Печени ябълки - перфектният десерт за вечерта
Ухаят прекрасно, един от ароматите на есента
Колко често ядете печени ябълки? А баба ви приготвяла ли ви ги е на печката с дърва на село? Ако отговорът ви е „да“, то със сигурност сте имали щастливо детство.
Един от ароматите, с който свързваме есента, е на печени ябълки. Независимо дали под формата на щрудел или в тавата, поръсени със захар и орехи, те винаги вървят с канела. Затова и днешната ни рецепта е свързана с тях.
Ето и необходимите продукти:
- 5-8 ябълки;
- половин чаена чаша счукани орехи;
- половин чаша златни стафиди;
- 1 малко бурканче пчелен мед;
- по 1 чаена лъжица захар за всеки плод;
- канела за поръсване.
Как да намалите щетите от алкохола с правилна храна
Малко известни трикове: Как да върнете сладостта на кисели мандарини
Учени: Кометата 3I/ATLAS излъчва аномален сигнал и носи частици с отровен газ
Анелия заби женен депутат
Вярно ли е, че карането на неутрална предавка е полезно
6 лесни рецепти за новогодишни салати, които впечатляват с вкус и визия
Ето защо колената ни болят през зимата
28/12/2025, Неделя 15:20
0
4 бабини рецепти при цироза
2026: Годината, която пренарежда съдбите
Рейтингът на Макрон продължава да пада
Бурята ''Йоханес'' застигна и Финландия
Леля и жиголо или просто влюбени?
