×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Доц. д-р Андрей Чобанов пропагандира опасни идеи, той явно не е учен*


Доц. д-р Андрей Чобанов пропагандира опасни идеи, той явно не е учен*
Той говори за смъртност от 0.1-0.2%, а в България през втората седмица на ноември седмичната смъртност се е удвоила
28 Ноември 2020, Събота, 13:29 ч.
Автор: Флагман.БГ

Съзнателно или не, той се позовава на грешни факти, а идеята за спиране на мерките заплашва живота на българите

Вчера в предаването „Денят започва“ на БНТ доц. д-р Андрей Чорбанов водеше пропаганда на идеи, които заплашват живота на българските граждани, като съзнателно или не, се позоваваше на грешни факти. Преди два дни А. Чорбанов направи същото в БТВ и тогава описах осем неистини или манипулации в интервюто. Тук резюмирам част от днешните.

1. На въпроса на водещата, дали знаем размера на кризата, Андрей Чорбанов отговаря „не, какво значи размер на кризата. Размер, би трябвало да означава, през колко хора вирусът е преминал. Това, което ние знаем е броят позитивни тестове“. И след разсъждения за надеждността на тестовете, Андрей Чорбанов прави извод, че „статистиката, която ни води в момента е по-скоро гадателска“. 

Сега има само три показателя, по които трябва да се измерва размерът на кризата. И по тези показатели, положението е критично. В болниците са хоспитализирани 6555 души, 430 души са в интензивни отделения и 167 души са починали от коронавирус вчера. Това са показателите, които трябва да се следят и докато те не се върнат до равнище, при което може да се осигурява нормално лечение на болните от ковид и на всички останали болни, всяко спиране на мерките е акт на престъпление. Затова и пропагандата за спиране на мерките заплашва живота на българите.   

2. А. Чорбанов дава пример за страни, в които е само „пожелателно“ да се спазват мерките, като Беларус и Швеция, и твърди, че резултатите в тези държави не са по-лоши от тези, които с математически модели се опитват да контролират епидемията“. 

Истината е, че Швеция не е пример на страна, в която мерките са само „пожелателни“. Швеция има следните задължителни мерки: от 20 ноември до 28 февруари 2021 в Швеция е забранено сервирането на алкохол след 10 часа вечерта, а всички заведения, сервиращи алкохол трябва да затварят най-късно в 10:30; от 24 ноември има забрана за събиране на повече от 8 души на публични места; в Стокхолм от 20 ноември са затворени басейни, фитнеси, музеи и библиотеки. За резултатите е показателно обръщението на премиера на Швеция към нацията от 22 ноември, което прилагам в превод на български. На Фигура 1, се вижда растежът на новите случаи в Швеция, но е вероятно скоро там броят на заразените да започне да спада, защото в повечето региони има строги мерки от края на октомври. 

В сравнителен план трябва да се посочи, че от юни Швеция има по-строги мерки от България. На 16 ноември, т.е. преди въвеждането на последните ограничения в Швеция и в България, индексът на строгостта на мерките в Швеция е 55, а в България - 48.

3. А. Чорбанов не смята, че „ще се постигне минимизиране на щетите с новите мерки, защото разпространението е много широко“.

Тази теза, която А.Чорбанов разпространява по българските медии, не е подкрепена нито с теоретична обосновка, нито с факти. Опитът на всички страни показва, че строгите противоепидемични мерки имат ефект за намаляване на случаите и смъртността. На Фигура 2 е показано, че в Чехия и Белгия ограничителните мерки, въведени в края на октомври дават резултат. Такова е положението и във всички останали страни, които въведоха мерки през есента. 

4. А. Чорбанов твърди, че не мерките ще имат ефект, а това, че „огромният брой от населението, силно се надявам, но това го казвам, по-скоро ЕМПИРИЧНО, вече се е срещало с вируса. Много скоро потенциалните вирусоносители просто ще намалеят, защото в момента, отчитайки ПСР-те 40% от хората са позитивни, от тези които биват тествани, може да се направи една глобална идея, че огромна част от населението е също позитивно, което много скоро ще доведе до липсата на вирусоносители“. 

От това изказване става ясно, че А.Чорбанов бърка емпиричното изследване, което се прави с научна методология, с бакалските сметки. А твърдението, че ако 40% от тестваните хора са позитивни, то огромната част от населението също е позитивно, е толкова неправилно, че всеки, който има представа от статистика, би се учудил, че професор би могъл да каже нещо подобно в ефир. Единственият извод, който може да се направи от високия процент на позитивните проби е, че в България се тестват предимно хора със симптоми, което е голяма слабост на управлението на епидемията.

Хората, които се тестват всеки ден не са представителна извадка на българското население, и следователно не е допустимо да се правят изводи за положението в България. 

Освен това, трябва да се напомни, че в началото на септември А.Чорбанов твърдеше, че Швеция е достигнала колективен имунитет и вирусът там няма кого да разболява. Вижте, отново Фигура 1 и преценете доколко тази теза е била вярна.  

В обобщение, да се твърди, че огромната част от населението е позитивно или се е срещало с вируса е груба манипулация и нов начин за борба с мерките. 

5. А.Чорбанов твърди, че „много се спори дали децата са реални вирусоносители, или по-скоро много бързо вирусът преминава през тях. Не е правено проучване сред детските колективи, говоря за сериозно проучване“. 

В Швеция публикуват седмично данни за честотата на заразяване, и прилагам фигурата от последния седмичен доклад на шведската Агенция за обществено здраве, която опровергава казаното от А.Чорбанов. Правени са много проучвания и анализи, които доказват, че отварянето на училищата, има основен принос за разрастване на втората вълна на епидемията. 

6. А.Чорбанов твърди, че смъртността от вируса е 0.1% или 02% от позитивните. В следващото изречение той си противоречи, с абсурдната теза „ проблемът не е вирусът, а ние, които се срещаме с вируса. Защото оказва се, че различните народи и етноси имат различни поражения при едни и същи проценти на хора позитивни“. Не зная откъде са данните за 0,1-0.2% смъртност, както не зная как може да се изчисли смъртност без да се вземат предвид характеристиките на населението. Но е ясно, че в България епидемията е много опасна, защото през втората седмица на ноември седмичната смъртност се е удвоила, а според НСИ коефициентът на смъртност се е повишил до 29 на 1000, при средно 15 за периода 2015-2019. 

7. В предаването А.Чорбанов отново поставя под съмнение безвредността на ваксините, които се разработват и прави внушения, че ваксините ще бъдат пуснати на пазара без достатъчно тестване. Това е груба манипулация, която има вредни дългосрочни последствия. 

8. А. Чорбанов твърди следното: „взимането на мерки не се базира на научни постулати и това не е мое мнение, това е мнение на огромната научна общественост, която атакува навсякъде по света решенията на правителствата и навсякъде по света правителствата не се съобразяват с мнението на учените“. 

Това твърдение също е груба манипулация. Има група учени, които споделят идеите на А.Чорбанов,  обединени около „Декларацията от Барингтън“ (Great Barrington Declaration). Но има много голяма група от учени, които твърдят, че стратегията препоръчвана в Барингтън е опасна и не трябва да се прилага и се противопоставят на нея с Меморандума на Джон Сноу (John Snow Memurandum). И втората група учени е очевидно по-влиятелна, ако се съди по мерките, които предприемат правителствата. 

Накрая А.Чорбанов твърди, че„ един учен няма право да лъже“, и това, е едно от малко истини, които той каза. Затова аз правя извода, че А.Чорбанов не е учен.  

Източници:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/.../senaste.../
https://www.visitstockholm.com/good-to-know/coronavirus/
https://www.johnsnowmemo.com/

*Анализът е на Галина Карамочева, заглавието е на редакцията




26
Коментара по темата
26.
3219
28.11.2020 19:32:38
0
4
Много шизофрения много нещо, няма отърване
25.
!!!
28.11.2020 18:48:38
1
8
Доброволен тест бих си направил само безплатно, но някой да си мислу че ще плащам тестове, за да може Баце да се хвали колко тестове прави държавата... не, благодаря!
24.
до 23 ДЪНОТО ГО ПРОБИХА ОТДАВНА!!!!!!!!!!
28.11.2020 16:57:26
22
6
Дъното вече им е небосвод .Спестената им съвест се олихвява
23.
222
28.11.2020 16:19:04
2
18
ЛАЙНА С ГОВНА е цялата "статия". Ееее, Флагман, егаси и жълтия лайнарник дето станахте. А бяхте сайт, на който хората разчитаха да получат бърза и адекватна информация. Вече копаете дъното. ЖАЛКО.
22.
Z
28.11.2020 16:13:23
4
12
Времето на Гербаджиите и патриотите изтича.Чакаме другите медии, които най много да направят козметични промени. Системата на управление в световен мащаб е тотално скапана, а ние се управляваме от вън, така че скоро управия няма да има. Колкото до Чорбанов и Мангъра добре е че ги има защото много хора нямаше да издържат психически на дезинформацията която ни заливате отвсякъде.
21.
Da
28.11.2020 15:57:22
26
7
Чорбанов го е яд, че хората направиха ваксина и тия дни европейската медицинска асоциация ще я одобри, а неговата ваксина е на трупчета. По цял ден обикаля студиата като Миндовата. Голям егоцентрик е. Също като Мангъра. Създадоха и продължават да създават недоверие в обществото с което не си помагаме. Реалните жертви на Ковид са около 2,5 пъти повече от обявените, защото част от хората си умират от недостиг на медицински грижи или просто в домовете си. Така, че мислете с главите си докато започне ваксинирането.
20.
Da
28.11.2020 15:57:10
23
7
Чорбанов го е яд, че хората направиха ваксина и тия дни европейската медицинска асоциация ще я одобри, а неговата ваксина е на трупчета. По цял ден обикаля студиата като Миндовата. Голям егоцентрик е. Също като Мангъра. Създадоха и продължават да създават недоверие в обществото с което не си помагаме. Реалните жертви на Ковид са около 2,5 пъти повече от обявените, защото част от хората си умират от недостиг на медицински грижи или просто в домовете си. Така, че мислете с главите си докато започне ваксинирането.
19.
Нищо чудно!
28.11.2020 15:56:31
1
16
Че Флагман брани насадената корона паника,не забравяйте,че на едно джудже-строител на огради времето в политиката изтича!
18.
ДО АДМИНИСТРАТОРА !!!!!!!!!!!!!!!!
28.11.2020 15:35:31
22
2
АКО НЕ СИ ИЗТРИЛ ИЛИ ПРЕМАХНАЛ КОМЕНТАР СПОКОЙНО !!!!!!!НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ДРЕБНИТЕ""ЗАКАЧКИ""А ЗА ЛИШАВАНЕ НА ГРАЖДАНИТЕ ОТ КОНСТИТУЦИОННОТО ИМ ПРАВО НА МНЕНИЕ !!!!!!!!!РАБОТАТА Е ДЕБЕЛА ЗАЩОТО ТОВА Е ЕДНА ОТ ЦЕННОСТИТЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И Р.България СТРАНА ОТ ЛИСАБОНСКИЯ ДОГОВОР !!!!!!!!!ТАКА ЧЕ ЗА ПРЕСТЪПНИЯ ВИ ПРОИЗВОЛ МОГАТ ДА БЪДАТ СЕЗИРАНИ И ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРАВНИ ИНСТИТУЦИИ
17.
ДО 15 АДМИНИСТРАТОРА
28.11.2020 15:20:49
21
0
ПРИГОВИ СЕ ДА СЕ ""ОБЕСНЯВАШ"В ПРОКУРАТУРАТА /не съм наясно дали всеки си администрира статията/И КОЙ ЩЕ Е ПЪРВИ !!НО СПОКОЙНО АДМИНИСТРАТОРЕ //както казва капитана кораба потъва бавно не се блъскайте вода ще има за всички !///
16.
до13 Бай Дечо
28.11.2020 15:09:09
21
0
НЕ ГО ПОЗНАВАМ ЛИЧНО НИТО СЕМЕЙСТВОТО И СРЕДАТА НО ПОДОЗИРАМ ЧЕ КАЗВАШ ИСТИНАТА!!!!!!НЕ Е МИНАЛА СТАТИЯ В КОЯТО ДА НЕ СЕ ОПИТА ДА УЯЗВИ НЯКОЙ С ТЕЗИ СИ ЯВНО ЛИЧНИ ТЕРЗАНИЯ!!!!!!ПРЕХВЪРЛЯНЕТО СОБСТВЕНИ МИСЛИ И ЧУСТВА ВЪРХУ ДРУГИТЕ СПОРЕД ПСИХОЛОГИЯТА Е """ПСИХОЛОГИЧЕСКА ПРОЕКЦИЯ"" ПСИХОЛОГИЧЕ
15.
До джендъра с големите букви
28.11.2020 15:08:13
0
3
Ей го на. И тъпкача на Бай Дечо се включи. Къде се скри ве педеруга мръсна?
14.
до 4 ЛЮБОПИТЕН
28.11.2020 14:58:02
10
1
АКО МИ ПЛАТИШ ТАКИВА АНАЛИЗИ ЩЕ ТИ ИЗВЪРТЯ /без да съм специалист//ЧЕ СТАДОТО ЩЕ БЛЕЕ ОТ ВЪЗТОРГ –"""ТОВА ПЪТЯ ИСТИНАТА И ЖИВОТА""!!!!!!!!!КОЛКО Е НЕОБХОДИМО ДА ИЗМАМИШ ИДИОТ!!!!!!!!!!!!ПО СКОРО хитри ИДИОТИ ДА МАМЯТ обикновенни ИДИОТИ ""и аз съм прост и вие сте прости затова се разбираме""!!!!!НОРМАЛНИТЕ ГРАЖДАНИ СА МАЛЦИНСТВО И НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ ""идиотски народ идиотска държава!!
13.
Бай Дечо до 12
28.11.2020 14:51:53
22
0
Аз не му се сърдя, семейството му е такова, за какво друго да мисли? Там снахи нямат, само ЗЕТЬОВЕ!!
12.
до 7 Бай Дечо
28.11.2020 14:42:45
24
0
ДМИНИСТРАТОРА ВЕДНАГА ТИ Е ИЗБУХАЛ ОТРИЦАТЕЛЕН ВОТ И ПОЧВА ПАК ""КОМПРОМАТИ""С ""ГЕЙСКИТЕ" СИ ТЪПНИ!!!!!!!!ГЕЙСКИТЕ КОМЕНТАРИ СА ""ЗАПАЗЕНА""МАРКА НА АДМИНИСТРАТОРА ДА ГО ЗНАЯТ ВСИЧКИ КОМЕНТИРАЩИ ТУК
11.
Тт
28.11.2020 14:40:16
2
2
Вчера съобщиха,че Чорбанов е направил ваксина. Нали беше категоричен,че ваксините не са добри?
10.
АБСОЛЮТНО ПЛАТЕНА ОТ МАФИЯТА!!!!!!!!!!!!!!!
28.11.2020 14:34:38
24
10
СТАТИЯ !!!!!ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КАКВИ ЧЕКМЕДЖЕТА СЕ ПЪЛНЯТ ОТ МАФИЯТА ЗА ДА ПЛАЩА ТАКАВА ПОВСЕМЕСНА ПРАПАГАНДА???????
9.
До Бай Дечо
28.11.2020 14:24:46
5
15
Дечка, важното е да правим разходки до Сарафово и да се отбиваме в бараката на солниците за "сеанс". Всичко друго е бошлав работа. Нали така?
8.
даже името му не е написано правилно
28.11.2020 14:24:38
5
24
какво остава да вярваме на другото?Оставихте Мангъров,сега пък Чорбанов ви бърка в очите.И какъв специалист е "анализаторката"?Очевидно-платен,за да налага удобна теза.Всеизвестно е ,че ваксина не се създава за половин-една година,сега ни убеждават в обратното.Чорбанов припомня азбучни истини, прави му чест ,че е почтен учен.
7.
Бай Дечо до 5
28.11.2020 14:19:26
26
13
Демек всичко ни е наред, но ние зорлян ходим да се заразяваме?? Даже и състезания си правим кой да зарази повече хора, тъй ли?!! По- долу Любачето Дилов беше писал, че е война! Ок нека е война, ама защо загиват само " редници" бе, мойто момче?Един "генерал" няма паднал жертва, ЕДИН!! Аз лично мисля, че действителната смъртност от вируса трябва да се смята на база Парламент- заразени и процент починали!! Колко ли ще се получи, много ми е интересно!!
6.
мислещ
28.11.2020 14:06:39
11
42
Гледах интервюто на професора! Смея да твърдя, че е един от малкото, адекватни и неподвластни на масовата истерия, учени!

Големият му грях е, че не говори фанатизирано и идиотски като голямата група псевдоучени покрай управляващите! А "кафявите" медии бързо се саморазправят с такива хора, и то на принципа "Щом не си с ГЕРБ, значи си срещу ГЕРБ"!
5.
До 2 бай ти Дечо
28.11.2020 14:02:28
9
13
АМИ ДЕЧО, СМЪРТНОСТТА НИ Е НАЙ ГОЛЯМА, ЗАЩОТО КОГАТО ЧОВЕК ИМА СИМПТОМИ И ТРЯБВА ДА СЕ ТЕСТВА ДОБРОВОЛНО, А АКО Е ПОЗИТИВЕН И ДА СЕ САМОИЗОЛИРА, НАШ ГАНЬО, КОЙТО ЗНАЕ И РАЗБИРА ОТ ВСИЧКО, ТЕГЛИ ЕДНА БЪЛГАРСКА И СЕ РАЗХОЖДА И ЗАРАЗЯВА ДЕ ЩО ИМА! ЧОВЕКЪТ, КОЙТО ЗАРАЗИ МЕН И ГО ИЗКАРАХ ТЕЖКО, ЗНАЕШЕ ЧЕ Е ЗАРАЗЕН НО НИТО ТЕСТ СИ НАПРАВИ НИТО СПАЗВАШЕ КАРАНТИНА И ЗАРАЗИ ОЩЕ 4МА! ОСВЕН ТОВА КАТО ИМ МИНЕ КАРнтината на много хора, не си правят контролен тест, а направо в мола и хей живот здравей! ТИ ДАВАШ ЛИ СИ СМЕТКА ЧЕ ТОВА Е МАСОВО ЯВЛЕНИЕ ТУК В МОМЕНТА???? ЗАТОВА СМЕ И НА ТОЗИ ХАЛ!
4.
Любопитен
28.11.2020 14:00:32
7
35
Интересно как Флагман правят анализ на учен от БАН. На базата на какъв опит се изказват подобни мнения? всеки да си прави изводите.
3.
Нищше
28.11.2020 13:58:08
7
42
Математици, готвачи и зидаромазачи дават акъл за вируса, само вирусолозите ги считат за луди, верно нема такава държава.
2.
Бай Дечо
28.11.2020 13:37:03
32
32
Аз не знам какво твърди и предлага Чобанов, само питам- вие като предлагате друго, защо сме с най- голяма смъртност в Европа??
1.
Xaxaxaxa
28.11.2020 13:35:34
12
42
Поредният адркватен и трезвомислещ и то вирусолог и клоаките го нападнаха :-))) уважавайте се повече ве, всичко е временно, как целувате близките си с тези усти :-(
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори