Печени ябълки - перфектният десерт за вечерта
Ухаят прекрасно, един от ароматите на есента
Колко често ядете печени ябълки? А баба ви приготвяла ли ви ги е на печката с дърва на село? Ако отговорът ви е „да“, то със сигурност сте имали щастливо детство.
Един от ароматите, с който свързваме есента, е на печени ябълки. Независимо дали под формата на щрудел или в тавата, поръсени със захар и орехи, те винаги вървят с канела. Затова и днешната ни рецепта е свързана с тях.
Ето и необходимите продукти:
- 5-8 ябълки;
- половин чаена чаша счукани орехи;
- половин чаша златни стафиди;
- 1 малко бурканче пчелен мед;
- по 1 чаена лъжица захар за всеки плод;
- канела за поръсване.
Столична община стартира програма за близо 38 000 деца на възраст от 3 до 7 години
Коледният фестивал в Царево 2025 дава начало на празничния сезон
Освобождават Благомир Коцев
Професор Георги Рачев зарадва зиморничавите българи с тази прогноза
Владимир Путин с остри думи за Крим, Донецк и Луганск
Българи настръхнаха, притесняват се от голям потоп
Заваля силен сняг в България
Лудогорец с много престижна победа в Европа
Великата китайска стена е българска?
Голямо име в баскетбола хвърли оставка
Апокалиптична прогноза след потопа в Сандански и Петрич
