×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Приходите на хотелиерите се увеличиха с над 17% през март спрямо същия месец на м.г., сочи статистиката
  • Илиан Илиев повика 14 футболисти от чужбина за мачовете на националния отбор
  • Филмът "Кралството на планетата на маймуните" оглави боксофиса на Северна Америка
  • Прокуратурата иска половин милион лева гаранция за Божков, за да бъде пуснат на свобода
  • Хакерите, които пуснаха по телевизии в Латвия парада в Москва на 9 май, са ползвали сървър в България
  • Британец се ще скочи със специален костюм от 8516 м в Хималаите, това е за пръв път в бейсджъмпа
  • Бившият министър Бишинбаев от Казахстан, който закла съпругата си от ревност, е осъден на 24 г. затвор
  • Турция спира покупките на автомобили в публичния сектор за три години, почват икономии
  • Новият ковид води до гадене и диария
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Слави си „Има такъв народ“, но знае ли какво ще прави с него?


Слави си „Има такъв народ“, но знае ли какво ще прави с него?
Месеци преди изборите Слави Трифонов изглежда нелогично дистанциран от политиката на фона на големите очаквания към него
04 Декември 2020, Петък, 19:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимки: pp-itn.bg)

Партията на шоумена стои на дистанция от политическите процеси, не показва лицата си, не дава визия за страната

След няколкомесечна съдебна сага и промяна на името, през юни т.г. партията на Слави Трифонов бе официално одобрена и регистрирана от българския съд. Оттогава насам имаше сериозни политически събития, свързани най-вече с летните протести, които бяха на ръба да съборят правителството и да предизвикат предсрочни избори.

Социологическите проучвания отчетоха новата формация на Слави „Има такъв народ“ (ИТН) като основен печеливш, обиращ голяма част от протестния вот. Партията на шоумена зае твърдо третото място след ГЕРБ и БСП с респектиращи проценти. Някои социолози дори допускат, че ИТН има потенциала да е първа сила.

Това създава очаквания към новата партия, но като че ли тя стои дистанцирана от политическите процеси, ако изключим почти ежедневните критични изблици на Слави Трифонов срещу властта с постове във „Фейсбук“.

ИТН не представя идейни виждания, свързани с актуалните проблеми в държавата, за разлика от другите извънпарламентарни политически сили.

Не са ясни и лицата в тази партия. Интервюта по правило не се дават. Изключение веднъж-дваж направиха председателят Слави Трифонов и заместниците му Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев. Но и от тях не стана много ясно каква е визията на ИТН за управление на България, каквато по дефиниция е целта на всяка една партия. Трифонов и Йорданов влязоха и в конфронтационен тон с интервюиращите ги. Двамата водят предавания в телевизията си 7/8 TV, но както отдавна заявиха, там избягват да правят пряка политическа пропаганда, за да не разгонят зрителите си. 

Като че ли единствената задача, която новата формация си поставя, е да прокара трите идеи от референдума през 2016 г. - за мажоритарни парламентарни избори, задължителен вот и партийни субсидии от 1 лев на глас.

Каква всъщност е политическата физиономия на „Има такъв народ“?

„Можем само да гадаем, тъй като има някакви най-общи ориентири“, коментира пред „Флагман“ политологът проф. Александър Маринов. „Те заявяват, че твърдо ще защитават предложенията, които бяха формулирани в референдума. Но това е твърде ограничено и обхваща само някои аспекти на политическите въпроси и институции. По същество, това е първият голям проблем - че засега партията и нейните водещи лица се изявяват само на плоскостта на критиката на статуквото, на съществуващото положение. Това не е достатъчно. Според мен това не е достатъчно и за сериозно представяне на изборите, а камо ли за нещо повече“, смята проф. Маринов.

Според него това може би е нарочно избрана тактика, защото ясните позиции винаги от една страна събират подкрепа, но от друга срещат и неодобрение.

„Т.е. струва ми се, че те засега умишлено не навлизат в повече подробности. А какво точно ще изберат по-нататък – не знам. Смятам, че поне в обозримо бъдеще ще имат една по-обща, по-обтекаема платформа, която би им дала възможност да търсят партньорство в различни посоки. Те обявиха някакви ограничения, разбира се, но ще видим по-нататък“, добавя Александър Маринов.

Ограниченията, които си поставиха ИТН, е да не си сътрудничат със сегашните партии в парламента. Според Тошко Йорданов допустим партньор е формацията „Демократична България“.

Слави Трифонов преди дни обяви, че ИТН няма да участва в предизборни коалиции. Така той отряза опитите на прочулото се от протестите „Отровно трио“ (Бабикян, Минеков, Хаджигенов) да обедини преди вота партията на Слави, „Демократична България“ и платформата „Изправи се.БГ“ около Мая Манолова.

Социологът от „Тренд“ Димитър Ганев не изключва ИТН да остане без ясна физиономия дори до изборите.

„Това не е толкова неизгодно, защото в момента, в който започнеш да взимаш категорични позиции в една или друга посока по определени въпроси и да се позиционираш в публичното пространство, няма никакво съмнение, че отблъскваш някаква част от избирателите. Това, което прави в момента г-н Трифонов, е да стои назад и да позиционира себе си като несистемен играч. Това в България винаги се харчи. Въпросът е - колко“, казва Ганев.

„Има несистемни играчи, които са около изборната бариера като Николай Бареков, Яне Янев, Веселин Марешки. Има и други, които събират повече. Много е трудно да се каже г-н Трифонов и „Има такъв народ“ от кои ще бъдат. Но в крайна сметка имайте предвид, че той се ползва в момента с бонус, който в България по принцип не е малък - бонуса на новия играч срещу статуквото. И въпреки че на тези избори ще се явят много нови партии, фактически Трифонов се явява единственият нов. Защото и Мая Манолова я познаваме добре като политик, и Цветан Цветанов, и Христо Иванов и Атанас Атанасов. Това са нови формации, но Слави Трифонов се води единственият, който няма много общо по някакъв начин с т. нар. статукво“, добавя социологът.

Според него, лидерът на ИТН през последните месеци трупа обществена подкрепа и изглежда, че мълчанието и липсата на ясни позиции е печеливш ход.

Александър Маринов обаче смята, че това не може да продължава дълго. „Дори да допуснем, че решат да се явят на избори без някаква по-ясна програмна физиономия, това няма да има добър ефект“, казва професорът.

Според Първан Симеонов от социологическа агенция „Галъп интернешънъл“, липсата на изявени лица в партията на Слави по места не е проблем.

„Това е умно, защото те ще искат да градят национален образ. Т.е. няма да искат да зависят от лица, които тепърва трябва да се утвърждават или са неразпознаваеми, или, не дай си Боже, в биографията им има нещо смущаващо, защото това често се случва. Ще искат някак си да елиминират този риск и просто лицата по места да се занимават с организацията, а имиджът, който се изгражда, да е национален. Т.е. в известна степен да е мажоритарен, да се гласува за СЛАВИ“, поставя ударение Симеонов.

И това не било нещо необичайно в политиката у нас.

„Хората гласуват за една централна личност, която виждат. Разликата е, че Слави е виждал много такива проекти и се учи от грешките на другите, според мен. И затова не развива някакви местни лица, а развива националния си образ“, обяснява социологът.

Какво обаче може да се очаква от тази партия след изборите и ако тя влезе в управлението?

„Очаквам всичко, щом в хода на кампанията не си обещал нищо, с изключение на това да защитаваш референдума“, казва Димитър Ганев.

Според него обаче най-вероятно от ИТН ще поставят въпросите от националното допитване като базово условие за съгласие, за да може да започнат коалиционни преговори.

Първан Симеонов вижда като възможни различни варианти, макар че също смята, че е сложно да се предвиди.

„Изключително рано е за такава прогноза. Много е трудно да слагаш Слави Трифонов в калъп и да го мислиш през логиката. Той не е типов играч“, смята социологът. Според него, лидерът на ИТН може да изненада много хора, включително и неприятно.

Социолозите очакват доста сложна ситуация в следващия парламент.

„Ако Слави е хитър, ще си даде сметка, че може би следващото управление няма да е лесно. Т.е. че може да е някаква неблагодарна формула – компромисна, трудна, даже леко безпринципна, бидейки базирана само на анти-ГЕРБ. Това означава, че може и животът на следващото управление да не е толкова дълъг. И съответно може би Слави си прави и сметката да остане извън някакъв такъв непопулярен микс и да чака следващото раздаване, което може да не е чак толкова далече. Опитът показва, че в едно следващо раздаване неговият дял може да е още по-голям. Там е проблемът, че и други партии си правят тази сметка. Нещо подобно си мислят и част от „Демократична България“. Нещо подобно си мислят и хората около Мая Манолова. Чух наскоро и Костадин Костадинов (партия „Възраждане“) да казва нещо подобно. Всички казват – ние ще влезем, обаче няма да се натискаме да участваме, защото следващият парламент ще е кратък и вече за следващите избори ще избием рибата. Да не се окаже така, че мнозина странят от властта, вместо да я искат. Тогава ще стане много интересна ситуация, но това е спекулация за момента“, коментира Първан Симеонов.

„Възможно е Слави Трифонов да търси подкрепа за малко по-експертно звучащо управление, което, така да се каже, да дегерберизира страната. Нещо като опита през 2013 г. с Орешарски - тогава обаче се оказа, че това правителство малко прекали и стана обратен ефект“, припомня социологът от „Галъп“.

Симеонов обаче също е категоричен, че Слави ще постави на преден план въпросите от референдума с искане за тяхната законова реализация.

Анализаторът допуска и надценяване на електоралните възможности на Трифонов.

„Все пак трябва да видим каква величина е. Едно е Слави Трифонов като трета сила, доближаваща първите две, или пък с някакъв електорален изблик, който даже му дава възможност да оглави класацията. Друго е някаква леко увеличена версия на Бареков, Марешки, Яне Янев“, коментира социологът от „Галъп“.

От големината на вота за ИТН ще зависи и поведението на Трифонов.

„Защото доколкото успявам да видя, при самия екип на Слави очакванията са много големи, а подкрепата за тях е много млада, което означава, че не е особено лоялна. Да не се окаже, че остават само с големите очаквания...“, предупреждава Първан Симеонов.

Според него ИТН залага по места на хора с някакъв политически опит, „защото политиката е все повече занаят като всеки друг“.

„Какво ще бъде в листите? Там може да се търси и повече свежест. Но поне засега, като гледам структурите, там е търсен повече опит. Но всъщност нямам особена представа... Като че ли нещата се развиват доста дисциплинирано и тихо. Така изглеждат“, подсмихва се анализаторът от „Галъп“.

Александър Маринов обаче смята, че ИТН ще „заложат на по-неизвестни лица, неангажирани с политиката, които в същото време са с някакви положителни, атрактивни черти или постижения“.

Той си спомни и за дискусия, провела се преди време, с негови студенти.

„Те направиха много интересен паралел между формацията на Слави Трифонов и някои други движения, инициирани от, да ги наречем, шоумени. Имам предвид Зеленски в Украйна, Бепе Грило и „Пет звезди“ в Италия, аналогични лица в Сърбия, Хърватия, Словения. Разбира се, не може да се прави такава буквална аналогия, но това е една такава особена, според мен, неслучайна вълна. Ще видим накъде ще отиде. Виждате, че Зеленски стана президент на Украйна – реализира в действителността своя филм „Слуга на народа“. „Пет звезди“ (Бепе Грило се оттегли, но) влезе в парламента и сега е в управляващата коалиция. Така че не бива по дефиниция да се подценяват. Въпросът е, че истинското предизвикателство идва, когато трябва да се очертае една по-ясна идейно политическа физиономия и да се представят някакви по-ясни проекти за управление. Държавата не може да се управлява само с постановките и тезисите от референдума“, заключава Александър Маринов.


В категории: Политика


38
Коментара по темата
38.
Христо
08.12.2020 21:03:18
1
1
А дали фараон Цветан Василев и Васил Божков всъщност си имат „Има такъв народ“ и много добре знаят какво ще правят с този политически проект, когато се докопат до депутатски места в Народното събрание?!?
37.
Re: No.36
06.12.2020 12:34:48
0
4
Ok, имаме сделка :
https://i.postimg.cc/T1bgz9QW/Eof0-m-JXMAIj-Mel.jpg
36.
зрител
06.12.2020 11:57:15
7
3
Няма значение какво ще прави с него....стига да го набие четвъртит на Боко Тъпото !
35.
А1консултантът
06.12.2020 10:52:33
1
8
Питаме редовно пиарът на проекта,горд комик на име Тошко , като вземат властта,ще сменят ли с #тайсънкючек химна ни. Предупредил ме е официално,че ме "бройка", каквото и да значи в речника им.
И сега не знам къде да се крия :
- от хаджитошко ,че не ме дава на адвокатите на триото
- от нещото с главните букви и десетките удивителни ( там по чл.139 )
- от ваксината,да не ме чипира

И,да, желая честит и весел ден на всички Бургазлии,със смях и сол( морска или от сълзи), живота си върви.
34.
ДО 32 КВИ ТРОЛОВЕ БЕ???????????????
05.12.2020 20:20:45
3
3
ВСИЧКИ НЕГАТИВНИ КОМЕНТАРИ И ОТРИЦАТЕЛЕН ВОТ СА ОТ АДМИНИСТРАТОРА !!!ГЕРБ ИМ ПЛАЩАТ!!
33.
Слави подкрепа
05.12.2020 12:45:12
8
4
По коментарите считам, че Слави е явно голям враг на ГЕРБ. Троловете на ГЕРБ яко са пуснати срещу него. Значи трябва масова подкрепа Слави, за да се отървем най-после от гробарите.
32.
Я
05.12.2020 12:03:22
4
8
Много добре знае какво да прави с този народ Ще граби като за последно Как не можете да го разберете не знам
31.
5555
05.12.2020 11:21:42
10
5
Всички сме ги видяли най малкото зло ще е Слави ! Боко тиквата затри държавата трябва чудо да стане,че България да се опрови от сега нататък
30.
Smith
05.12.2020 10:21:36
3
18
Този бивш мултак и гъдулар на мутрите - Слави е домъкнат в политиката от кукловодите. Целта е ясна - задкулисието да продължи да си пуска метастазите и да руши обществото и държавността.
29.
вълко
05.12.2020 10:03:31
5
14
Ясно е че в Бургас нищо няма да направят с Тошко и Хлебаров...
28.
до 21 хаха Опит
05.12.2020 09:29:36
2
5
Да кажеш нещо какво???????Никой не те отразява !Кой го еня ко разбираш ти?80%ЧАКАТ ДА ИМ КАЖЕШ КАК ЩЕ ИМ РАЗДАВАШ БЛАГА
27.
МАЧКАЙ СЛАВИ
05.12.2020 09:14:05
12
9
НАМАЧКАЙ ГРОБ ЗА ДА ИМА ТАКЪВ НАРОД
26.
до 7
05.12.2020 09:09:31
8
11
Сегашните политици като са женени с деца да не би да ни оправиха държавата? Децата им или са разглезени отрепки, или ако са по-читави ги пращат в чужбина, за да не стоят в тая кочина. Ако най-големият ви аргумент е, че е ерген - по-добре мълчете!
25.
emigrant
05.12.2020 08:47:28
3
5
Както пред всеки избор , нови играчи . Но за жалост всичко е изчерпано в идеологията на партиите.За тези 30 г няма нещо ново , ние сме в калта. ние не си научихме урока. Ние продължаваме да ме в конфронтацията с миналото си. А защо - нещо променя ли се не . Ние не избираме времето на раждане - така и тук социализма е една система - добра или не ние сме част от нея . А сега какво - по добре ли сме . За жалост ние не се учим от грешките си , ние затрихме доброто а сега гоним мехаля. Какво следва и е наи доброто. Просто да няма партии - 1. идеология нямат . 2, те искат но не дават . 3. парламент с вечните които са изчерпани. 4. Няма умни хора по места или и там се изчерпваме. 5. забравихме или унищожаваме произхода си . явно не става не сме в правилното русло . Имаме водна криза - имаме специалисти но кои ги чува - сечем ли сечем горите. Е , някои забогатява но пораженията кои ще плаща . та кои ли мисли . Много политици критикуват а когато седнат на стола се сливат в общото .
24.
А1консултантът
05.12.2020 02:25:27
0
3
*политологична лема (проклетият аутокорект)
23.
А1консултантът
05.12.2020 02:23:35
4
22
"Слави Трифонов изглежда нелогично дистанциран от политиката на фона на големите очаквания към него"-просто стопля,че има рестартиране на системата в световен мащаб и се ослушва,да отшуми всичко за което ни надуваше главите,че не съществува . На негово място бих кешаутнал, вече губи, най-много да повтори танцът на Барека.
Малко неуважително,но нямам добри чувства:
- не обичам лумпени (основните му викачи (
- не обичам шум
- статистически референдумите са навредили навсякъде на демокрацията ( звучи нонсенс,но е политологична лена,както и,че присъства ли "демократична" в името на държавата,тя е или демократична Северна Корея,д.република Конго,и още 20 примера) - на тези хубавци само панаири,шум и референдумите са им в главата. Нищо чудно,че са любимци на плебса.

Много се проточи коментара, повече от 3-4 изречения са досадни,така че оставям пионерите да напишат нещо с главни букви и с 15 удивителни накрая,пък и к'во разбирам аз
22.
Ех, кога ще се научим
05.12.2020 00:27:22
2
24
Когато някой ще ни води нанякъде, трябва да ни каже на къде. До сега винаги ни говореха общи приказки и още не сме се научили да искаме конкретика, точна и ясна визия.
Ще мачкаме, ще разчистваме - това добре. Но след това накъде? Как да следваш някого, който не ти казва къде те води, а може би и сам не знае това?
21.
МАЧКАЙ СЛАВИ
04.12.2020 22:55:32
16
21
МАЧКАИ ГРОБ ЗА ДА ИМА ТАКЪВ НАРОД
20.
голямото плюене
04.12.2020 22:52:54
13
13
Е ОТ ГОЛЕМИЯ СТРАХ !!!!!!!!!!!!!!НАПРАВУ СА НАСИРАТЕ ОТ СТРАХ ХАХА !!!!!!!!!ИДВАМЕ НА ВЛАСТ И ВЪ ЛЕПВАМЕ ИДИОТИТЕ ДЕТО ГО ПОБЪРКАХТЕ ТОЗИ НАРОД С ПРОСТОТИИИ
ТЕ И КРЕЖБИТЕ СИ
19.
ало АДМИНИСТРАТОРА
04.12.2020 22:49:07
11
4
ЩО МЪ ИМИТИРАШ БЕ ???????????????ТИ ЛИ ПИСА КОМЕНТАР 1 ПРОТИВ СЛАВИТУ ЩОШУ АЗ ЗА НЕГО ЩЕ ГЛАСУВАМ ТОЙ ЩЕ ВИ УПРАЙ
18.
Славуца
04.12.2020 22:46:01
9
20
Е дърт със затихващи функции
17.
ХАХА ГОЛЯМО ПЛЮЕНЕ БЕ
04.12.2020 22:45:50
18
15
ХАХА ГОЛЯМ СТРАХ ОТ СЛАВИТУ А БЕ ГЕРБАВИ КРАДЦИ???ПО ПЛЮЕНЕТО ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ! АДМИНИСТРАТОРА /гербаджията//И ДА НЕ ЗАБРАЙШ ТУКА МИНИМУМ 20 ОТРИЦАТЕЛНИ
УМ 20
16.
Мачкай Слави
04.12.2020 22:37:39
28
15
Мачкай Слави! С теб сме! Разбий гробарите!
15.
ХАХА ИМА ТАКЪВ НАРОД
04.12.2020 22:35:31
21
14
Е ЕДИНСТВЕНАТА ПОРТИЯ КОЯТО НЯМА ЛИЦА ОТ БИВШАТА ""КЕЛИПИРДЖИИСКА""ПОЛИТИЧЕСКА СГАН!!!!!!!!И ЩЕ РАЗЧИСТИ ""АВГИЕВИТЕ""ОБОРИ НА ""ГРОБ ООД чикмидже""
14.
Жан
04.12.2020 22:13:32
14
24
Изберете си тоя наркоман и най-накрая ще се наиграете .
13.
Ки
04.12.2020 22:12:40
14
20
Тоя наркоман се крие от ковида като дявол от тамян щото ако го лепне мамата му се еба .
12.
До 8
04.12.2020 21:19:56
11
15
Много ме кефят неграмотни дебили като теб, изживяващи се като политолози!
11.
Не Слави
04.12.2020 20:57:55
10
11
Валери ша на упрай
10.
Трол
04.12.2020 20:40:55
8
30
Какво ще прави? Каквото може-чалга и скандали. Годжи заеме мястото на Томислав. Кво повече ни трябва...? Еднопосочен билет?
9.
А ся де?
04.12.2020 20:40:07
3
22
Слави,слагай маската ей!
8.
Майко мила
04.12.2020 19:55:10
11
47
Като гледам на какви хора е заложил в Бургас . Полувината кокоса го ядът с лъжицата и топ фалирали мишоци надяващи се да краднат нещо ама друг път
7.
Възмутен
04.12.2020 19:39:15
19
56
Абе наистина ли вярвате че един стар ерген без семейство и деца ще оправи държавата. Според мен единствената му цел е да осребри участието си в власта че напоследък много огладня милия
6.
Жокера
04.12.2020 19:30:35
14
39
Да беее тоз наркоман подлогата славчо ще го изберат никога а относно дал и ще има Българи и България е ясно да просто мангалите ся ще умрат щото са ненужни отрепки само крадат и разпостранители на заразата и евтина дрога с която ва морят а и курввите които са уж българки също България ще бъде мангалия никога слави да до духааааа
5.
Слави
04.12.2020 19:30:25
40
33
Давай Слави, мачкай гробарите!
4.
17 %
04.12.2020 19:14:57
22
14
чакат слави и партията за изборите
3.
*********
04.12.2020 19:13:03
5
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
възмутен теляк
04.12.2020 19:10:20
13
40
Лицето Станислав Трифонов да застане с истинското си име, а не да се крие зад разни умалителни псевдоними.
1.
абе ИДИОТО!!!!!!!
04.12.2020 19:10:07
62
36
ТРЯБВА ДА СИ МНОГО ТЪП!!!!!!!!!!!! ЗА ДА ГЛАСУВАШ ЗА УЧИНДОЛСКИЯ КАУН""ЧАЛГАРЯ ОБСЛУЖВА ИНТЕРЕСИТЕ НА ТИКВАТА""НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ БЕ????????????
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Загиналият Кристиан Екмекчиян - с множество нарушения на пътя Загиналият Кристиан Екмекчиян - с множество нарушения на пътя Водачът е летял с много висока скорост по правия булевард, а след удар в дърво автомобилът буквално е разполовен Площад "Тройката" е епицентър на просветата, днес бургаските училища ви представят уникални специалности Площад "Тройката" е епицентър на просветата, днес бургаските училища ви представят уникални специалности Основната идея на форума е кандидат-гимназистите да направят своя правилен кариерен избор Обещано: Самолетите F-16 ще се поддържат изцяло в България Обещано: Самолетите F-16 ще се поддържат изцяло в България Това каза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов Забраняват вноса на твърде стари автомобили Забраняват вноса на твърде стари автомобили Дават субсидии за предаване на скрап на дизелови коли Тъщата на убития Пейо: Не съм участвала в покушението, бях на разходка с кучето и съседка (ОБНОВЕНА) Тъщата на убития Пейо: Не съм участвала в покушението, бях на разходка с кучето и съседка (ОБНОВЕНА) Пред съда днес Красимира Трифонова твърдеше, че давала показания под диктовка, докато в другата стая дъщеря й се раздирала от ужасни викове и крясъци Пълна лудост! Цената на тази монета стигна тавана Пълна лудост! Цената на тази монета стигна тавана Не е за вярване какво може да си купите с нея СУ „Любен Каравелов" - Несебър  изпрати Випуск 2024 СУ „Любен Каравелов" - Несебър  изпрати Випуск 2024 Преследвайте мечтите си смело, откривайте нови простори и мечти,  бъдете добри и достойни хора, отправи призив  кметът Димитров към развълнуваните зрелостници ДПС започна кампанията си, даде заявка за 4 депутатски мандата от Бургас ДПС започна кампанията си, даде заявка за 4 депутатски мандата от Бургас Време е да влезем в управлението, защото винаги, когато е било трудно и сложно, на сцената се появява Движението за права и свободи, подчертаха от партията  Разкритие от кухнята: Ергенът Алек бил пиян като кирка на повечето срещи Разкритие от кухнята: Ергенът Алек бил пиян като кирка на повечето срещи Хора от обкръжението на иначе сериозния бизнесмен разкриват, че нерядко посяга към чашката Бившите на Рачков и Красьо Черния са като две капки вода Бившите на Рачков и Красьо Черния са като две капки вода Русите фурии са си лика-прилика
3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори