×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Епидемиолог със страшна прогноза за починали от коронавирус


Епидемиолог със страшна прогноза за починали от коронавирус
Може хората да имат кръстосан имунитет между другите коронавируси и това да ги спаси от COVID-19, каза Петър Марков. Той прогнозира шест пъти повече починали след 3 седмици
04 Ноември 2020, Сряда, 10:06 ч.
Автор: Флагман.Бг

Според Петър Марков, който е и преподавател в Оксфорд, 360 души на ден ще губят битката с болестта

Страшна прогноза за пик на починали от коронавирус у нас направи епидемиолог. В интервю за „Здравей, България“ по Нова телевизия д-р Петър Марков, който е и преподавател в Оксфорд, каза, че след три седмици броят на хората, които губят битката с болестта, ще са по 360 на ден. 

"Това, което наблюдаваме в момента, е екстремно нарастване на новите случаи на коронавирус за ден. Преди около седмица коментирах, че има период на забавяне между момента на заразяване и момента, в който пациентът се влошава и евентуално умира. Този период обикновено е около 3 седмици“, добави той.

„Това означава, че ако в момента имаме много голям брой новозаразени, то може да очакваме след няколко седмици броят на смъртните случаи също да скочи. Днес имаме 63 смъртни случая, преди няколко седмици те бяха около 10. Тоест, това е увеличение с над 6 пъти. В тази връзка не е изключено след още 3 седмици смъртните случаи да  стигнат до 360 на ден. Не се ангажирам обаче за точни прогнози", заяви епидемиологът. 

По думите му втората вълна в Западна Европа засяга повече млади хора. "В България пропорцията на смъртните случаи спрямо броя на заразените е по-висок. Това е така, защото средната възраст у нас е по-висока", поясни Марков. И допълни, че  COVID-19 мутира постоянно. 

"Това е РНК-вирус, който е изключително изменчив. Нас ни интересуват главно мутациите, които се отразяват върху заразността и патогенността", каза още преподавателят в Оксфорд.

Ако всички носят маски, предаването на вируса намалява и няма нужда от по-сериозни мерки и обратното, категоричен е епидемиологът.

Той поясни, че някои от видовете настинки се причиняват от други коронавируси. "Има индикации, че има кръстосан имунитет между другите коронавируси и новият, т.е. при прекарана такава настинка през последните години, е възможно това да ни защити от сегашния. Не може обаче да разчитаме на това", смята Марков.

По думите му няма тест за коронавирус, който да е 100 % надежден.  
 


В категории: COVID-19


11
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
11
Коментара по темата
11.
Спазвайте трите Д-та
04.11.2020 13:09:12
1
2
https://dnes.dir.bg/svyat/zashto-v-kitay-nyama-vtora-valna-na-pandemiyata
и ще избегнем третата вълна, втората вече ни подхвана!
10.
!!!
04.11.2020 13:01:15
3
5
А след 4 седмици, смъртността може и да е 0. Има така вероятност, но и аз не се ангажирам с прогнози!
9.
ZZZ
04.11.2020 11:55:41
1
11
Абсолютни глупости ! По принцип смъртноста на ден за България е 300 !!! От една седмица следя и няма никаква промяна !! Проблема е друг че ражданията са под 200 ! Здраво се топим
8.
Койчо
04.11.2020 11:42:32
1
5
"Припомняме, на 10 април стана ясно, че прокуратурата е повдигнала обвинения на шефа на Българския фармацевтичен съюз заради неоснователни твърдения за очаквана липса на лекарства. Обвинението за всяване на паника бе на база на интервю на проф. Стоименова."
Вмъквам цитат от една от многото статитии от преди няколко месеца за да се направи паралел с настоящото твърдение или прогноза /все тая/, което никак не внася паника.
7.
Помориец
04.11.2020 11:19:45
17
8
Мутафчийски беше прав и това се показа още лятото. Маса хора измират
6.
Нова кенеф
04.11.2020 10:57:40
4
20
Това е така, защото средната възраст у нас е по-висока"... Най ниската в европа е, клоун, още тук издишаш. Някой няма ли да забрани перманентно домус тв???
5.
До 5
04.11.2020 10:35:49
3
15
А какво е "кофчег" ве, ПРОФЕСОРЕ?
4.
До !!
04.11.2020 10:32:37
7
18
Наистина ли си толкова тъп и ЕЛЕМЕНТАРЕН или ви е родова черта?!!
3.
5
04.11.2020 10:26:53
11
16
стойте си по къщите. аман от алчност. кофчега джобове няма
2.
!!!
04.11.2020 10:26:02
39
25
Мутафчийсми ще се окаже на 100% прав. Заради лица като мАнгъров и сие здравната система блокира и вече не функционира. Целта е да останат само частни болници за богатите, а другите... Дано оцелее, ама... здраве на всички и пазете се.
1.
КороноТъпак
04.11.2020 10:16:57
21
51
Няма ли най-после да заведат дело за масова психоза на някоя телевизия и поредният професор с прогнозата си ? Това е психически терор върху населението ! И естествено по НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори