×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

MЦ "Д-р Стайков" привлече изявен неврохирург от Варна


MЦ "Д-р Стайков" привлече изявен неврохирург от Варна
МЦ "Д-р Стайков" привлече висококвалифицирания неврохирург д-р Тони Кондев от УМБАЛ „Св. Марина“ гр. Варна
17 Ноември 2020, Вторник, 11:50 ч.
Автор: Флагман.Бг

Сътрудничеството ми с МЦ „Д-р Стайков“ Бургас е още една крачка към подобряване качеството на живот на пациентите, заяви д-р Кондев

От началото на ноември в Медицински център „Д-р Стайков“ провежда прегледи и консултации висококвалифицираният специалист по неврохирургия д-р Тони Димитров Кондев.

Д-р Тони Кондев завършва висше образувание със специалност медицина в Тракийски университет гр. Стара Загора и продължава академичното си развитие успоредно с лекарската си практика и специализацията си по неврохирургия. Д-р Кондев защитава докторска дисертация на тема „Ултразвук асистирана оценка на степента на декомпресия при лумбална спинална стеноза“ и в момента е асистент в катедра „Неврохирургия и УНГ болести“ към Медицински университет - Варна.

Практиката на д-р Тони Кондев започва в Бургас, но желанието му за висока квалификация го отвежда на множество курсове, конгреси и симпозиуми в САЩ, Япония, Италия, Полша, България, Румъния, Сърбия, Хърватска, Северна Македония. Като специализант по неврохирургия e награден със стипендия от Световното дружество по детска неврохирургия (ISPN) и взима участие в Световния конгрес по детска неврохирургия през 2017 г в Денвър, САЩ.

Д-р Тони Кондев е част от екипа на УМБАЛ „Св. Марина“ гр. Варна – една от най-съвременните медицински бази в България, а от началото на ноември всеки петък ще преглежда и консултира пациенти и в Бургас на бул. Транспортна 33 в МЦ „Д-р Стайков“, точно до мол Бургас Плаза. Час за преглед можете да си запишете на регистратурата или на тел.: 056 99 60 06 и 0892 99 60 06.

Сътрудничеството ми с МЦ „Д-р Стайков“ Бургас е още една крачка към подобряване качеството на живот на пациентите. Тук базата за рехабилитация е на изключително високо ниво и с ежеседмичните ми прегледи, които ще провеждам тук, ще затворим напълно кръга от услуги, помагащи реално на пациентите да водят пълноценен живот с навременна диагностика, високоспециализирана хирургична намеса, при необходимост, и следоперативно възстановяване“, уверен е неврохирургът.

„С екипа ми във Варна извършваме всякакъв вид оперативни дейности в областта на неврохирургията. Само ние и още една клиника в София извършваме „дълбокомозъчна стимулация“. Това е изключително съвременен метод, при който по хирургичен начин се лекуват пациенти, страдащи от паркинсон. Това заболяване, свързано с намаляването на възможността за извършване на нормални физически действия, се третира изключително трудно. С помощта на съвременните медицински методи ние сме един от малкото центровете в страната, които овладяваме това заболяване и то с много добри резултати“, разказа пред Флагман.бг д-р Кондев.

„Искам да обърна специално внимание и на диагностиката. Консултацията с неврохирург може да предотврати много болки, погрешни диагнози и лечения при пациенти с тумор в главния мозък. Наскоро имах пациентка попаднала в психиатрията, жената имала нарушения в поведението, което довело до постъпването й в това медицинско заведение. Колегите й направили скенер и така сана ясно, че мястото й изобщо не е там. Туморът е притискал определени зони в мозъка, които предизвиквали симптоми на нервно разтройство. Забавеното диагностициране обаче е фатално за пациентите“ алармира неврохирургът.

В областта на краниалната хирургия вече постигаме изключително добри резултати при поддържането на качеството на живот на хора с тумор в главния мозък, коментира д-р Кондев. Според него тази тенденция в развитието на неврохирургията значително облекчава процесите на инвалидизация, които настъпват при пациенти с такава диагноза. Но за да се извърши качествено подобна операция е задължително наличието и на подходяща съвременна апаратура категоричен е неврохирургът.

„Мозъкът е една малка структура, но в нея са разположени абсолютно всички центрове, от които зависят нашите жизнени функции, емоции, възприятия за света, нашето движение и т.н. Едно засягане на някои от тези центрове може да е пагубно за пациента“ допълва д-р Кондев.

Във Варна д-р Кондев работи с най-мощния в света микроскоп на „ЦАЙС“, специализиран изцяло за провеждане на неврохирургични операции. Друг важен апарат в арсенала на специалиста е този за „невронавигация“. Той има огромен принос за прецизността по време на операция за отстраняване на мозъчни тумори. „Това е изключително скъп апарат и аз не мога да не се радвам, че вече разполагам с два такива във Варна“, заяви специалистът.

С помощта на съвременните Ендоскопски апарати извършваме също и множество неврохихургични манипулации. Една от тях е тривентрикулостомия. В България, центрове, извършващи тази манипулация, сме само ние и един в София. Това е кратка интервенция, с която може да се облекчи налягането във вътре черепното пространство при пациенти, страдащи от хидроцефалия.

Операциите през носната кухина също се извършват с ендоскопски апарат. С този метод се отстраняват тумори на хипофизата. Тази интервенция е изключително съвременна, а след нея пациентът още на другия ден се възстановява.

Д-р Тони Кондев е с високо ниво на експертност и в детската неврохирургия. „Тя се извършва само от няколко специалисти в България, броящи се на пръсти. С екипа ми практикуваме всички видове манипулации, свързани с детската неврохирургия. Извършваме успешни интервенции при заболявания свързани с хидроцефалия, с тумори в мозъка, със Спина бифида и всякакви дисморфични заболявания на гръбначния стълб, малформации с възможност за корекция по хирургичен път и др.“, категоричен е специалистът.

Спиналната хирургия, макар и в САЩ да се определя като самостоятелна дисциплина, също се практикува на експертно ниво от д-р Тони Кондев и екипът му. Тя е свързана с операции на пациенти с болки, причинени от дискови хернии в областта на кръста, шията и гърба.

„Пациенти с такива оплаквания, реално могат да имат неврохирургичен проблем, който да не се е лекувал дълго време, което отново води до инвалидизация. Тук пак ще напомня за навременната диагностика и сериозно отношение към здравето, защото с една кратка интервенция, тази инвалидизация може да се отстрани, а качеството на живот на пациента да възвърне предишното си ниво“ акцентира отново експертът.

С помощта на апаратура типа „C-рамо“ д-р Тони Кондев извършва редица манипукации, като поставяне на костен цимент при фрактури на прешлени, поставяне на транспедикуларна стабилизация при пациенти с дегенеративни заболявания и с фрактура на прешлените. Специалистът е категоричен че с екипът му покриват абсолютно целия обхват манипулации от областта на неврохирургията. „Смея да твърдя, че по умения и технологии, клиниката по неврохирургия в УМБАЛ „Св. Марина“ вече е съизмерима със специализираните медицински центрове като Германия, Англия, Япония и САЩ“, заявява д-р Кондев.

Благодарение на професионалната колаборация между МЦ „Д-р Стайков“ и д-р Тони Кондев, от началото на ноември вече и пациентите в Бургас имат възможността да бъдат преглеждани и консултирани от високоспециализиран неврохирург, без да се налага да пътуват до Варна или София.


В категории: Здраве , Бургас


Флагман.БГ Милен спечели "Игри на волята" Милен спечели "Игри на волята" 05/12/2020, Събота 09:16 4
България Всички новини
Извънредно! Гъст дим се издига от автобус край ж.к."Меден рудник" Извънредно! Гъст дим се издига от автобус край ж.к."Меден рудник"

Шофьорът е реагирал адекватно, евакуирал е пасажерите

 

Доц.Ангел Кунчев попари надеждите за пълно отваряне на 21 декември Доц.Ангел Кунчев попари надеждите за пълно отваряне на 21 декември

Ще започнем поетапно отваряне, според броя на заразените, каза главният държавен здравен инспектор

 

На пазара „Краснодар” ври и кипи! Вижте каква е цената на рибата в навечерието на Никулден На пазара „Краснодар” ври и кипи! Вижте каква е цената на рибата в навечерието на Никулден

Шаранът и чернокопът най-търсени от клиентите

 

Експерт: Вирусът изчезва до идната есен Експерт: Вирусът изчезва до идната есен Светът ще се спаси от заразата Ген. Румен Миланов: Пари и кюлчета злато не са предмет на проверка за НСО Ген. Румен Миланов: Пари и кюлчета злато не са предмет на проверка за НСО Имаме някаква дама, която е компрометирала премиера, смята той Затвориха незаконни заведения в "Столипиново" Затвориха незаконни заведения в "Столипиново" Били пълни с хора напук на мерките Дъжд и мъгла в съботния ден, най-топло ще е на морето Дъжд и мъгла в съботния ден, най-топло ще е на морето Максималните температури ще бъдат 13 градуса В битката срещу Ковид 19: Пълна дезинфекция на улиците в Созопол В битката срещу Ковид 19: Пълна дезинфекция на улиците в Созопол

Днес, с подкрепата на Пожарната служба в града, започна пръскането със специален препарат, утвърден от здравните власти в Стария град

 

Слави си „Има такъв народ“, но знае ли какво ще прави с него? Слави си „Има такъв народ“, но знае ли какво ще прави с него?

Партията на шоумена стои на дистанция от политическите процеси, не показва лицата си, не дава визия за страната

Значителна част от нашите съграждани не спазват мерките, вирусът се разпространява дифузно Значителна част от нашите съграждани не спазват мерките, вирусът се разпространява дифузно

Ако сами не се защитим, няма кой да ни предпази, заради това призовавам карнобатлии: "Пазете се!"

 

Тръмп отново обжалва президентските избори в Джорджия Тръмп отново обжалва президентските избори в Джорджия Води серия от дела за да си върне властта Семейството Тръмп ще се мести във Флорида Семейството Тръмп ще се мести във Флорида Слуховете гласят, че Мелания вече се е заела с търсенето на добро училище Трима бивши US президенти готови да се имунизират публично срещу COVID-19 Трима бивши US президенти готови да се имунизират публично срещу COVID-19

Барак Обама, Джордж Буш и Бил Клинтън се надяват това тяхно решение да отправи мощно послание към нацията

 

Шок! Адолф Хитлер спечели изборите в Намибия Шок! Адолф Хитлер спечели изборите в Намибия

Като дете смятах, че е напълно нормално име. Едва когато пораснах, разбрах, че този човек е бил злодей, признава новият Хитлер и обещава, че няма да "иска да подчини целия свят"

 

Кобрата: Джошуа ме подценява, но отивам, за да го победя Кобрата: Джошуа ме подценява, но отивам, за да го победя

Подготвен съм много добре и абсолютно правилно, уверява Кубрат Пулев

Обама, Буш и Клинтън правят шоу, ваксинират ги пред тв камери Обама, Буш и Клинтън правят шоу, ваксинират ги пред тв камери

Около 10 процента от американците вярват, че ваксините са по-опасни от болестите

Италия без Коледа, въвеждат вечерен час и затварят градовете Италия без Коледа, въвеждат вечерен час и затварят градовете

Специалният режим ще е в сила от 21 декември до 6 януари

Появиха се кадри от „къщата на ужасите“, където почина Марадона (СНИМКИ/ВИДЕО) Появиха се кадри от „къщата на ужасите“, където почина Марадона (СНИМКИ/ВИДЕО)

Имотът бе определен като "къща на ужасите", тъй като не притежава никакви удобства за пациент с мозъчна операция

В Москва започва записване за ваксиниране срещу COVID-19 В Москва започва записване за ваксиниране срещу COVID-19 През близките седмици списъкът на получателите ще бъде разширен Ад в Англия: Мощен взрив в склад взе жертви, десетки са ранените Ад в Англия: Мощен взрив в склад взе жертви, десетки са ранените

Спасителни екипи в момента са на място и търсят още пострадали, в акцията се включи и хеликоптер

Жозе Моуриньо, мениджър на "Тотнъм" Жозе Моуриньо, мениджър на "Тотнъм" Ние сме като пони на конно състезание. Виц на деня Виц на деня - Вие с компютрите на "ти" ли сте, или на "вие"?
- На "твойта мама" съм!
Виц на деня Виц на деня - Тате, един в училище ме нарече гей.
- И преби ли го?
- Не можах, толкова е сладък...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Не знам вас какви аромати ви възбуждат, ама мен кисело зеле със свинско направо ме побърква!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори