×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

MЦ "Д-р Стайков" привлече изявен неврохирург от Варна


MЦ "Д-р Стайков" привлече изявен неврохирург от Варна
МЦ "Д-р Стайков" привлече висококвалифицирания неврохирург д-р Тони Кондев от УМБАЛ „Св. Марина“ гр. Варна
17 Ноември 2020, Вторник, 11:50 ч.
Автор: Флагман.Бг

Сътрудничеството ми с МЦ „Д-р Стайков“ Бургас е още една крачка към подобряване качеството на живот на пациентите, заяви д-р Кондев

От началото на ноември в Медицински център „Д-р Стайков“ провежда прегледи и консултации висококвалифицираният специалист по неврохирургия д-р Тони Димитров Кондев.

Д-р Тони Кондев завършва висше образувание със специалност медицина в Тракийски университет гр. Стара Загора и продължава академичното си развитие успоредно с лекарската си практика и специализацията си по неврохирургия. Д-р Кондев защитава докторска дисертация на тема „Ултразвук асистирана оценка на степента на декомпресия при лумбална спинална стеноза“ и в момента е асистент в катедра „Неврохирургия и УНГ болести“ към Медицински университет - Варна.

Практиката на д-р Тони Кондев започва в Бургас, но желанието му за висока квалификация го отвежда на множество курсове, конгреси и симпозиуми в САЩ, Япония, Италия, Полша, България, Румъния, Сърбия, Хърватска, Северна Македония. Като специализант по неврохирургия e награден със стипендия от Световното дружество по детска неврохирургия (ISPN) и взима участие в Световния конгрес по детска неврохирургия през 2017 г в Денвър, САЩ.

Д-р Тони Кондев е част от екипа на УМБАЛ „Св. Марина“ гр. Варна – една от най-съвременните медицински бази в България, а от началото на ноември всеки петък ще преглежда и консултира пациенти и в Бургас на бул. Транспортна 33 в МЦ „Д-р Стайков“, точно до мол Бургас Плаза. Час за преглед можете да си запишете на регистратурата или на тел.: 056 99 60 06 и 0892 99 60 06.

Сътрудничеството ми с МЦ „Д-р Стайков“ Бургас е още една крачка към подобряване качеството на живот на пациентите. Тук базата за рехабилитация е на изключително високо ниво и с ежеседмичните ми прегледи, които ще провеждам тук, ще затворим напълно кръга от услуги, помагащи реално на пациентите да водят пълноценен живот с навременна диагностика, високоспециализирана хирургична намеса, при необходимост, и следоперативно възстановяване“, уверен е неврохирургът.

„С екипа ми във Варна извършваме всякакъв вид оперативни дейности в областта на неврохирургията. Само ние и още една клиника в София извършваме „дълбокомозъчна стимулация“. Това е изключително съвременен метод, при който по хирургичен начин се лекуват пациенти, страдащи от паркинсон. Това заболяване, свързано с намаляването на възможността за извършване на нормални физически действия, се третира изключително трудно. С помощта на съвременните медицински методи ние сме един от малкото центровете в страната, които овладяваме това заболяване и то с много добри резултати“, разказа пред Флагман.бг д-р Кондев.

„Искам да обърна специално внимание и на диагностиката. Консултацията с неврохирург може да предотврати много болки, погрешни диагнози и лечения при пациенти с тумор в главния мозък. Наскоро имах пациентка попаднала в психиатрията, жената имала нарушения в поведението, което довело до постъпването й в това медицинско заведение. Колегите й направили скенер и така сана ясно, че мястото й изобщо не е там. Туморът е притискал определени зони в мозъка, които предизвиквали симптоми на нервно разтройство. Забавеното диагностициране обаче е фатално за пациентите“ алармира неврохирургът.

В областта на краниалната хирургия вече постигаме изключително добри резултати при поддържането на качеството на живот на хора с тумор в главния мозък, коментира д-р Кондев. Според него тази тенденция в развитието на неврохирургията значително облекчава процесите на инвалидизация, които настъпват при пациенти с такава диагноза. Но за да се извърши качествено подобна операция е задължително наличието и на подходяща съвременна апаратура категоричен е неврохирургът.

„Мозъкът е една малка структура, но в нея са разположени абсолютно всички центрове, от които зависят нашите жизнени функции, емоции, възприятия за света, нашето движение и т.н. Едно засягане на някои от тези центрове може да е пагубно за пациента“ допълва д-р Кондев.

Във Варна д-р Кондев работи с най-мощния в света микроскоп на „ЦАЙС“, специализиран изцяло за провеждане на неврохирургични операции. Друг важен апарат в арсенала на специалиста е този за „невронавигация“. Той има огромен принос за прецизността по време на операция за отстраняване на мозъчни тумори. „Това е изключително скъп апарат и аз не мога да не се радвам, че вече разполагам с два такива във Варна“, заяви специалистът.

С помощта на съвременните Ендоскопски апарати извършваме също и множество неврохихургични манипулации. Една от тях е тривентрикулостомия. В България, центрове, извършващи тази манипулация, сме само ние и един в София. Това е кратка интервенция, с която може да се облекчи налягането във вътре черепното пространство при пациенти, страдащи от хидроцефалия.

Операциите през носната кухина също се извършват с ендоскопски апарат. С този метод се отстраняват тумори на хипофизата. Тази интервенция е изключително съвременна, а след нея пациентът още на другия ден се възстановява.

Д-р Тони Кондев е с високо ниво на експертност и в детската неврохирургия. „Тя се извършва само от няколко специалисти в България, броящи се на пръсти. С екипа ми практикуваме всички видове манипулации, свързани с детската неврохирургия. Извършваме успешни интервенции при заболявания свързани с хидроцефалия, с тумори в мозъка, със Спина бифида и всякакви дисморфични заболявания на гръбначния стълб, малформации с възможност за корекция по хирургичен път и др.“, категоричен е специалистът.

Спиналната хирургия, макар и в САЩ да се определя като самостоятелна дисциплина, също се практикува на експертно ниво от д-р Тони Кондев и екипът му. Тя е свързана с операции на пациенти с болки, причинени от дискови хернии в областта на кръста, шията и гърба.

„Пациенти с такива оплаквания, реално могат да имат неврохирургичен проблем, който да не се е лекувал дълго време, което отново води до инвалидизация. Тук пак ще напомня за навременната диагностика и сериозно отношение към здравето, защото с една кратка интервенция, тази инвалидизация може да се отстрани, а качеството на живот на пациента да възвърне предишното си ниво“ акцентира отново експертът.

С помощта на апаратура типа „C-рамо“ д-р Тони Кондев извършва редица манипукации, като поставяне на костен цимент при фрактури на прешлени, поставяне на транспедикуларна стабилизация при пациенти с дегенеративни заболявания и с фрактура на прешлените. Специалистът е категоричен че с екипът му покриват абсолютно целия обхват манипулации от областта на неврохирургията. „Смея да твърдя, че по умения и технологии, клиниката по неврохирургия в УМБАЛ „Св. Марина“ вече е съизмерима със специализираните медицински центрове като Германия, Англия, Япония и САЩ“, заявява д-р Кондев.

Благодарение на професионалната колаборация между МЦ „Д-р Стайков“ и д-р Тони Кондев, от началото на ноември вече и пациентите в Бургас имат възможността да бъдат преглеждани и консултирани от високоспециализиран неврохирург, без да се налага да пътуват до Варна или София.


В категории: Здраве , Бургас


Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 4
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 2
България Всички новини
Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев
Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори