Печени ябълки - перфектният десерт за вечерта
Ухаят прекрасно, един от ароматите на есента
Колко често ядете печени ябълки? А баба ви приготвяла ли ви ги е на печката с дърва на село? Ако отговорът ви е „да“, то със сигурност сте имали щастливо детство.
Един от ароматите, с който свързваме есента, е на печени ябълки. Независимо дали под формата на щрудел или в тавата, поръсени със захар и орехи, те винаги вървят с канела. Затова и днешната ни рецепта е свързана с тях.
Ето и необходимите продукти:
- 5-8 ябълки;
- половин чаена чаша счукани орехи;
- половин чаша златни стафиди;
- 1 малко бурканче пчелен мед;
- по 1 чаена лъжица захар за всеки плод;
- канела за поръсване.
Българският кечист Русев взе отношение относно протестите
Украйна заяви, че боевете в Покровск продължават
Серина Уилямс "взривява" тениса?
Има задържан за обира в Банско
Владимир Путин: Ако Европа иска да воюва с Русия, готови сме веднага
Трагедия с шофьор в центъра на София
Непобеденият Усик с впечатляващ ход
Много мъже се тресат от страх: Разгневен дух отмъщава за насилие над жени
Как черното да остане черно – 4 трика при пране
Спортисти от Русия и Беларус спечелиха знаково дело в съда
Саботаж ли е спирането на тока в София? Тормозят хората, излъчвали протеста на живо
Ултрасите на Левски с остра реакция след погромите в София
