×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Трагедия пред COVID отделение в Пловдив, двама мъже починаха


Трагедия пред COVID отделение в Пловдив, двама мъже починаха
Единият от починалите след дългото чакане пред COVID отделението на Университетската болница в Пловдив е бил на кислородно дишане
19 Ноември 2020, Четвъртък, 07:58 ч.
Автор: Флагман.Бг

Проверяват защо пациенти с коронавирус са оставени на стълби пред Университетската болница 

Двама пациенти починаха след хаос при приема им в новото COVID отделение в Университетската болница в Пловдив. Видео, изпратено в рубриката „Моята новина” на Нова телевизия, показва как мъжете чакат за настаняване, седнали на стълбите край входа на здравното заведение.

Единият е на кислородно дишане, а другият е легнал на стълбите. Мъжете са пренасочени от Инфекциозната клиника към Клиниката по токсикология. Болницата е започнала проверка по случая, а в 9:00 часа ще има извънреден брифинг на лечебното заведение. 

Това е унижение за хора, които са здравноосигурени и чакат за медицинска помощ, коментира водещата на „Здравей, България“ Лора Инджова.

„В сигнала ни е написано, че са разтоварени като кучета пред вратата и са зарязани от линейката. Кислородът в бутилката в един момент свършва“, добавя водещият Виктор Николаев. 

В отговор до NOVA от там посочват, че не е ясна причината за забавянето на персонала, който да ги приеме. Проверява се и защо са оставени да чакат отпред, вместо в линейката. Областният управител на Пловдив Дани Каназирева също разпореди проверка на случая.

Мъжът с кислороданта маска е живеел в пловдивското село Брестник. Бил е 100% инвалид с чужда помощ, на хемодиализа. Днес е трябвало да празнува своя 61-ви рожден ден. 

"Бърза помощ" е "смъртоносна помощ“, казва Мария Господинова

„Той имаше нужда от операция в Съдова хирургия. На 27 октомври го оперираха, сложиха му изкуствена артерия. Направиха всичко, което беше възможно. Чувстваше се много добре. Никога не е вдигал температура. За първи път се повишават градусите на 9 ноември. В последният час от диализата веднага му изписват рецепта за антибиотик“, разказва съпругата му Мария Господинова в интервю за "Здравей, България".

„Докато го докарат от Пловдив, аз вече бяха купила лекарството. Започна да го пие, но нямаше подобрение. На 11-ти го върнаха от диализа. В 14:10 часа подадох сигнал на тел. 112 да изпратят линейка. Температурата му беше ниска – 37,6 бе най-високата, но беше вече много отпаднал. Два часа стояхме на центъра да чакаме линейката“, добавя тя.

„В 16:30 часа ни казаха да си го приберем вкъщи, защото линейката можело да дойде и след 6 часа. През това време организирах нещата и тръгнахме да търсим лекар, който ще иска да го прегледа. Обадих се отново на 112 и след като ми потвърдиха, че разговорът се записва им казах, че се отказвам от услугите им и помолих да предадат на всички да сменят надписа „бърза помощ“ със смъртна помощ“, каза Господинова. 

„Закарах го първо в Инфекциозната болница. Имаше едно младо семейство с бебе в кошница на земята оставено. Не знам колко време стояхме. Никой не излизаше. На звънеца никой не отговаряше. Оттам отидохме в УМБАЛ „Пълмед“, но ни казаха изобщо да не го сваляме от колата, защото нямало свободни места. Исках само да изпишат лекарства, за да го лекувам", добавя тя.

„Препоръча ни да отидем в хирургиите на Пещерско шосе. Вместо да го допуснат до лекарския кабинет, го оставиха в някакъв изолатор. Имаше хора, чакащи цял ден. Единият от пациентите ми каза, че в 11:30 часа докарали пациент. Сложило го в стаята. Включили са го на системи и през час-два слизала жена, отваряла вратата, за да види дали не е дошло време да му викат поп“, разказва жената. 

„Върнах съпруга си вкъщи, след отказа да бъде приет в болница. На другия ден се свързах с джипито. Продължихме лечението с антибиотика. Съпругът ми вече не можеше да се храни. В събота го заведох в Куклен. Прегледаха го, измериха му кислорода в кръвта и казаха, че е за болница“, добавя тя. 

„Поискаха да го закараме в Инфекциозна болница. Никой не го свали от линейката, нито пък лекар дойде да го прегледа. Казаха, че не сме били за тях, а трябвало да отидем във ВМИ. Приеха го в Университетската болница. Настояваше да се прибирам, защото вече бил настанен. Докато се прибера, той ми звъни и ми казва „пак ме качиха на линейката и ме връщат в Инфекциозна болница“, разказва Мария.

Тя потвърди, че шофьорът на линейката чакал половин час, след като стоварили мъжът й на стълбите пред COVID отделението и си тръгнал. 

След два часа чакане дежурният лекар дошъл да им помогне. 

„Той носеше кислородната бутилка, а аз придържах мъжа ми. Качихме се до третия етаж. Нямаше асансьор, нито носилки. Стигнахме до втория етаж и на първото стъпало той падна. Докторът каза „ами свършил е кислорода“. Свали му маската, взе бутилката и се качи на третия етаж. Повече от 20 минути съпругът ми бе оставен да лежи на земята. Никой не слезе“, разказва жената. 

„Нямали толкова малки кислородни бутилки. След като звънях и молих за помощ, го качиха в стаята. Целият престой в отделението бе 20 минути. Само легна на леглото, не му включиха кислород да диша. Докторът го преслуша и потвърди, че има пневмония. Фалшифицирали са дори подписа му. Това са престъпници в бели престилки“, каза още тя.




В категории: Пловдив , COVID-19


26
Коментара
Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 1
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 0
Флагман.БГ Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли 28/03/2024, Четвъртък 16:20 2
Сашка Васева прогледна
Сашка Васева прогледна 28/03/2024, Четвъртък 16:06 0
26
Коментара по темата
26.
Балабанов от 7/8
19.11.2020 14:02:15
1
3
Изчезнаха жизненоважни лекарства от аптеките.
Изнасят ги от България близки до властта-
борисоф и компания!
25.
Радев
19.11.2020 11:51:12
3
3
Яххахаха като нямате акъл ще теглите
Прости сте като Киро брейка
24.
Sarafa
19.11.2020 11:37:43
6
4
Зо 22 не си разбрал бе п.едал вмирисан
Майкати му лиза на Бойко а аз я пълних.
Никой не ти е виновен си проссст първобитен бавноразвиващ аналоподатлив обитакк.Мретеее в лай.нааа поне да останат читавите хора отговорни и съвестни.
Омръзна ми от миризливи ганьовци
23.
Мутафчийски
19.11.2020 10:39:37
2
8
А ко стана нали ви казах ,че яко ще се мре .
22.
До Sarafa
19.11.2020 10:36:53
2
14
Урод, снощи излизали го вожда ти. Безгръбначно мекотело здравната ни система не става за никакъв ху. и малоумния ти вожд имаше достатъчно време да я подготви. Да ама не ходи да ръси простотии
21.
я
19.11.2020 10:32:57
16
10
Лекарите са толкова колкото са Не може да си доставим други от Луната Когато Мутафчийски ви каза че яко ще се мре всички се подиграхте с него и не вярвахте Е сега видяхте какво става Лекарите са на края на силите си а всички се нахвърляве на тях Те ни били виновни Ами аз питам тези възрастни хора с хиляда болести къде са се заразили и като знаят какво им е положението защо не са се пазили Като изляза знаете ли колко хора виждам без маски в тарапаната по пазарите И не мога да разбера защо два часа не им стигат на пенсионерите да пазаруват Магазините ли ще изкупуват с тези пенсии И къде искат да ходят по магазини които отварят в 10 часа като това са само моловете Абе хора къде е вашата отговорност а само лекарите са ви виновни Напротив всички вие сте си виновни и заради вашето безхаберие умряха доста лекари Защо за тези лекари не се шуми толкова а само кой умрял в линейка или пред болница
20.
Хахаха
19.11.2020 10:14:46
7
9
Безсмъртните взеха да плачат като малки деца .
19.
До 16
19.11.2020 10:13:15
1
7
Точно и ясно им го наби с двеста приятелю .
18.
tony
19.11.2020 10:12:40
3
19
Изключително нелепа и покъртителна история , съболезнования на семейството на клетия човек, оставен наистина като куче! И това се случва в Европейска дърважа, подготвена за справяне със ситуацията с Ковид19, според управляващите ! Хората умират пред болниците и няма кой да им помогне ,докато ония пумияр се разхожда с джипката и се хвали колко сме добре и каква икономика сме имали, ма то пътища и магистрали, и легла за болни имало.....
17.
До 15
19.11.2020 10:11:16
4
5
Другарю Сталин вие така им промихте мозъците на тия дебили за 45години ,че и щетите са непоправими . Бай Ганьо все
друг му е виновен я доктор я държава а самия той винаги е безгрешен не носи маска защото му е под достойнството а като вземат да мрът близките им доктора е виновен .
16.
Sarafa
19.11.2020 09:57:58
20
13
Ама кво се жалвате бе п.едали
Мрете като не разбрахте за 9 месеца какво ни чака
Бат бойко кво каза че ако не поумнеете ще се поръчват чували
Казаха ви че ще се мре но вие сте простииииии ганьовци
Аиде сега си е.бете маййките мъ.рши
15.
До Сталин
19.11.2020 09:47:21
4
14
Каквото и да са твърдяли хората има ли няма ли грипче, народа има управляващи, които имаха 8 месеца да се подготвят. Нали за това са министри, депутати и премиер, да управляват. Едно нищо не са. Те като като бяха наясно, че това не е просто грипче защо не подготвиха всички болници. Има хора, които носят маски и спазват мерките и те ли са виновни за това че тези мърлячи не се подготвиха от към здравеопазване. Стига сте обвинявали хората.
14.
Mangurov
19.11.2020 09:30:56
12
7
Vsichko e izmama virusa e samo gripche
Ne se pritesniavaite
13.
Сталин
19.11.2020 09:28:44
13
17
Ама то нали нямаше вирус
Кво стана сега
Пак българина е на първо място по глупос
Нали му се живее ядене пиене и конспирации
Проссти простиии
12.
МарковскА
19.11.2020 09:26:21
2
25
Хора,СНИМАЙТЕ И ЗАПИСВАЙТЕ разговорите в такива случаи!После - на медиите!Добре че жената се е съобразила да го направи Мислите ли че ако не беше снимала някой щеше да и повярва какво се е случило.
А докторите от тази болница сигурно потриват ръце в очакване на допълнителните 1000 лв за ,,героизма" обещани им от бойко
11.
Iv
19.11.2020 09:08:13
4
28
Ще се оправят нещата когато вкарат в затвора няколко доктора, оп извинявам се няколко престъпника. А най ще ми хареса някой да превърти след подобна случка и да очисти няколко лекаря, оп извинявам се няколко престъпника.
Отидохме за невролог, искаха да го приемат направиха бърз тест за COVID19 който беше положителен. Всички докторчета се насраха никой не дойде да го прегледа, не го приеха в болницата, никой не го прегледа, на документа който издадоха пише че е имало консултация с невролог и вирусолог! Случката е от 15.11.20 в спешното в Бургас, невролога който се насра и не дойде да прегледа синът ми който е на 2г. и 4 месеца се казва Щерев, който го види може да му види сметка, другия път може да е вашето дете. Сега сме си в къщи и никой все още не е прегледал детето за това за което отидохме, нашето JP е в отпуска няма контакт с нея, оправяме се сами. Лекарите от спешното изпратиха мен на другия ден в болницата за документи и нз какво си, мен който съм контакен с болен от COVID19 изпратиха в болницата, заместващ лекар направи една консултация по телефона и това е.
10.
.....
19.11.2020 09:05:25
3
10
Да е Жив и Здрав,Бойко :)
The End
9.
ViP
19.11.2020 09:04:00
2
29
Ужас !
Това не е държава !!!!!!!!!!
Срамота,срам за родителите ни и близките ни !!!!!
Ситуацията ще става и по зле,въобще не отива на добре...
8.
Здравноосигурен
19.11.2020 08:59:54
7
41
Скоро гледахме клип как се лекуват здравноНЕосигуряващите се роми - играейки кючек в луксозни болнични стаи. Е, сега видяхме къде и как умират редовно здравноосигурените български граждани. УНИЗИТЕЛНО!
В същото време премиерът обещава 1000лв + заплатата на лекарите които явно не се справят със ситуацията.
Хората умират по стъбите, лишени от адекватна грижа, ТОЙ обикаля с джипката и говори само за асфалт. ВУЛГАРНО!
7.
Tctc
19.11.2020 08:56:29
3
25
После що ги биели те са за трепане
6.
TNT
19.11.2020 08:49:42
1
21
Според някой има легла има лекарства ама май само на приказки.
5.
Б. Б.
19.11.2020 08:41:58
4
33
Балтов, гледай каква маркировка! Всичко това са нови мостове, Балтов! Всичко е построено в тия месеци, докато върви пандемията. Благодарение на лекарите!

Без коментар!
4.
До 2
19.11.2020 08:29:14
21
21
Какво ти е виновен доктора ,че 9месеца ви набиват в тъпите картини , че товари чака ама вие се правихте на велики ,нямало вирус било измама е ся ще го духаме яко .
3.
Иван
19.11.2020 08:16:06
3
31
Да има осъден доктор няма,за това сме на това дережде яко съд и затвор.
2.
Иван
19.11.2020 08:16:00
5
26
Да има осъден доктор няма,за това сме на това дережде яко съд и затвор.
1.
Селянин
19.11.2020 07:59:48
7
39
Здравейте в новото нормално. Сами си го направихме.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април Похвално! Ученичка от Музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от Музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1"
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори