×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Поклон пред тези смели бургазлии! Станаха доброволци в COVID отделението


Поклон пред тези смели бургазлии! Станаха доброволци в COVID отделението
Те са на различна възраст, някои са студенти, а други със съвсем различно образование от медицинско
26 Октомври 2020, Понеделник, 14:43 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимки: Авторът

Сред тях е и 23-годишната Михаела Тодорова, която рамо до рамо с лекарите влиза в битката срещу коронавируса

Около 10-на души са доброволците, които днес дойдоха в УМБАЛ-Бургас, за да предложат помощта си и рамо до рамо с лекарите да се борят срещу пандемията от коронавирус. Сред тях има хора, които са с медицинско образование, но има и такива, които дори нямат висше. Такъв е случаят с 23-годишната Михаела Тодорова от Бургас, която към днешна дата не е студентка, но възнамерява догодина да започне да учи спец. „Медицина“. 

Без страх и въпреки че няма абсолютно никакви познания, Михаела е решила да стане част от доброволческата кампания на УМБАЛ-Бургас и работата в Инфекциозното отделение със заразени и тежката медицинска екипировка изобщо не я плащат. Бургазлийката споделя, че иска да помага на хората и използва тази възможност да се запознае отблизо с лекарската професия и тежките в моменти в нея. 

„Не го правя за парите и възнаграждението, просто искам да помагам. Надявам се да ме одобрят и да започна възможно най-скоро“, каза още младата бургазлийка. 
 

Сред доброволците има и медицинска сестра, която днес е била изпратена в отдел „Човешки ресурси“ към УМБАЛ-Бургас за подготвяне на договорни отношения и още в понеделник ще стане част от екипа на лекарите от Инфекциозното отделение. 

„Тези, които нямат медицинско образование, ще изпълняват помощни функции, за да съдействат на лекарите, които работят с инфекции към COVID отделението“, обясни главната сестра на УМБАЛ-Бургас Татяна Пейчева. 

 


В категории: COVID-19


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
15
Коментара по темата
15.
Д-р Пулев
26.10.2020 22:59:22
0
6
Леко с поклоните , за да не се “ сецнете “ ! Флагман е известен с бавната и слугинажна мисъл и не е изненада за никой , че пишат глупости. Фактите, за тези които ги интересува :
1. Кандидатите са не кандидати , а любопитни .
2. Не са 20 , а точно 10.
3. Няма хора с медицинско образование между тях .
4. Предлагат им работа като санитари , т.е. При половин трудов договор 305 лв . Месечно
5. Половината се изсмяха на глас , а другите не ги чух .
А сега дружно можете да започнете да плюете комерсиалните доктори и сестри, които не искат да играят по свирката на алкохолните изпарения от РЗИ !
П.п. Условията ги знаете - всеки проявил интерес е добре дошъл да доброволства , защото трябва да спаси пъпчивото дупе на РЗИ !
14.
ХАН КРУМ
26.10.2020 21:06:01
0
2
Не мога да разбера защо на такива места не се изпращат хора които дължат пари на държавата, които не си плащат данъците, извършвали са нарушения, престъпления и такива? А ходят съвестни и честни хора?
Защо цялата измет никой не я закача и лежи на гърба на съвестния човек, който не само че си плаща коректно, спазва закона и се трепе по цял ден, а и ходи доброволец в инфекциозни отделения да помага!
Що за държава сме?
Ако бях един управляващ, всички честни и съвестни хора щяха да получават добро възнаграждение за честния си труд , а всички нарушители и престъпници нямаше да лежат на гърба на другите, а щяха да бачкат като денонощно и данъците им щяха да бъдат тройни.
13.
Кьосев
26.10.2020 19:06:15
2
3
Шофьорите на Бургас се включват ако има някоя загубена или натитена мастия!)... За помощ към хора-прават-Ъп!)))
12.
Kurti
26.10.2020 18:14:22
2
7
Много се съмнявам да се допуснат хора без квалификация да се мотаят в болницата. Аз отидох да се запиша за "доброволец" след като не можах да се свържа по стационарния телефон на МБАЛ. След като им зададох два въпроса, хората ми отговориха, че нямат нужда от доброволци. Постановката продължава, аз вече взех пуканки и започвам да гледам, баце... Доброволци, комсомолци, комунисти, тралала...
11.
hhhh
26.10.2020 17:16:04
3
5
И висше ли трябвало за да си доброволец???? Жалко. Тъкмо бях тръгнал да ставам доброволец, ама щом Флегмнаните казват че не ставам...ще си жуля ракийката .
10.
koko
26.10.2020 16:52:57
0
6
след година да им бъдат връчени дипломи за медицински работници по призвание и придобити умения да видим кво ще правят тогава старите рекетйори
9.
Геле
26.10.2020 16:36:37
0
14
Къде са "шоферите на бургас", нещо са по-тихи от тревата
8.
Хщдхщхщзщхзщхзхщзщххзшхзъщз
26.10.2020 16:16:46
1
7
ТОВА Е МИГА КОГАТО .....ДУШАТА И СЪРЦЕТО ...СТРУВАТ ...ПОВЕЧЕ ОТ ВСИЧКОТО ЗЛАТО И ПАРИ НА СВЕТА .....ОЧИТЕ НА ТЕЗИ ХОРА .ГОВОРЯТ. ДОСТАТЪЧНО.
7.
Хщдхщхщзщхзщхзхщзщххзшхзъщз
26.10.2020 16:16:42
1
2
ТОВА Е МИГА КОГАТО .....ДУШАТА И СЪРЦЕТО ...СТРУВАТ ...ПОВЕЧЕ ОТ ВСИЧКОТО ЗЛАТО И ПАРИ НА СВЕТА .....ОЧИТЕ НА ТЕЗИ ХОРА .ГОВОРЯТ. ДОСТАТЪЧНО.
6.
Marinero
26.10.2020 15:57:33
0
15
Да си лекар не е просто професия а призвание. Тези доброволци са лекари по призвание, макар и без медицинско образование.
5.
Койчо
26.10.2020 15:29:39
0
19
не думи, постове и коментари, а дела !
Има надежда още в тая държава.
4.
siso
26.10.2020 15:17:38
0
46
сред кандидатите липсват депутати,общински съветници,хора от държавната администрация,симпатизанти на греб,журналисти и бизнесмени от криб-затова пък виждам достойни бургазлии
3.
Интересно
26.10.2020 15:10:43
4
18
Кой им е вдигнал телефона,че са се записали
2.
Браво!
26.10.2020 15:10:41
0
31
Това са истински герои!
1.
26.10.2020 15:08:10
0
18
Андрей Едрев там ли беше или само лае из фейсбука?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън За два месеца ти научи много. Симона, ти си детето чудо на Hells Kitchen. Ти изненада абсолютно всички, каза й шефа  Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала 
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори