×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Трескава подготовка в РЗИ, ваксинацията срещу Ковид-19 в Бургас започва в неделя


Трескава подготовка в РЗИ, ваксинацията срещу Ковид-19 в Бургас започва в неделя
Около 1/3 от желаещите лекари на първа линия ще бъдат имунизирани до края на годината
23 Декември 2020, Сряда, 17:05 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Първите ваксинирани лекари се очаква да са лекарите от УМБАЛ Бургас

 

 

В неделя (27 декември) в Бургас ще започне ваксинацията срещу коронавирус, съобщиха за Флагман.бг от Регионалната здравна инспекция.

Главният секретар на РЗИ д-р Мариана Кофинова уточни, че очакват ваксините на „Пфайзер” най-късно в събота, след което в неделя сутринта ще бъдат транспортирани според стриктните препоръки на производителя до бургаските болници, които имат ковид отделения.

Още тази седмица ще бъдат имунизирани част от медиците, работещи на първа линия. Организацията продължава и към този час – 17 часа на 23-ти декември, както и в четвъртък и петък. За служителите на РЗИ няма да има почивка по празниците.

Първите ваксинирани лекари се очаква да са от ковид отделението на УМБАЛ Бургас, сочи неофициалната информация, до която достигна Флагман.бг. В списъка на желаещите фигурират имената на 234 от работещите в университетската болница, което е около 35 % от работещите в здравното заведение.

Процентът е по-нисък, защото голяма част от техните колеги вече са се срещали с вируса – около 100-ина човека, а други 70 в момента лекуват коронавирус. В УМБАЛ Бургас вече е подготвена манипулационна, осигурен е лекар и медицинска сестра.  До Нова година ще бъдат поставени ваксини на 75 медици.

В УМБАЛ „Дева Мария” имунизацията ще започне от 28-ми декември.  Квотата за тази болница до края на 2020 година е 70 ваксини.

Процесът ще продължи в началото на 2021 година по определения график.

 


В категории: COVID-19


12
Коментара по темата
12.
daskala ДО 6
23.12.2020 23:43:58
0
0
казват ,че чипът ставал за 1.9 тди,малко труден монтаж ,но мотора после пее.разхода пада с 1.5 на 100
11.
Това
23.12.2020 23:11:13
1
1
Това няма да си го сложа. И без ваксина има нормален живот.
10.
Един
23.12.2020 20:46:19
1
5
Копирано от "Фактор " автор Пламен Асенов
"Образователният министър Красимир Вълчев трябва незабавно да подаде оставка! Поводите за това са много, но конкретният е последното му фамозно изказване в интервю по bTV, в което заявява: „Животът на децата, родителите и учителите е важен, но не можем да сме крайни хуманисти.“
Не можете да сте крайни хуманисти, а?
А убийци можете ли?
И колко души според вас трябва да минат през страданията на болестта или да умрат, за да кажете вие, некрайният хуманист - „стига“? Колко, бе, неуважаеми г-н министре?
Вие да не би да сте назначен на поста си и да получавате заплата от данъкоплатците, за да броите мъртвите учители, деца и родители и да пресмятате – дотук може да умират, по-нататък не бива? "
9.
ДО 7
23.12.2020 20:33:01
7
14
КАТО СИ БОЦНЕШ ВАКСИНАТА ДА НЕ ВЗЕМЕШ И ТИ ДА МААШ КРЕНВИРША
8.
Пенсионер
23.12.2020 20:18:34
5
5
Абе в някои европейски държави май започват да ваксинират първо възрастните, тука я караме май не по европейски а по балкански.
7.
Помориец
23.12.2020 20:17:47
18
19
боцкам си ваксината и си пътувам и си живея като пич, а другите дето много ги е страх от това какво има вътре нека маат кренвирши с ракия и пафкат като за последно
6.
смелчаци-изпитатели
23.12.2020 19:14:15
4
2
в официалната листовка пише, че ваксината е разрешена ПОД УСЛОВИЕ
1.5.4. Извънредни обстоятелства (разрешаване под условие)
За издаване на разрешение за употреба при извънредни обстоятелства по чл. 56 ЗЛПХМ в този раздел се представя обосновка, включваща следните аспекти:
1.5.4.1. невъзможност от страна на заявителя да представи изчерпателни неклинични и клинични данни за ефикасността и безопасността при нормални условия на употреба;
1.5.4.2. списък на неклиничните или клиничните данни, които не могат да бъдат представени изчерпателно;

(2) Разрешението за употреба/удостоверението за регистрация по ал. 1 се издава при едно от следните условия:
1. заявителят/притежателят да изпълнява програма от проучвания за срока по ал. 3, като резултатите от тези проучвания служат за преоценка на съотношението полза-риск;
2. лекарственият продукт е с режим на отпускане само по лекарско предписание, като в определени случаи може да се употребява само под стриктен лекарски контрол в лечебно заведение за болнична помощ, а в случай на радиофармацевтик - само под контрола на оправомощено лице;
3. в листовката, както и във всяка медицинска информация, придружаваща лекарствения продукт, следва да е предвиден текст, с който се обръща внимание на медицинските специалисти, че някои от наличните данни за лекарствения продукт подлежат на последващи проучвания.
5.
ДО 2
23.12.2020 17:57:45
24
15
Ти така и така си идиот,като се ваксинираш ще станеш....АБСОЛЮТЕН ИДИОТ
4.
78% от българите ще изчакат ваксина с по-добър чип
23.12.2020 17:45:49
6
4
СОЦИОЛОГИЧЕСКА ФИРМА С ПОЛОВИН СЛУЖИТЕЛ, НО ЦИТИРАНА БЕЗКРИТИЧНО ОТ ВСИ МЕДИИ - Ново проучване показа нагласите на нашенеца към ваксините.

Според последните данни повечето българи все още не са сигурни ваксините на коя компания да изберат, а мнозина считат за най-далновидно да изчакат следващи версии и разработки.

"78% от българите имат съмнения, че първите ваксини ще са бъгави, със слаби микрочипове и няма да върви гладко "фейса" на тях. Също така искат нещо, на което са гледали в youtube дали прави хубави нощни снимки и колко държи батерията" - споделя студент по социология, поставен за лице на фирмата, направила проучването със съмнително финансиране.
62 на 100 от запитаните в рандомизирано извадково телефонно анонимизирано проучване сред 34 приятеля, помолени да попълнят една онлайн анкета, пък посочват, че биха се имунизирали, само ако няма достатъчно ваксини и трябва да използват връзки и корупция, за да уредят себе си и близките си с доза.

105% от попитаните пък едновременно подкрепят мерките и грижите на правителството, не вярват в съществуването на вируса и смятат, че всичко това е с цел световните елити, които контролират всичко, да сринат света, за да контролират всичко.
3.
Малчуган с Адидас
23.12.2020 17:32:26
27
30
Значи ВАКСИНИРАНИТЕ МЛАДИТЕ (под 40 год) лекари ,лекарки мед,сестри да ЗАБРАВЯТ да имат ДЕЦА
Главното странично действие на ваксините е да направят БЕЗплодни и СТЕРИЛНИ ваксинираните
2.
До 1
23.12.2020 17:24:41
49
31
Мълчи и си пий хапчетата, бай Ганьо
1.
Az
23.12.2020 17:12:36
40
45
Каква подготовка,бе малоумници....Кой нормален човек би се ваксинирал???? НИКОЙ,НИКОЙ,НИКОЙ.....Само идиоти и олигофрени ще се дупчат......и кретени...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената 
Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори