Всеки пети българин не може да си плаща сметките
На този фон България е била страната с най-голям дял от населението в риск от бедност и социално изключване – 32,5 на сто, следвана от Румъния (31,2 процента), Гърция (30 на сто), Италия и Латвия (по 27,3 на сто
Миналата година 21,1 процента от населението на ЕС, или 92,4 милиона души, са били застрашени от бедност или социално изключване спрямо 21,6 на сто през 2018 г., сочат публикуваните днес данни на Евростат.
На този фон България е била страната с най-голям дял от населението в риск от бедност и социално изключване – 32,5 на сто, следвана от Румъния (31,2 процента), Гърция (30 на сто), Италия и Латвия (по 27,3 на сто, данните за Италия са за 2018-а), Литва (26,3 на сто) и Испания (25,3 на сто).
Да бъдеш в риск от бедност или социално изключване означава да отговаряш на поне едно от следващите три условия: в риск от бедност след социални трансфери (бедност на доходите), в сериозни материални лишения или да живееш в домакинство с много ниска интензивност на труда. Делът на хората, които не са имали възможност да плащат за базови неща, като например да си покриват месечните сметки, е 5,6% в ЕС. В България всеки пети (19,9%) попада в тази статистика, докато в Чехия само 3% от населението имат този проблем.
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
