×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

COVID-19 вече е култ, а загубата на критичното мислене - гарантирана


COVID-19 вече е култ, а загубата на критичното мислене - гарантирана
По-лесно е да излъжеш човек, отколкото да го убедиш, че е бил излъган. Не изглежда, че ще има връщане към нормалното
27 Октомври 2020, Вторник, 21:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Мнозина все още са в будна кома, въпреки десетките противоречия в официалния наратив и растящия брой доказателства, че пандемията е по-скоро политическа, отколкото медицинска

В средата на март по телевизията в България бе обявено, че към нас „се задава една епидемия, която е с невиждана ярост в човешката история“. Същият наратив бе представен и пред гражданите в останлите европейски страни, както и в голяма част от света, няколко дни след като СЗО обяви пандемия. В продължение на месеци, до края на пролетта, всяка сутрин ни бе обяснявано, че маските са най-доброто средство за предпазване от заразяване, че трябва да спазваме социална дистанция, едва ли не да подозираме всеки наш близък, съсед или проятел, че е преносител на опасната зараза, а в противен случай – ще има недостиг на чували за трупове – цитат, изречен от настоящия министър на здравеопазването в навечерието на Великден.

И така неусетно, следвайки директивите на Националния оперативен щаб (НОЩ), заспахме. Днес, след почти 8 месеца, сме будни, но сме в друга реалност – декорът сменен, а правилата напълно различни. Паднахме много дълбоко в дупката на COVID култа – тоталитарен психопатичен наратив, който има много малко връзка не само с реалността, но и с научните факти, пише психоаналитикът д-р Брус Скот.

Голяма част от хората, облъчвани ежедневно с информация за коронавируса, все още са в будна кома. Те не само не знаят, но и не искат да знаят какви са контра аргументите на заключването на хората по домовете им, задължителното носене на маски и т.н. Няма да навлизаме в подробности по тази тема, която е разработвана многократно и информацията е достъпна за тези, които искат да я достигнат. Ще кажем само, че просто търсене в най-голямата търсачка – Google – по ключови думи за „The Great Barrington Declaration“ и „ACU2020”, имат голям шанс да събудят мнозина англоговорящи от съня.

Основният аргумент, който и доц. Атанас Мангъров, сред редица други експерти, обяснява е, че: Данните за COVID-19 са неясни; не е необходимо затваряне на хората по домовете им, унищожението на икономиката или всяването на страх всекидневно.

Доказателство, че целият наратив покрай коронавируса се управлява от „водачи на култ“ са новите мерки, не само в България, но и в Европа. Не само въвеждането им, но и самите правила, които са сякаш умишлено измислени да бъдат объркващи: „Носете маска вън, но само когато има събирания и не можете да спазвате дистанция. Маски в заведенията не са необходими, но може да се наложи да ги затворим, защото разпространяват зараза. Учениците са само носители на вируса и могат само да заразяват други хора, но за тях маски няма“. И т.н. и т.н. Само част от примерите за абсолютното безумие на мерките в последните месеци. Всички все още имат пресен спомен на десетките противоречащи една на друга заповеди от Министерството на здравеопазването в ранните месеци на пандемията. Това е тактика, използвана широко в различните култове в историята на човечеството. Лидерите използват този подход, за да „окъсят“ критичното мислене. Честата промяна в наратива на култа без видима причина води до объркване. Веднъж излъган и повярвал за дълго време в лъжата, човек трудно може да бъде убеден, че е бил измамен, независимо от фактите и информацията, представена пред него. 

Тези правила, очевидно объркващи и нямащи връзка с логиката, нямат за цел да помогнат на хората да се справят с пандемията, да ги успокоят. Не. Тяхната цел е по-скоро да объркат масите, да ги дезориентират и да управляват съзнанието им чрез страх. Лидерите на COVID култа искат да накарат да следват култа чрез хаос. И лишени от критично мислене заради страх, масите правят точно това – сляпо спазват необосновани, недоказани, неструктурирани и противоречиви арбитрарни мерки, които би трябвало да ги предпазят. Бавно, но сигурно, хората биват индоктринирани да вярват, че връщане към старата нормалност няма. Но съвсем спокойно може да се каже, че това не е заради вируса, който със сигурност съществува, но се оказва не толкова опасен.

Според данните на CDC – Center for Disease Control (Националния оперативен щаб в САЩ) – шансът за оцеляване след заразяване с новия вирус в съответните възрастови групи е следния:

  • 0-19 – 99.997%;
  • 20-49 – 99.98%;
  • 50-69 – 99.5%;
  • 70 и нагоре – 94.6%.

В същото време самата пандемия придоби нови измерения и вече се превърна в изчисляване на броя нови случаи. Според последни данни – между 89 и 94% от позитивните резултати на PCR тест са фалшиви-позитивни (Виж ACU2020), а политиците напълно игнорират факта, че този тип тестване никога не е било замисляно като диагностичен инструмент. В този смисъл, осланяйки се на резултатите от такъв тест за организирането на държавата и политиката в нея, е повече от абсурдно, но това не пречи всяка сутрин да се обявяват все по-страшни числа, показващи броят на новите случаи за последните 24 часа.

Макар и част от култа, който за трезвомислещите е абсурден, неговите последователи в повечето случаи не са склонни да признят грешките си и защитават организацията. Това е психология и не се случва за първи път в историята. Когнитивният дисонанс у мнозина германци след края на Втората световна война е добър пример – те не са успели да видят тоталитарния привкус на режима на Хитлер навреме, тъй като са били инициирани в култ, който ограничава ресурса им за критично мислене. 

Ето какво пише в документ за различните опции на правителствтото на Великобритания, който дава съвети за това как да хората да спазват мерките повече:

„Значителен брой хора още не се чувстват достатъчно застрашени;  Възприеманите от тях нива за опасност трябва да бъдат повишени, използвайки удрящи тежко емоционални съобщения“

И действително, ако погледнем потока не само по новините, но и в социалните мрежи – ядрото на модерното общество – ще забележем странна тенденция. Правителствата и собствениците на различни интернет платформи активно опитват да „засрамят“ тези, малко останали хора, които все още проявяват наченки на критично мислене и не са съгласни с официалния наратив. Също като в култ. 

Обявеният за дисидент по време на СССР Владимир Буковски добре описва сегашната ситуация, в която сме изпаднали, още през 1977 г.: „Странностите на политическата система в СССР; комунистическата идеология; несигурностите и трудностите в науката на психиатричната помощ; лабиринтите на човешкото съзнание и подсъзнание. Всички тези са странно оплетени едно в друго, за да създадат чудовищен феномен – употребата на медицината срещу човека“

А култоподобната същност на т.нар. „Нов, след-COVID-19 свят“ в наши дни все по-бързо навлиза във всеки аспект от нашия живот с видно все по-малко наука, подкрепяща дадени твърдения. Любопитно феноменът е виждан от хората на власт като средство те да останат на власт и като възможност да преструктурират обществото – не за доброто на хората, а за своя собствена облага. 

 

Автор: Д-р Брус Скот. Той е психоаналитик, автор на редица киги в начуната му сфера, сред които „Testimony of Experience: Docta Ignorantia and Philadelphia Association Communities"
 


В категории: COVID-19


30
Коментара по темата
30.
ER_Dr
28.10.2020 16:27:06
1
0
Ами тока?!?!!11! Някои виждал, лие "ТОК"??!!!1? Ама ГО плашта те?!!!
29.
Психото
28.10.2020 15:24:41
0
0
Къде са чувалите с труповете бе. Аааааа крият ги, тяхната м@м@. Сигурно ги изнасят по нощите, да не стресират смъртните.
28.
ER_Dr
28.10.2020 13:58:00
0
0
Интелектуалците-конспиролози и диванни командоси, дайте един залп под одеалото, надявайте маска на мусурата и ходете за Пещерска гроздова, че мина обяд. Доказано е, че употребата на сурогатен алкохол сигнификантно повишава способностите за възприемане на шибана антинаучна ху@ня. Тъй ще придобиете усещане, че нещо зависи от вас, което за щастие не е вярно, разбира се.
27.
до 21
28.10.2020 12:51:51
1
3
Шлосере ПРАВ си ,Теодорус Гебрейсус(ГАБРИЕЛ) е етиопски ЧЕРЕН ЕВРЕЙН в Израел са преселени от Етиопия няколко хиледи черни евреи
КОВИД е продукт на Задкулисието Световно Правителство в сянка .Ако оприличим КОВИДА на айсберга на върха изплуват БИЛ Гейтс продукт на ''ДЖЮиш Федерция Охайо", Фондация ''РОКФЕЛЕР''. СОРОС и неговите господари от Ротшилд и синове,Майкьл Блумберг еврейски милиардер финансист бивш кмет Ню Йорк(Еврейската ябълка-седалище на Ню Йоркска стокова борса -глобален център за манипулация на ценни книжа и акци)част от най-влиятелната еврейска о-я ХАБАД Любатовичи
Иза капак КОВИД е еврейска дума на иврит КОВИД=ТЕЖКО,масивно,нещо с тежки/масивни последици
26.
Ех шлосер
28.10.2020 11:09:26
3
3
А си мислят хората че сме се отдалечили от тъмното средновековие... Оказва се че тъпите, неграмотни варвари като тебе са си тука. Единствения напредък е че можете да четете явно.
25.
Абе 11-12-23
28.10.2020 11:04:52
0
1
Нищо никъде не ми лежи понеже напоследък всичко чета в електронен формат и си лежи по разни сайтове. Лаптопа или телефона са ми наистина винаги с мен. Но ти като гледам си май от тези дето предпочитат да пишат вместо да четат. Ще те улесня още пък белким почнеш да четеш и чети всичкото не само заглавията. gbdeclaration.org , aier.org , johnsnowmemo.com Разбира се ако те мързи в по смлян вариант има информация и в Уикипедия. Но е добре да четеш английски.
24.
до 24
28.10.2020 10:49:54
0
0
Всеки ден в 00 и 30 ги обявяват в coronavirus.bg
23.
До 10
28.10.2020 10:31:55
0
0
Интересно, в 0:39 от къде имаш точната бройка на новозаразените? Кажи човек?
22.
До 20
28.10.2020 09:04:44
0
0
Знам бе, знам че си я чел!! Най- вероятно лежи на нощното ти шкафче! Реално Декларацията и сайта Флагман са ти любимите четива! А аз пък съм щатски "тюлен" и след малко тръгвам на мисия!
21.
Шлосер
28.10.2020 07:48:24
1
6
Много лесно може да се разкрие истината за ковида, само две менгемета са необходими за целта. На едното менгеме захващате лявото ухо на Тедрос Гейбрейесус, на другото респективно дясното! Започвате плавно и методично да натягате като леко и раздалечавате! Този всичко ще си каже. Етиопските копти са си чисти еврейски проксита. Християнски къртици в религията. Друг на мястото на тоя отдавна да си е подал оставката, обаче той си стои, защото си има господари дето му диктуват линията на поведение!
20.
Kato ne viarvate
28.10.2020 07:18:12
2
4
Shte bude smurt
19.
Абе 11 - 12
28.10.2020 07:02:35
0
2
Чел съм я декларацията. А ти видя ли какво е AIER? Понеже е важно да четеш не само заглавията. Жокер - American institute for economic research. Препоръчвам и The John Snow memorandum да прочетеш. И да знаеш предварително че не става дума за Game of thrones.
18.
Овца 13
28.10.2020 06:37:52
6
3
Мангър - дребна, медна монета, прен. - нещо незначително, без стойност. Теория на критическата теория: Хората се заразяват с "въздух", няма Ковид. Това са фините прахови частици изгаряни от превозните средства, затова ваксина не може да има. Не може да носим маските 24/7, затова са безполезни. Колкото се разболеят - разболеят, колкото починат - починат... Ето ви есенцията на гениите на критическото мислене. Дори това да е вярно, спазвайки препоръките на вас ви се дава ШАНС да не лепнете тази отрова. Това е позитивизъм. Лекари си отиват, лекувайки болните- това е хуманизъм.
17.
Трол
28.10.2020 06:30:31
6
5
Лабилните психически се хващат като удавник за сламка в подобни успокояващи коментари. На всички много ни се иска всичко да е лъжа, но не е. Поколение расло без нито един сериозен катаклизъм, война или епидемия не може да проумее, че такива неща се случват и ще продължат да се случват.
16.
Сега остана
28.10.2020 04:36:13
5
5
По 1 номер да ни сложат на ушите като на овцете,като гледам и това ще стане скоро щото ще спестят пари от чиповете че скъпи.
15.
666
28.10.2020 03:27:05
7
8
Най-накрая малко разум!
14.
Българин
28.10.2020 02:27:28
16
9
Стоп на глупостите!
Епидемия има! Който не вярва, да посети най-близкото Ковид отделение.
13.
Abe
28.10.2020 01:35:33
4
14
Къде бе вируса лятото.Да не би да е бил отпуска.Спрете да се излагате с такива данни и лъжи и не правете от мухата слон.Няма нищо страшно ако всеки малко се пази и поддържа хигиена
12.
Добре Ве Флагман..
28.10.2020 01:33:09
2
0
За #8 говорех
11.
Добре Ве Флагман...
28.10.2020 01:31:19
2
5
айде спрете вече да навирате декларацията на Грейт Барингтън в очите на #9!!! Той с нея ляга, с нея става вече!!! Нищо че преди малко я чу за първи път и ако му затворя лаптопа, даже и името Грейт няма да може да каже по памет.....
10.
Кукумяучиту
28.10.2020 00:39:26
3
5
За утре има 2569 нови
Хващам гората Край на връзката..
9.
заради такива материали
27.10.2020 23:41:03
4
17
си струва да се преглежда Флагман.Фактът,че е публикувана показва,че критичното мислене не е изгубено.Има надежда за нас.
8.
Поредната
27.10.2020 23:21:52
5
11
Манипулативна помия платена от едрия капитал. Обожавам да ми навират в очите декларацията от Грейт Барингтън без да обясняват какви стотици милиони долари и какви мултимилиардни корпорации стоят зад тази декларация. А целта и е прозрачна. Поинтересувайте се какво е AIER и за какво се бори и ще ви стане ясно всичко.
7.
Дано
27.10.2020 22:59:02
22
12
Дано китайците са го програмирали тоя вирус да лови само тъпанарите (мангъровците)
6.
мангъров кукумицина
27.10.2020 22:40:52
19
8
Вярвайте в мен,дядо Мраз е истински
5.
До 4
27.10.2020 21:58:34
4
18
Ми той точно за теб говореше д-р Скот и ти цъфна!!!
4.
Д-р Скот,
27.10.2020 21:48:40
23
15
Пожелавам Ви да го прекарате, за да ни кажете първа ръка!
3.
Димо
27.10.2020 21:37:43
15
38
Най-добрата статия от година насам!
Веднъж да видя позитивизъм!
2.
Хахахахахахахахаха ууу
27.10.2020 21:29:03
10
27
уууууу един грип еба мамата на целия свят
1.
Хаха
27.10.2020 21:16:41
13
28
Зомбитаните пак няма да го разберат.Мътзи ги да мислят, а смятането винаги оставят на друг.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургазлийката Анна Данаилова изигра четирима французи, вкара ги в имотна измама Бургазлийката Анна Данаилова изигра четирима французи, вкара ги в имотна измама 32-годишната Анна участвала в ОПГ,  френските власти я издирвали под дърво и камък Най-често срещаните женски сексуални фантазии Най-често срещаните женски сексуални фантазии Въображението е мощен сексуален инструмент Това са те - най-наивните зодии Това са те - най-наивните зодии Ето кои са те Криворазбраният емигрантски патриотизъм Криворазбраният емигрантски патриотизъм Продължаваме като народ да култивираме лъжливата илюзия, че добрият живот се намира на всяко друго място в света, но не и в нашата родина   Кои са (не)известните кандидати за премиер, досега Кои са (не)известните кандидати за премиер, досега "Има такъв народ" държи ключа, но остава загадка какво ще направят   Атанас Атанасов става зам.-шеф на парламента, Христо Иванов ще е председател на групата на ДБ Атанас Атанасов става зам.-шеф на парламента, Христо Иванов ще е председател на групата на ДБ Не е ясно дали биха подкрепили евентуална номинация на ИТН за шеф на Народното събрание Борисов предложи Даниел Митов за министър-председател, Томислав Дончев отказал Борисов предложи Даниел Митов за министър-председател, Томислав Дончев отказал Лидерът на ГЕРБ изрази съжаление, че партньорите му от националистическия сектор са се разделили и не са влезли в парламента ГЕРБ пак издигат Караянчева за председател на НС, Десислава Атанасова ще води парламентарната група ГЕРБ пак издигат Караянчева за председател на НС, Десислава Атанасова ще води парламентарната група Борисов заръча на депутатите си незабавно да предложат въвеждане на мажоритарна избирателна система Манолова и Хаджигенов се сдобриха: Предлагат Татяна Дончева за зам.-председател на парламента Манолова и Хаджигенов се сдобриха: Предлагат Татяна Дончева за зам.-председател на парламента Лидерката на "Изправи се.бг" изрази лична готовност да подкрепи Ива Митева за шеф на Народното събрание Ще дойде ли Моника Белучи в Бургас? Ще дойде ли Моника Белучи в Бургас? Снимките на филма „Memory” с Лиам Нийсън в Созопол вървят втори ден, позавяхналата сексбомба трябваше да е на снимачната площадка утре ,
Една от най-сексапилните жени в света показа невероятна фигура само 5 седмици след раждането Една от най-сексапилните жени в света показа невероятна фигура само 5 седмици след раждането Тази седмица моделът Емили Ратайковски гордо показа тялото си в оскъден бански костюм Путин получи втора доза от руска ваксина срещу COVID-19 Путин получи втора доза от руска ваксина срещу COVID-19 Русия е разработила три ваксини срещу COVID-19, като най-популярната е Спутник V Турция въвежда по-строги мерки заради COVID-19 Турция въвежда по-строги мерки заради COVID-19 Комендантският час се удължава, като в делнични дни гражданите нямат право да излизат извън домовете си в интервала между 19:00 ч. до 5:00 ч. сутринта Токио отбелязва 100 дни до старта на Олимпийските игри Токио отбелязва 100 дни до старта на Олимпийските игри Олимпиадата ще започне на 23 юли. Това ще бъдат едни от най-добри организираните и възможно най-сигурни Игри Елизабет II прежали Филип , върна се към задълженията си Елизабет II прежали Филип , върна се към задълженията си Кралицата участва в официално събитие по повод оттеглянето на Уилям Пийл от поста лорд-шамбелан при кралския двор От затвора ще хранят насилствено Навални, отслабнал много От затвора ще хранят насилствено Навални, отслабнал много Заради гладната стачка той е свалил 8 килограма Студентите в Англия се връщат в университетите след 17 май Студентите в Англия се връщат в университетите след 17 май Те се обучават онлайн от Коледа насам, а магазините отварят Германия реши окончателно: Без втора доза от АстраЗенека Германия реши окончателно: Без втора доза от АстраЗенека "Втората игла" за вече ваксинираните ще е с Модерна или Пфайзер И първата дама на САЩ в болница И първата дама на САЩ в болница Джил Байдън била на обичайна медицинска процедура Проверяват ваксината на „Джонсън и Джонсън” заради  тромбоза при 6 жени Проверяват ваксината на „Джонсън и Джонсън” заради тромбоза при 6 жени Европейската комисия ще търси обяснение за закъсненията в доставките
Бойко Борисов Бойко Борисов Няма по-подготвен от мен, но ще предложа друг за премиер
Виц на деня Виц на деня - Иванчо, хайде да си играем на доктор и медицинска сестра.
- Не, Марийке, за тия заплати не си заслужава...
Виц на деня Виц на деня Катаджия спира перничанин:
- Книжка имаш ли?
- Имам!
- Технически преглед минала ли е колата?
- Да!
- А защо си без колан?
- Ееее, стига бе, брате, кой носи коуан върху анцунг?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Не казвай на някого " мразя те" директно, просто му кажи "ти си понеделникът на моя живот"...
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори