×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Проф. Костадин Ангелов: Ще пазим границите на България от новия щам на COVID-19


Проф. Костадин Ангелов: Ще пазим границите на България от новия щам на COVID-19
Новият щам на COVID-19 се предава по-бързо, но се влияе от ваксините, каза здравният министър проф. Костадин Ангелов
21 Декември 2020, Понеделник, 07:25 ч.
Автор: Флагман.Бг

Последните три самолета от Великобритания кацнаха у нас през нощта на летищата в София, Пловдив и Варна

Твърдо сме решени да опазим границите на България от новия щам на COVID-19. Целта е  колкото може повече хора да са здрави докато дойде ваксината, за да придобият необходимия имунитет и да се справят с вирус. Това каза здравният министър проф. Костадин Ангелов на извънреден брифинг на Летище София в 3:00 часа тази нощ. 

Последните три самолета от Великобритания кацнаха у нас през нощта на летищата в София, Пловдив и Варна. Въпреки забраната за полети от Острова, която влезе в сила от полунощ, за тези самолети беше направено изключение, съобщава БНТ.

Освен в София, летищата във Варна и Пловдив също са приели два самолета от Острова след полунощ, въпреки забраната. Здравният министър обясни, че това е единственото изключение.

„Това, което знаем със сигурност за новия щам на вируса, са две неща - първото е, че той се предава по-бързо и второ е, че той се влияе от новата ваксина, която започваме да правим в България на 27 декември“, заяви проф. Ангелов. 

„Тук сме, за да направим проверка как влизат всички пътници на територията на България. Изключението е именно това, че за тези полети българските граждани вече бяха по летищата. Беше невъзможно да бъдат канселирани и трябваше да се приберат у нас“, обясни той.

След издаването на заповедта за задължителна 10-дневна карантина на пристигащите от Великобритания у нас със самолети от Острова са пристигнали общо 667 пътници.

„Всички са карантинирани, с изключение на осем, които не желаят и в транзитни зони ще изчакат полети за обратно. Това са шестима граждани на Великобритания. Една българска гражданка и един гражданин на Австралия, които ще изчакат съответни полети за връщане“, каза пък министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

Отказалите карантина са кацнали с полетите на Летище София снощи между 20 и 21 часа.

Гранична полиция ще прави съответните проверки в информационните масиви и ще установява факти и обстоятелства относно движението на всеки един, който влиза в страната, заяви вътрешният министър. 

Очаква се да има общи действия на Европейски съюз срещу разпространението на новия щам, добави той. 

Лидерите на страните-членки ще обсъдят общи мерки за Европейския съюз срещу разпространението на новия щам на COVID-19. 
 


В категории: COVID-19


29
Коментара по темата
29.
Много въпроси
23.12.2020 23:23:10
0
1
А новият щам ловят ли го сегашните PSR тестове?
28.
НОЩ
23.12.2020 18:35:02
0
0
ВИНАГИ СЪС СВАЛЯНЕ НА МАСКИТЕ ОТ ГОВОРЕЩИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛ НА АЕРОЗОЛИ - Нов брифинг дари обществото с умерено количество информация относно пандемията, която ни е новото нормално.

На продължил 4-часа брифинг представители на Националния оперативен щаб, които вчера зарадваха населението с това, че вече има План за готовност при (следваща, очевидно не тази) пандемия, за който не бяха съобщени никакви подробности, станаха ясни новости около ваксинирането на населението.

"Ваксините са, дето се вика, с единия крак в хладилницте. Не искаме да спекулираме, но те може да имат вкус на пилешко, може и да нямат. Може и никога да не разберем, защото са много студени и сигурно рецепторите на езика ще премръзнат. А и са предвидени за инжекция. Не знаем дали ще има чипси вътре, но те са вредни за деца" - сподели сърдит и жален човек, когото явно чудото на възстановената след оплешивяване коса не е донесла необходимата радост в живота.
Разбира се, допълнителна информация за ваксината бе отказана, тъй като се очаква да заработи успоредния Национален щаб за имунизиране и чипизиране на населението, който бе анонсиран на вчерашния брифинг.

"Искати ли да ви прочита статистиката от последните 68 минути. Има толко и толко новозаболели. Има толкоз изликувани. И една жена в арпаджик... ааа, прощавайте, Пазарджик, се е разболяла втори път безсимптомно, но памучито не лъжи" - обяви по-весел наглед експерт, който сигурно разбира много от здравните въпроси, но е представител на щаб, в който науката отдавна е отстъпила на суетата на параноична мутра, обикаляща страната с джип, от който слиза само в контролирана среда.
27.
Arbeit мacht Frei
21.12.2020 13:35:58
2
1
БОТОКСОВИЯ манекен на Тиквата има ли представа колко бг граждани ЖИВЕЯТ на територията на Великобритания над 150.000 души и кво смята да ги затваря в концентрационни лагери за п 10 дена като решат да си идват по ЧНГ празниците ли?
26.
Естеричен хирург
21.12.2020 12:56:19
0
3
Жалко, че не можах да да ти пренася и малко мозък, само с коса и ботокс не се получи.
25.
мислещ
21.12.2020 12:46:15
2
4
С какво ще ги пазиш бе ботокс....с голо дупе ?? Колкото света се опази от "китайският" вирус,толкова България ще се опази от версия 2.0 ! Ясно е ,че стадото трябва да се наплаши,понеже се дърпа на ваксинирането !
24.
°
21.12.2020 12:27:52
2
1
Този нов щам къвто и да е той, циркулира от септември и отдааавна е навсякъде. Просто има много малко желаещи за ваксина в европа и това е пореден опит за сплашване. Така или иначе ще ни принудят да се ваксинираме по един или друг начин.
23.
Ами
21.12.2020 11:52:44
0
2
една религия която не прие идващия с "Мир вам!", сега се кани да натрапи на света за спасител този, който ѝ е по сърце, всяващият страх и ужас.
22.
Andi
21.12.2020 11:11:06
3
3
Защо не унищожите вси4ки Евреиски Из4адия в Америка и навсякъде и щамовете из4езват- Настъпва Истински МИР на Земята!!
21.
345678
21.12.2020 11:05:00
2
5
1.Този щам не обезсмисля ли ваксините, които са за предния?
2.По-какъв начин някой може да каже и да изследва в кратък срок, дали те предпазват от него? /сигурно ще има хора които си мислят че ваксините ще са универсални за всички щамове/
3. Има случаи на повторно заразени с ковид след няколко месесечен период. Тогава как е изследвана продължителността на имунитета за сегашните ваксини, след като Земята се върти с една и съща скорост?
4. Какви ваксини ще ви хакат за всеки нов щам?
20.
Do 14
21.12.2020 09:54:33
3
3
Tozi shtam go otkriha predi 2 sedmici v UK,no shtom kazvash ot septemvri e xaxa
19.
До 8
21.12.2020 09:52:53
0
8
Викаш тия по пътищата граници не минават а?Ама,че малоумник хаха
18.
Хроника на една предизвестена смърт
21.12.2020 09:41:24
0
1
Не се движете така, както страхът ви кара да се движите. Движете се по начина, по който радостта ви кара да се движите - не от страх, защото всички така наречени религии се основават на страха. Техният Бог не е нищо друго освен страх, а техният рай и ад са нищо друго освен проекции на страх и алчност. Всички живеете от страх. Връзките ви са от страх. Страхът е толкова завладяващ - като тъмен облак, покриващ живота ви - че казвате неща, които не искате да кажете, но страхът ви кара да ги кажете. Вие правите неща, които не искате да правите, но страхът ви кара да ги правите. Всеки, с когото сте контактували, ви е налагал страх, защото страхът е антипод на свободата. Колкото повече страх имате във вас, толкова по-малка е възможността за свобода. Колкото повече страх има, толкова по-малка е възможността за бунт.
„Обществото, църквата, държавата искат всички да бъдат в състояние на постоянен страх: страх от познатото, страх от неизвестното, страх от смърт, страх от ада, страх от липсата на рая, страх да не направиш име в света, страх просто да бъдеш никой. Всички около вас от самото раждане създават страх. Нито едно дете не се ражда със страх. Всяко дете се ражда със свобода, съмнение, бунт, индивидуалност, невинност - все големи качества. Но той е безпомощен, зависим.
„Но когато пораснете, можете да видите - можете да опитате да обелите лука слой по слой - как са се създавали страхове във вас, колко сте били лековерни, как хората са експлоатирали вашата невинност. Не следвайте инстинкта си за страх, защото това ще ви направи страхливец. Деградира вашата човечност. Това е унижение, наложено от вас самите. Винаги, когато видите някакъв страх, отидете срещу него! Прост критерий: винаги, когато видите, че има страх, отидете срещу него и вие винаги ще се движите, растете, разширявате, приближавате до момента, в който егото просто пада - защото цялото му функциониране е чрез страха. А отсъствието на егото е просветление; не е нещо плюс.
„Просто прост принцип: не забравяйте, че всичко, което ви кара да се страхувате, е страх, е ясен показател за това, което трябва да направите. Трябва да направите точно обратното. Страхът е пасивна форма на гняв, а гневът е активна форма на страх. Така че можете много лесно да промените страха в гняв, а гнева в страх - много лесно. Страхът може да стане ненормален, може да стане патологичен. Страхът може да стане ненормален, тогава това е патология. И поради тази възможност свещениците са я използвали, политиците са я използвали. Всички видове потисници са го използвали. Правят го патологично и след това става много просто да те експлоатирам. И двете възможности съществуват във всеки човек! Страх и смелост. Всичко ще зависи от това, което изберете.
17.
Спокойно
21.12.2020 09:37:30
1
6
Бъдете спокойни!
Новият щам не представлява проблем, нали вече има ваксина!
Няма страшно значи
16.
ТИР
21.12.2020 09:35:26
1
11
Аз да попитам някой са е чул в Китаи дасе ваксинират
15.
Трол
21.12.2020 09:21:38
1
6
Не ми е ясно какво точно пазите, след като от септември този щам се разпространява в Европа. Със сигурност вече е навсякъде.
14.
До Помориец
21.12.2020 09:20:08
3
10
Няма страшно за теб,стой си у вас в мазето,пусни си Бтв и Нова и чакай да мине ковид 19,ковид 20 и т.н.
13.
Помориец
21.12.2020 09:16:42
13
4
безотговорни тъпаци...целият свят се тресе, навсякъде казват да не се пътува, те тръгнали да се прибират от майната си. На ви сега едни 10 дена карантина. кауни
12.
Ангелов, ти си батман
21.12.2020 09:11:09
2
10
Ангелов да си вземе едно рибарско кепче и са варди на летището да не мине новата гадина. А е минал, а Ангелов го е гепил в кепчето
11.
Uncle Bili
21.12.2020 09:01:29
6
5
АНГЛИЯ - Последствията от ваксините срещу COVID-19 се оказаха толкова сериозни, колкото дори хората, които не могат да пишат правилно коментарите си из Facebook, твърдят.

90-годишната Маргаерт Кийнън, която първа получи съмнителната инжекция, няма да може да има повече деца, твърдят преглеждащите я лекари.

"Ето, искат да избият човечеството. Първо направиха вирус с невисока смъртност, а сега и ваксина, при чиито проучвания са умрели 6-ма, от които даже 4-ма са приели плацебо, но от мисълта за нея са пукнали" - споделя дама с размазано селфи на фона на домашен фикус за профилна снимка.
81-годишният Уилям Шекспир, който е вторият ваксиниран, пък очевидно е загубил ума си и твърди, че не е написал Хамлет, Крал Лир, Сън в лятна нощ и други неща, което съвпада с тезите, че чипирането ще контролира спомените ни и ще бъде ползвано за интелектуални кражби.

Междувременно бе организирана подписка срещу ваксинирането в МВР, където служителите подозират реформа чрез вредна ваксина на институцията вместо съкращения.
10.
Uncle Bili
21.12.2020 08:59:29
3
7
В РЕПТИЛСКА ПЕЩЕРА - Бил Гейтс зарадва своите фенове и господари от рептилските среди с нова версия на хитовия си вирус COVID-19.

Новата версия ще носи името COVID-21 Pro Ultra Light+ и се очаква да бъде пуснат в края на първото тримесечие на 2021 година, като ще бъде в два цвята - Сребристо златно и Полунощно пладне.

В дизайна на новия вирус са заложени подобрени характеристики, предвиждащи по-лесно разпространение.
"Макар с предния си модел да достигнахме стотици милиони потребители, това бе един бавен и тромав процес. Все още света не вярва напълно, а други се дърпат. Сега вече няма да могат да го избегнат със спирт, дистанциране един от друг или маска" - твърди Гейтс, показвайки подобренията във виралното РНК.

Разбира се, милиардерът обяви и изцяло нов 2-нанометров чип, с който ще бъде снабдена ваксината за COVID-21.
9.
Селянин
21.12.2020 08:58:47
1
2
Празна работа. За да го открият сега новият щам, означава, че е из цяла Европа поне от месец. Просто се открива там където мадицината е най-напреднала и са фокусирани в изследване на вируса. Откриването е много удобно да се появи в момента, в който се отчита масов скептицизъм към РНК ваксините. Само, че удобно се пропуска информацията, че въпреки, че е много по заразен, новият щам е по мек и се кара по леко. Да не бъда разбран грешно. Изкарах вируса много тежко и ще се ваксинирам за догодина когато спаднат антителата.
8.
Да предложа
21.12.2020 08:53:29
3
10
Вместо тия безрезултатни мерки като локдауни,карантини защото тия по пътищата няма как да ги разберете от къдесе прибират,и лудите заеми които вземате за помощи на неработещите - вземете си признайте нито имате ресурса нито знанията нито идеята как да се противопоставите адекватно на вируса.Налейте парите които крадете и давате на поразия за глупости като мерки 60/40 и прочее само и единствено във здравеопазването , осигурете още легла и персонал на тях давайте наистина големи заплати и се съдредоточете само в тази сфера как да помагате на болните. Здравите неможете да ги защитите нито вие нито някой по света ,този грип ще си го преболедуваме всички и това е истината!!!
7.
abra
21.12.2020 08:52:55
0
6
Тази Коледа май подходящо четиво е Даниел Дефо с Дневник на чумавата година.
6.
морски
21.12.2020 08:51:17
7
12
Пак мекушавост и изключения, защото българите вече били тръгнали към летищата и не можело да се върнат. Препълнени самолети и едно и също.
България все е оплювана, ама като им запари отзад и едно и също. Юруш насам, че тук не арестуват и не глобяват за неспазване на правила.
Пак ще искат да им пращат специално самолети на тръгналите на разходки по света, както стана пролетта.
Да затварят всички граници за пътници и да оставят само тирове и транспортни самолети да циркулират.
5.
Ивайло
21.12.2020 08:27:12
4
12
Просто си му дайте име Ковид 20...догодина друг номер...давайте ваксините....
Нямам думи...
Защо е всичко това за бога?
4.
Хахаххахаах
21.12.2020 08:23:18
6
12
Хайде всички пак заключени и маскирани,след 1 седмица пак нов щам за дебилите хахаххаха
3.
Юруш на ваксината
21.12.2020 08:15:57
5
20
Сега понеже преболедувалите се успокоиха и им докараха нова тревога та да може да си реализират ваксините!
2.
Аз
21.12.2020 08:00:32
14
18
Какво ще пазиш ,бе олигофрен??? Така или иначе всички ще го преболедуваме това грипче.Само,че ще унищожите и последния клон на който се държи тази кочина-ТУРИЗМА.....Идиоти нещастни и продажни
1.
Коко
21.12.2020 07:57:58
2
18
Тва новия щам да го кръстим брегзит или на неговите създатели в бъкингамския дворец
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Община Средец предприема важни стъпки за решаването на най-наболелите проблеми на местните хора Община Средец предприема важни стъпки за решаването на най-наболелите проблеми на местните хора Предходната администрация е натрупала 1.8 млн.лв. задължения, може да ни блокират сметките, алармира кметът Не пускайте телевизора! Коктейл без грим, бижута и рокли тази седмица в „Ергенът“ Не пускайте телевизора! Коктейл без грим, бижута и рокли тази седмица в „Ергенът“ Кастингът за следващия сезон на романтичното риалити стартира днес Лозенец празнува своя вековен юбилей Лозенец празнува своя вековен юбилей 100 години от с. Ембелец до днешно с. Лозенец Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Община Бургас представя 5 локации, вижте ги  Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Причината за палежа е неуредени финансови отношения Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед На какво се дължи рязката промяна? МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево Местно РУ и администрацията на Общината започват усилена работа, за да осигурят спокоен летен сезон за туристите  ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт Законопроектът отлежавал "доста дълго време", но може и да не бъде приет предвид приключващия мандат на Народното събрание Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено На откритата сцена в града на 28.04.2024 г. 10:00 часа ще се проведе конкурс на лазарски групи и песни Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден По време на почивните дни и дните на официалните празници от 1 до 6 май включително ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ
Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници 
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори