×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Доскорошна прокурорка, обвинила успешно „вълци на Путин“, става шеф на съда в Средец


Доскорошна прокурорка, обвинила успешно „вълци на Путин“, става шеф на съда в Средец
Венета Иванова поема ръководството на съда от 1 януари
02 Декември 2020, Сряда, 15:01 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Сегашният ръководител Красимира Донева се мести в РС-Бургас

Венета Стефанова-Иванова става временен ръководител на Районен съд-Средец. Това реши във вторник Съдийската колегия (СК) на Висшия съдебен съвет.

Причината е, че сегашният шеф Красимира Донева се мести в Районен съд-Бургас. Донева бе един мандат председател на съда в Средец в периода 2014 – 2019 г. След това СК обяви няколко конкурса за поста й, но на тях не се яви никой. Красимира Донева има право на втори мандат, но явно няма такова желание. Вместо това тя поиска да бъде преместена в РС-Бургас, където обаче доскоро нямаше свободни места.

Вече такова има, обяви на заседанието на СК Красимир Шекерджиев, - като за съжаление това се дължи на починал колега.

Припомняме, че миналия месец почина съдия Райна Кирякова.

Така Съдийската колегия преназначи Красимира Донева за съдия в РС-Бургас, но считано от 1 януари. Причината за отлагането е изчакване в РС-Средец да се завърне командирован съдия от Окръжен съд-Бургас. Иначе би било нарушено изискване за наличие на поне двама съдии.

Донева в момента се води изпълняващ функциите административен ръководител на съда в Средец, като в първия ден на 2021 г. щафетата ще поеме Венета Иванова.

Любопитен факт е, че последната до миналата година бе прокурор в Районна прокуратура-Бургас. След като спечели конкурс за съдия, тя бе изпратена с почести.

Припомняме, че предишният главен прокурор Сотир Цацаров я награди „за висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения“.

Под нейно ръководство са постигнати отлични резултати в разследването на хулиганство, извършено на 30 юни 2016 г. на публично място - бензиностанция в Бургас от Атанас М., Стойчо Г. и Светлозар М, известни в медийното пространство като „Вълците на Путин“, информираха тогава от държавното обвинение.

„По време на досъдебното производство, както и в съдебната фаза, в рамките на която бяха проведени осем съдебни заседания, прокурор Стефанова – Иванова бе подложена от обкръжението на обвиняемите – членове на формированието „Войнски съюз“, на критики, подигравки и косвени заплахи. В Ютуб е бил създаден канал „Дело хунтата срещу народа“, в който са излагани твърдения, че прокурор Стефанова – Иванова е корумпирана, че изпълнява поръчки на премиера и ще я изправят на съд заедно със съдията. В този канал са излагани сведения за семейството и децата й, с което очевидно се е целяло да бъде сплашена. Това наложи провеждането на заседанията при засилена охрана, тъй като на тях присъстваха по около 30 лица от посоченото формирование. Прокурор Стефанова – Иванова бе подложена и на медийни атаки, засягащи нейната професионална квалификация”, съобщиха още от прокуратурата.

Разследваните получиха осъдителни присъди.

„Въпреки оказания натиск, прокурор Стефанова – Иванова не се поддаде, а изпълни в пълен обем своите служебни задължения, и отстояваше отговорно и професионално тезата на обвинението. За това главният прокурор Сотир Цацаров награди прокурор Венета Стефанова – Иванова с отличие - знак „За заслуга“ за проявен висок професионализъм, образцово изпълнение на служебните задължения и постигане на осъдителни присъди на извършителите на престъплението”, посочиха още от държавното обвинение.

 


В категории: Средец


12
Коментара по темата
12.
бургазлия
02.12.2020 23:16:56
8
3
....иначе дано да е наистина такъв морален и компетентен професионалист, но такива пилитически мотивирани присъди определено не говорят в тази посока.
11.
бургазлия
02.12.2020 23:10:06
8
5
до 8 и 9: Абе колеги, вие не разбрахте ли, че никой не го е еня колко е морална и колко е компетентна. Издига се момичето, че накърнило нещо на някакви си на Путин. Може и по други причини, но не и заради морала и компетентността си.
10.
Алекс
02.12.2020 21:30:19
4
8
Този път ВСС са направили добър избор.Изключително трудолюбив и морален човек,умеещ да отстоява позицията си.Прокуратурата се лиши от добър прокурор,но Съда спечели отличен професионалист.
9.
Колега
02.12.2020 21:28:23
4
13
Изключителен професионалист е съдия Иванова! Доказала се е като прокурор, а сега се отличава като безпристрастен и компетентен съдия! Рядко се случва, без всякакво колебание, да напиша такива думи за магистрат!
8.
Хвала
02.12.2020 21:13:12
4
16
Хвала на останалите честни прокурори и съдии в системата. Има светлина в тунела докато има магистрати като Венета Иванова. Забравили сте да напишете, че тя е започнала от първото стъпало - разследващ полицай. Така че смелостта и компетентността й се коренят още в полицията. Дръж се, момиче! Колкото и да ти е трудно! България има нужда от хора като теб!
7.
Мааама ви тъпунгери!
02.12.2020 20:27:56
0
8
Бг цървули били "вълците на Путин". Първо да бяхте направили нещо за България и тогава да сте на Путин, Гъзутин или на Тръмп манекенките.
Само имитатори и филмови герои! Плюят си държавата и институциите и се кланят на кой ли не от чужбина. Все държавата им виновна, нея плюят и хулят, а като гризнат дръвцето и бързо в медиите да молят и зовът държавата. Най - изричаната фраза "няма държава", а после молят държавата за помощ. Безродници олигофрени. Нали обикаляха с моторите след всеки цигански акт на насилие и нищо. Останаха си с позьорството. Вълците на Путин - Ганьо, Пенчо и Ебанчо хаха.
6.
Калоян
02.12.2020 18:52:56
2
20
Лисицов, ти както обикновено си отчайващо неподготвен - “Вълците на Путин” са наричани мотористите от братството “Нощните вълци”. Момчетата, осъдени за тази проява, нямат нищо общо с “Нощните вълци”, а са отишли пред бензиностанцията, за да посрещат мотористите. Наистина хич те няма! :)
5.
:-)
02.12.2020 18:14:44
2
12
а ако беше обвинила "тигри на Тръмп" сигурно щеше да и дадат да ръководи съда в долно уйно
4.
кофти матрял
02.12.2020 17:27:00
8
19
Само не ми е ясно защо у нас най-добре движещите се в кариерата прокурорки приличат на проститутки ??
3.
Динко и Перата швестери HD
02.12.2020 17:05:02
9
13
Браво има и читави хора в съдебната система
2.
Аз
02.12.2020 16:37:21
1
5
И коя е тази държава или е тайна майна?
1.
ХХ
02.12.2020 16:12:56
0
5
скоро един съд в една ес държава заключи, че изслушването на свидетели на защитата не е в интерес на правораздаването и.
Въпрос на ценности.

PS. СЪщо както изказването на външния "министър" на ес, че външната политика на ес не се води от международното право а от интереси.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед На какво се дължи рязката промяна? МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево Местно РУ и администрацията на Общината започват усилена работа, за да осигурят спокоен летен сезон за туристите  ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт Законопроектът отлежавал "доста дълго време", но може и да не бъде приет предвид приключващия мандат на Народното събрание Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено На откритата сцена в града на 28.04.2024 г. 10:00 часа ще се проведе конкурс на лазарски групи и песни Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден По време на почивните дни и дните на официалните празници от 1 до 6 май включително ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Калин Ст. и Величко Тачев са уличени в лъжа от детектора  Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Ертен Анисова стана зам.-председател на групата за сметка на Хатидже Георгиева Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Санкционират шофьорите и за таблет зад волана, колоездачи и тротинетки ще слизат на зебрата Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова На 25 април се навършват 62 години от рождението на слънчевото момиче на Бургас Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Нямал и шофьорска книжка
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори