×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Щурмът на Капитолия завърши със сълзи, отстраняват Тръмп


Щурмът на Капитолия завърши със сълзи, отстраняват Тръмп
Полицията използва сълзотворен газ и зашеметяващи гранати, за да освободи Капитолия от демонстрантите
07 Януари 2021, Четвъртък, 06:57 ч.
Автор: Флагман.Бг

Сенатът отхвърли възраженията срещу победата на Байдън в Аризона, конгресмени зоват за  импийчмънт на президента

Полицията използва сълзотворен газ и зашеметяващи гранати, за да освободи Капитолия от демонстрантите, а конгресмени призоваха за импийчмънт на президента Доналд Тръмп. 

Американски официални представители обявиха Капитолия за "обезопасен", четири часа след като привърженици на президента-републиканец Доналд Тръмп окупираха сградата на Конгреса и прекъснаха сесията, на която трябваше да бъде утвърден изборът на спечелилия президентските избори демократ Джо Байдън, съобщи Нова телевизия, цитирайки Асошиейтед прес.

Между полицията и протестиращите снощи (б.р. в 1 часа след полунощ българско време) избухнаха сблъсъци, но след употребата на газ и гранати тълпата се разпръсна.

Повече от шест часа след щурма на привърженици на настоящия президент Доналд Тръмп срещу Капитолия във Вашингтон, Сенатът възобнови дебатите по възраженията на републикански представители срещу изборната победа на демократа Джо Байдън на президентските избори.

Голям брой американски конгресмени и 13 сенатори имаха намерение да оспорят гласовете в електоралната колегия от шест щата, които подкрепиха Байдън. Трима от републиканските сенатори, които първоначално оспорваха гласовете на електорите, заявиха, че оттеглят възраженията си след щурма на Капитолия и сблъсъците на демонстрантите със силите на реда.

Лидерът на мнозинството в Сената, републиканецът Мич Макконъл, заяви, че Конгресът "няма да бъде разколебан" да утвърди резултатите от изборите. Той каза, че демонстрантите са се опитали да възпрепятстват демокрацията, но са се провалили.

Председателката й Нанси Пелоси заяви, че утвърждаването на Байдън ще покаже на света, че Конгресът няма да се огъне.

Очаквано американският Сенат отхвърли с голямо мнозинство възраженията срещу изборната победа на избрания за президент Джо Байдън в Аризона, с което гарантира, че гласовете за него от щата в колегията на електорите ще се запазят.

Възраженията срещу гласовете от Аризона, внесени от конгресмена Пол Госар и сенатора Тед Круз, бяха отхвърлени в сряда с 93 гласа срещу тях срещу само 6 гласа в тяхна подкрепа. Всички гласове за възраженията дойдоха от републикански сенатори, но след щурма на Капитолия от привърженици на Тръмп много републиканци промениха мнението си.

След щурма на привържениците на Тръмп социалните медии бяха залети от призиви да отстраняването му. Илхан Омар от Камарата на представителите на американския Конгрес от Минесота, заяви, че подготвя предложение за импийчмънт на американския президент, съобщи Ройтерс.

"Ние не можем да му позволим да остане на поста, става въпрос за запазването на нашата република и ние трябва да изпълним клетвата си", написа демократката в Туитър, въпреки че до края на мандата на Тръмп остават едва две седмици.

Призивите за импийчмънт на президента се разпространиха бързо в социалните медии - от конгресмени-демократи и коментатори до някои от републиканците.

Бившият директор на комуникациите на Белия дом при Тръмп Антъни Скарамучи е заявил пред Ройтерс, че Доналд Тръмп и избраните официални представители трябва да получат вот на недоверие и да бъдат отстранени от постовете.

"Те навредиха на нашия авторитет в международната общност и сега застрашават начина ни на живот", казва той.

Джей Тимънс, президент и изпълнителен директор на Националната асоциация на индустриалците - една от големите американски бизнес организации - призова официалните власти да обмислят отстраняването на Тръмп от поста.

Според Тимънс Тръмп "предизвика насилие в опит да запази властта си и всеки избран лидер, който го защитава, нарушава клетвата си пред конституцията и отхвърля демокрацията в полза на анархията. Вицепрезидентът Пенс, който беше евакуиран от Капитолия, трябва сериозно да обмисли да работи с правителството за прилагане на 25-ата поправка за запазване на демокрацията".

Двайсет и петата поправка на конституцията на САЩ определя случаите, при които вицепрезидентът поема поста на президент.
 




В категории: Политика


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
11
Коментара по темата
11.
*********
08.01.2021 10:32:57
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
10.
Най-кахърният джурналист
07.01.2021 19:38:43
0
2
На Божката не му трябват достоверни източници, щото това което сам си измисли е самата истина за него :-) Изобщо нещо сбъдна ли се от прогнозите му?
9.
До 8
07.01.2021 17:22:35
0
1
Естествено след като флагман е махленски сайт, какво ти разбират от политица и писане на аналитични статии. А Божката не го знам, ама за всичко дето изписа така и не открих достоверни източници на инфо да му подкрепят конспирациите.
8.
Тръмп хакера си направил втори туит акаунт
07.01.2021 14:57:45
0
3
Забелязвате ли че Флагман затихнаха по темата с Тръмп? Навсякъде ври и кипи, а тях ги няма. И острието им Божков и той се изпари нейде. Добре че има и други медии
7.
ФБ
07.01.2021 10:24:18
3
11
Старият Джо реве по CNN, че било анархия чупенето на прозорците на Конгреса и зове Тръмп да ги успокоява, а когато Демократите подкокоросваха анархията и мародерствата цяла година в САЩ и техните губернатори закриваха полицейските участъци, за да могат тълпите да разбиват и палят витрините и домовете на гражданите? Де беше старият хрисим Джо Байдън тогава? Двойни стандарти. Който Джо сее вятър, после жъне бури.
6.
бегам бате... с 200
07.01.2021 10:14:55
2
8
Тръмп е ясно, че приключи завинаги, ама някой виждал ли е Божката? Какво стана с тоя топ джурналист?
5.
Ахмед Методиев Пеевски
07.01.2021 09:41:30
6
6
Американците си направиха едно шоу, за сметка на няколко загинали малоумни селяндури, облъчени от пропаганда. Тръмп отива към пангото ефективно, не знам дали ще му стигне жалкия живот да си излежи присъдата. Освен ако джуджето на токчета не си го прибере в руслямистан, да си цоцат заедно боярщник при орките.
4.
Ако съм на Тръмп ще скоча от Тръмп Тауър
07.01.2021 09:36:13
3
8
Не знам дали ще има право да се кандидатира, но със сигурност няма да може, щото няма да си е излежал присъдата :-)) А иначе ако му оценяваме шансовете, няма никакъв шанс за каквато и да е позиция след това престъпление което извърши срещу демокрацията на страната си. А ние знаем, че американците бранят най-много своята демокрация и начина си на живот, с който така са свликнали
3.
до 1
07.01.2021 09:06:06
1
5
Не знам какво си гледал, но има четирима убити!
Някой знае ли, ако направят импичмънт на Тръмп, ще има ли той право да се кандидатира пак след 4 години?
2.
Тръмп изтече в канавката
07.01.2021 09:03:56
4
11
Тръмп изтече в канавката. Сега ще отговаря и за смъртта на загиналите и за размириците които предизвика. Никакъв шанс няма за никаква длъжност вече
1.
Антифаджия
07.01.2021 07:32:59
8
6
Аз пък гледах клипове как полицаите махат загражденията,за да пускат хоратс и си правят селфита с тях.Отделно журналистите отделиха доволно внимание на полуголия колега и осталите съмишленици от Филаделфия.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори