Печени ябълки - перфектният десерт за вечерта
Ухаят прекрасно, един от ароматите на есента
Колко често ядете печени ябълки? А баба ви приготвяла ли ви ги е на печката с дърва на село? Ако отговорът ви е „да“, то със сигурност сте имали щастливо детство.
Един от ароматите, с който свързваме есента, е на печени ябълки. Независимо дали под формата на щрудел или в тавата, поръсени със захар и орехи, те винаги вървят с канела. Затова и днешната ни рецепта е свързана с тях.
Ето и необходимите продукти:
- 5-8 ябълки;
- половин чаена чаша счукани орехи;
- половин чаша златни стафиди;
- 1 малко бурканче пчелен мед;
- по 1 чаена лъжица захар за всеки плод;
- канела за поръсване.
Google разкри най-търсените теми за 2025 година
Появи се нова държава, Израел иска да изсели всички палестинци от Газа там
Почина съоснователят на СДС Деян Кюранов
Котка, изчезнала преди 5 години, се върна при семейството си
Банкоматите блокираха - вижте всичко, което трябва да знаете, ако внасяте пари
Почина китаристът Пери Бамонте
Топ 10 на най-големите януарски трансфери, които могат да взривят Висшата лига през 2026 г.
Полицаи спасиха живота на шофьор
Събориха култовото заведение "Занзибар"
Почина известна народна певица
Той ли е наистина? Как да разпознаем илюзиите в началото на връзката
