×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Илън Мъск вече е втори по богатство в света


24 Ноември 2020, Вторник, 11:40 ч.
Автор: Флагман.БГ

Основателят на "Амазон" Джеф Безос остава на първо място в рейтинга

Собственикът на "SpaceX" и "Тесла", Илон Мъск, се издигна до второ място в класацията на най-богатите хора на планетата, според "Bloomberg Billionaires Index" (BBI), изчислен от "Блумбърг". Мъск изпревари основателя на "Майкрософт" Бил Гейтс, богатството му нарасна до 127,9 млрд. долара, което е увеличение от 100,3 млрд. долара през годината. Това беше рекорден годишен ръст. Капиталът на Гейтс се оценява на 127,7 милиарда долара. Основателят на "Амазон" Джеф Безос остава на първо място в рейтинга, богатството му е около 182 милиарда долара.

Сред петимата най-богати хора в света са и президентът на "Луис Вюитон" Бернар Арно и основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг, заемащ вече пето място. Преди ден, на 23 ноември, акциите на американския производител на електрически автомобили "Тесла" счупиха рекордна стойност по време на търговията. Цената на една акция се повиши до 524,96 долара, добавяйки 7% към стойността при затварянето в петък.

Котировките на "Тесла" показват растеж на фона на новините, че компанията ще влезе в борсовия индекс S&P 500 на 21 декември 2020 г. През изминалата седмица акциите й са поскъпнала с 16 %. На 19 ноември беше съобщено, че за един ден Мъск забогатя със 7,6 милиарда долара и се превърна в един от тримата най-богати хора в света.

Предприемачът измести основателя на Фейсбук Марк Зукърбърг от челната тройка (капиталът му е 104 милиарда долара).




1
Коментара
Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
1
Коментара по темата
1.
аз
24.11.2020 22:13:58
0
2
Не се заблуждавайте. Тези са извън класацията за хорско богатство. Последните и най-богати хора бяха с възложени мисии, но богатствата им бързо бяха стопени за да дойдат описаните в статиите рептили с човешки облик и подобие. Само се загледайте в снимките на първите трима в класацията. В нета е пълно с такива изображения, но се вгледайте в тези, в които може да виждате очите им добре. Та тези тримата + Гейтс разполагат с близо 1/3 от паричния ресурс в световен план. Точно тяхното "богатство" изкочило след медиума ( след 2000 г) на практика усложни световната икономика, не за друго, а защото точно техните милиарди са кухи, като празен буркан. Ресурс в ръцете на хора не произвели нищо материално не може да е истински ресурс с онази стойност, която носят парите от прозиводството на стока. За тези които не са съгласни с мен ще допълня, че интелектът се цени, но никога не е бил оценяван и адекватно заплащан. Идеите на Мъск, фейсбук човечето, или търговецът Безос са единствените Уау на тази земя ? Къде в класациите са основоположниците на самия компютър, електрониката, първият преносител на данни, едрите трансконтинентални търговци, какъвто е бил корабния магнат Онасис, който сега и към този момент дори и да приравни богатството си към тези рептили в човешки форми щеше да установи, че е бедняк пред тях. Човечеството отдавна, да не кажа винаги се е управлявало от "сложни умове" извън възприятията на нашето земляно усещане за нещата. И сега, и в този момент светът се пренарежда по сценарий такъв, щото той да изглежда естествен и съобразен с човешката природа на нас човечетата - експеримент. И за последно искам да попитам ? Някой чувал ли е и знае ли, за какво всъщност беше убит Кенеди, а не се ли съмнвате в намеренията на най-богатия "землянин" да ви предлага разходки и екскурзии до близките звезди. И вярвате ли, че точно днес и сега трябваше да изскочи Мъск с извънземните си творения, че да бие от раз умовете на хилядите учени от най-великите държави на света, пеосветили живота си в борбата за космосаот близо 60 години. И друго - как пъ така Мъск ще ни кара на Марс, а американски и руски космонавти изведнъж забравиха за Луната, първите стъпки на нея и следващите си мисии там ? Мислете и ще установите как и защо от 15 години светът е в чудовищна икономисчекс криза. Мислете и кой има интерес от нея. Съветвам ви да се ориентирате по натрупаното богатство
в този период, ,произходът на париъе им ( надути с въздух милиарди хартийки необезпечени сигурно и с 100 кг. злато ) и тогава ми напишете прав ли съм, или не съм. А-ааа, тук се сещам, че някой може да ме репликира с думите: защо му е на рептила пари ? Ами за да му е по-интересно, а на нас по-достоверно. Светът се е моделирал без да виждаме и знаем техните образи и подобия. Дори не сме ги и подозирали. Защо сега да нямат истински водачи със силата да купуват власт, управление, държави, че и човешката ни глупост, вкарвайки ни в общата система за управление и манипулация наречена социална мрежа.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет" Здравният министър съобщи шокираща новина - родилка и бебе са починали, разследва се лекарска грешка Здравният министър съобщи шокираща новина - родилка и бебе са починали, разследва се лекарска грешка Още днес започва пълна проверка на всички документи по случая в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Самоков"
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори