×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

COVID-19 вече е култ, а загубата на критичното мислене - гарантирана


COVID-19 вече е култ, а загубата на критичното мислене - гарантирана
По-лесно е да излъжеш човек, отколкото да го убедиш, че е бил излъган. Не изглежда, че ще има връщане към нормалното
27 Октомври 2020, Вторник, 21:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Мнозина все още са в будна кома, въпреки десетките противоречия в официалния наратив и растящия брой доказателства, че пандемията е по-скоро политическа, отколкото медицинска

В средата на март по телевизията в България бе обявено, че към нас „се задава една епидемия, която е с невиждана ярост в човешката история“. Същият наратив бе представен и пред гражданите в останлите европейски страни, както и в голяма част от света, няколко дни след като СЗО обяви пандемия. В продължение на месеци, до края на пролетта, всяка сутрин ни бе обяснявано, че маските са най-доброто средство за предпазване от заразяване, че трябва да спазваме социална дистанция, едва ли не да подозираме всеки наш близък, съсед или проятел, че е преносител на опасната зараза, а в противен случай – ще има недостиг на чували за трупове – цитат, изречен от настоящия министър на здравеопазването в навечерието на Великден.

И така неусетно, следвайки директивите на Националния оперативен щаб (НОЩ), заспахме. Днес, след почти 8 месеца, сме будни, но сме в друга реалност – декорът сменен, а правилата напълно различни. Паднахме много дълбоко в дупката на COVID култа – тоталитарен психопатичен наратив, който има много малко връзка не само с реалността, но и с научните факти, пише психоаналитикът д-р Брус Скот.

Голяма част от хората, облъчвани ежедневно с информация за коронавируса, все още са в будна кома. Те не само не знаят, но и не искат да знаят какви са контра аргументите на заключването на хората по домовете им, задължителното носене на маски и т.н. Няма да навлизаме в подробности по тази тема, която е разработвана многократно и информацията е достъпна за тези, които искат да я достигнат. Ще кажем само, че просто търсене в най-голямата търсачка – Google – по ключови думи за „The Great Barrington Declaration“ и „ACU2020”, имат голям шанс да събудят мнозина англоговорящи от съня.

Основният аргумент, който и доц. Атанас Мангъров, сред редица други експерти, обяснява е, че: Данните за COVID-19 са неясни; не е необходимо затваряне на хората по домовете им, унищожението на икономиката или всяването на страх всекидневно.

Доказателство, че целият наратив покрай коронавируса се управлява от „водачи на култ“ са новите мерки, не само в България, но и в Европа. Не само въвеждането им, но и самите правила, които са сякаш умишлено измислени да бъдат объркващи: „Носете маска вън, но само когато има събирания и не можете да спазвате дистанция. Маски в заведенията не са необходими, но може да се наложи да ги затворим, защото разпространяват зараза. Учениците са само носители на вируса и могат само да заразяват други хора, но за тях маски няма“. И т.н. и т.н. Само част от примерите за абсолютното безумие на мерките в последните месеци. Всички все още имат пресен спомен на десетките противоречащи една на друга заповеди от Министерството на здравеопазването в ранните месеци на пандемията. Това е тактика, използвана широко в различните култове в историята на човечеството. Лидерите използват този подход, за да „окъсят“ критичното мислене. Честата промяна в наратива на култа без видима причина води до объркване. Веднъж излъган и повярвал за дълго време в лъжата, човек трудно може да бъде убеден, че е бил измамен, независимо от фактите и информацията, представена пред него. 

Тези правила, очевидно объркващи и нямащи връзка с логиката, нямат за цел да помогнат на хората да се справят с пандемията, да ги успокоят. Не. Тяхната цел е по-скоро да объркат масите, да ги дезориентират и да управляват съзнанието им чрез страх. Лидерите на COVID култа искат да накарат да следват култа чрез хаос. И лишени от критично мислене заради страх, масите правят точно това – сляпо спазват необосновани, недоказани, неструктурирани и противоречиви арбитрарни мерки, които би трябвало да ги предпазят. Бавно, но сигурно, хората биват индоктринирани да вярват, че връщане към старата нормалност няма. Но съвсем спокойно може да се каже, че това не е заради вируса, който със сигурност съществува, но се оказва не толкова опасен.

Според данните на CDC – Center for Disease Control (Националния оперативен щаб в САЩ) – шансът за оцеляване след заразяване с новия вирус в съответните възрастови групи е следния:

  • 0-19 – 99.997%;
  • 20-49 – 99.98%;
  • 50-69 – 99.5%;
  • 70 и нагоре – 94.6%.

В същото време самата пандемия придоби нови измерения и вече се превърна в изчисляване на броя нови случаи. Според последни данни – между 89 и 94% от позитивните резултати на PCR тест са фалшиви-позитивни (Виж ACU2020), а политиците напълно игнорират факта, че този тип тестване никога не е било замисляно като диагностичен инструмент. В този смисъл, осланяйки се на резултатите от такъв тест за организирането на държавата и политиката в нея, е повече от абсурдно, но това не пречи всяка сутрин да се обявяват все по-страшни числа, показващи броят на новите случаи за последните 24 часа.

Макар и част от култа, който за трезвомислещите е абсурден, неговите последователи в повечето случаи не са склонни да признят грешките си и защитават организацията. Това е психология и не се случва за първи път в историята. Когнитивният дисонанс у мнозина германци след края на Втората световна война е добър пример – те не са успели да видят тоталитарния привкус на режима на Хитлер навреме, тъй като са били инициирани в култ, който ограничава ресурса им за критично мислене. 

Ето какво пише в документ за различните опции на правителствтото на Великобритания, който дава съвети за това как да хората да спазват мерките повече:

„Значителен брой хора още не се чувстват достатъчно застрашени;  Възприеманите от тях нива за опасност трябва да бъдат повишени, използвайки удрящи тежко емоционални съобщения“

И действително, ако погледнем потока не само по новините, но и в социалните мрежи – ядрото на модерното общество – ще забележем странна тенденция. Правителствата и собствениците на различни интернет платформи активно опитват да „засрамят“ тези, малко останали хора, които все още проявяват наченки на критично мислене и не са съгласни с официалния наратив. Също като в култ. 

Обявеният за дисидент по време на СССР Владимир Буковски добре описва сегашната ситуация, в която сме изпаднали, още през 1977 г.: „Странностите на политическата система в СССР; комунистическата идеология; несигурностите и трудностите в науката на психиатричната помощ; лабиринтите на човешкото съзнание и подсъзнание. Всички тези са странно оплетени едно в друго, за да създадат чудовищен феномен – употребата на медицината срещу човека“

А култоподобната същност на т.нар. „Нов, след-COVID-19 свят“ в наши дни все по-бързо навлиза във всеки аспект от нашия живот с видно все по-малко наука, подкрепяща дадени твърдения. Любопитно феноменът е виждан от хората на власт като средство те да останат на власт и като възможност да преструктурират обществото – не за доброто на хората, а за своя собствена облага. 

 

Автор: Д-р Брус Скот. Той е психоаналитик, автор на редица киги в начуната му сфера, сред които „Testimony of Experience: Docta Ignorantia and Philadelphia Association Communities"
 


В категории: COVID-19


30
Коментара по темата
30.
ER_Dr
28.10.2020 16:27:06
1
0
Ами тока?!?!!11! Някои виждал, лие "ТОК"??!!!1? Ама ГО плашта те?!!!
29.
Психото
28.10.2020 15:24:41
0
0
Къде са чувалите с труповете бе. Аааааа крият ги, тяхната м@м@. Сигурно ги изнасят по нощите, да не стресират смъртните.
28.
ER_Dr
28.10.2020 13:58:00
0
0
Интелектуалците-конспиролози и диванни командоси, дайте един залп под одеалото, надявайте маска на мусурата и ходете за Пещерска гроздова, че мина обяд. Доказано е, че употребата на сурогатен алкохол сигнификантно повишава способностите за възприемане на шибана антинаучна ху@ня. Тъй ще придобиете усещане, че нещо зависи от вас, което за щастие не е вярно, разбира се.
27.
до 21
28.10.2020 12:51:51
1
3
Шлосере ПРАВ си ,Теодорус Гебрейсус(ГАБРИЕЛ) е етиопски ЧЕРЕН ЕВРЕЙН в Израел са преселени от Етиопия няколко хиледи черни евреи
КОВИД е продукт на Задкулисието Световно Правителство в сянка .Ако оприличим КОВИДА на айсберга на върха изплуват БИЛ Гейтс продукт на ''ДЖЮиш Федерция Охайо", Фондация ''РОКФЕЛЕР''. СОРОС и неговите господари от Ротшилд и синове,Майкьл Блумберг еврейски милиардер финансист бивш кмет Ню Йорк(Еврейската ябълка-седалище на Ню Йоркска стокова борса -глобален център за манипулация на ценни книжа и акци)част от най-влиятелната еврейска о-я ХАБАД Любатовичи
Иза капак КОВИД е еврейска дума на иврит КОВИД=ТЕЖКО,масивно,нещо с тежки/масивни последици
26.
Ех шлосер
28.10.2020 11:09:26
3
3
А си мислят хората че сме се отдалечили от тъмното средновековие... Оказва се че тъпите, неграмотни варвари като тебе са си тука. Единствения напредък е че можете да четете явно.
25.
Абе 11-12-23
28.10.2020 11:04:52
0
1
Нищо никъде не ми лежи понеже напоследък всичко чета в електронен формат и си лежи по разни сайтове. Лаптопа или телефона са ми наистина винаги с мен. Но ти като гледам си май от тези дето предпочитат да пишат вместо да четат. Ще те улесня още пък белким почнеш да четеш и чети всичкото не само заглавията. gbdeclaration.org , aier.org , johnsnowmemo.com Разбира се ако те мързи в по смлян вариант има информация и в Уикипедия. Но е добре да четеш английски.
24.
до 24
28.10.2020 10:49:54
0
0
Всеки ден в 00 и 30 ги обявяват в coronavirus.bg
23.
До 10
28.10.2020 10:31:55
0
0
Интересно, в 0:39 от къде имаш точната бройка на новозаразените? Кажи човек?
22.
До 20
28.10.2020 09:04:44
0
0
Знам бе, знам че си я чел!! Най- вероятно лежи на нощното ти шкафче! Реално Декларацията и сайта Флагман са ти любимите четива! А аз пък съм щатски "тюлен" и след малко тръгвам на мисия!
21.
Шлосер
28.10.2020 07:48:24
1
6
Много лесно може да се разкрие истината за ковида, само две менгемета са необходими за целта. На едното менгеме захващате лявото ухо на Тедрос Гейбрейесус, на другото респективно дясното! Започвате плавно и методично да натягате като леко и раздалечавате! Този всичко ще си каже. Етиопските копти са си чисти еврейски проксита. Християнски къртици в религията. Друг на мястото на тоя отдавна да си е подал оставката, обаче той си стои, защото си има господари дето му диктуват линията на поведение!
20.
Kato ne viarvate
28.10.2020 07:18:12
2
4
Shte bude smurt
19.
Абе 11 - 12
28.10.2020 07:02:35
0
2
Чел съм я декларацията. А ти видя ли какво е AIER? Понеже е важно да четеш не само заглавията. Жокер - American institute for economic research. Препоръчвам и The John Snow memorandum да прочетеш. И да знаеш предварително че не става дума за Game of thrones.
18.
Овца 13
28.10.2020 06:37:52
6
3
Мангър - дребна, медна монета, прен. - нещо незначително, без стойност. Теория на критическата теория: Хората се заразяват с "въздух", няма Ковид. Това са фините прахови частици изгаряни от превозните средства, затова ваксина не може да има. Не може да носим маските 24/7, затова са безполезни. Колкото се разболеят - разболеят, колкото починат - починат... Ето ви есенцията на гениите на критическото мислене. Дори това да е вярно, спазвайки препоръките на вас ви се дава ШАНС да не лепнете тази отрова. Това е позитивизъм. Лекари си отиват, лекувайки болните- това е хуманизъм.
17.
Трол
28.10.2020 06:30:31
6
5
Лабилните психически се хващат като удавник за сламка в подобни успокояващи коментари. На всички много ни се иска всичко да е лъжа, но не е. Поколение расло без нито един сериозен катаклизъм, война или епидемия не може да проумее, че такива неща се случват и ще продължат да се случват.
16.
Сега остана
28.10.2020 04:36:13
5
5
По 1 номер да ни сложат на ушите като на овцете,като гледам и това ще стане скоро щото ще спестят пари от чиповете че скъпи.
15.
666
28.10.2020 03:27:05
7
8
Най-накрая малко разум!
14.
Българин
28.10.2020 02:27:28
16
9
Стоп на глупостите!
Епидемия има! Който не вярва, да посети най-близкото Ковид отделение.
13.
Abe
28.10.2020 01:35:33
4
14
Къде бе вируса лятото.Да не би да е бил отпуска.Спрете да се излагате с такива данни и лъжи и не правете от мухата слон.Няма нищо страшно ако всеки малко се пази и поддържа хигиена
12.
Добре Ве Флагман..
28.10.2020 01:33:09
2
0
За #8 говорех
11.
Добре Ве Флагман...
28.10.2020 01:31:19
2
5
айде спрете вече да навирате декларацията на Грейт Барингтън в очите на #9!!! Той с нея ляга, с нея става вече!!! Нищо че преди малко я чу за първи път и ако му затворя лаптопа, даже и името Грейт няма да може да каже по памет.....
10.
Кукумяучиту
28.10.2020 00:39:26
3
5
За утре има 2569 нови
Хващам гората Край на връзката..
9.
заради такива материали
27.10.2020 23:41:03
4
17
си струва да се преглежда Флагман.Фактът,че е публикувана показва,че критичното мислене не е изгубено.Има надежда за нас.
8.
Поредната
27.10.2020 23:21:52
5
11
Манипулативна помия платена от едрия капитал. Обожавам да ми навират в очите декларацията от Грейт Барингтън без да обясняват какви стотици милиони долари и какви мултимилиардни корпорации стоят зад тази декларация. А целта и е прозрачна. Поинтересувайте се какво е AIER и за какво се бори и ще ви стане ясно всичко.
7.
Дано
27.10.2020 22:59:02
22
12
Дано китайците са го програмирали тоя вирус да лови само тъпанарите (мангъровците)
6.
мангъров кукумицина
27.10.2020 22:40:52
19
8
Вярвайте в мен,дядо Мраз е истински
5.
До 4
27.10.2020 21:58:34
4
18
Ми той точно за теб говореше д-р Скот и ти цъфна!!!
4.
Д-р Скот,
27.10.2020 21:48:40
23
15
Пожелавам Ви да го прекарате, за да ни кажете първа ръка!
3.
Димо
27.10.2020 21:37:43
15
38
Най-добрата статия от година насам!
Веднъж да видя позитивизъм!
2.
Хахахахахахахахаха ууу
27.10.2020 21:29:03
10
27
уууууу един грип еба мамата на целия свят
1.
Хаха
27.10.2020 21:16:41
13
28
Зомбитаните пак няма да го разберат.Мътзи ги да мислят, а смятането винаги оставят на друг.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
4 зодии, които често се карат с околните 4 зодии, които често се карат с околните

Вижте кои са те:

Правителството не изпълни решението на НС за привеждане в действие на плана при пандемия Правителството не изпълни решението на НС за привеждане в действие на плана при пандемия COVID-19 тръшна и Митьо Пищова: Ако не оцелея, много манекенки ще плачат за мен! COVID-19 тръшна и Митьо Пищова: Ако не оцелея, много манекенки ще плачат за мен!

Ако се оправя ще дам голям банкет, кани се Пищова

„Камчия“ продължава бързо да спада – вредят ли сечи в Котленския Балкан? „Камчия“ продължава бързо да спада – вредят ли сечи в Котленския Балкан?

И през последния месец ежедневният приток е много по-малък от разхода

Дерат 11 млрд. лв . от данъкоплатците за ВиК сектора Дерат 11 млрд. лв . от данъкоплатците за ВиК сектора

Властта се чуди как да запълни гигантската дупка, обясняват депутати

40% от българите още си мислят, че COVID-19 е оръжие за изтребление 40% от българите още си мислят, че COVID-19 е оръжие за изтребление

935 хил. души (17%) са съгласни, че коронавирусът не съществува и че това е световна измама

30-годишен бургазлия загуби битката с К-19 30-годишен бургазлия загуби битката с К-19

Бившият футболист Светослав Козаров почина преди час, не помогна и кръвната плазма

 

Опашки от ТИР-ове на Кулата, ще блокира ли търговията Опашки от ТИР-ове на Кулата, ще блокира ли търговията

Причина за тапата е, че от гръцка страна тестват превозвачите

Арестуваха телефонните измамници от Карнобат Арестуваха телефонните измамници от Карнобат

Полицията ги закова за седем престъпления 

 

Лаборатория „ЛИНА” въведе тест, измерващ количеството полезни антитела след прекарана  COVID-19 вирусна инфекция Лаборатория „ЛИНА” въведе тест, измерващ количеството полезни антитела след прекарана COVID-19 вирусна инфекция

Изследването е подходящо за донори на рековалесцентна плазма

Германия удължава блокадата до Коледа? Германия удължава блокадата до Коледа?

Премиерите на провинциите ще обсъдят плановете си с германския канцлер Ангела Меркел

Илън Мъск вече е втори по богатство в света Илън Мъск вече е втори по богатство в света

Основателят на "Амазон" Джеф Безос остава на първо място в рейтинга

Джонсън обеща - карантината в Англия приключва на 2 декември Джонсън обеща - карантината в Англия приключва на 2 декември

Тя ще бъде превърната в тристепенна система на локални мерки

Ситуацията с коронавируса в Хонконг се влошава Ситуацията с коронавируса в Хонконг се влошава Управляваният от Китай град досега успяваше да избегне широкообхватен епидемичен взрив ЕК предоставя 200 робота за дезинфекция на европейски болници ЕК предоставя 200 робота за дезинфекция на европейски болници

Болници от повечето държави-членки изразиха необходимост и интерес да приемат тези роботи

Глобиха президента на Албания за нарушаване на мерките срещу COVID-19 Глобиха президента на Албания за нарушаване на мерките срещу COVID-19 Санкция е получила и съпругата на Илир Мета 7 руснаци починаха след като пиха дезинфектант на купон 7 руснаци починаха след като пиха дезинфектант на купон

Алкохолът им свършил по време на сбирката

Очаквано: Англия затяга Covid мерките Очаквано: Англия затяга Covid мерките

Очаква се лидерът на консерваторите да очертае засилен, тристепенен режим по места

Китай въвежда карантина в цял град заради два случая на COVID-19 Китай въвежда карантина в цял град заради два случая на COVID-19

Градът въведе забрана за събирания и публични събития, местата за забавления, училищата и детските градини са временно затворени

Люис Хамилтън ще получи рицарско звание Люис Хамилтън ще получи рицарско звание

Името на пилота на Мерцедес вече е включено в списъка с граждани на Великобритания, които ще бъдат удостоени с рицарска титла на 28 декември

Васил БОЖКОВ, бизнесмен Васил БОЖКОВ, бизнесмен Успехът рано или късно те прави зависим от политиците, действащи като силова групировка Виц на деня Виц на деня Между манекенки: – Би ли се съгласила да станеш жена на онази мутра?
– Бих се съгласила да стана негова вдовица.
Виц на деня Виц на деня Мъж купил цигари от магазин и преди да е излязъл си запалил една цигара. Продавачът му се скарал:
- Не можете да пушите тук!
- Как така? Току що си купих тези цигари от вас!
- И какво от това? Ние продаваме и тоалетна хартия...

Статус във фейсбук Статус във фейсбук Не се задоволявай да бъдеш дим, когато можеш да бъдеш огън.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори