×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В УМБАЛ-Бургас вече е ад, а двата буферни ковид центъра няма да заработят скоро


В УМБАЛ-Бургас вече е ад, а двата буферни ковид центъра няма да заработят скоро
Днес трябваше да заработят буферните центрове в бившата военна болница и в ж.к.“Лазур“, но това не се случи
26 Октомври 2020, Понеделник, 13:38 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимка: авторът

Проверка на Флагман.бг установи, че властите в Бургас са в ситуация, в която до дни трябва да осигурят медицински кадри

 

 

Въпреки усилията на областния управител на Бургас Вълчо Чолаков, на директора на РЗИ д-р Георги Паздеров, кмета на Община Бургас Димитър Николов и директора на най-голямата болница д-р Бойко Миразчийски, картината вече е тревожна.

В 16:30 часа Регионалният оперативен щаб ще излезе с изявление за мерките, които са взети, но реалната обстановка, заснета от Флагман.бг, е наистина плашеща.

Към момента, според наш източник от УМБАЛ-Бургас, една медицинска сестра в Инфекциозното отделение се грижи за 15 болни, заети са всичките 34 легла.

Персоналът в това отделение е с 12-часови дежурства и е към тотално физическо и психическо изтощение. 

„С очите си видях как медицинска сестра в екипировка, в която непрекъснато се поти, трябва да обслужва пациентите и едновременно с това да вдига прегряващия телефон, от който непрекъснато молят от здравни заведения в цялата област за свободно легло“, каза източникът ни.

В същото време, по-голямата част от началниците на отделения в УМБАЛ-Бургас „извиват ръцете“ на д-р Бойко Миразчийски с искане да получат по 500 лева за 12-часово дежурство на лекар или медицинска сестра, в помощ на ковид отделението.

Впрочем Инфекциозното отделение на УМБАЛ-Бургас вече е почти изцяло звено за болни от коронавирус.

В 13 часа д-р Миразчийски прие в кабинета си доброволци, които желаят да постъпят на работа, но не е ясно колко от тях са медицински кадри и дали изобщо имат представа какво означава да се работи в заразена с коронавирус среда.

„Самото обличане и събличане на костюмите представлява сериозна професионална рутина. Това не е като да поставиш маска и ръкавици и да влезеш в манипулационната за стандартна процедура. На втората минута, след като си екипиран с облекло за Ковид-19, потта започва да се стича и върху очите ти. Ръкавиците се хвърлят при всяко докосване на врата в отделението. Самото обучение на доброволци ще изисква минимум седмица“, казват специалистите.

В петък от противоепидемичния щаб обявиха, че днес ще заработят два буферни центъра за приемане на пациенти в по-лека форма. В тях, според информацията от петък, трябваше да се извършват първоначални прегледи за хора, които са се почувствали зле и се нуждаят от преглед. В тези центрове трябваше да са заработили лекар, рентгенолог и медицинска сестра. Нашата проверка обаче показа, че ситуацията е повече от плачевна.

Посетихме двата адреса – Медицински център „Св.Георги Победеносец“ (бившата Военна болница на бул.“Стефан Стамболов“ в Бургас) и Медицински център „Ел Масри“ в ж.к.“Лазур“.

Оказва се, че директорът на МЦ „Св.Георги Победоносец“ д-р Костадин Партенов няма как да отдели двата потока от пациенти, идващи в здравното заведение. Не можел да обезпечи безопасна среда за останалите болни. Нещо повече – Флагман.бг узна, че ранно тази сутрин пред болницата са скандирали възрастни гражданки, начело с провален местен политик. С крясъци и викове те стресирали пациентите и служителите на здравното заведение, крещели, че не желаят в близост до домовете им да има струпване на болни с коронавирус.

Узнал за неприятната ситуация в несъстоялия се буферен център, отговорникът за него Семир Абумелих е направил току-що друго предложение. Какво е то - четете след малко във Флагман.бг.

В МЦ „Ел Масри“ ни посрещна администраторка, която каза, че нямат намерение да преустройват дейността си, докато не видят с очите си договор с Здравната каса, регламентиращ организационно и финансово новата им дейност. Отговорник за този буферен център е собственикът му Зияд Ел Масри, който в петък лично пое този морален дълг пред кмета и председател на Общинския кризисен щаб Димитър Николов.

Семир Абумелих като собственик на УМБАЛ Дева Мария също доброволно е поел поста да бъде отговорник за буферния център в бившата военна болница, но той има резервен и много удачен вариант, за да изпълни поетия от него дълг.


В категории: COVID-19


21
Коментара по темата
21.
СТОЙЧО КАЦАРОВ
29.10.2020 07:48:58
0
0
браво на работодателя Ел Масри - докато няма договор как се дават защитни облекрла и няма финансово обезпечаване не може да се изпълнява дейността - Какво означава доброволец - прочетете в Кодекса на труда и направете справка при юрист с трудовоправна насоченост и ще разберете . Какво е командировка за 45 дни през годината без твое съгласие . Какво означава лекарите които не ебават най богатия лекар не влизал да оперира повече от 10 години д-р Миразчийски за дежурства за 500 лв . защото си знаят правата . Така ,че не правете пиар на Семир Абумелих който обеща ,че ще направи цялата болница ковид и ще командирова д-р Контева от инвазивен специалист в кардиологията да лекува с хапчета плазма и два въшливи антибиотика като и падне заплатата от 18000 лв на 2000 лв КАК ЩЕ СТАНЕ ТОВА .НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ . дЪРЖАВАТА Е АБДИКИРАЛА И САМО РЗИ И МИНИСТЕРСТВОТО МОЖЕ ДА РЕШИ А ТЯ Е ОСТАВИЛА ТОВА ДА СЕ РЕШАВА ОТ МЕСТНИЯ ЩАБ ОТ НАД 90 КГ ХОРА - ЗА КАКВО ГОВОРИМ ТОГАВА
20.
До 13
26.10.2020 20:32:35
0
1
А бе ти защо пишеш и после сам си отговаряш? Че и си нацвъкал няколко теми така с копи-пейст постове.
19.
Магелан
26.10.2020 20:23:29
0
8
Добре дошли в Бургас!Най добрия град за живеене и най големия мелицински хаус ,сътворен от общинските малоумници и некадърници!!!!
18.
U
26.10.2020 19:52:46
1
7
Училищата глупако !
17.
Абе КороноТъпак
26.10.2020 15:45:36
7
7
Ти нали все тръбиш, че Ковид бил измама и нямало нищо опасно?
Е тогава, какъв ти е проблема бе КороноБунак? Били откраднали милиони, ами щом могат. Това ти е проблема, май, а, защо ти не си на кацата с меда? Ами сигурно защот си простОставка и обладаване отзад на КороноТъпака!
16.
Нина
26.10.2020 15:40:56
0
15
Тези който са млади и нямат проблеми с вируса са ок, да му мислят другите. В Бургас трябва да има поне 300 места за болни от КОВИД 19. 500 лв за 12 часа е прекалено, но 150-200 лв. ми се струва приемливо. Нека да има сестри , те са много нуждни и за 2000-3000 лв на месец и с добро облекло биха се навили. Щом не искат икономиката да страда да осигурят лечение, за всички. 1 година могат и без да я точат касата, то заради това имаме лошо здравеопазване.
15.
Трол
26.10.2020 15:22:18
1
15
Българските институции са вечно в цайтнот. Някой ще разбере ли колко ще бъдат косвените жертви, защото са отложените операции, изследва и т. н. Така ли се подготвихте от 9 месеца насам? С 34 легла в инфекциозно? Впрягайте докторчетата от РЗИ, те и без това вече капитулураха. Още малко и карантинираните ще станат по-малко от активните случаи.
14.
13
26.10.2020 15:06:53
0
0
До 11 беше
13.
До 12
26.10.2020 15:05:40
3
12
Прав си ама има едни 80%,за които всичко от НОЩ,бтв,Нова и т.н. е абсолютната истина.Как ще наречеш хора на които единия ден се казава: от 6000 теста има 500 заразени и се почва реването ужас,апокалипсис и т.н.На другия ден от 11000 теста има 800 заразени и се почва пак:антирекорд,с 300 повече от вчера ,затваряме и още един куп простотии.Също така им въртят една колона с камиони от Италия,дори клипа не е от 2020 и те вярват.Има и платени тролове .След като съпоставиш всичко това можеш да си отговориш на въпроса.
12.
Васил
26.10.2020 15:00:21
2
27
Аууу каква изненада, какъв шок. Няма легла, няма медицински персонал, няма консумативи и медикаменти, няма заплати,министерството на здравеопазването е превърнато в кръчма, а Народа е оставен да се оправя както намери за добре........и това е така от 15 години, обаче онези в праламента проспаха всичко докато прибираха кинтите и бленухава щастливи старини в тропически рай. Обаче настана време да лъсне цялата истина за криминалната и престъпна "Здравна реформа" и сега някой ще трябва да си плати. Лошото е че заради алчност и некадърност, сега умират хора, които иначе можеха да бъдат спасени, ако поне 100 от онези 240....бяха патриоти и истински българи, а не пионки в ръцете на "този, който им плати повече". Срам и Позор.
11.
Гларус
26.10.2020 14:58:42
12
11
Добре де, само аз ли не разбирам. Каква е тая патардия и тези драконовски мерки за защита от един вирус с толкова ниска смъртност? Това не е Ебола или чума бе хора, че да хвърляте ръкавици след всяко докосване. Ами те личните лекари са прегледали стотици заразени, лаборантите са тествали хиляди без скафандри. Ами аптекарите? Как ли са оцелели?!!
10.
Народен артист
26.10.2020 14:35:05
2
24
В България всеки разбира от всичко и най много разбира от това което изобщо не разбира.
9.
до 7
26.10.2020 14:33:08
0
6
Ами кво да открият бе п..ко непоръбена
8.
За
26.10.2020 14:31:51
0
35
Добре, да му се не види! Ако е за пари, дайте им ги, човешкият живот е по-важен. Лесно се дават милиони за безумни проекти, от които се знае че ще се краде. Лесно се дават хиляди за глупави шоута и фестивали на фона на съсипаното здравеопазване. Дайте пари на лекарите, нека това да им е мотивацията, стига да се съгласят да се изложат на риск и да лекуват болните. За друго търпите да ви скубят от години - има ли нещо по-ценно от здравето и живота?
7.
Banditos
26.10.2020 14:26:27
16
21
Закривай тая Странджанско-Ямболска-Нефтохимска клоака наречена Боргаш!
Свърталище на некадърници, наркомани и отрепки.
Закривай!
6.
Няма такава държава
26.10.2020 14:19:18
12
22
AРАБУХИТЕ ЩЕ лапат МИЛИОНИ за измисления ковид Българите ЩЕ стоят БЕЗработни и гладни
5.
Когато
26.10.2020 14:04:57
8
49
Когато 30 години не те интересува нищо и не ходиш по протести а предпочиташ да ходиш на плаж или на кръчма с приятели или да дондуркаш количките с приятелки в морската. 30 години ти показват падащи мазилки и асансъори в болниците. 20 години правят Българската Коледа! А ти си стоиш кротко и викаш абе тези са платени протестери, тези са комунисти. Образно казано, хей сега българинът ще го яде г*лемият.
4.
Кешааа
26.10.2020 13:59:19
4
40
Морален дълг за масри и семир? Хахахаха, там има само финансов такъв.
3.
Аз
26.10.2020 13:56:39
32
22
Може и още по-страшно да лъжете....Що не пишете,че найлоновите чували не стигат и сестрите прескачат трупове по коридорите.Опашки от хиляди чакат пред болницата,а катафалките не спират да извозват.......ПРОДАЖНО-ПОРЪЧКОВИ БОЛКУЦИ.......ЛЪЖЛИВИ
2.
КороноТъпак
26.10.2020 13:55:13
7
54
Оказва се, че не само снега е в състояние да изненада властта ! Абре, аланколувци, не гледахте ли какво се случва в другите държави ? Искахте време за да се подготвите. Издумкахте милиони и милиони заради таз пондемия и накрая ... без гащи ! Оставка поради некадърност !
1.
Поредната
26.10.2020 13:53:51
4
45
Пунта мара.Ми ясно е,че на никой не му се занимава,ако няма папане от касата:)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското Районната избирателна комисия ще е с четирима зам.-председатели Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Бавното правосъдие е равно на липса на правосъдие Кога да си мием зъбите – преди или след закуска Кога да си мием зъбите – преди или след закуска оказва се, че отговорът не еднозначен ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка 26 пъти изпитващ сменил посоката, въпреки инструкциите на таблета ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? Тя е безспорен авторитет и може да застане на върха на държавата  Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Чаените торбички съдържат танин – това вещество ефективно се бори с плака и петна по съдовете 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е За сравнение - простосмъртното обикновено яйце в момента се търгува по около 60 стотинки в магазините и на пазарите ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС Станков посочи, че ГЕРБ винаги е искал да освети сделката с "Боташ", докато правителството на Денков е имало 10 месеца да го освети, но не го е направило и стотици милиони са изтекли Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло В някои случаи служители, изпълняващи еднакви задължения, на една и съща позиция, получават различно заплащане Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Поста за трети път ще заеме Мария Нейкова
Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба 
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори