Печени ябълки - перфектният десерт за вечерта
Ухаят прекрасно, един от ароматите на есента
Колко често ядете печени ябълки? А баба ви приготвяла ли ви ги е на печката с дърва на село? Ако отговорът ви е „да“, то със сигурност сте имали щастливо детство.
Един от ароматите, с който свързваме есента, е на печени ябълки. Независимо дали под формата на щрудел или в тавата, поръсени със захар и орехи, те винаги вървят с канела. Затова и днешната ни рецепта е свързана с тях.
Ето и необходимите продукти:
- 5-8 ябълки;
- половин чаена чаша счукани орехи;
- половин чаша златни стафиди;
- 1 малко бурканче пчелен мед;
- по 1 чаена лъжица захар за всеки плод;
- канела за поръсване.
Китай с позиция относно войната, Си говори с Тръмп
42-годишен удари полицаи
19-годишна българка опита да се самоубие
Бербатов предизвиква възхищение в Леверкузен
Локо със специален поздрав към Мони Николов
До 5 бона такса GSM в затвора
Първият нов влак от "Шкода" ще е у нас през януари
Тежестта върху труда в България стига рекордни 46%
Продадоха на търг най-скъпия комикс в света за рекордна сума
Асен Василев спечели дело за клевета срещу Делян Добрев
Нападнаха публициста Владимир Перев в Скопие
До 14 000 лв. за тридневен престой във Велинград за празниците, места вече няма
