×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Започна премахването на старите и опасни дървета до храма "Свети Александър Невски" в столицата
  • Израелски танкове обкръжиха източната част на Рафах
  • Официалният правописен речник на българския език вече е онлайн
  • Над 190 служители на 6 институции влязоха в данъчните складове на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД и "Лукойл България" ЕООД, почна инвентаризация
  • Сърбия ще построи с китайски компании слънчева електроцентрала и петролопровод
  • Русия започна настъпление в Харковска област – това е нов фронт във войната
  • Повишението на пенсиите от 1 юли няма да е с 11 %, а с 10%, заради по-ниската инфлация
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Създават в Бургас национална информационна система за свободните легла в COVID отделенията


Създават в Бургас национална информационна система за свободните легла в COVID отделенията
Общата информационна система ще е като медицински GPS, обясни собственикът на УМБАЛ „Дева Мария“ д-р Семир Абумелих
30 Октомври 2020, Петък, 09:16 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Собственикът на УМБАЛ „Дева Мария“ д-р Семир Абумелих е готов да плати за създаване й, за да спре хаоса в здравната система 

Единна информационна система, която да оповестява за свободните легла в COVID отделенията в болниците в цялата България, ще бъде създадена в Бургас. Идеята за това е на собственикът на УМБАЛ „Дева Мария“. Пред Нова телевизия д-р Семир Абумелих каза, че тя ще е като медицински GPS и целта е да се спре хаоса, за да може пациентите да не обикалят болниците докато си намерят свободно легло в  COVID отделение. 

„Общата информационна система ще представлява сайт между болниците, за да се знае къде има свободни легла, за да може Бърза помощ и пациентите да се ориентират, а не да си губят времето да обикалят лечебните заведения. Напливът и паниката са толкова големи, че това обикаляне създава напрежение. Хората искат да влязат в болница. Докато намерят свободни легла, пациентите трябва да обиколят няколко лечебни заведения“, заяви д-р Абумелих. 

Един такъв общ портал, в който всеки може да влезе, ще е много полезен, уверява той.

Семир Абумелих: Предоставям цялата УМБАЛ "Дева Мария" за лечение на пациенти с коронавирус
 

„Вчера в рамките на 60 минути в Бургас се организирахме и си направихме обща Вайбър група на болниците. Всяко лечебно заведение си пише по четири пъти на ден свободните легла. Лично кметът ми се обади по телефона, за да ме включи в тази група. Това много ме зарадва, защото означава, че и кризисния щаб работи експедитивно“, каза собственикът на УМБАЛ „Дева Мария“.

Той изтъкна, че има два вида доброволци. Едните са традиционните, за които чуваме навсякъде, т.е. хора, които са готови да влязат в COVID отделенията и да помагат, а другите са излекуваните хора, които са с готова имунна система с антитела. 

„Ние ще се обърнем към нашите пациенти, които ги изписваме, ако имат желание, да се върнат в болницата, за да помагат. Ще сме им много благодарни“, добави д-р Абумелих. 

УМБАЛ „Дева Мария“ увеличава леглата за коронавирус, мести отделението във Военна болница
 

Водещият на „Здравей, България“ по Нова телевизия Виктор Николаев пък му благодари за добрия пример. 

„Д-р Абумелих е готов да плати за създаване на единна информационна система, която да оповестява за свободните легла в COVID отделенията в болниците в цялата България. По думите му това може да стане до 10 дни“, уточни водещият. 

До решението за информационната система се стигнало, след като само в един ден върнали четири линейки, които търсели свободни места за пациенти, поясни колежката му Лора Инджова. 


В категории: Бургас , COVID-19


14
Коментара по темата
14.
наблюдател
30.10.2020 12:29:06
2
3
Може ли държавната болница в града Х да плати 10 лева за едно лекарство, а частната болница в същия град да плати 100 лева за абсолютно същото лекарство и здрвната каса да плати / т.е с нашите пари / ? Не само че може, но даже е законно. С промени в закона през 2016 когато от бургас имаше депутат с интереси в медицината.Иначе поздравеления г-н Абумелих болницата е на световно ниво.
13.
*********
30.10.2020 12:17:16
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
наблюдателен
30.10.2020 11:57:28
0
3
Поздравления за предложението, което трябваше да дойде от министерството или оперативния щаб. Но защо не направи и предложение за реформи в здравната система, която гълта милиони левове наши пари, а здравеопазването не се подобрява , лекарствата са скъпи, а и не малка част от парите от здравната каса отиват и в частните болници. Например тестовете струват 120 лв. а себестойността им е многокротно по ниска и да не изброявам други порочни практики.
11.
COVID 20
30.10.2020 11:49:14
1
3
Досега всичките му начинания звучат страхотно ... Джани Родари е той - в смисъл продавач на надежда . Не е комерсиален, не е меркантилен и винаги мисли и работи за благото на обществото .
Този коментар е хубав и се надявам да не го изтриете ! Бъдете здрави и много Ви здраве !
10.
COVID 20
30.10.2020 11:49:13
3
3
Досега всичките му начинания звучат страхотно ... Джани Родари е той - в смисъл продавач на надежда . Не е комерсиален, не е меркантилен и винаги мисли и работи за благото на обществото .
Този коментар е хубав и се надявам да не го изтриете ! Бъдете здрави и много Ви здраве !
9.
...
30.10.2020 11:15:17
0
2
Идеята е много добра, но вероятно ползваните софтуери предоставят такива възможности при текущо и своевременно обработване на документите.
После потребителите с достъп би трябвало да са медиците от Спешните центрове, специалистите, които издават направления за прием и служителите по Регистратурите.
От пациентите би трябвало да се изисква само да запазят самообладание, добрия тон и малко търпение, особено някои и да изпълняват съветите на докторите.

Иначе "флагман.бг" отново с неадекватно заглавие- Национална информационна система! Ще ползвам воден речен транспорт и ще пътувам с кораб по Дунава. Ако проявя симптомите на морската болест ще ползвам новата НИС в страната.
8.
До Флагман
30.10.2020 10:38:59
0
7
Семир Абумелих НЕ Е доктор ! Учил е в английски колеж в Ирак, където специализира IT технологии.
7.
Мнение
30.10.2020 10:31:29
3
12
Той няма да плати нищо. Има софтуерна фирма. На него ще му се плати. Да я направи. Как да помагат пациентите? Безплатно никой не работи. Постоянно в медиите. Безплатна реклама на болницата. Ако не друго, поне това да му е келепира. 50 мил. лева искал да влага за нова болница. Представете си какви пари е изкарал на гърба на пациентите и персонала си.
6.
Абориген
30.10.2020 10:07:58
1
6
До 1 и 2
"...и най- бързо западащия"- бих добавил.
За който не вярва-да отиде в който и да е окръжен град в България за седмица и после да се върне и да се разходи след 21 часа из центъра.
5.
*********
30.10.2020 10:06:28
3
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
4.
go go go
30.10.2020 10:05:36
3
8
айде флагман махнете коментарите изключете ги че да е доволен спонсора ви ;) че много го плюят
3.
*********
30.10.2020 09:29:59
5
13
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
Аз
30.10.2020 09:27:10
7
18
Не се занимавайте с глупости,ами привлечете инвеститори,че един завод няма в Бургас.Нсй-бедния град в БГ
1.
Аз
30.10.2020 09:27:09
8
18
Не се занимавайте с глупости,ами привлечете инвеститори,че един завод няма в Бургас.Нсй-бедния град в БГ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Катастрофата с въгледобива ни стигна до "Франс прес", докато българските медии мълчат Катастрофата с въгледобива ни стигна до "Франс прес", докато българските медии мълчат Министърът на труда и социалната политика обещава подкрепа за преквалификация на работниците Жечо Станков: Голям открит урок по народни танци ще се проведе в Бургас, елате на „Тройката“ Жечо Станков: Голям открит урок по народни танци ще се проведе в Бургас, елате на „Тройката“ Началото на открития урок ще бъде дадено в 11 часа, неделя, на площад „Тройката“ Откриха мечтаната и дългоочаквана детска градина в поморийското село Гълъбец Откриха мечтаната и дългоочаквана детска градина в поморийското село Гълъбец Направихме всичко възможно, за да реализираме този проект и съм радостен, че децата на Гълъбец вече имат този прекрасен нов дом, каза на откриването кметът на община Поморие Иван Алексиев Семействата на трите руси финалистки от "Ергенът" подплашиха Алек Семействата на трите руси финалистки от "Ергенът" подплашиха Алек Родителите на момичетата добрали се до финала на „Ергенът” се срещнаха с евентуалния си зет Смазаха от бой в затвора касапинът от дискотека „Соло“ Смазаха от бой в затвора касапинът от дискотека „Соло“ Илян Тодоров бил откаран на носилка в лечебницата на пандиза Не се прави на Майка Тереза, чантата ти струва 4 хил.лева, избухнаха фенове на Ергенът към тази участничка Не се прави на Майка Тереза, чантата ти струва 4 хил.лева, избухнаха фенове на Ергенът към тази участничка  Всичко би било в реда на нещата, ако все пак тя не твърдеше, че луксът никак не я блазни и даже си пада по палатките Как можа да се напъха в леглото на ергена, питат зрители Как можа да се напъха в леглото на ергена, питат зрители Разкрепостената Надя потресе зрителите  Тя още не може да го забрави, ходи на гроба му и пуска общата им песен Тя още не може да го забрави, ходи на гроба му и пуска общата им песен Ходя с много любов при Денис, казва чаровната брюнетка Корабът "Руен", освободен от пиратски плен, вече е във Варна Корабът "Руен", освободен от пиратски плен, вече е във Варна Екипажът му беше държан от сомалийски пирати над 3 месеца Шофьори точат лиги по убийствено Ферари, ето къде е засечен джипът Шофьори точат лиги по убийствено Ферари, ето къде е засечен джипът Автомобилът се продава, цената е около 750 000 евро
Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори