×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тайната дъщеря на Путин и как майка ѝ стана мултимилионер


26 Ноември 2020, Четвъртък, 17:41 ч.
Автор: Флагман.БГ

Тя получава разкошни подаръци от приятели на президента на Русия Владимир Путин, а дъщеря й има невероятна прилика с държавния глава

 

В Санкт Петербург живее мистериозният мултимилионер Светлана Кривоногих. Тя получава разкошни подаръци от приятели на президента на Русия Владимир Путин, а дъщеря й има невероятна прилика с държавния глава. Тази история показва кой всъщност притежава банка "Россия". Така започва разследването на Proekt.media, независимо интернет издание, което е събрало някои от най-добрите разследващи журналисти на Русия.

Каменният остров не е сред най-популярните места за туристите в Санкт Петербург. В града обаче няма по-елитно място за живеене. Наоколо има вода, добре поддържан парк, няколко дореволюционни имения и държавни резиденции с мистериозни имена като "К-2". В началото на 21 век две дузини жители на Петербург сбъдват мечтата на много свои съграждани, установявайки се на острова. Това не са обикновени жители на втората столица на Русия, а предимно хора от близкия кръг на новия президент Владимир Путин. Те стават собственици на апартаменти в жилищен комплекс на "2-ра Березовая алея". Сградата е построена в стила на именията в Санкт Петербург от 19-ти век. Затворена е, както физически - от ограда и ров с вода, така и символично. Тези апартаменти се предлагали само “на познати”.

Там се заселват спаринг партньорите на Путин по джудо Василий Шестаков (председател на Международната федерация по самбо и депутат от Единна Русия) и Аркадий Ротенберг (милиардер, абониран за огромни държавни поръчки за строителство). Там заживяват и другарите на президента от кооперацията “Озеро” Юрий Ковалчук, Сергей Фурсенко, Виктор Мячин и Николай Шамалов и редица други хора по един или друг начин свързани с руският владетел. Може би най-незабележимият участник в това партньорство е жена, чиито име и фамилия не са известни на широката общественост и дори на съседите ѝ на Каменния остров. Името на непознатата е Светлана Кривоногих.

Тя прекара детството си в комунален апартамент на улица Гороховая, в средата на типичния "гангстерски Петербург". Майка и работела като бояджия, а за баща и съседите помнят само, че е обичал да си пийва и починал млад. Приятел на семейството разказва, че семейството е било бедно, след абитуриентския си бал в началото на 90-те, Светлана известно време работи като чистачка в близък магазин. Приемат я в Университета по икономика и финанси към катедра „Международни икономически отношения“, но нейните колеги не си я спомнят.

"Татенцето" и студентката

Кривомогих се дипломира в университета през 2000 г., но по същото време нещо се променя коренно в живота ѝ. Заедно с майка си тя напуска общинския апартамент на Гороховая и става собственик на едно от най-елитните жилища в Санкт Петербург. А сега, според изчисленията на “Проект”, семейство Кривоногих притежава жилищни недвижими имоти в Санкт Петербург, Москва и Сочи за почти 1,1 милиард рубли (почти 24 млн. лв. бел. ред.). Двама съседи от Гороховая, попитани за източниците на неочакваното богатство си припомнят, че Светлана е имала богат обожател през 90-те. Един от събеседниците си спомня, че това е бил "служител на правителството на Санкт Петербург", друг обидно и просто го нарича "татенцето".

В публичните документи няма данни за мъжа на Светлана Кривоногих, но може да се намери източника на обсипалото я богатство. В началото на века вчерашната студентка става съсобственик едновременно в няколко компании, сред които се отличава бързо растящата петербургска банка “Россия”. През 2001 г Кривоногих регистрира фирма с игривото име “Релакс”, а през 2007 тази фирма вече има 3,6% от банката. През 2019 г. делът ѝ намалява до 2,8%, или около 800 млн рубли (17,4 млн. лв) от пазарната стойност на банката.

“Россия”, която е създадена от петербургски партийни функционери, се разраства при президентството на Путин и благодарения на държавната компания “Газпром”. През 2014 году, след анексирането на Крим, банката попада под европейски санкции заради близостта си до Путин.

Любимият курорт на Путин 

Любимият ски курорт на Путин "Игора", който се намира в северната част на Ленинградска област принадлежи на същата Светлана Кривоногих. Тя притежава 75% от компанията “Озон”, която управлява курорта, притежава земята под нея и търговската марка. Юрий Ковалчук (шеф на банка "Россия" бел. ред.) ​​и съпругата му имат само 25%, въпреки че именно неговата банка е ключов инвеститор в курорта, чиито приходи през 2019 г. надвишават половин милиард рубли.

С помощта на банка “Россия” Кривоногих става собственик и на още един обект - бившето кино “Ленинград”, а днес център за културни събития, което се намира в центъра на града в Таврическата градина. Сградата първо е купена от Ковалчук, а после Светлана се сдобива със 75%. Ако местната преса пише за центъра, като за еротиченото шоу провеждано в него “Love Sick”, Кривоногих се споменава само като приближена на Юрий Ковалчук.

“Проект” стига до извода, че Светлана е много по-близка до президента отколкото самият Ковалчук.

Вечерта на 4 януари 1999 г от летище Пулково за Москва излита редовен полет. На места 5а и 5б седят тогавашният директор на ФСБ Владимир Путин и новият познат от работата в Смолни (правителството на Петербург) Виктор Золотов (днес директор на Националната гвардия на Русия бел.ред). Пред тях на 1б лети Светлана Кривоногих. В периода между двата века Кривоногих често лети между Питер и Москва а, нейна постоянна спътница е Дина Цилевич (която е във връзка със Золотов, според друго разследване на “Проект” и има апартамент в същия комплекс на Каменния остров).

Дъщерята

Кривоногих е била близка Путин от 90-те, до избирането му за президент до към края на миналото десетилетие, разказва “Проект”, като се позовава на два източника. Други познати на Путин отказват да говорят за тази връзка, а причината за това може да е, че Кривоногих има дъщеря родена през 2003 г. В документите с които “Проект” се е запознал не е написано името на бащата, но нейното бащино име е Владимировна.

От няколко години Елизавета живее под друга фамилия, а за социалните мрежи използва фалшиво име. На портретните си снимки, тя прилича удивително на Владимир Путин. Компютърен анализ на професор Хасан Угайл от университета в Брадфорд показва, че сходството на Путин и Елизавета е 70,44%, а сходство над 75% означава, че на снимките е един и същи човек, което говори за възможна близка роднинска връзка.

“Проект” не публикува портретни снимки на непълнолетната Елизавета по етични съображения. След като Светлана Кривоногих получава въпроси от редакцията,  дъщеря ѝ сваля от акаунта си повечето снимки на които се вижда лицето и.

Списъкът на увеличаващия се поток от активи и собственост на семейство Кривоногих само потвърждава колко то е важно за президента на Русия.

Имотите

Изданието изрежда жилищата и имотите, което притежава семейството. Всички те са купени в схеми със съдействието на близки на Путин бизнесмени и началници на държавни структури. Апартамент и ресторант близо до централния в Питер Дворцови площад са придобити с помощта на друг приятел на Путин — виолончелистът, кръстник на президентската дъщеря Мария и миноритарен акционер в банка “Россия” Сергей Ролдугин. От “Панамските досиета” се вижда, че през 2011 г. свързана с него офшорна фирма е превела на управляващата курорта “Игора” компания два заема за около 200 млн рубли с лихва 1%. През същата офшорка Светлана става собственник на 37 метрова яхта Al’doga. Стойността и е $5,4 млн.

Цялото имущество на семейство Кривоногих, което е открито от “Проект” се оценява на 7,7 млрд рубли или $100 млн.

Кривоногих не отговаря на въпросите на изданието, а пресс-секретарят на президента Дмитрий Песков казва, че за първи път чува името ѝ.


В категории: Политика


4
Коментара
Флагман.БГ Дете почина в двора на училище в Казанлък Дете почина в двора на училище в Казанлък 18/03/2024, Понеделник 18:51 2
4
Коментара по темата
4.
Аз
26.11.2020 22:33:03
0
3
Анна каренина що се си отлетиш от Бургас и не се връщаш?
3.
Бати пути от кремъл
26.11.2020 20:58:11
0
2
Оня мръсник Ердоган ми каза че в мъжко дупе не фаща ма ето на кво стана
2.
Анна боеваг
26.11.2020 19:31:06
6
3
Голеви глупости пишете
1.
Анна боеваг
26.11.2020 19:31:02
6
3
Голеви глупости пишете
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Отец Иван Янков е от храм "Св.Троица" в Сливен
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори