Печени ябълки - перфектният десерт за вечерта
Ухаят прекрасно, един от ароматите на есента
Колко често ядете печени ябълки? А баба ви приготвяла ли ви ги е на печката с дърва на село? Ако отговорът ви е „да“, то със сигурност сте имали щастливо детство.
Един от ароматите, с който свързваме есента, е на печени ябълки. Независимо дали под формата на щрудел или в тавата, поръсени със захар и орехи, те винаги вървят с канела. Затова и днешната ни рецепта е свързана с тях.
Ето и необходимите продукти:
- 5-8 ябълки;
- половин чаена чаша счукани орехи;
- половин чаша златни стафиди;
- 1 малко бурканче пчелен мед;
- по 1 чаена лъжица захар за всеки плод;
- канела за поръсване.
Фантастико остава в ръцете на семейството – Владимир Николов сложи край на спекулациите
Трафик с изчакване по маршрута София–Самоков заради укрепване на скатовете
Политолози: Протестите ускориха оставката, а правителството избяга ескалация в последния момент
Какво следва по Конституция след оставката на кабинета?
Варна посреща 2026 г. с Ищар - часова програма и силен музикален лайнъп
Брюксел съди България за нарушения в здравния сектор
КЗП ограничава игра, имитираща производство на наркотици, за лица под 18 г.
Българска схема с фалшиви чипове удари китайска фирма
Петкратните европейски шампионки сестри Стоеви с нов успех в Индия
Няма да повярвате как е изглеждала Есил Дюран на абитуриентския й бал - преди всички корекции
Партията на Слави се разпада по места - и структурата в Асеновград подаде оставка
