Дебатирането с традиции в НЕГ “Гьоте” - Бургас
Отборът в състав Боян Михов, Георги Фотев и Христо Вълчев завоюва второ място на регионалното състезание по дебати на английски език за Източна България
Клубът по дебати на английски език в НЕГ “Гьоте”-Бургас съществува от четири години като място, в което се събират ученици с интерес към актуални теми с национална и международна значимост. От втората си година той е част от училищната програма за занимания по интереси, подкрепена от МОН. Това е и мястото за анализиране на информация, което се комбинира с намиране на работещи решения за наболели обществени проблеми.
.jpg)
Тази година Йоана Михова, ученичка от XII Б клас бе номинирана за ученик-лидер от Фондация БЕСТ, а отборът в състав Боян Михов, Георги Фотев и Христо Вълчев завоюва второ място на регионалното състезание по дебати на английски език за Източна България
Всички тези успехи са възможни, защото връзката между участниците продължава и след завършването им, за да може успешно да се предава опитът и да се поддържа духът на дебатьорите.
Онлайн срещата на клуба със Слави Тодоров, студент в магистърска програма и Теодор Минев, студент в бакалавърска програма даде много нови идеи и предизвика споделени положителни емоции, като събуди много мил спомени. “Усилията са винаги подкрепени от техния ръководител В. Христова”, сподели наставникът и основател на клуба Петя Петрова - заместник-директор в НЕГ “Гьоте”
Скръбна вест! Почина Малечка Палечка - най-малката българка
Българите масово зарязоха кебапчетата, търсят се протеинови храни
Днес не правете тези неща - забраните на св. Варвара, които пазят дома
Правя турска къпана баница само по тази рецепта
Какво ще стане с левовете, които имаме в брой
Еврото достигна шестседмичен връх спрямо долара
Тази рецепта превръща картофите в истинска звезда
Експерти предупреждават за рисковете от филърите за лице
Бургас ще отбележи Никулден с богата спортна програма
Втори ден блокада на "Кулата": Над 8 км опашка от тирове заради фермерските протести в Гърция
Забравете за кюфтетата с кайма, пилешките са много по-крехки, а стават за 30 минути
