Печени ябълки - перфектният десерт за вечерта
Ухаят прекрасно, един от ароматите на есента
Колко често ядете печени ябълки? А баба ви приготвяла ли ви ги е на печката с дърва на село? Ако отговорът ви е „да“, то със сигурност сте имали щастливо детство.
Един от ароматите, с който свързваме есента, е на печени ябълки. Независимо дали под формата на щрудел или в тавата, поръсени със захар и орехи, те винаги вървят с канела. Затова и днешната ни рецепта е свързана с тях.
Ето и необходимите продукти:
- 5-8 ябълки;
- половин чаена чаша счукани орехи;
- половин чаша златни стафиди;
- 1 малко бурканче пчелен мед;
- по 1 чаена лъжица захар за всеки плод;
- канела за поръсване.
На 12 декември енергийният портал ще „отвори вратите, за да промени съдбата ви“ за един ден
Арестуваха шефа на Пето РУ Пламен Максимов
Представят късометражен филм с Асен Блатечки и Мария Сотирова в културен център „Морско казино“
Мъжът на Петя Дикова трогна мрежата с послание за 5-ия рожден ден на сина си
Кога и как да ядете зеле, за да топите мазнини по време на сън
България е одобрена за членство в Европейския стабилизационен механизъм
4 зодии, които ще се издигнат над баналностите през 2026 г.
Тръмп ще изпрати в Европа представител за преговори за Украйна, ако има реален шанс за мир
Безсилни ли сме, ако онлайн продавачът изчезне
Постен и здравословен шоколадов мус от три съставки – копринено гладък и изненадващо вкусен
Как да почиваме 16 дни покрай празниците
Какво да очакваме от огледалната дата 12/12
