×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Съпругата на бившия премиер на Пакистан Имран Хан влиза в затвора
  • Създадоха звено за противодействие на изборните престъпления
  • „АстраЗенека" изтегля всичките си ваксини
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как децата на неграмотните да учат електронно? Лаптопи за обучение дадени в заложни къщи


Как децата на неграмотните да учат електронно? Лаптопи за обучение дадени в заложни къщи
В Монтана са изчезнали PC устройства, предоставени на ученици. Днес ще ги търсят по заложни къщи, каза министър Красимир Вълчев
30 Ноември 2020, Понеделник, 10:25 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Образователният министър Красимир Вълчев съобщи, че за някои учебната година ще бъде удължена с две седмици

Електронното обучение е неефективно за малките ученици, чиито родители са неграмотни, защото няма как те да им помагат. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия образователният министър Красимир Вълчев. Той съобщи, че в Монтана са изчезнали устройства, предоставени на ученици, за да могат да учат с тяхна помощ. Днес ще ги търсят по заложни къщи, уточни министърът. 

„Електронното обучение е аварийна компенсаторна алтернатива. По-ефективна е за големите ученици и е по-неефективна за малките“, добави той.

„Между 35 000 и 40 000 деца няма да се включат ефективно в онлайн обучението. Част от причините не са само липсата на устройства и интернет, но и заради липсата на отношение към образованието. Над 10 процента са децата, които не посещават редовно училище”, заяви Красимир Вълчев.

Предвидено е да се доставят още около 105 000 - 106 000 устройства за ученици и за учители. Очаква се 10 000 да пристигнат следващата седмица, добави той.

Министърът намекна, че учебната година за децата до трети клас може да бъде удължена с две седмици. „Последните седмици ще останат за проектни дейности. Това може да включва екскурзии“, уточни той.

„Не удължаваме учебния план, но и не губим време в момента за тези деца, които правят проектни дейности”, каза още министърът. 
 


В категории: Просвета


38
Коментара по темата
38.
ХХ
01.12.2020 17:24:00
0
0
така е при демокрацията.
демокрацията няма нужда от грамотни родители, а от матрял.
37.
ДълбокатаДържава
01.12.2020 04:08:07
0
0
Има теория на системите, която ясно различава понятието „криза“ от това „катастрофа“. „Кризата“ е признак за настъпваща опасност.Понятието „криза“ предполага възникване на нестабилна, опасна ситуация, сигнализираща, предупреждаваща за предстоящ провал. Т.е. кризата съдържаща в себе си задаваща се опасност от разрушаване или разпад на системата. Но от друга страна кризата носи и предизвикателството на възможността за обновяване, чрез което да се преодолее кризата и да се насочи системата към устойчиво развитие, респективно функциониране.

Катастрофата притежава съвсем друго съдържание и характеристики. Това е вече осъществил се провал, нещастие, което в своята първа фаза води до определена дисфункционалност на системата. И ако тази дисфункционалност не се преодолее или не се спре нейното движение в негативна посока се стига неминуемо до следващата - „леталната“ фаза. Т.е. фазата на разпад и окончателно унищожаване и изчезване на системата. В този случай, каквото и да се предприеме, вече ще е късно. Катастрофичният процес не може да бъде спрян и се стига до разпад на системата

Днес България като народ и държава, намирайки се в първата фаза на вече реализиралата се демографска катастрофа, бързо се движи към втората фаза на същата – „демографския разпад“. Когато никакви, даже най-решителни действия не биха могли да спрат процеса на изчезване на българите като народ и държавата Българска като цивилизационен, политически, стопански, културен и прочее феномен.

В подкрепа на това твърдение ще цитираме само три „очевадни“ факта за социо-демографската катастрофа на България:

България днес е вече под 7 млн жители, по точно 6.95 млн. При условие че нашата Родина през 1988 г. е 9 млн. Това означава, че за малко повече от 30 години българските граждани са намалели с 23% , т.е. близо ¼ ... Без война!!!

Естественият прираст на населението за 2020 г. се прогнозира на -0.65% споредhttps://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos /bu.html. Според https://www.worldometers.info/world-population/population-by-country/ естественият прираст ще е -0.74%. Но даже да приемем съгласно сайта на ЦРУ на САЩ „оптимистичните“ прогнози, т.е. -0.65%, то по този показател страната ни е на 228-229 място от 237 страни в класацията;

И последният от най-страшните статистически факти, характеризиращи социо-демографската катастрофа на България. Този факт ясно демонстрира, че демографска катастрофа не характеризира всички етноси и народности – български граждани. Тази катастрофа засяга само нацие-определящата народност – българите. Така, например, през 2011 г. /картината днес е по-лоша – б.м. Н.С./ само за 52% от първокласниците българският език е бил роден/майчин/ език, докато за 48% той не е такъв(вж. „С. Игнатов: За 48% от първокласниците майчиният език не е български“ в https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/za-48-pyrvolaci-majchin-ezik-ne-e-bylgarskiiat-3579331, последно влизане 25.11.2020). Първото, което трябва да се направи, когато се говори за идеи за „замразяване“, а сллед това за преодоляване на социо-демографската катастрофа на България е да се видят причините и причинната верига на катастрофалния процес.

По наше мнение трябва да се говори за три групи причини, намиращи се на три различни равнища на взаимодействие, създаващи определени причинни вериги и причинни мрежи:

Преки причини – ниска раждаемост, висока ранна смъртност, загуба на жени във фертилна възраст, масова емиграция и други;

Непреки причини – застаряване, бедност, безработица, социални болести – въпиющо социално неравенство, разпад на семейството, отчайващо ниско равнище на социална сигурност, трансформация на системата от социални ценности, т.е. възприемане на постмодернисткия модел на свръхиндивидуализъм и свръхпотребителско съзнание;

Глобални причини – това несъмнено е създадената неолиберална социално-икономическа и политическа система, която създава непреките причини водещи до преките такива за настъпилата в нашата стана демографска катастрофа.

Въпреки тази класификация на причините бихме искали да очертаем това, което

според нас се явява ключовата причинна верига за демографската катастрофа в България. Обикновено се казва, че основна причина е бедността. Несъмнено това е така, но тук трябва да се отбележат няколко важни допълнителни момента. Не просто бедността, тъй като няма пряка връзка с дадено равнище на материално благосъстояние и раждаемост, макар такова да има по отношение на ранна смъртност. Става дума за тенденцията на т.нар. „векторна бедност“, т.е. посоката на развитие на бедността е нейното увеличаване във всяко следващо поколение. Т.е. когато децата стават по-бедни от родителите си и съответно тяхните деца са по-бедни от тях, и така по нарастващ вектор на бедност. При това бедността следва да се разбира не само като ниско трудово възнаграждение, а оттук и като жизнен стандарт в абсолютни цифри и в относително сравнение. Но бедността следва да се вижда и като отсъствие на социални ресурси. Т.е. българското общество обеднява и като социални възможности за професионална, гражданска и обществена реализация.

Тази „социална бедност“ е следствие от разрухата. Разруха, който дойде от т.нар. „реформи“ на прочутия преход, от корупцията, от периферийния и полуколониален модел на развитие, който бе изграден в България от тези т.нар. „реформи“. В резултат от което изчезнаха възможностите българите да реализират своя потенциал в полза на българското общество.

В този смисъл ако направим сравнение на населението, живеещо с под 2$ на ден за периода 2005-2009 г. в България и света, ще видим, че у нас това са само 7% от населението, докато в света са 43% .9 Въпреки това именно България е изпаднала в демографска катастрофа, докато при страни със значително по-нисък стандарт това не се наблюдава. Именно затова се осмеляваме да говорим, че става дума не просто за бедност, а за „векторна“ и „социална бедност“ като ключово звено в причинната верига, започваща безспорно със създадената след сюблимната дата 10 ноември 1989 г. неолиберална система на социално-икономическо възпроизводство.

Следващото звено на тази верига е трудовата интеграция. За нея също може да се използва термина „векторна трудова интеграция“, т.е. тя определено създава по-малки възможности за следващото поколение за трудова и професионална, както и социална реализация, включително семейна такава. Това от своя страна формира следващото звено в комплексната причинна верига, довела до демографската катастрофа на България – социалната несигурност. Т.е. младите българи не се чувстват нито социално сигурни, нито социално зрели за да поемат отговорност да създават семейства и да имат деца. Посочената причинна верига, ако не бъде прекъсната, ще продължава да вкарва българите в тунел без изход, в бъдеще без перспектива за българската нация и държава.
36.
ме
30.11.2020 18:39:35
0
2
И що удължават ученбата година с проекти и щуротии, или екскурзии? Луд ли е тоз?
35.
*********
30.11.2020 17:25:43
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
34.
до 32
30.11.2020 17:17:30
0
0
Не че нещо ама говорим за компютри не таблети. Разбирай реална машина с Windows. 99% са на това. И там за изключенията по Chromebooks.
На таблет да работиш... не благодаря. И таблета ще го счупят.
Иначе е избран Acer TravelMate Spin B311R-31-C2R4 за купуване.
33.
До 32
30.11.2020 16:58:01
0
4
Прочете ли изискванията?
Минимум 11,6 инча, 4GB, тъчскриин, 360 градуса отваряне на екрана и поддръжка на активна електронна писалка и т.н.

Направо са описали марката без да я казват
32.
Пияната младеж
30.11.2020 16:50:29
0
4
29, един таблет Самсунг S7 c 11 инча екран и 256 GB памет е под 300 лв с намалението,когато се ползва за образователни цели при това ти давам пример за пазарна цена на единична бройка.Та ко речи,835 лв са добре.И защо казвам таблет,ами защото в нормалните страни учениците отдавна разполагат с учебни таблети дори когато няма коронавирусепидемии и карантини.
31.
Пияната младеж
30.11.2020 16:11:56
1
5
Поредният от бочковото правителство който имитира дейност.Ще търсят лаптопите?Учениците не разбирали,а тези понеже разбират тъй и не сложили една проследяваща програма,както и да администрират ползването на лаптопите единствено за учебни цели.
30.
Иван
30.11.2020 16:01:26
0
7
Цигани .... какво друго очаквате от полу-маймуни.
29.
до 28
30.11.2020 14:53:43
2
14
"Според издадена наскоро заповед на МОН закупуването на преносими компютри (но не и таблети) трябва да се организира от директорите на държавни и общински училища. Всички училища у нас ще получат определени средства за определен брой лаптопи (около 834 лв. за ученически и 1000 лв. за учителски компютър), които са изчислени пропорционално на броя на учениците"

Толкова е един използваем лаптоп. Техническит изисквания също са ясно описани в заповедта. https://www.mon.bg/upload/24301/zap_computers-PMS283-27102020.pdf
Прочетете вместо да спекулирате. Аман от "умници" които дори не могат да си изключат Caps Lock-а и не знаят как да използват кавички.
28.
27 ето го "" УМНИКА""–ХИТРЕЦ!!
30.11.2020 14:32:26
24
2
№27 ОХ ОХ ОХ С МНГО ""УМНИ""СЛОВА ХИТРЕЦА ДАЛАВЕРАДЖИЯ–НАПРАВО МАФИЯТА КАЗА И РАЗМАХА ПРЪСТ: ""Неразбралищ с надценките ДА МЪЛЧИ """"КОМЕНТАР №9 ЗА ТЕБ СЕ ОТНАСЯ МЪЛЧИШ ЩОТУ !!!!!!!!И ОХ КАЩИЯ МАФИОТ ЗАПОЧНА УМНО ДА СЛОВОБЛУДСВА В ПОСОКА ""АЛО ДЕБИЛИТЕ ВИИ НИЩО НЕ РАЗБИРАТЕ ЕЙ СЕГА АЗ ""УМНИКА ""ЩЕ ВИ ПРАТЯ В ДЕВЕТА ГЛУХА!!АЙ СИКТИР БЕ МУТРИ КРАДЛИВИ
27.
Ох
30.11.2020 13:59:14
6
5
Неразбралищ с надценките да мълчи. Лаптопите които са взети са на адекватни пазарни цени.
Платформата коят е избрана и се използва не е сложна. Училището генерира за организацията си поща на всеки ученик и това е. Както се прави от години в университетите. И си влизаш.
Децата ако искат ще учат. Родителите а задължени по закон да предоставят нужното за ходене на училище включително и в електронен вариант.
Който не учи и не може да се оправи със "сложният код" просто ще остане в годината и толкова. Е*ал съм ги. Хората в миналото са ходели километри пеша за да стигнат училище. Те от леглото си един логин не можели да въведат. Да са неграмотни тогава. Повярвайте ми няма да е от липса на опит от страна на училището. И не е въпроса етнически. Точно тези семсейтва ще са най-податливи към нуждата да продадат дареното. Липса на финанси и финансово култура вървят ръка за ръка там. Нагледах се на какви ли не групи и истории на деца които са получили устройства и свързаност за да учат. Етноса им различен, но стоите им се все едни и същи.
Няма практическо решение проблема. Има техническо, но не е приложимо за стотици или хиляди у-ва.
26.
ДО 22 ТРОЛ
30.11.2020 13:09:41
25
2
ДА ЖИВЕЕ УМНИКА ХИТРЕЦ //знаещ и използващ знанията си единсвено за ""ДАЛАВЕРА""//!!!!!!!""УМНИКА Е С ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГОЛЯМ НАБОР ОТ ""УМНИ "" СЛОВА С КОИТО ДА СЛОВОБЛУТСТВА И ДА УБЕДИ ДРУГИТЕ ЧЕ ТОВА КОЕТО КРАДЕ НЕ Е КРАЖБА А МУ СЕ ПОЛАГА!!!!!!!!НА МЪДРИЯ СА МУ НУЖНИ 25 ДУМИ ЗА ДА ИЗОБЛИЧИ КРАДЕЦА И ДА МУ ПОСОЧИ ЧЕ КРАДЕ!!!
25.
БРАВО БЕ 9 ТИ БРАВО !!!!!!!!!!
30.11.2020 12:56:04
30
4
НАПРАВО В ДЕСЯТКАТА КАК СЕ КРАДЪТ НАШИТЕ ПАРИ ПОВСЕМЕСТНО ОКОЛО ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНИЯ ХАОС ОТ МАФИЯТА""ГРОБ ЕООД чикмидже"!!!!!!!!хаха КОЙ ГО Е ЕНЯ ЗА КОДОВЕ И АЛА БАЛА !!!!!!""УСВОИХА""ЛИ СЕ ЕДНИ ПАРИ ЧРЕЗ ЛАПТОПИ КУПЕНИ НА ЦЕНАТА КАТО СКРАБ И ПЕЧАЛБА 10000%!!!!!!!!!!И КЪДЕ ОТИДЕ РАЗЛИКАТА В ЧИЕ ""ЧИКМИДЖЕ""АЙ ЧЕСТИТО НА НАРОДА!!!!Е АДМИНИСТРАТОРЕ ВИДЯХМЕ ОТ КЪДЕ ВИ ИЗЛИЗА ""ХЛЯБА ""ЗА ДА ЗАЩИТАВАТЕ ХАОСА ""МАФИЯТА""ОКОЛО ""КОРОНАТА" !!!!!!!!!!ПОЗОР ЗА ВСИЧКИ УЧАСТВАЩИ В ПЛАДНЕШКИЯ ГРАБЕЖ!!!!!!!!!!
24.
66666
30.11.2020 12:40:11
1
8
Ами да отидат от министерството и по една с**рка да им опънат. На българите някой нещо даде ли им?
23.
ХАХА АДМИНИСТРАТОРА
30.11.2020 12:37:46
27
5
ТО ОСВЕН ТИ И АЗ ДРУГИ НЕ ПИШАТ МНЕНИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОБЕЩАВАМ ТИ ЧЕ ДО 2–3 МЕСЕЦА ЩЕ ГО ЗАТВОРЯ ТОЗИ ФОРУМ ЩОТО ПОДКРЕПЯТЕ ПЛАДНЕШКИТЕ КРАДЦИ /хляба ви е от там//И СЕ ГАВРИТЕ С МНЕНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ!!!
22.
Да живее простотията !!!
30.11.2020 12:33:41
0
3
Не знам дали някой от четящите коментарите е забелязал, че независимо от темата, по която се коментира ВИНАГИ орките са едни и същи, повърнатото е едно и също, неграмотността е издигната в култ.
Темата въобще няма значение! Ние си знаем само 25 думички и ще си ги ползваме непрекъснато, нищо, че не знаем значението на 24 от тях.
21.
Трол
30.11.2020 12:17:29
0
8
И как по-точно екскурзиите и "проектите" ще компенсират месеците дистанционно обучение? Защото едва ли ще се разминем само с декември.
20.
хахаха ПАК ВИ ЗАЛОВИХ ФЛАГМАН!!!!!!!!!!!!!
30.11.2020 11:52:32
16
0
ЗАЩО НАБУХАХТЕ МИНУСИ НА КОМЕНТАРИ 12,16,18,20 И НАЙ-ВЕЧЕ НА 19???????????????????""ПРИГОТВЕТЕ СЕ ЗА ЖАЛБА ДО КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА ОТ ДИСКРИМИНАЦИЯ И ДО ПРОКУРАТУРАТА!!!!!!!!!!!!!!"""АЗ СЪЩО СЪМ ЧОВЕК""НЕЗАВИСИМО ЧЕ СЪМ ОБРАТЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА СЕ БОРЯ ЗА ПРАВАТА СИ!!!!!!!!! РАЗБРАХТЕ ЛИ!!!!!!БЕ
19.
ДО 17 ПРЕЧА ТИ ДА КРАДЕШ ЛИ???????????
30.11.2020 11:46:11
31
1
ХАХА ЧЕ ТО ТОВА Е ""ОБЩЕСТВЕНА ТАЙНА""ЗА ГРАЖДАНИТЕ !!!А ИДИОТИТЕ КВОТО И ДА НАПИША НЯМА ДА ГО РАЗБЕРЪТ !!!!!!!!!НЯКОЙ НЯКЪДЕ СПОМЕНА ЧЕ ИДИОТИТЕ БИЛИ ОКОЛО 80% ТАКА ЧЕ СПОКОЙНО СИ КРАДИ !!!!
18.
ФЛАГМАН!!!!!!!!
30.11.2020 11:45:28
36
1
""КОГА НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ ПОСТАВИТЕ ВЪПРОСА ЗА ГЕЙ ОБЩНОСТТА В БУРГАС?????????????????????""В ЦЯЛА ЕВРОПА ДЖЕНДЪР ОБЩЕСТВОТО//////////////////ИМАТ РАВНИ ПРАВА И НИКОЙ НЕ ГИ ПРЕЗИРА!!!!!!!!!!!!"""НИЕ СЪЩО СМЕ ХОРА И ИСКАМЕ РАВНИ ПРАВА!!!!!!!!!!!!!!!!РАЗБРА ЛИ БЕ???????????????????????
17.
ХАХА АДМИНИСТРАТОРА
30.11.2020 11:38:24
32
2
НЕ ТИ ХАРЕСВА ЧЕ РАЗКРИХ ""МАФИЯТА""ВИ ПЛАЩА ДА ПОДЪРЖАТЕ ""ХАОСА""""/в мътна вода риба ловят –ЯКО КРАДЪТ!!!!!!!/////ПОЗОР ЗА ВСИЧКИ СЪУЧАСТНИЦИ В ""СХЕМАТА""И СЪД ЗА ВИНОВНИТЕ!!!
16.
До джендъра с големите букви
30.11.2020 11:36:32
0
17
Скрий се някъде ве педеруга мръсна!
Пак напълни темата с лай*яни коментари. Как може да се такъв долен манаф. Флагман, баннете го този психично болен боклук!
15.
БРАВО БЕ 10 ТИ БРАВО !!!!!!!!!!
30.11.2020 11:28:37
32
6
НАПРАВО В ДЕСЯТКАТА КАК СЕ КРАДЪТ НАШИТЕ ПАРИ ПОВСЕМЕСТНО ОКОЛО ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНИЯ ХАОС ОТ МАФИЯТА""ГРОБ ЕООД чикмидже"!!!!!!!!хаха КОЙ ГО Е ЕНЯ ЗА КОДОВЕ И АЛА БАЛА !!!!!!""УСВОИХА""ЛИ СЕ ЕДНИ ПАРИ ЧРЕЗ ЛАПТОПИ КУПЕНИ НА ЦЕНАТА КАТО СКРАБ И ПЕЧАЛБА 10000%!!!!!!!!!!И КЪДЕ ОТИДЕ РАЗЛИКАТА В ЧИЕ ""ЧИКМИДЖЕ""АЙ ЧЕСТИТО НА НАРОДА!!!!Е АДМИНИСТРАТОРЕ ВИДЯХМЕ ОТ КЪДЕ ВИ ИЗЛИЗА ""ХЛЯБА ""ЗА ДА ЗАЩИТАВАТЕ ХАОСА ""МАФИЯТА""ОКОЛО ""КОРОНАТА" !!!!!!!!!!ПОЗОР ЗА ВСИЧКИ УЧАСТВАЩИ В ПЛАДНЕШКИЯ ГРАБЕЖ!!!!!!!!!!
14.
На Марс ли живеете?
30.11.2020 11:26:29
0
27
А вие какво очаквахте , г-н министре? Те и присъствено толкова учат, защо си мислехте, че ще учат онлайн? Впрочем, същото се отнася за всички деца - тези, които са си учили присъствено, пак ще учат. Онези, които са зяпали в телефоните по време на час, пак там ще зяпат. Освен, ако не ги стегнат родителите им, ако са си в къщи, та може дистанционното обучение да помогне в случая.
13.
до 4.
30.11.2020 11:25:35
3
14
Представи си ,че ти и жена ти сте министри .Планирали сте да имате дете и имате.Един ден катастрофирвате със жена си и детето ви остава сирак.Взимат го роднини за отглеждана ,обаче на тях не им пука дали ще учи или не ,а само парите които взимат за отглеждането.Приятелю не можеш да планираш колко ще останеш на този свят .Децата нямат вина ,че са в неравностойно положение.
12.
...
30.11.2020 11:22:22
4
15
11 Станко, защото си неспособен, защото си егоист и си похарчил доходите си да си вземеш устроиство за себе си. Как така ти имаш от къде да пишеш тук, а за детето ти очакваш държавата да му осигури от къде да учи?
11.
ДО 7 ИДИОТА/не е обида/
30.11.2020 11:16:32
30
1
А КВАЛИФИКАЦИЯ ЗА ОГРАНИЧЕН ЧОВЕК КОЙТО НЕ ""ВИЖДА""/едно е да гледаш съвсем друго е да ""ВИЖДАШ""щото то е свързано с ""РАЗБИРАНЕТО""на това което ""гледаш""/ТА ИДИОТО ИКОНОМИКАТА Е ВЗАИМО СВЪРЗАНА СИСТЕМА КОГАТО НЕЩО ЛИПСВА ТЯ ""БОЛЕДУВА" А МОЖЕ И ДА УМРЕ!!!!!С УЖАСЯВАЩИ ПОСЛЕДИЦИ ЗА ХОРАТА//голямата депресия/!!АКО МОЖЕШ НАПРАВИ АНАЛОГИЯ С ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ И ВЗАИМНОСВЪРЗАНОСТА НА ОТДЕЛНИТЕ СИСТЕМИ ПРИ ФУНКЦИОНИРАНЕТО МУ !
10.
Станко
30.11.2020 11:13:31
3
14
А на моето дете, защо дадоха неработещ? Надяваха се да им го ремонтираме? Е не го, направо им го върнахме.
9.
Селянин
30.11.2020 11:11:12
4
36
Още като обявиха раздаването им, писах, че точно така ще стане. Обаче една наша фирма трябваше да опъне едни пари за едно лаптопи купени на цената като за скрап и фактурирани на държавата по цени за последем модел Епъл. Това, че ще дадеш лаптоп на шимпанзе, не значи, че ще стане автоматично човек. Искам да видя само как ще си инсталират Teams и ще си вкарат нужните кодове за да учат.
Щудесно се показва капацитета на управниците.
8.
...
30.11.2020 11:04:13
0
43
Едно време горяха безплатните учебници, които им раздаваха, защото нямали с какво да запалят печката си, сега залагат раздадените безплатно лаптопи. Преди години учителките в циганските училища се наложи да задържат учебниците в училищата, днес как ще постъпят?
За мен е най правилно, чийто лаптоп е заложен, детето да се отнема от родителите докато не изплатят, хем залога който са взели, хем да купят на детето техен лаптоп. Ако не можеш да осигуриш достъп до образование на детето си не заслужаваш да си родител и точка.
7.
до 4 ФАШИСКИЯ ИДЕОЛОГ!!!!!!!!!!
30.11.2020 11:01:05
17
3
ТИ ВЕРОЯТНО СИ МНОГО ОГРАНИЧЕН ЗА ДА ПРОКАРВАШ ТАКИВА ОТДАВНА ОТРЕЧЕНИ ОТ БЕЛИТЕ/проспериращи/ ОБЩЕСТВА ИДЕИ
6.
До 3
30.11.2020 10:57:58
4
36
И нямаш 3 лв в резерва да изкараш един месец? Че какъв бизнес имаш? Със семки????? Никой не ти е спирал бизнеса! Магазините са отворени с изкл.на моловете и кръчмите! Иди в австрия и италия да видиш спрян бизнес и тогава се прави на нещастен!
5.
ало АДМИНИСТРАТОРА
30.11.2020 10:56:00
39
6
КАТО ЛУД С КАРТЕЧНИЦА ЩО ИЗБУХА 30 ОТРИЦАТЕЛНИ НА №1 ИЛИ СЧИТАШ ЧЕ СЛЕД КАТО МАФИЯТА ТИ ПЛАЩА ЗА ДА МАНИПУЛИРАШ ХОРАТА И НЕ СИ ГЛАДЕН ВСИЧКИ СА ТАКА?????????????
4.
До 1
30.11.2020 10:54:13
11
32
Едно ДЕТЕ СЕ ПРАВИ ЗА 15 МИНУТИ! ЛЕСНО И ПРИЯТНО! ДА ГО ОТГЛЕДАШ СА НУЖНИ 20 ГОДИНИ! АНГАЖИМЕНТА Е ДОЖИВОТЕН! И ПРЕДИ ДА ГО ПРАВИШ ТРЯБВА ДА СИ ЗАДАДЕШ ВЪПРОСА: КАКВО МОГА ДА МУ ДАМ! КАЗВА СЕ СЕМЕЙНО ПЛАНИРАНЕ! СТИГА С ТАЗИ МАНТРА: ГЛАДНИ СМЕ, БЕДНИ СМЕ, БОСИ СМЕ! КАТО СТЕ ТАКИВА РАБОТЕТЕ ИЛИ НЕ ПРАВЕТЕ ДЕЦА!!!
3.
до ИДИОТ №2
30.11.2020 10:51:41
44
6
ЩО САМО МАНГАЛИТЕ ДА СА ГЛАДНИ СЛЕД КАТО СА ТИ СПРЕЛИ ВЪЗМОЖНОСТА ЗА БИЗНЕС ааааааааааааа??????????????
2.
До 1
30.11.2020 10:36:59
4
50
Ти тъп ли си или на такъв се правиш?
Не разбра ли че става въпрос за мангалите които са заложили лаптопите за да вземат парите и да ги изпиятби изядат. Явно че и ти си от тази прослойка гладни мангали!
1.
Аз
30.11.2020 10:31:06
78
10
Ти какво очакваш??? Хората няма какво да ядат,нормално е да залагат лаптопи....Като искаш дистанционно обучение,осигури интернет и компютър.....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Инструкции за дами: Как да дешифрирате скрития подтекст в неговите съобщения Инструкции за дами: Как да дешифрирате скрития подтекст в неговите съобщения Психолозите са подготвили няколко важни съвети, които ще ви помогнат 5 причини, заради които мъжът не ви прави подаръци 5 причини, заради които мъжът не ви прави подаръци Ето кои са те  Това са най-странните зодии, не бъдете близо до тях Това са най-странните зодии, не бъдете близо до тях Ето кои са топ 4 Рецепта за бразилски бонбони "Бригадейро" Рецепта за бразилски бонбони "Бригадейро" Какаови бонбони, които се приготвят за различни празници в Бразилия Иван Сухиванов произведе поредния скандал в бургаската писателска общност Иван Сухиванов произведе поредния скандал в бургаската писателска общност Над 20 творци възстанаха срещу опитите му да спасява кожата си чрез внушения, че списание "Море" е пред закриване Напитките, които унищожават тялото отвътре Напитките, които унищожават тялото отвътре Тези напитки не трябва да заменят консумацията на вода Ето как прецакахме туристите по нашето море на Великден Ето как прецакахме туристите по нашето море на Великден На 5 май времето бе слънчево, с високи температури и спокойно море, но хотелиерите не си направиха труда да извадят шезлонги и чадъри   Знаете ли какво укриха в трезор на бургаския бул. "Богориди" Знаете ли какво укриха в трезор на бургаския бул. "Богориди" На 18-и май всички ще видят най-прочутото съкровище у нас, каза директорът на РИМ д-р Милен Николов Размерът му значение:  Заради 1 см ни сваля от самолета Размерът му значение: Заради 1 см ни сваля от самолета Затягат правилата с багажа на борда, пътници плащат 70 евро отгоре за дребно нарушение Все повече места у нас се обезлюдяват, 201 села без нито един жител Все повече места у нас се обезлюдяват, 201 села без нито един жител Най-гъсто населената община е Столична
Вижте как планирали да убият Зеленски Вижте как планирали да убият Зеленски Най-важната задача на групата - осъществяване на план за отвличането и убийството на украинския президент Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Производството на фалшивите банкноти е било денонощно Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Напълно законно е да имаш странична работа, но е необходима прозрачност Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Двамата имали  връзка за една нощ след голф турнир през 2006 г. Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Само за един от нея се очаква да бъдат платени 5 млн. долара Европа забранява партиите, взели пари от Русия Европа забранява партиите, взели пари от Русия Мерките се вземат, за да се ограничи намесата на Путин в евроизборите Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Арестуван е бащата, той е с обвинение за подтикване към самоубийство Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Промяната в закона трябва да влезе в сила през октомври и няма да може да се използва за изборите за Европейски парламент през юни Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Рано сутринта Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов, чуват се взривове Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане
Калина КРУМОВА, бивш депутат Калина КРУМОВА, бивш депутат Българският избирател е като нацупено дете Виц на деня Виц на деня Жена в аптеката:
- Може ли едно лекарство?
- Какво точно лекарство?
- Препоръчайте ми някое по ваш вкус!
Виц на деня Виц на деня Ако на кораб са Байдън, Путин и други лидери, и потъне, кой народ най ще тъгува? Българския - от мъка че и нашия не е бил там!

Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори