×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Доц. Мангъров гневен: По телефон не се лекува, лекарите да слагат престилките


27 Ноември 2020, Петък, 11:45 ч.

Затварянето не е начин да се борим с епидемия, смята той

"Крайно време е да махнат абсурдните изисквания, когато човек прегледа някой с COVID, да се карантинира. Така системата спира да работи. Не може човек да бъде лекуван по телефона, не може, колкото и да ни се иска. За да бъде хоспитализиран, той трябва да бъде прегледан." Това заяви в ефира на "България сутрин" началникът на ковид отделение в Инфекциозната болница доц. Атанас Мангъров.

"Всички лекари да слагат престилки, маски, ръкавици, шлемове, облекла и да започнат да лекуват своите болни. Да, страшно е, някой може да загине, но няма друг начин", подчерта доц. Мангъров.

Той обясни пред Bulgaria ON AIR и как се действа при запълнен капацитет в отделението.

"Когато капацитетът е запълнен, но човекът е тежко болен, веднага се намира начин да бъде хоспитализиран. Изписва се на другия ден човек, който е подходящ. Не връщаме никого", посочи той, но заяви категорично, че в болница има смисъл да влизат хора, които се нуждаят от лечение с кислород.

"Когато един човек е хоспитализиран, няма как да го изхвърлиш на другия ден. Трябва да се прави много добра преценка в доболничната помощ кой е за хоспитализация. Когато хората нямат нужда от лечение с кислород, няма нужда да влизат в болница и това трябва да им се каже", изтъкна доц. Мангъров.

По думите му няма как здравната система да функционира без доболничната помощ, предава днес.бг.

"Когато новите мерки се въведат, може би ще настъпи лек спад на новозаразените, но когато всичко се отвори, нещата ще се върнат обратно, не е този начинът да се борим с епидемия като тази, колкото и да ни се иска. Това е природно бедствие, това е нещо, което се случва, и да се борим с него, а не да се крием", каза още Атанас Мангъров.

И добави, че за коронавирус няма лечение.

"Хората си мислят, че това е нещо, за което има лечение, че като се натъпчат с 2-3 антибиотика, ще им мине. Това е остра вирусна инфекция, за която няма лечение. Протоколите за лечение - някои от тях са абсурдни, това нещо не се лекува с антибиотици", посочи началникът на Ковид отделението в Инфекциозната болница.

Относно пациенти със сезонен грип, доц. Мангъров заяви, че може и да има, но симптомите са идентични с тези на коронавируса.

"При Ковид заболяването е по-продължително - възстановяването е около месец, месец и половина", коментира на финала той.


В категории: Здраве


12
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
12
Коментара по темата
12.
питър бросев
01.12.2020 09:37:25
0
0
мангъров е прав ,но проф иво петров лекува по телефона - демек дава консултации с интерактивните си пиари . извод - лекарите нямат страх от наказателно право защото директорите на болниците и началниците им са с тях и .... за някой и това води до правно морални различия от гледна точка на Наказателния кодекс и административмно правните разпоредби в болниците . Например - как да се оплаче и да поведе дело пациент по скоро близките му след като пациентът умре - след като трябва да брои 600 лв за адвокат и 1500 лв за погребение и оттук да води дело с пари срешу болница . Това може да си го позволи само Бойко и Божков ,Слави и т.н
11.
киро
27.11.2020 20:51:40
1
0
Грам не е отстъпил от позицията си Мангъров. Това да не е фурнаджийската лопата КУнчев: Маските не помагат! След два месеца - Маските предпазват другия! Или другия лауреат Мутафчийски: Това е само грип! След два месеца - Ще се мре яко! Ама кой да помни. То само зомбита с по една гънка в мозъка.
10.
я
27.11.2020 16:14:48
2
4
Ами нещо почна да отстъпва от аспиринчетата и чайчетата по пижамка в къщи Що така бе доценте От март месец наливате в празните кратуни на българския народ че няма такъв вирус пък сега като се сблъскахте с реалността нещо си преосмислихте твърденията Само че сега с името си застанете пред хората извинете се на всички дето ги осмивахте и кажете на хората каква е истината Защото половин България се подведе по акъла ви и затова сега сме на тоя хал
9.
metodi
27.11.2020 14:05:54
0
4
дайте скан на Вашите дипломи по имунология? Развиите тук този изпитен въпрос да Ви видим какво знаете и компетентни ли сте да се произнасяте по ковид въпроси - Имунологични методи на изследване на вродения и придобит
хуморален имунитет (тестове за комплементната система и други серумни белтъци; аглутинационни, преципитационни, комплемент-свързващи и маркирани реакции) – принципи, клинично приложение и интерпретация.
8.
До 6
27.11.2020 13:00:27
5
10
Не ве брат! Откъде да разбере, той е един обикновен началник на Ковид отделение във Инфекциозна болница, а не ерудиран експерт като теб!!!
7.
Селянин
27.11.2020 12:59:35
17
15
Тоя е един от хората заради, които в момента смъртноста е двойна за страната. Безброй пъти си смени мнението. Комплексар за изяви. Едноклетъчните му вярват безрезервно, докато захапят тръбата с кислорода.
6.
Boo
27.11.2020 12:48:23
10
15
Е тоя тъпанар, както и другите като него, така ли не разбраха, че затварянрето е да се намали натиска върху здравната система, не да се спре заразата.
5.
До 1
27.11.2020 12:40:10
10
17
Първо- Мангъров не "помага", а ръководи Ковид отделение, ГЛУПЕНДЕР!! Второ- никога не е говорил, че "няма нищо", а че не се действа адекватно!! И трето- не си навирай страхливият задник, там където не ти е работата!
4.
мислещ
27.11.2020 12:30:59
14
16
Този човек беше прав за абсолютно всичко още от самото начало!
Сега ще получи ли извинение от ония дебили от "Оперативният щаб на идиотите"?
Съмнявам се!
3.
до 3
27.11.2020 12:29:20
4
12
Ха-ха, ако си мислиш че теб ще те подмине вируса. Стягай се, слагай кафявите гащи и чакай. Да те видим как ще се посереш като те пипне вируса. Мангъров не го мисли, той е виждал и по-страшни болести от коронавирус.
2.
Един от персонала
27.11.2020 12:09:07
14
14
Искам тая "суха съчка" да се разболее от covid-19, да го "надупят" в интензивното за 20 дни, ама да оздравее, че тогава да му чуя "песента". В текста дали ще има "грипче, чайчета и пижамки"...
1.
тоя па
27.11.2020 12:01:37
11
16
уш нищо нямаше. всичко е измислица , сега тоя друго взе да пее след като влезе да помага. затова всички които вярват само на него , да последват неговия пример и да влязат да помагат в отделенията.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори