Печени ябълки - перфектният десерт за вечерта
Ухаят прекрасно, един от ароматите на есента
Колко често ядете печени ябълки? А баба ви приготвяла ли ви ги е на печката с дърва на село? Ако отговорът ви е „да“, то със сигурност сте имали щастливо детство.
Един от ароматите, с който свързваме есента, е на печени ябълки. Независимо дали под формата на щрудел или в тавата, поръсени със захар и орехи, те винаги вървят с канела. Затова и днешната ни рецепта е свързана с тях.
Ето и необходимите продукти:
- 5-8 ябълки;
- половин чаена чаша счукани орехи;
- половин чаша златни стафиди;
- 1 малко бурканче пчелен мед;
- по 1 чаена лъжица захар за всеки плод;
- канела за поръсване.
Днес и утре Дядо Коледа ще раздава подаръци на площад „Тройката“
Гръмнаха глигана на века – 403 кг
Нови правила за влизане във Великобритания от февруари
Чужденец: Заплатата ми стига. В България харча около 300 лева, останалите ги пращам у дома
Млада жена почина мистериозно в Дупница, откриха я заключена в санитарно помещение
Еконт и Спиди въвеждат нови правила за плащане от 1 януари
Запой на яхта съсипал здравето на Боби Михайлов?
И дъщерята на Анелия напира за музикалната сцена
Безумно вкусна и крехка празнична салата „Вера“
Откриха снимка на принцеса Даяна, скрита в дома на финансиста Джефри Епстийн
Почина последният министър на Тодор Живков: Отиде си Георги Йорданов
Убиха руски генерал насред Москва
