×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пет кучета и десетина котки отровени в Долно Езерово, търсят кой хвърля месо със син прах


Пет кучета и десетина котки отровени в Долно Езерово, търсят кой хвърля месо със син прах
Константин Бацковски разказа как кучето му е погълнало животинска кожа, поръсена със син прах и скоро след това започнали спазмите
03 Декември 2020, Четвъртък, 08:27 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Имаме съмнения кой хвърля отровата, но не мога да обвиня никой без доказателства, каза  Константин Бацковски

Пет кучета и десетина котки са били отровени в бургаския квартал Долно Езерово. Те яли месо, поръсено със син прах. Пред Нова телевизия собственикът на едеин от пострадалите домашни любимци сподели, че вече е подал сигнал в полицията и се надява престъпникът, който хвърля отрова на улицата, да си понесе отговорността за злодиянията. 

Имаме съмнения, но не мога да обвиня никой без доказателства, заяви Константин Бацковски.

Само бързата реакция на стопанина и адекватната грижа от страна на ветеринарни лекари спасили кучето му Арес от лапите на смъртта.

„Хората са притеснени, че някой иска да изтрови животните. Възможно е накрая да отровят и човек“, каза водещият на „Здравей, България“ по Нова телевизия Виктор Николаев. 

„Тези неща се случват от февруари месец. В нашия район е имало отрова на два пъти. Първият път пострадаха седем кучета. Котките не ги броя. Сега са отровени пет кучета и десетина котки“, уточни Бацковски.

„Онази вече се прибрах от работа и след 20:00 часа разходих кучето си. Когато се връщахме с кучето ми намерих камък, върху който имаше поставена животинска кожа със син прах. След като кучето ми я погълна, на около три метра от блока започнаха гърчове, спазми, появи се пяна на устатата му“, добавя той.

„Стана много неспокоен, а кучето ми е голямо – над 55кг. и няма никакви болести и проблеми. Късмет е, че сварих моя познат ветеринар след работно време, за да ми помогне. Бързата реакция бе много важна, иначе смъртта настъпва до 5 минути“, разказва Константин.

Други жители на квартала също разказват за подобни случаи.

„Кучето ми от две години е с намордник. Миналата година беше лапнало отрова. Преди седмица Чара не беше с намордник отново беше погълнала нещо“, споделя Тодор. 

„Това не е хуманно и не мога да разбера причината за такива действия“, добавя той.

Камери в района няма и явно от това се възползват тези хора, които слагат отрова, каза пък Константин Бацковски.

„Полицията трябва да спре това безобразие! Единственият положителен ефект е, че кучетата са с намордници“, коментира Виктор Николаев. 
 


В категории: Бургас


34
Коментара по темата
34.
Аз
03.12.2020 17:44:59
4
6
Абе ,може и да съм слабоумен ама като ви видя сутрин в 6 часа зимата да си разхождате мастиите и се успокоявам.Явно има и по-слабоумни.
33.
До 31
03.12.2020 15:59:24
7
1
Прочете го вие, бавно, на глас, няколко пъти, за да разберете хубаво какво гласи! Нито полиция, нито жандармерия, нито общината с нейните 362728 подотделения не са правили забележка или писали акт за това, че кучетата ми нямат намордник! На този глад и акт за намордник ще им дойде добре, но уви... Съдейки по вашите разбирания на наредбата, аз трябва и на котката да сложа намордник, щото е 7кг.. Стига глупости..
И до льольото, който търси на заем синьото нещо: ей бухал, лайната са от такива като теб! Животното не е виновно, че стопанина му е слабоумен just like you!
32.
Аз
03.12.2020 15:01:04
1
9
Ще помоля извършителя да ми даде на заем малко от синьото нещо.Два-три пумиара са се научили да серат точно пред входа на кооперацията и се надпреварват на кой ще е по-голямо.Ако може и една доза за стопаните им.
31.
До 30
03.12.2020 15:00:32
0
5
Прочети пак за задължителния намордник!
30.
27ми
03.12.2020 12:58:39
8
3
Господине/госпожо, намордник е задължителен за агресивни кучета.. Забранено е свободно пускане на животни над 5кг. Забранено е извеждане без намордник на агресивни кучета! За мен моето куче не е агресивно, нито към мен нито към околните хора и животни, друг е въпроса, ако започне някой да го дразни. Но тогава последствията ще си ги понесе дразнителя, защото предизвиква животното. Както хората имат инстинкт за самосохранение, така и животното. И другото което е, видели сте намордници в интернет, я сега се разровете и вижте какви вреди носят със себе си.. Многознайковци! Да не ви чуваме да плачите заради маските
29.
До 27
03.12.2020 12:03:33
1
10
За всяка порода кучета има намордници, като ни съветваш да търсим в интернет, ти сам потърси че наморници за булдог има. Ако кучето ти има намордник няма да яде отрови. Да тровенето на животни е наказуемо, но и воденето на куче без намордник е наказуемо.
28.
До 26
03.12.2020 11:55:18
1
4
А на такива като теб не се ли върща? Като с егоизма си и обичта си към кучета нараняваш хора, няма ли да ти се върне?
Не питай сега щом ти се случва, това лошо нещо, защо и от къде е дошло. Дошло е от това, че не чистиш след кучето си и не му слагаш наморник. Тоест връща ти се, точно както си казал.
27.
Дребни душици сте..
03.12.2020 11:49:14
7
8
Дами и господа, силно казано "хора", какъв ви е проблема с тези намордници само не мога да разбера? Аз съм собственик на булдог, за тези, които не знаят как изглежда булдога и ги мързи да видят в Интернет ще обясня, това е куче, дребна(средна) порода с претъпена муцуна. Как подяволите да сложа на това кученце намордник, като нищо не му става имайки впредвид формата на главата му. Другото което е, след като кучето е на повод от къде накъде да му слагам намордник?? Затова, че е куче ли? Виждали ли сте куче с намордник? Изглежда 1082636389 пъти по - страшно, отколкото ако е без! И какво ще си помисли едно дете, виждайки страшното куче с намордник? Вместо да се пените на всички кучкари, вземете малко си помърдайте остатъците от сивото вещество (което ме съмнява да го имате) и помислете, че от стопанин до стопанин има огромна разлика и моля да не ни слагате под общ знаменател с комплексираните малки чикибойци, собственици на питбули, ползвайки ги за боеве и т.н. Животните не са виновни, че стопаните им са слабоумни дребни души! Тези животни, които са натровени там, не са бездомни. Те са "пазачи"(ако мога така да ги нарека, имайки в предвид, че са 5кг кученца) в двора на базата, където всички живеещи в близост ги хранят, обезпаразитяват и се грижат за тях. Ако чак толкова му пречи на човек, знае къде се намира приюта, знае къде да се обади и да ги приберът! Тровенето на животни не е редно, не е хуманно и е подсъдимо! Така пръсната навсякъде отрова утре може да убие съседското дете играещо в близост! Тогава друга песен ще запеете.. Както беше написано в единия коментар - Господ гледа! Бог забавя, но не забравя! Айде със здраве на всички и по- леко със злобата, че ставате жалки...
26.
До всички одобряващи
03.12.2020 11:36:16
8
6
Не забравяйте, че всичко се връща!
И не питайте после, защо!
25.
За един народ се съди по отношението му към
03.12.2020 11:34:11
6
7
"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните"
Махатма Ганди
Не ковид, чума да ни нападне, пак от зверовете не стават хора.
Щом в тази тежка ситуация има хора, които отделят време и сили, за да убиват и то по особено жесток начин, значи зверовете са помежду нас.
Да не се лъжем, такива садисти само започват с животни...
24.
от КОМЕНТАРИТЕ И ВОТА
03.12.2020 11:27:25
5
7
РАЗБИРАМ ЧЕ СЕ УБИВАТ НЕВИННИ ЖИВОТИНКИ ЗА ДА БЪДЪТ НАКАЗАНИ ХОРАТА !!!!!!!!ТОВА Е ДЕЯНИЕ НА ХОРА ОТРЕКЛИ СЕ ОТ БОГ–БОГОХУЛНИЦИ
23.
От друго село
03.12.2020 11:23:33
1
8
Да се монтират камери но не да се заснемат хората на които им е писнало да ходят по фекалии а собствениците на животните които не спазват елементарните хигиенни норми
22.
ДО 19 ВАНКАТА /глупака//
03.12.2020 11:21:01
5
6
хайде сега да посочиш с какво са виновни ТЕЗИ БОЖИИ ТВАРИ !!!!!!!!!!!!той забавя но не забравя!!!!!!!!!!
21.
От село
03.12.2020 11:18:55
3
9
Като много си обичат домашните любимци да им слагат намордници а и ако ги е гнус или мързи да поччистват фекалиите им да им слагат памперси
20.
Реалист
03.12.2020 10:54:25
5
11
До 18 аз животни не съм отровил, все още. И не бих могъл, ако собствениците им, им слагаха хамордник. Описания отровител също няма да може да отрови куче с намордник.
А на малките невинни дечица, които ми правят бела, ще накажа родителите, не децата. Както на животните е правилно да се накаже собственика им.
Онзи ден отивах на бизнес среща и настъпих кучешко, пропуснах срещата и загубих хиляди, от които щях да даря на деца от българската Коледа. Заради един собственик, който не е почистил след кучето си сега за болни деца ще има по малко пари.
19.
ДО Жокера
03.12.2020 10:46:20
8
5
Това е престъпление от НК по човешките а сащо и по божите закони///забавя но не забравя1/
18.
Иван
03.12.2020 10:45:20
4
9
Жокера №17 е прав само с обръщението си към кмета. Кмета е длъжен да накара кучкарите да спазват наредбите на общината и да накара пдчинените си да глобяват собственици на кучета без наморник, да глобяват онези, които не си прибират фекалийте на кучетата. Кмета е длъжен да накара приютите да приберът уличните животни, но не само за кастрация, а да няма улични животни .
А такива като №4 като искат да хранят животни да ходят в приютите да хранят, улиците са на всички и не е нормално като излезем да настъпваме фекалии.
17.
ДО РЕАЛИСТА ИДИОТ
03.12.2020 10:39:00
10
8
КАКВО ТИ Е ВИНОВНО НЕВИННОТО ЖИВОТНОТО ЧЕ ДА МУ ОТНЕМАШ ЖИВОТА БЕ ИДИОТ С ИДИОТА ТИ !!!!!!!!АМИ ПО ТВОЙТА ЛОГИКА И МАЛКИТЕ НЕВИННИ ДЕЧИЦА ПРАВЕЩИ БЕЛИ ТРЯБВА ДА ГИ ИЗТРЕБВАМЕ !!!!!ПЪЛЕН ИДИОТ СИ ///////човек който не разбира смисъла на нещатапоради МОЗЪЧНА НЕДОСТАТЪЧНОСТ–МАЛОУМИЕ!!!!!!!!!!///
16.
Жокера
03.12.2020 10:32:10
10
8
Здравей гад знам че четеш ако толкова ти е скучен животът отрови се ти твоят живот чужд живот не пипай убиецо МНОГО неща криеш ти отрепка но скоро ще умреш в адски мъки защото така Решиха каквото си сял това жънеш Умри ти нямаш място Тук и всички убиийци заминават а тук с лопата да ги ринеш гледаш я дърта а то.......Кмете това е срамно 21век
15.
Spas
03.12.2020 10:31:24
8
8
Да вземем от тоя син прах, размесен в риба и да нахраним гларусите малко, какво ще кажете?
14.
ЛОШАТА КАРМА
03.12.2020 10:19:29
13
9
ЗЛОДЕЙ КОЙТО ВЪРШАТ ТАКИВА ЗВЕРСТВА, ДЕЦАТА ИМ ГИ ЧАКА СЪЩАТА УЧАСТ! АМИН!
13.
Реалист
03.12.2020 10:11:17
10
19
Аз съм за отровителя. Не че ми харесва да умират животинки, но собствениците на къчета така и не се научиха да спазват закони и правила. Кучетата ако са с намодрник няма да се отровят, ако си чистите лайната след животните и им слагате намордник никой няма да е против вашите животни.
12.
vqlata zlatka
03.12.2020 09:56:25
3
13
Идиотите винаги може да ги познаеш, по това, че пишат с главни букви. С 10 възклицателни и нагоре (сякаш не стига 1 или 2). С двойни кавички. Обиждат и тн.. Въобще познават се, дори без да им четеш нелогичните мисли и бабините девитини.
11.
до БОБИ ДА ТИ СЕ ВРЪЩА//доброто дело/!!!!!!!!!!!!!
03.12.2020 09:52:14
5
6
БОГОХУЛНИК ТЕЗИ БОЖИИ ""ТВАРИ"" КОИТО ИМАТ ПРАВО НА ЖИВОТ И ГОСПОД ГЛЕДА! ВНИМАВАЙ КАКВО ИМ ПОЖЕЛАВАШ//си пожелаваш/!!!!!!!!!!ТИПИЧЕН ИДИОТ
10.
samo vazhnoto
03.12.2020 09:48:25
4
5
vav yuzhen vietnam sashto umrqlo nqkakvo kuche .... mai.
9.
браво
03.12.2020 09:48:13
8
13
чудесна новина
8.
Боби
03.12.2020 09:34:28
9
17
Който и да е ЕВАЛА за доброто дело.
Не са виновни животните а малоумните им нагли собственици които отказват да спазват каквито и да е правила.
Както и държавата която отказва да се справи с безпризорните животни.
7.
точно заради вас
03.12.2020 09:25:19
10
32
Точно заради вас лъжливи селяндури някой слага отрова. От 2 години бил ходил бълхарника с намордник, ама миналата седмица изял отровата... Точно когато са сложили отрова, точно тогава си му махнал намордника, нали? Какъв късмет просто, за 2 години един път ще излезел без намордник и помияра ти ще изяде кожа с отрова..Обзалагам се че всичко е осрано от тия помияри и хората няма как да си пуснат децата да играят по зелените площи, да не хванат тения или друга болест. Обзалагам се, че тия двамата не прибират лайната в торбичка. Обзалагам се че ходят без намордни и без каишка. Обзалагам се че на някой му е дошло до гуша и се е принудил да вземе чистотата в свои ръце.
6.
и в меден рудник има нужда
03.12.2020 09:20:28
7
17
и в меден рудник има нужда
5.
яшката
03.12.2020 09:14:17
3
28
Ходих един път в Германия за един месец, имах чувството, че в Германия ни котки има, ни кучета, но ми казаха, че имало държава. Тук явно е обратното, кучета, котки безпризорни колкото искаш, но държава няма
4.
БОГОЕВА
03.12.2020 09:12:34
23
10
Как не ги е срам да тровят невинните животинчета !!? Пълни изроди са това, не са хора ! Нямало ли е някой който да им окаже първа помощ и да ги закара на ветеринар !?,?
Аз лично се грижа за десетина котки пред блока и още две кучета !
3.
ЗАТОВА ГАНЮВЦИ ГУРЛИВИ
03.12.2020 08:47:42
27
5
СТЕ НАЙ БЕДНИ, НАЙ МЪРЗЕЛИВИ, НАЙ КРАДЛИВИ И ЗАВИСТЛИВИ. ЗАТОВА ТРЯБВА ДА БЪДЕТЕ ЗАЛИЧЕНИ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА. НАД БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ВАЛЯТ МЕТЕОРИТИ, ВМЕСТО ДЪЖД И СНЯГ. АМИН!
2.
БургаЗлия
03.12.2020 08:42:34
11
24
Пичове, я кажете какъв е тоя син прах че и тука нещо много се навъдиха?
1.
haha
03.12.2020 08:42:19
16
14
lo6o nqma, pomalkopomiarina vunka, makar 4e v dolno ezero ne samo ku4utata i kotkite sa za trovene no i selqnite koito jiveqt tam, prosto tva cigansko selo trqbva da se zali4i ot licetona zemqta :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори