×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Учителите предупреждават: Или дистанционно обучение до Коледа, или бойкот от нас!


22 Ноември 2020, Неделя, 13:59 ч.
Автор: Флагман.бг

Те се обявиха против връщането от утре на децата от 5 до 12 клас в училищата

Учителите от Асеновград с призив към министъра на здравеопазването да затвори всички училища в страната и децата да продължат обучението си в онлайн среда. В противен случай заплашиха с бойкот. Преподавателите от Асеновград се обявиха против връщането от утре на децата от 5 до 12 клас в училищата, предаде NOVA.

„Отправям апел към министъра на образованието за незабавно затваряне на всички училища в община Асеновград поради голямата заболеваемост. Ако не ме чуят, няма да дойдем. Абсолютно бойкот на системата. Призовавам всички родителите да не пускат учениците в час. Опасно е, страшно е. Няма нужната хигиена”, заяви Анелия Ставрев,  учител в СОУ“Княз Борис Първи“- Асеновград.

 „Не мога, не съм способна да ги накарам шест часа, докато трае моето работно време да стоят с маски, а това е препоръчително, въпреки че родителите смятат, че така се  задушават децата”, категорична е Жанета Дизалджова, начален учител в ОУ“Петко Каравелов“- Асеновград.

По данни на Регионалния инспекторат по образованието заболеваемостта сред учителите и учениците в Пловдивска област е  ниска около 3 процента. Според преподавателите данните се разминават.
„Има заразени колеги, има някои болни от COVID-19. Има други, които не смеят да си направят тестове”, твърди Павлина Костадинова, учител.

Учител преди 20 дни е преболедувал коронавируса. Смята, че училищата са инкубатор на заразата и на работното си място се е разболял. „Предполагам, че в час. Аз работа вкъщи не съм имал, посещения в някакви заведения, нощно клубове … предполагам, че в училище”, заяви Бойко Стоянов, преподавател по география и икономика.

Според учителите графиците, които сега изготвят директорите са нефективни. Задължават 40 % от учениците да са в присъствена форма в класните стаи. В училищата няма техническата възможност да се преподава едновременно в клас и в електронен вариант на онези, които са вкъщи. Твърдят, че онлайн обучението засега е най-добрият вариант.

„Това никога не се е случвало в час да се вземе толкова много материал, защото те слушат през цялото време. Няма шум. Не си пречат”, твърди Анелия Ставрева- учител в СОУ“Княз Борис Първи“- Асеновград.

Част от родителите в Асеновград заплашиха, че утре няма да пуснат децата си на училище.

Гина Колакова – родител на първокласник: „Заявявам, че детето ми утре няма да  посещава учебни занятия. Пропуските в образованието могат да бъдат наваксани, но един човешки живот не може да бъде върнат”.

250 родителите от Пловдивска област са подали декларации, че децата им ще учат само от вкъщи.


В категории: Пловдив


12
Коментара по темата
12.
E
23.11.2020 16:51:07
1
2
Да им намалят заплатите с 30 % докато обучават он лайн. Каквото обучението такава и заплатата. Хареса им вкъщи докато си пият кафенцето да преподават и сега бойкот ще правят
11.
E
23.11.2020 16:51:06
1
1
Да им намалят заплатите с 30 % докато обучават он лайн. Каквото обучението такава и заплатата. Хареса им вкъщи докато си пият кафенцето да преподават и сега бойкот ще правят
10.
До 10
23.11.2020 07:14:09
4
4
Да беше учил като учителите още десет години след средното! И да дадеш един чувал с пари! А не да обикаляш по заведенията и да си бъркаш в носа! Никакво влизане в училищата повече!
9.
Fak
22.11.2020 22:21:17
4
8
И аз искам от вкъщи и да си получавам по 1700 заплата
8.
Продавачка
22.11.2020 18:10:40
15
21
Искам да попитам учителите- ако и ние продавачите в магазините за хранителни стоки обявим бойкот и напуснем, те на лов ли ще ходят за да се прехранват? И дали позицията им ще е толкова твърда, ако за онлайн обучение не получаваха трудово възнаграждение?
7.
....
22.11.2020 14:53:56
13
22
Много странна история, излезе че учителите боледуват повече от лекарите и продавачите. Карат родителите да подписват декларации, че са напълно отговорни за образованието на децата си.
6.
Родител
22.11.2020 14:39:36
35
18
Напускайте какво чакате, освен да се правите на интересни друго не знаете,то без това ако продължава онлайн няма да сте нужни,хората ще си купят уча.се, проблемът е решен.
5.
До глупак номер 3
22.11.2020 14:35:01
20
34
До глупак номер 3
Да, напускат, и още ще напуснат. Да видим кой ще образова отрочетата ви, неграмотници такива.
4.
toi
22.11.2020 14:30:08
23
21
Тогава заплатите наполовина.
3.
xaxaxax
22.11.2020 14:29:01
34
26
Като не ви харесва, свободни сте да напуснете. Какво означава, че имало заразени учители и как разбират че са се заразили именно в училищата? Или не излизат, не ходят до магазин и т.н.? Да не стоят в тотална изолация вкъщи? Айде стига глупости.
2.
Браво
22.11.2020 14:21:12
23
40
Браво на учителите! Трябва твърда позиция в защита на здравето и правото на живот! Бойкот!
1.
Пешо
22.11.2020 14:10:11
2
6
КолеФа :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори  Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Само от продажбата на дела си във винарната "Миравел" красавицата е получила 50 милиона Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна  Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии От 12 страни участнички в престижния турнир, отборът на Саудитска Арабия, ръководен от Труканов печели златните медали във всички категории и съответно I-во и II-ро място в индивидуалното крайно класиране, както и I-во място в отборното класиране Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ръководството на ФОЗЗГ, които са и инициатори на проявата, поднесоха на дечицата питка за здраве, великденски яйца и лакомства Ако имате и 20 лв. задължения към държава или община, подлежащи на принудително вземане, не може да прехвърлите имот Ако имате и 20 лв. задължения към държава или община, подлежащи на принудително вземане, не може да прехвърлите имот Ето какво съветва нотариус Милена Илчева, за да се сключват спокойно и законосъобразно сделките за всички страни Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Игра главна роля в приетата радушно от критиката военна драма „Син от друга майка“
Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори