×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще отнемат ли имущество за 4,46 млн.лева на Николай Алексиев-Американеца от Поморие


Ще отнемат ли имущество за 4,46 млн.лева на Николай Алексиев-Американеца от Поморие
Комисията, оглавявана от Сотир Цацаров, е открила съществени разминавания в доходите и имуществото на Американеца
23 Октомври 2020, Петък, 13:39 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Върховният касационен съд върна иска в Апелативния съд-Бургас

 

 

КП КОНПИ е внесла иск за отнемане на имущество за 4,46 млн.лева на поморийския бизнесмен и хотелиер Николай Алексиев, известен с прозвището Американеца, научи Флагман.бг.

Според комисията, която в момента се оглавява от доскорошния главен прокурор Сотир Цацаров, в доходите и придобитото имущество на Алексиев имало съществени разминавания.

КП КОНПИ настояват да бъдат отнети  полза на държавата дружествени дялове в няколко фирми, парични средства, апартаменти, триетажна жилищна сграда с два подземни гаража и два терасовидни етажа в Поморие, два леки автомобила Крайслер, лек автомобил Понтиак, лек автомобил Мерцедес и моторна лодка на обща стойност 4,462 млн.лева.

Проверка на Флагман.бг показа, че по делото има две решения - на Окръжния съд в Бургас и Апелативния съд в Бургас. Искът на КП КОНПИ е отхвърлен и на двете инстанцинстанци.

Върховният касационен съд (ВКС) обаче е отменил решението на Апелативния съд и върнал делото да се разгледа от друг състав на АС Бургас, с препоръка да се извърши преценка на заключенията по комплексната съдебно-икономическа експертиза.

„Не е разгледано формирането на доходите на проверяваното лице, чиито размер е приет въз основа на твърденията му и не е направен пълен анализ на доказателствата. По редица съществени за делото въпроси липсват изложени мотиви от въззивната инстанция“, се сочи още в решението на ВКС.

Припомняме, че Николай Алексиев, известен с прозвището Американеца, преди 7 години се забърка в голям скандал с недекларирани 250 хил.евро на летище „Бургас“, които бяха намерени в ръчния му багаж. Тогава Алексиев обяви, че конкурент спретнал постановка срещу него. (ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ТУК)

Личността на Алексиев е изключително противоречива. Той е добре известен не само в Поморие. Местните разказват, че навремето почнал бизнес с продажба на обувки в няколко магазина по главната улица на Бургас в съдружие с грък. След това отворил ресторант „При американеца“ в двора на бащината си къща, където в момента се издига хотелът. Ресторантът вървял, защото имал облик на типичното морско заведение, правел огромен оборот. В същото време влязъл в контакти с наши строители и се включил в различни съдружия да строи в к-г „Европа“, в най-хубавата стара гръцка част на Поморие - „Царевец“, имал и още два други обекта на Южното Черноморие. Преди 10-ина години съборил ресторанта и върху него вдигнал хотела. Внасял и моторни лодки от САЩ.


 


В категории: Поморие


18
Коментара по темата
18.
малееее
05.11.2020 15:38:33
0
1
Него го хванаха преди години на летището опита се да вкара 250 000 евро от русия недекларирани.
17.
оаяоожг
04.11.2020 15:15:04
0
3
да ева и борсука смотан американец колкото аз съм космонавт
16.
Чакала
31.10.2020 10:54:19
0
1
Аз съм джевиза мръсна халка, обичам да лапам на всички ей от сега.
15.
Порю
26.10.2020 06:08:36
0
2
Браво,като сте почнали,давайте наред!
Иначе файда няма,тая държава грохна от такива акробати,прокуратурата да мачка без компромис!
14.
Помориец
23.10.2020 21:34:16
3
10
А методи-германеца кога ще му вземете имотите направете справка откъде са парите
13.
ЕДИН ОТ ПОМОРИЕ
23.10.2020 17:33:34
3
19
До 10...
Ми то хубаво бе човек...
Влиза сред работниците и бачка наравно с тях,ма да ми се държи просташки като последния цървул и да ми натяква за щяло и нещяло...еми....мерси...
Не му ща ни помоща ни обслужването....
Щото ОТНОШЕНИЕТО впечатлява хората и клиентите...ОТНОШЕНИЕТО...не чалъмите....
И това важи не само за Американеца а ,за всички хотелиери и ресторантьори по морето...
Бъдете мили,дружелюбни,усмихнати,добронамерени,за да идват туристите и хората с желание и с кеф да си харчат парите....
Това е....
12.
Доналд
23.10.2020 17:00:48
0
12
Не знам защо и от къде идва "прозвището" на този човек, но той не прилича по нищо на американец говоря за държание. Типичен комплексиран селяндур с изключително голямо самочувствие без абсолютно никакво покритие това всичко коренно се различава от разбиранията на американците.
11.
Пуфи
23.10.2020 17:00:47
2
7
Можеби статията трябваше да звучи така-Вземат цялото имущество на човек само защото му викали Американеца -до българската общност в америка това не е единичен случай иде ред на пепи еврото
10.
клиент
23.10.2020 16:54:20
12
7
Aмериканеца,бачка и в кухнята влиза наравно с работниците,а Вие драскачи ,чакате някой да Ви даде 2 лева и да изливате помия.
9.
СПАСЕ
23.10.2020 16:20:24
0
7
ГОЛ ДА ГО БАРАШ
8.
Бойко еврото
23.10.2020 16:17:46
1
7
Най вероятно от американското посолство ще звъннат ,един имат де му викат американеца в поморие и те гледат да го затрият .човека развивал бизнес-във крайно враждебна обстановка отгоре натова и крепял българо американските връзки -кмета на поморие що спиш ми нему връчиш годишната награда
7.
do 6
23.10.2020 15:59:56
3
12
Спасе,не слагай всички поморийци под един знаменател ,друже.....
Все още има почтени люде между тях......
Малко са но ги има.....ВЕрвай ми.....
6.
СПАС
23.10.2020 15:52:20
15
7
Завистлива поморийска сган все недоволна все хората им пречат все завиждат и кълнат,все в новинарските хроники все на мама и тати са надяват.Разпродадихте имотите им купихте по 1кола,оставихте парите им в хранителните магазини,исрахте ги,чакайте сега помощи и снасяйте информация зад гърба на бившите си работодатели и преуспяващи бизнесмени .
Гледайте ме половината Поморие карате мои коли,ако не бях аз да ви внеса,щяхте си карате вчупените фордове и руски таратайки.
5.
ПИШЕВ
23.10.2020 15:02:57
1
5
МУЗЕВИР ПЕЙКАта стои ли там още.....???
Голям майтап беше.....
За морския ФАР който се вижда в морето и ПАМЕТНИКА......

ХАХАХАХА.......
4.
Кога
23.10.2020 14:35:58
0
38
А на съветника от дпс натрупал състояние от продажба на наркотици ?
3.
Несебърлия
23.10.2020 14:08:26
3
36
Ами имотите на Чочо Александров от Несебър кога ще ги проверите. Или той е наше момче и не можем да го бараме.
2.
от Поморие
23.10.2020 14:05:26
2
26
И тоя същия американец ползва държавен плаж пред хотела си като частен. Подавали сме сигнали до Министерството на туризма, но никой не взема отношение от там. Явно добре си плаща човекът там където трябва.
1.
*********
23.10.2020 13:44:14
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Бившият пиар на Промяната Диана Дамянова явно е била права за него Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Все още няма официална информация от МВР Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори