×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Брад Пит и Лейди Гага хвалят наши готвачи


21 Ноември 2020, Събота, 16:19 ч.
Автор: Флагман.БГ

Токев храни Чарлийз Терон, Георги Янев – Мишел Обама и още…

От Малките градчета до ресторантите със звезди „Мишлен“ - точно това е пътят на едни от най-добрите майстори кулинари у нас.

Шеф Илиян Кустев впечатли зрителите на „Фермата“, но това което истински провокира любопитството им е блюдото, което е подготвил за холивудската звезда Брад Пит. Уменията му с черпака го водят във Великобритания, където поздравления  получава лично от принц Чарлз. В Лондон започва работа в известен хотел, нивото обаче не е желаното. Решава да вземе мерки, оформя сивито си го праща в петте най-добри лондонски хотели. Връщат му отговор от 2. Приема офертата на Риц и така приказката е в своя разцвет. Илиян овладява британската кухня под френска шапка. Определя първите шест месеца като ад, когато са го мачкали психически и физически, но е доволен, че е научил всичко от А до Я. Работата го среща със знаменитости от ранга на Брад Пит и Маргарет Тачър. За холивудският секссимвол той приготвил омлет от белтъци. За Маргарет - най-често паста, равиоли с морски дарове или сирена. В деня на овнешкото във Великобритания лично се  здрависва с принц Чарлз.

Шеф Манчев имаше високата чест да посрещне папа Франциск и да измисли менюто за папската свита от 35 на брой кардинали и охранители пристигнали у нас със светия отец през миналата година.

"На кардиналите ще бъде поднесено едно страхотно ризото с морски дарове. След това ще приготвим свинско печено с пюре и сос от трюфели. Ще има и салата от розови домати, печени чушки, сирене и пресен босилек, както и крем супа от зеленчуци“, разкри по онова време Манчев.

Звездата от криминалната сага „Дяволското гърло“ Владимир Карамазов рядко говори за брат си, но неговите успехи могат да бъдат сравнени с тези на талантливия театрален любимец. Иван Александров е истински виртуоз. През 2018 година той се пребори с конкуренцията и се включи в направата на една от най-важните сватбени торти на годината тази на принц Хари и Меган. Разбира се, че торта номер едно бе дадена на кралския готвач, но втората торта за бляскавото събитие бе поверена именно на Иван.

Заслужилият почетното второ място на тазгодишния hell's Kitchen Наско Балкански е приготвил храната  за редица световни знаменитости. Лично е поднасял ястия на Лейди Гага. Той не издава подробности за срещата си с певицата. Знае се обаче, че тя е била очарована от менюто. Пловдивчанинът е известен с дългата си работа зад граница, от години практикува в САЩ, връща се в България за шоуто, но решава да остане тук.

Преди години новината, че наш кулинар е готвил за Мишел Обама впечатли професионалисти и аматьори в бранша. Става дума за Георги Янев- той любимците на световно известния готвач и ресторантьор Хосе Андрес. През 2001 година заминава за Щатите започва работа в малко заведение собственост на Вирджиния Марк Уорннър.  Това е първата професионална кухня, в която Янев изобщо работи. След това започва работа в луксозния Oyamel- заведение с мексиканска кухня. Това е любимият ресторант на някогашната първа дама Мишел Обама, която е споменавала, че обядва често там. С Георги не се срещат лично, но въпреки това Мишел е опитвала кухнята с български привкус.

Един от най-известните български готвач Андре Токев неотдавна разкри какво е приготвил за холивудската звезда Чарлийз Терон. Менюто за наградената с „Оскар“ през 2004 година за най-добра актриса били включени редица специалитети, сред които салата, паста със свежи домати, пилешко и скариди. Срещата на българския Кулинар и Терон била през 2015 година, писа „Телеграф“.


В категории: Лайфстайл


Коментари
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори