×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще има ли специализирани К-19 легла в Приморско и може ли общината да се запаси с лекарства


Ще има ли специализирани К-19 легла в Приморско и може ли общината да се запаси с лекарства
Общината не разполага нито с нужните специалисти, нито с апаратурата за лечение на заболяването, но ако се наложи, е готова да действа в тази насока, категоричен е кметът Димитър Германов
26 Ноември 2020, Четвъртък, 20:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Въпросите бяха разискани на редовната сесия на Общинския съвет, провела се днес присъствено

Могат ли да се отделят специализирани легла за лечение на коронавирус в Приморско и предвидила ли е Общината закупуването и складирането на важни лекарства за лечението на COVID-19 в случай, че епидемичната обстановка се усложни допълнително? Този сериозен въпрос днес бе разискан на сесията на Общинския съвет и бе зададен от съветничката Ваня Андонова директно към кмета д-р Димитър Германов. Той не се поколеба да отговори устно на питането, въпреки че процеудрата по принцип изисква зададеният въпрос да се отговори чак на следващата сесия.

„Медицинският център в Приморско не е пригоден за такова специализирано лечение. Тук не разполагаме нито с необходимите кадри, нито с апаратурата, която се използва за третиране на тежките случаи. Радостно е, че в Бургас са осигурени достатъчно легла, но ако вирусът продължава да се разпространява със същата скорост, скоро отново могат да се окажат недостатъчни. В тази връзка, ако на държавно ниво се прецени, че ситуацията в Приморско го изисква, ние винаги сме готови да осигурим всичко необходими за отделянето на специализирани легла”, каза кметът Димитър Германов. Той поясни, че счита вариантът, в който Приморско има лечебно заведение само за лечението на ковид-19 като най-оптимален, но на този етап това не е възможно да бъде осъществено.

Кметът подчерта, че няма как, а и не е етично която и да е община да се запасява с лекарства превантивно. „Помните, когато епидемичната обстановка се усложни драстично в края на октомври, определени лекарствени продукти напълно изчезнаха от щандовете в аптеките. Това се получи, защото хора без симптоми, от страх, се презапасиха с медикаменти, като така реално лишиха болните от лечение. Не е удачно подобно действие да се извършва от община”, категоричен е Германов.

На сесията бе обсъден и вариантът цялото население на общината да се тества за коронавирус, за да се изолират още сега всички болни  и така да се извърши допълнителна превенция. Този вариант също бе сметнат за неудачен от д-р Германов, който се аргументира по следния начин: „Ако тестваме, с какви тестове ще е това? С PCR или с бързи? Ако е първият вариант – това са много средства, които в условията на пандемия могат да се пренасочат за други, по-важни дейности. Ако пък са антигенни – положителен резултат при тях не налага задължителни мерки от страна на държавата за карантиниране и изолиране на пациенти. Няма смисъл на този етап от подобни действия, но ако се наложи, можем да прибегнем и до такава крайна мярка”.

Той бе категоричен, че населението на Приморско е достатъчно добре запознато с всичко, което се случва покрай разпространението на коронаивурса и начините за превенция и отрече нуждата от организиране на общинска информационна кампания по темата.
 


В категории: Приморско


Облаци по морето днес
Облаци по морето днес 19/03/2024, Вторник 09:05 0
Флагман.БГ Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина 19/03/2024, Вторник 08:30 0
Флагман.БГ Каква е минималната заплата в Гърция Каква е минималната заплата в Гърция 19/03/2024, Вторник 08:11 0
16
Коментара по темата
16.
ЩИЛКАТА
05.12.2020 09:21:47
0
3
СЕКЪТСЕ МАСОВО ОБЩИНСКИ ГОРИ!!!!ТИРОВЕТЕ ОТ ПИСМЕНОВО НЕСПИРАТ. ЕДИН СЛЕД ДРУГ НЯМА ЛЯТО НЯМА ЗИМА.КАДЕ ОТИВАТ ТЕЗИ ПАРИ! А ДА СТЕ ВИДЕЛИ ЛИСНЕЧЙ ДА ПОСАДИ И ЕДНО ДЪРВО?????НЯКОЙ ДАЯ ВИДЯЛ ТИР САС ФИДАНКИ КЪМ ПИСМЕНОВО ЗА ЗАСЯВАНЕ??????????
15.
Аз
29.11.2020 20:04:16
2
4
Няма да сте вечно на власт. Затова алчност докато може.
14.
ДИРeКТОРА
29.11.2020 19:51:43
0
3
Ако ви направят ФОТОШОП ,че се таковате с чужда жена ,снимките ще бъдат автентични . Какво обяснение ще дадете на собствените си жени .
13.
кмeта
29.11.2020 19:44:19
2
1
И последно от мен, надявам се..!!

Аз ще гласувам отново за ГЕРБ и Борисов!!

В противен случай навсякъде ще стане голямо МАЗАЛО!

Приятна неделна вечер на всички и до утре..

чао..
12.
Аз
28.11.2020 21:51:30
1
3
Ако имаха съвест, нямаше да спят със седмици от това тя да ги изгаря, но те имат само алчността си.Всички имат бизнеси, някой смята ли, че тези хора ще мислят и оставят нещо за другите които ги назначиха на тези постове имам предвид обикновените граждани. С паричките които прибират законно от общината, а те за тях са бълха ги ухапала както се казва можеха да направят така, че нито един служител да не бъде съкратен,но пак казвам те нямат съвест
11.
До 7
28.11.2020 21:12:41
0
2
Тези двамата който визира са на хранилка при Герб отдавна, как няма да са послушни. Всичко е само постановки и театър.
10.
injohj
28.11.2020 21:00:09
1
1
Слабата сексуална активност на българите също е причина за коронавируса, което води до слаба имунна система. В болниците няма един циганин.
9.
Дрън-дрън
27.11.2020 00:05:50
0
1
Аз предлагам цялото население на Общината да премине физически контрол в Физкултурния салон- шведска стена, скачане на коза, коремни преси, хвърляне на медицинска топка, 60м бягане, дълъг скок и бягане за издръжливост- изпитващата комисия също! И после след анализ на данните да се заредят с недостигащия им нормите потенциал-"който оцелее ще разказва". Няма да им остане време за страх от вирус!
8.
Дрън-дрън
26.11.2020 23:53:34
0
0
И вместо кметовете да се пънат във "Връзки с обществеността" като прес-аташета без делегирани права на по-подготвените от тях, по-добре е да си пригледат данните около местните данъци и местните такси, че са водещите приходи в администрираните на общините.
Как ще запазят собствеността на социално изолираните и карантинирани лица с тия безумни промени в ЗМДТ от 2005г? А на предприятията, инвестирали милиарди в общините им? Особено кметовете на морските и зимни курорти.
Или "Не се притеснявайте кораба потъва бавно?" Който имал, имал - "децата на държавата" са нямали, искат да имат всичко, което видят- виждат бохеми и те са бохеми, но в чужди собствености- всички са им длъжни.
Как пък не видяха най-бедните общини и да се възползват от данъчните преотстъпвания на данъци за инвестирания и да докажат, че са отгледани от хора, макар и по социални домове!
24 карантинирани лица- ми това е под 1% от населението в Общината. За каква пандемия става въпрос- за умствена изостаналост става въпрос!
7.
Кеша
26.11.2020 23:40:16
1
9
Върба какво ви дадоха на тед и китенската пепеляшка ,че така послушно гласувате и мълчите.
6.
Резача
26.11.2020 23:27:35
0
9
Умишлено измислиха тази тема за ковид 19 . Да се избегне темата за общински гори. Държавата не може да се справи с вируса, те седнали да се правят на важни.
5.
Дрън-дрън
26.11.2020 22:22:17
1
1
Медицинския център май е общинско предприятие с назначен управител. Като всяко общинско предприятие се отчита пред Общински съвет.
Значи на тия въпроси на Общинските сесии би трябвало да отговаря назначения управител, а не кмета.
И "Чистотата и озеленяването" като общинска дейност имат пряко влияние върху здравето на населението.
Отново ли кмета ще отговаря за тия дейности- Колко метли с дълги дръжки и лопатки /от тенекии за сиренес извити дръжки/ имате в Общината? Колко машини за миене на уличното движение имате? А колко електрически косачки и храстореза? и т.н.
Ай стига!
4.
Дрън-дрън
26.11.2020 22:10:14
1
3
И в коя поликлиника има легла, че в поликлиниката в Приморско трябва да има?
За поликлиника си има кушетки, диванчета с изкуствена кожа в чакалните.
В Мичурин в болницата няма ли легла?
3.
До д-р Гейманов
26.11.2020 21:59:06
1
11
Ти си свински доктор . Не се занимавай с човечеството.
2.
Милен
26.11.2020 21:35:24
0
13
Баси и цирка съжалявам че си изгубих времето да гледам тази пародия. По тъпи изказвания не бях чувал.
1.
БОМБА, ШОК, ИЗВЪНРЕДНО!!!
26.11.2020 20:53:54
4
2
Ще има ли още ковид манипулация
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Подариха й джип за 300 бона и забрави, че иска да се развежда Подариха й джип за 300 бона и забрави, че иска да се развежда Отварачката бе засечена да шофира огромен джип „Кадилак” и то чисто нов, чиято цена е някъде към 300 бона Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина Борис Солитарийски буквално рухна след развода, той много страдал за проваления си брак и че не може да види детето си Ротацията под въпрос заради министър Тагарев, а електоратът на ПП-ДБ се стопил с 30 на сто Ротацията под въпрос заради министър Тагарев, а електоратът на ПП-ДБ се стопил с 30 на сто За какво да ходим на предсрочни избори, като картината ще е същата, пита социологът Петър Чолаков Каква е минималната заплата в Гърция Каква е минималната заплата в Гърция От 1 април става 800 евро  Маскиран обра заведение във Варна Маскиран обра заведение във Варна Откраднатите пари са около 1000 лева Върнаха книги на библиотека в Русе с 50 години закъснение Върнаха книги на библиотека в Русе с 50 години закъснение  Жената, която ги изпратила по пощата, пожелала анонимност. Тя признава, че постъпката й не е за пример и е написала извинение Изправят Червения пират пред съда Според съда обвиняемият е автор на множество електронни писма Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Очаква се отговор на въпроса ще има ли правителство или предстоят извънредни парламентарни избори Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Не желая да съм кандидат за патриаршеския престол, каза духовникът от града под тепетата Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон
Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ
Ути БЪЧВАРОВ Ути БЪЧВАРОВ Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение Виц на деня Виц на деня - Как се казват кучетата ти?
- Калвин и Клайн.
- Ама това са имена на гащи.
- Да, де - кучетата са боксери...
Виц на деня Виц на деня Мъж към жена си:
- Ти мислиш повече за своите рокли, отколкото за мен!
- Разбира се. Без теб мога да се покажа навсякъде, но без рокля...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Днес — това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.“
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори