA 

Събитията от вчера, когато протестиращи буквално щурмуваха сградата на Капитолия във Вашингтон бяха ужасяващи. Редица медии определиха „акцията“ като „атака срещу свободата“, като „опит за преврат“ и т.н. Нещо обаче беше необичайно в агресивната атака... Ако пренебрегнем стряскащите кадри, публикувани в масмедиите в САЩ и хвърлим втори поглед върху събитията, виждаме друга картина. 

На повечето протести, организирани в подкрепа на Тръмп, участниците са мирни. Но ето, че повечето от тези, които вчера щурмуваха Капитолия се държаха необичайно агресивно. И в това няма логика. Още повече, че има и по-належащ въпрос: Как, подяволите, всичките тези хора успяха да влязат в сградата?

Този въпрос, оказва се, има сравнително лесен отговор. Полицията умишлено е отворила барикадите си около Капитолия и нарочно е пуснала протестиращите да щурмуват сградата. Това е заснето на видео:

Такова действие от страна на полицията не се е наблюдавало никога в историята на протестите. Нещо повече – веднъж влезли в сградата, протестиращите буквално са насочвани от охранителите към определени места в Капитолия. Пример за това може да се види в това видео, където единият от пазачите, макар и въоръжен с палка, води протестиращите няколко етажа нагоре.

Текстът в туита е изключително интересен: Това е чиста психологическа операция. Вижте фотографа докато се качва по стълбите нагоре към края на видеото. Полицаят води протестиращите, насочва ги къде да ходят. След това влизат в голяма зала, полицаят се провиква „Тук са!“ и в този момент се появяват други фотографи, които изглежда са чакали на място. Това са платени провокатори!“

И така, изглежда, че или Конгресът има една от най-потресаващо слабите охранителни системи, или цялото събитие е „позволено“ да се случи. И то с цел. В същото време започнаха да се появяват данни от свидетели, че на място е имало 4 буса на ANTIFA (крайно лява организация, която бе в основата на протестите преди месеци заедно с другото крайно ляво движение „Black Lives Matter”). Мъж е успял да запише на видео пристигането на тези микробуси, които са били ескортирани от черни правителствени джипове.

Логичният въпрос е кой е организирал пристигането на ANTIFA там и то с ескорт? Изглежда те са пристигнали там с причина, а някой е успял да ги прокара до събтието, за да свършат някаква определена работа. Веднъж влезли в Капитолия ANTIFA активистите обаче можеха да се справят много по-добре с това да се прикриват. Един от присъстващите в Капитолия след щурма вече е идентифициран като член на крайно лявата организация от Филаделфия. А той дори не бе скрил татуировката си на сърп и чук, която със сигурност не е характерна за поддръжниците на Тръмп, които са в консервативния политически спектър.

Дори най-известният от „протестиращите“ – викингът, се оказа, че не е известен с подкрепата си за Тръмп и Републиканците. Потребител от туитър успя да го идентифицира на редица събития, организирани от левицата. Например митинг на Black Lives Matter в Аризона. Идентифициран като Джейк Анджели, той е фотографиран и на събитие за климатичните промени, което поддръжниците на Тръмп биха посетили.

Той описва себе си като „практикуващ шаманизъм“. В сряда обаче бе хардлайнер в подкрепа на Тръмп. 

Защо обаче масмедиите не успяха да наредят този пъзел? Не е нужно да си детектив, за да идентифицраш хората, участвали в щурма. В същото време полицията пусна повечето от участници без арест, след като всичко приключи. Всичко изглежда изключително необичайно.

Винаги при такива събития има едно правило. Каквото и да се случва, въпросът „cui bono?” е много актуален. В превод от латински „В чия полза?“, този въпрос тук е много важен. Реално протестите, които бяха организирани поначало от Доналд Тръмп, вчера нанесоха тежък удар върху бъдещата му политическа кариера. С един куршум активистите успяха да повалят не два, а три заека – неутрализираха дебата за легитимността на изборите в САЩ, „заровиха“ политическите амбиции на Тръмп и унищожиха репутацията на републиканската партия.

Ироничното е, че радикалните леви дори не харесват Байдън. Те просто искаха да се отърват от Тръмп, който отказа категорично „да играе по свирката им“. Същото ще се случи с Байдън, ако реши да не следва целите на левите. А те никога няма да се задоволят напълно докато не ги постигнат напълно.

Това, което те реално искат е пълна „революция“ в САЩ. И както видяхме в сряда, те биха поели дори по екстремни пътища, за да постигнат целта си.

Превод: Георги РУСЧЕВ, източник: zerohedge
Снимка: twitter


В категории: Политика


25
Коментара
9 заблуди за развода
9 заблуди за развода 06/03/2021, Събота 22:00 1
25
Коментара по темата
25.
Хроника на една предизвестена смърт
09.01.2021 21:47:04
1
2
Егото винаги желае нещо от другите хора или от ситуациите. Винаги притежава свой скрит дневен ред, винаги усеща „все още недостатъчно“, непълнота или липса, която трябва да бъде запълнена. То използва хората и ситуациите, за да получи от тях каквото желае, и дори когато успява да го постигне, никога не се чувства удовлетворено за що-годе продължително време. Често само се обърква в целите си и през повечето време пропастта между „аз желая“ и „такова, каквото е“ се превръща в непрекъснат източник на мъка и тревога. 
Основополагащата емоция, управляваща всички дейности на егото, е страхът. Страхът да си никой, страхът от несъществуването, страхът от смъртта. Всички дейности на егото целят да елиминират този страх, но егото най-много може да прикрие временно страха чрез любовна връзка, нова придобивка, или с победа в нещо си. Илюзията никога не може да бъде удовлетворена. Единствено истината за това кой сте вие, ще ви освободи — когато я осъзнаете.
Защо страх? Защото егото се появява при отъждествяването с формите и дълбоко в себе си знае, че трайни форми няма, че всички те са мимолетни. Така че винаги изпитва чувство на несигурност, дори ако, външно погледнато, изглежда уверено в себе си. Когато този модел се утвърди — а това се случва доста често, — настоящето придобива вида на препятствие, което трябва да бъде преодоляно. Така се раждат нетърпението, фрустрацията, стресът, които в нашата култура представляват всекидневната действителност, нормалното състояние на много хора. Животът, който е сега, се възприема като „проблем“ и се оказва, че човек живее в свят на проблеми, които трябва да бъдат разрешени, за да може той да е щастлив, осъществен и наистина да започне да живее — или поне така му се струва. Обаче главният сред тези проблеми е следният: в момента, в който един проблем бъде разрешен, възниква друг. Работата е там, че докато на настоящия момент се гледа като на препятствие, проблемите няма как да свършат. „Ще бъда такъв, какъвто ти искаш да бъда — казва Животът или Настоящето. — Ще се отнасям към теб така, както ти се отнасяш към мен. Ако гледаш на мен като на проблем, ще бъда проблем. Ако гледаш на мен като на препятствие, ще стана препятствие“.
В най-лошия случай — също доста често явление — настоящият момент се смята за враг. Когато мразите това, което правите, оплаквате се от това, което ви заобикаля, проклинате нещата, които стават или са станали, или когато вътрешният ви диалог се състои от „трябва“ и „не трябва“, от укори и обвинения, значи спорите с това, което е, и именно този спор е проблемът. Вие превръщате Живота във враг и Животът ви казва: „След като искаш война, война и ще получиш.“ Вие изживявате външната действителност, която е отражение на вътрешното ви състояние, като враждебна.
24.
Вземи се образовай малко
09.01.2021 17:18:16
1
4
Армията не е под ръководството на Тръмп, но ти откъде да знаеш? хахахахаха
23.
оффф...
09.01.2021 17:04:46
4
2
ANTIFA не е организация, а ИДЕЯ и означава АНТИ-ФАшизъм.

Всеки активен човек, който се бори против репресии и диктатура Е ANTIFA.

Това, че някаква група лапета са начупили няколко магазина не означава, че някаква измислена организация ги праща с бусове
22.
ANTIantiFa
09.01.2021 16:59:21
3
1
АНТИФА - дегенерати, тор за нашия висококачествен чернозем
Това сте вие идиоти. Запомнете го
21.
мхм
09.01.2021 14:52:11
1
3
Още има хора които не знаят какво е антифа и ги навират навсякъде...
20.
Истината не може да бъде скрита
09.01.2021 12:49:02
3
7
Излезе видео с уж убитата протестираща което показва че всичко е театър.
Също част от протестиращите са успели да отмъкнат няколко лаптопи включително и този на Нанси Пелоси. Имало доста интересни неща. Все пак армията още е под ръководството на Тръмп а и има доста поддръжници. Тепърва ще става интересно!!!
19.
Тръмпанарска история
09.01.2021 12:29:01
5
7
Който играе по свирката на Тръмп е патриот, любимец и т.н. Помните как се изказа за Пенс че ако не направи това което се очаква от него вече няма да му е толкова любим... И накрая каза че бил завършил първият от най-великите първи мандати на президент на САЩ. Нарцис та дрънка! Бих казал, че това е най-неадекватният президент в цялата им кратка история и това беше най-срамният мандат на президент. Чудя се защо не му направиха импийчмънт още на първата година
18.
Тъй, тъй
09.01.2021 11:30:36
4
6
а това, че в същият този ден Тръмпито ги нарече патриоти тези ,и така ги насъска повече, сигурно думите в устата му ги сложи пак някой провокатор ?!
17.
аз
09.01.2021 10:12:00
12
10
Истината е,че Тръмп насъска тези ретарди,които му се водят поддържници да влязан със сила в Сената,но не се получи.И слава богу!Четири години малоумие стигат.
16.
Rincewind
09.01.2021 09:34:33
9
7
Айде сега, Божо... Кой ви сра в гащите. Тоя пошъл за театър за идиоти си беше изигран от малоумните тръмпанари, селяндури, кравари, русофили и всякаква разнообразна измет. Ама то в цвял квят промитите мозъци на лъжепатриотите, облъченш от кремълска пропаганда са на един хал - толкова си могат, горките. Но бай Дън няма да му цепи басма на джуджето на токчета в кремъл. Той Рейгън ги оправи преди 30тина години, явно са забравили урока пияните орки с ватенки.
15.
Жалък опит
09.01.2021 08:47:13
5
7
бе Флагман. Подобни обяснения изсмукани от пръстите и публикувани в някакъв незнаен сайт може и да минат пред типичните тръмпанари с по две мозъчни клетки, но тук други хора ги четем тези творения. Така че опита е жалък почти колкото опита да ми блокирате коментарите. Можете да блокирате един IP адрес, а не възможността да коментирам.
14.
хер Флик
09.01.2021 05:46:51
7
9
Божков, разбираемо е, че се срамуваш от поредната идиотщина, която си скалъпил - антифашисти се маскират като нацисти/расисти и прецакват горките мирно протестиращи с цветя реднекове - тръмпанари.
Обаче, защо си избра такова еврейско име под материала (Майкъл Шнайдер)? Нямаше ли нещо по-арийско за теб - напр. Йозеф Гьобелс? Звучи много по-яко и много ПО-ДОСТОВЕРНО за феновете ти...
13.
А1консултантът
09.01.2021 00:15:48
4
10
https://i.postimg.cc/x1tX6bk9/Er-I5-ZGNWMAQN7do.jpg
Фото на основния щурмуващ с Рудолф. Рудолф не е елен а основния герой на "Как би постъпил Макиавели" от Стенли Бинг. Добре че не им удисаха да изтрепят протестиращите, и ги оставиха мирно усерат пейзажа,с цената на уговорена полицейска оставка. Това унищожи каквато и подкрепа да беше останала за Тръмп.
П.С : на диета съм,не съм взимал субстанции,знам,че #нистига да се впечатли випстранджанското коментиращо съсловие. Но с удоволствие ще прочета всяко мъдро наставление и шси запиша подробно.
12.
Ахмед ага
09.01.2021 00:14:39
4
8
Аз не знам каква е истината,но съм сигурен че е доста по различна от тази ,която се опитват да ни убедят Флегман
11.
Гражданин
08.01.2021 22:12:33
4
4
Ако в България въведат точкова система като в Китай от 1000 до 500т. , българина го дели месец , а повечето "читатели" на Флагман , може и по бързо
10.
Хахаха
08.01.2021 21:53:32
14
12
Май Божката си е сменил името! Безмислена статия в стила на Божидар Божков. Този не разбра ли, че колкото и да реве никой не му обръща внимание и лудия чичка с перчема е вече чао
9.
бай Драгой
08.01.2021 21:31:08
0
10
Това е от най-новата исторя на извесния ни от миналото : „Ку-клукс-клан“ в САЩ. Но в нов вариянт за 21 век. Най-характерният начин за влиянието е линчуването, терора и масовите безредици.
8.
Антифашист
08.01.2021 21:30:18
17
9
А ми аз никъде не видях хора на антифа тъпунгери фашиски валерковски. Има само някакъв малоумен тръмпов гъз който според него имало такива.
7.
До долните
08.01.2021 21:19:29
6
18
Има достатъчно препратки от чужди медии бе гладки мозъчета!! Ама не е за вашите глави! Така че коментирайте по-леснички теми, тази не е за малки комплексарчета.
6.
Капи
08.01.2021 21:18:56
5
1
Дъмостимпортънттаймс да не е еквивалент на нашия Епохални времена?? Най маниак,страхотии..
5.
уан куесчън
08.01.2021 21:09:01
7
10
Чак сега прочетох, че е в рубриката "Глас отвътре". Нещо като "Звездите ми го говорят" ли е това?
4.
Божко Истината
08.01.2021 21:04:20
7
8
В заглавието грешно са поставени кавички на кщурма, а е трябвало да са на истината. Когато някой започне да ми обяснява истината, ми е ясно че нещо ме будалка. Гледна точка е едно, истина е друго, а зависимост е трето и четвърто
3.
Ямболския
08.01.2021 21:04:13
10
31
Абсолютна истина!В последните години когато демократите са управлявали винаги са правели войни по света,а Тръмп спря войните!Това ли искате да има постоянно войни и мизерстващи хора??
2.
Тръмпанарска история
08.01.2021 20:51:14
23
9
Никой не ги е допуснал пич, просто слежбите се надяваха да се спрат преди да стрелят, но за съжаление това не се случи и стана неизбежното. Сега Тръмп да си понесе отговорнстта и да не се прави, че е бил за гъби?
1.
Туистед Систър
08.01.2021 20:49:23
7
13
Откога Божката се подписва с псевдонима Майкъл ШНАЙДЕР?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Близо 1500 са новоустановените с ковид, Бургас пак на челна позиция Близо 1500 са новоустановените с ковид, Бургас пак на челна позиция Луната засилва интуицията на Водолея, Телецът да не рискува! Луната засилва интуицията на Водолея, Телецът да не рискува! Хороскоп за деня – 7 март 2020, неделя Лош късмет сполетя Милен Янев от жк. "Изгрев", съдът измени мярката му и го прати в затвора Лош късмет сполетя Милен Янев от жк. "Изгрев", съдът измени мярката му и го прати в затвора 28-годишният бургазлия е сгащен с марихуана на 17.02. т.г. 9 заблуди за развода 9 заблуди за развода В живота за жалост се случва и това 6 причини той да не ви пише пръв 6 причини той да не ви пише пръв Разговорите ви не са толкова вълнуващи 4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си 4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си Ето кои са те Бомба: Господарите се завръщат, вижте по коя телевизия Бомба: Господарите се завръщат, вижте по коя телевизия Очаква се предаването да заеме мястото на „Шоуто на Николаос Цитиридис”, което е с нисък рейтинг Мустака на народа Милко Калайджиев пя на сръбски и гръцки за дамите в Бургас Мустака на народа Милко Калайджиев пя на сръбски и гръцки за дамите в Бургас Певецът изпълни хитовото парче "Къде си, батко" и вдигна цялата кръчма в еуфория Четири улици в ж.к. ”Меден рудник” ще носят женски имена Четири улици в ж.к. ”Меден рудник” ще носят женски имена Това са първите трасета, които кръщават на ярки фигури от нежния пол Високите доходи ни карат да се чувстваме уверени и да не изпитваме страх Високите доходи ни карат да се чувстваме уверени и да не изпитваме страх Това сочат резултати от проучване
Далай Лама се ваксинира срещу коронавируса Далай Лама се ваксинира срещу коронавируса След като получи ваксината, 85-годишният Далай лама призова и другите хора да са смели и да се ваксинират Кръстиха безгръбначна бавноходка на Грета Тунберг Кръстиха безгръбначна бавноходка на Грета Тунберг С новооткритите видове броят на бавноходките, обитаващи Швеция, става 116 Румъния затвори границите си с България, вкара ни в "червен" коридор Румъния затвори границите си с България, вкара ни в "червен" коридор Букурещ иска ПСР за всички пристигащи от България Първа събота в Истанбул без забрана за излизане от вкъщи Първа събота в Истанбул без забрана за излизане от вкъщи Турция взе решение за разхлабване на мерките в началото на седмицата СЗО прогнозира край на пандемията в началото на 2022 г. СЗО прогнозира край на пандемията в началото на 2022 г. Официалният представител на СЗО също така подчерта, че "очевидно е неизбежно" Европа да въведе ваксинационни паспорти   Нощна екзекуция на двама млади мъже разтърси Скопие Нощна екзекуция на двама млади мъже разтърси Скопие Според неофициални информации на портала А1, нападателите излезли от автомобил и с пистолет и автоматична пушка стреляли по двама души Войнишко порно в атомна подводница Войнишко порно в атомна подводница Палава лейтенантка тества шумоизолацията на корабите по най-добрия начин Токио поиска от Китай да спре да взема тест за коронавируса от ануса Токио поиска от Китай да спре да взема тест за коронавируса от ануса Кацунобу Като заяви, че правителството не е получило отговор от страна на Пекин Трогателно! Куче изминава по 2 км. всеки ден, за да иде до гроба на стопанина си Трогателно! Куче изминава по 2 км. всеки ден, за да иде до гроба на стопанина си То е там и даравя тотална любов, безусловно, разказва дъщерята на починалия Терорист готвел атентат от омраза към Путин Терорист готвел атентат от омраза към Путин Нападението е щяло да бъде срещу енергийно съоръжение
Проф. Иван Илчев, историк Проф. Иван Илчев, историк Господи, какви нищожества стоят начело на българската държава Виц на деня Виц на деня - Братчед, ти на пиано можеш ли да свириш?
- На пиано мога, ама на трезво ич мъ няма!
Виц на деня Виц на деня Един заек тръгнал да се беси. В същият момент минала мечката и го попитала:
- Зайо, какво правиш?
- Беся се.
- А защо се бесиш за крака?
- Щото за врата ме души.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Слънчев удар е... Когато твоето слънце, те хване с друго слънце...

Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори