×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Прогресивни“ български депутати признаха съществуването на Нова Атлантида


„Прогресивни“ български депутати признаха съществуването на Нова Атлантида
Шестимата отцепници от БСП питат Захариева каква е политиката на България спрямо Княжество Нова Атлантида
03 Декември 2020, Четвъртък, 20:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Външният министър Захариева ще трябва да отговаря на парламентарен контрол каква е политиката на страната ни спрямо тази "държава"

Няколко депутати–отцепници от БСП фактически признаха странната държава Княжество Нова Атлантида, създадена от българин. Това става ясно от тяхно питане по реда на парламентарния контрол до вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева.

Шестима от осмината, които напуснаха парламентарната група на „БСП за България“ от септември насам, са се подписали под питането към Захариева. Сред тях е и бургаският народен представител Димитър Стоянов.

„През лятото на 2012 г., вследствие изригването на един от най-големите подводни вулкани, в южната част на Тихия океан се образува плаващ остров с размер 27 000 кв. км (приблизително колкото Белгия). Островът се намира на около 1000 км северно от Нова Зеландия, в триъгълника между Нова Зеландия, Фиджи и о. Кук, като неговото образуване е засечено от спътници на НАСА, наблюдавано е от военноморските сили на Нова Зеландия, военновъздушните сили на Австралия, посетен е от експедиции геолози и журналисти, отразено е от Ройтерс, Дейли мейл и т.н.“, пишат депутатите, които се самоопределят и като група на прогресивните социалисти.

„Първи установява, че островът е ничия собственост, българският гражданин Валентин Баланов, който след проведена консултация с един от най-големите юристи по морско право в световен мащаб – чл. кор. проф. д-р Александър Янков, предприема предписаните от него действия, включително и експедиция по завладяването му. Действията по придобиване собствеността на острова са документирани включително и пред европейски нотариални кантори. След завладяването на острова, същият е предложен да стане част от територията на България, като се има предвид, че според геолози само природните богатства на острова възлизат на около 5 трилиона долара. Едновременно с това около него се образува 12-милна зона териториални води и 200-километрова икономическа зона, в този случай всички природни богатства, които се намират в тази икономическа зона щяха да са собственост на Република България“, пишат още депутатите до министър Захариева.

В съответствие с горните намерения било изготвено предложение до българското правителство за придобиване собствеността на острова.

„В продължение на половин година никой не реагира на това предложение, поради което използвайки възможностите на международното право Валентин Баланов създава нова суверенна държава – Княжество Нова Атлантида, която е съвместен проект с Менса Интернешънъл.

До настоящия момент дейността на новата държава е свързана с международното й признаване, като усилията са насочени към държавите от Европейския съюз с цел сключване на договори за съвместна дейност, свързана с разработка, добиване и експлоатация на природните й ресурси. Подобни предложения са отправени и към български държавни институции, общини и др.“, се казва още в писмото на народните представители.

Въпросите, които те задават на Екатерина Захариева, са: „Каква е политиката на България спрямо Княжество Нова Атлантида до настоящия момент; разглеждани ли са поставени от княжеството въпроси; смятаме ли да се възползваме от направените предложения и какви са бъдещите ни намерения в тази област?“

Питането е подписано освен от Димитър Стоянов, но и от неформалния лидер на „прогресивните социалисти“ Красимир Янков, Георги Андреев, Лало Кирилов, Николай Иванов и Чавдар Велинов.

В него не се споменава някоя държава да е признала Княжество Нова Атлантида. За шестимата обаче явно тя наистина съществува.

Двамата „прогресивни“ отцепници, които не са се присъединили към питането, са бившият зам.-председател на парламента Валери Жаблянов и Михаил Христов.

Отговорът на Екатерина Захариева от трибуната на Народното събрание се очаква да бъде даден в петъчния парламентарен контрол на 11 декември.


В категории: Политика


8
Коментара по темата
8.
ХХ
04.12.2020 10:52:24
0
2
И какво странно има в това, че никой не бил признал тази държава до сега?
То и Македонията ние първи я признахме...

ПП. И косово преди да го отделят никой не го беше признал.
7.
Great Reset 2021
04.12.2020 01:05:50
0
4
Society is not interested in your happiness, in your joy. The interest of the society is more production, efficiency, more work – and don’t ask for what, because they don’t know for what. If you work hard they will say to create better situations – for what? – to work still harder. It is just like a man who earns money and you ask him “For what?”
He says, “To earn more money.”
“And then you earn more money, then what?”
He says, “To earn still more money.” The thing seems to be vicious.
The individual has totally different interests from the society, because the society has no soul. The society is soulless. And if you become too much a part of the society, it will reduce your soul also to a non-entity.
6.
Атлант
04.12.2020 01:03:00
0
4
Новата Атлантида е кодово название на новия световен ред.
5.
оффф...
03.12.2020 23:58:28
1
5
Този въпрос вече е коментиран. Няма как плаващ остров да бъде държавна територия.

Как ще имаш недвижима собственост на нещо, което се движи?

Това изрично е упоменато в документите по признаване на територия, така че няма как
4.
Германец
03.12.2020 22:13:40
7
7
Оправихте България,сега и острови...
Чудят се с какви тъпотии да отклоняват вниманието и се възползват от разклатената власт да си отчупят парче баница (власт)
3.
Фори
03.12.2020 21:54:52
6
9
Той човека иска да ни направи милионери те си траят нашите оправленци-октрова е признат официално благодарение на двама умни българи такива каквито у парламента нема,как признаха македония първи сега е момента
2.
ДА
03.12.2020 20:55:44
3
11
Смятай какви олигофрени има в тоя парламент...Боже, боже пази България. Дъното вече трябва да е достигнато.
1.
Попвълчев
03.12.2020 20:38:13
1
14
То много хубаво, само че тоя плаващ остров да не вземе да тръгне към Китай или САЩ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални 
Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори