×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Павел Бошнаков се отказа от „Нефтохимик“, феновете на крачка да придобият 100 % от клуба


Павел Бошнаков се отказа от „Нефтохимик“, феновете на крачка да придобият 100 % от клуба
Павел Бошнаков даде много на "Нефтохимик" в последните години. Той не търсеше признание, направи го, защото обичаше футбола
22 Октомври 2020, Четвъртък, 14:34 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Бизнесменът дарява безвъзмездно и безусловно и своите акции

 

Бизнесменът Павел Бошнаков, който е съакционер в ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“ АД и държи 17 % от акциите, е готов да дари безвъзмездно и безусловно дяловете си в клуба. Това става ясно от неговото писмо до Общинския съвет в Бургас, с което той уведомява, че се отказва от правото да придобие акциите на Общината и е готов да джироса своите, за да се реши веднъж завинаги управленската криза.

Бошнаков наля няколко милиона в издръжката на клуба през последните години. По негово време отборът достигна до Първа лига, където изпадна след злощастно загубен бараж от „Витоша“ (Бистрица). След това стигна до „В“ група и отново влезе в професионалния футбол, където преди сезон бе фактор и един от най-силните отбори в групата, но тогава се появи Анелия Златкова, която пожела да поеме оперативното управление на клуба, след което Бошнаков отстъпи крачка назад. За по-малко от година настъпи безпрецедентна криза, а в момента клубът е пред фалит и само чудо може да го спаси.

Бизнесменът продължава да помага на спорта и е един от основните спонсори на волейболния „Нефтохимик“, който е абсолютен хегемон и редовен участник в европейските клубни турнири.

Към този момент – 22 октомври, неофициалната информация до която достигна Флагман.бг, е че феновете са на път да придобият акциите на Община Бургас, а сега и на Павел Бошнаков и да станат еднолични собственици на клуба. За 14 октомври е насрочено Общо събрание на СНЦ „Нефтохимик Бургас 1962“, на което ще се смени дългогодишният шеф Николай Тодоров и ще се избере ново ръководство. Ще се вземе и решение дали да приемат дарените акции.

Много е вероятно това да се случи, а след това да се назначи оперативно ръководство от футболни хора, които да ръководят клуба и търсят спонсори.

На този етап СНЦ-то не изглежда склонно да се откаже в полза на Анелия Златкова, която вече изяви желание да поеме клуба и обеща, че ще го стабилизира.

Припомняме, че от няколко дни „Нефтохимик“ е с нов борд, но той все още не е вписан. Това предстои да се случи съвсем скоро. Както Флагман.бг писа в него влизат Андрей Рунчев, Костадин Джамбазов и Велислав Илчев.

„Ние сме с готовност да стабилизираме клуба и да предадем управлението на следващия собственик, който и да е той. В момента върви процедурата за прехвърлянето на 51-те акции на Община Бургас, предстои да се гласува нова докладна за останалите акции на следващата сесия. Г-н Бошнаков вече отговори, че не желае да ги приеме и е готов да дари своите. Това не е лошо, защото 100 % от клуба могат да се съберат на едно място и предложат на бъдещ инвеститор. Дали СНЦ-то ще ги поиска, не мога да кажа. Те трябва да вземат решение, имат насрочено Общо събрание на 14-ти ноември. Нашата цел, както казах, като ръководство е дотогава да подсигурим клуба и да се опитаме да завършим полусезона достойно“, каза пред Флагман.бг Андрей Рунчев.

Той опроверга информацията на спортен сайт, че имало много освободени играчи. По думите му треньорът Николай Кръстев можел да предприеме известни промени, но ставало въпрос за няколко футболисти, които не попадат в сметките му.

„Разговаряхме преди малко с футболистите. Искахме да чуем всеки един от тях, за да разберем каква е истината, какво имат да получават, какво очакват от нас. Николай Кръстев ще бъде утвърден за треньор до края на полусезона и негово право е да реши с кои от наличните играчи ще работи“, допълни Рунчев.

 


В категории: Спорт


16
Коментара по темата
16.
?
23.10.2020 16:15:35
6
5
Ще подкрепите ли проекта на Тодоров за Нефтохимик 2020? Ще викате ли за Нефтохимик 2020?
15.
Лешояда
23.10.2020 11:54:57
4
11
Тодоров и Зидарският Джамбаз.Махай те се лешояди,съсипахте футбола в Б-с.
14.
Нефтохимик
23.10.2020 09:34:42
3
12
Николай Тодоров и Костадин Джамбазов радетели на черното тото.Вън от Нефтохимик.
13.
T
23.10.2020 08:58:10
3
5
Помня, че преди време Жейнов искаше да вземе клуба. Някой има ли представа какво става по тази линия?
Той е футболен човек и е в нещата. Може да се окаже полезен.
12.
бай Оня
23.10.2020 02:26:13
0
7
до 11: Петко, вярно е че Нeфтохимик е отбор с история. Но ти явно не си запознат с нея. Защото ако беше запознат, нямаше да напишеш последното изречение. Това за село де. Малко неудобно се получава така. Уж "не се гаврете", а ти самия...
11.
Петко
22.10.2020 21:19:51
8
2
Не се гаврете с Нефтохимик.Това е клуб с история.Като не разбирате от футбол си ходете на село.
10.
?
22.10.2020 17:56:36
3
9
Ако муджахидина излезе с най новия нефтохомик, с кой ще прекръстят? Звездичка, Бургас спорт , някой други ли. Или никой чисто нов ллуб? Феновете ще го подкрепят ли? Това означава от Б окръжна. Някой образи,като чуят Б окръжна и им се прес*ра нямат смелостта да тръгнат от там
9.
Ан
22.10.2020 17:50:23
14
3
Давай Тодоров с новия Нефтохимик2020. Ти знаеш как. Всичко бягат от това нещо,от това пробито клубче,наречено Нефтохимик и общината и сега Бошнаков...всички се разбягаха,всички,останаха само тия на хранилка не реализираните некадърници и платените фенчета като тоз манол и хората му...то и без това този клуб си е Мастер не е Нефтохимик,всички си го знаем,няма какво да се залъгваме едни други.
Давай Тодоров с твоя проект с Нефтохимик 2020, на пук на тези сега дето са против тебе и те заплюха,а преди това ти се правиха на големите приятели и те подкрепяха ,давай с новия проект, това ще е по добре от колкото това, ти знаеш как. Без разните лапачи, да ги видим колко са отворени тогава...
8.
Фантафен
22.10.2020 17:01:33
2
6
Дано се свърши по-бърже с теа извънградските
7.
Айде
22.10.2020 16:32:32
4
8
Айде Тодоров, покажи им,как се прави,ти си човека маняк, сега е момента да изкочиш с твоя нефтохимик 2020 и да им натриеш носовете
6.
Семколюпител
22.10.2020 15:58:36
0
14
И с'я кой ще ни даде пари, за да люпим семки по стадионите? КОЙ ЩЕ НИ ДАДЕ ПАРИ!?
5.
До 2
22.10.2020 15:28:52
5
13
Ти вярваш ли,че манолчо и производните му ще изчезнат от клуба? Кой и как ще ги накара да изчезнат? Маняци само с писане не става, ей такива утайки надрусани като манолчо си правят,квото си искат и никой нищо ,седи се от страни и се гледа мълчиливо,а мълчанието е знак на съгласие. Докато не се направи нещо те ще си продължат да си паразитират.
И кое му е доброто на този ход? С тези "фенове" ,който са паразити
4.
Закpивай
22.10.2020 15:23:59
5
19
Закривай !
Парите да отиват за детски спорт!
Не може отбора на най добрия град за живеене да е на последно място и да го бият отбори от села с по 500човека население.
Срам и позор!
А т.н. бизнес дама Златкова първо да декларира приходи и печалби на фирмите си и тогава да говори. Ако ли не Д Г Д. Да го ду.а ! Рунчев "оправи " ОП Транспорт та сега и футбола. Комисията по спорт в Общината от хора дето не са се събличали по физическо -Данчо Георгиевци- Георги Маринчевци и тем подобни не са за тази работа.
3.
Кево
22.10.2020 14:57:32
4
29
Тодоров,Джамбазов,Цацата Красико,Рунчевци вън доказани мафиоти.И вечният Кръстев които е най-удобен на тази клика,барабар с другите НЕ СТЪПВАЙТЕ ОКОЛО НЕФТОХИМИК.
2.
Нафта
22.10.2020 14:52:39
3
23
Ако това е истината,първия добър ход е.сега остава Тодоров, Джамбазов,рунчев,Манол,и подобни хранилки да изчезнат от клуба и стадиона.
1.
Martin
22.10.2020 14:50:13
9
9
Ей Иване не пиши измислици от наше име. Мастерхаус продължава да дава пари но като спонсор. Така че не злобейте ,ако има нещо знаеш телефона.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи - фактури, сертификати и други Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Цветът на печатите показва дали месото е българско, или вносно
Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори