×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

НА ЖИВО: Щабът и министърът на здравеопазването с последни данни за COVID-19


НА ЖИВО: Щабът и министърът на здравеопазването с последни данни за COVID-19
Трябва да се осигури на всички лекари възможност да помогнат на колегите си от първа линия и за този труд да им се запалти достойно, заяви министърът на здравеопазването
22 Октомври 2020, Четвъртък, 10:06 ч.
Автор: Флагман.БГ

Имаме нужда от помощ, лекарите изнемогват, каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов

Навлизаме в доста сериозна фаза в епидемията на COVID-19 на територията на нашата страна. Това каза на редовния брифинг днес министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Той натърти, че най-големият проблем към момента е свързан с медиците на първа линия, които са изморени, изнемогват физически. Голяма част от тях са заразени, болни, няякои са и в реанимациите. 

"Имаме нужда от помощ. Решение виждаме в активното участие на лекарите в доболничната помощ и по-специално - тези, работещи в ДКЦ-тата.Медиците на първа линия работят 24/7. Те го правят за нас, за всички тези, които имат нужда от помощ", каза министърът на здравеопазването.

Тих заяви, че ще настоява в общините, където има сериозен недостиг на медицински персонал, кметовете да разговарят с ръководствата на болниците и да се вземат решения. Трябва да се осигури на всички лекари възможност да помогнат на колегите си от първа линия и за този труд да им се запалти достойно, каза Ангелов.

Доц. Ангел Кунчев в момента представя актуалната информация към момента.

Гледайте НА ЖИВО!


В категории: COVID-19


5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
Къде е намалението
22.10.2020 11:25:56
0
5
В съседна статия сте съобщили, че лаборатория „ЛИНА” преустановява груповите PCR тестове и въвежда отстъпки за семейства. Темата е важна, но явно за вас това е рекламна статия и сте забранили коментарите. Не знам защо, но сигурно вие си знаете.

Та по въпроса за намалението:
Групов тест беше 150лв, а сега 3 души трябва да платят 240лв, а 4 души - 300лв
Къде е намалението? Или когато някой ви плаща си затваряте очите?
4.
Още нещо интересно
22.10.2020 11:05:59
1
8
Според здравният министър националната здравна каса плащала по 60лв за PSR тест. Това достатъчно ли е? Ако е достатъчно, защо тогава тестовете, които бихме си заплатили сами са по 130лв? Ако не са достатъчно тези пари, защо се водят към фалит...
Ако е вярно, че един PSR тест излизал на държавата към 12лв по доставни цени, значи някой върти голЕмата далавера
3.
в държавата на еднокнижника
22.10.2020 10:40:00
0
8
Чух го също да говори за маските и как нямало нормален специалист който знаел че може да се зарази от някакъв аерозол и да не носел маска. Хубаво! А той каква маска носи, този специалист? Защото надали е като тези, които ни ги пробутват за носене. Скоро някой беше написал, че на кутиите с еднократни маски пишело че не предпазвали от вируси, защото пропускливостта им е около 20-25 по-голяма от големината на вирусите. Изхарчиха няколко милиарда, за да разберем че нищо не са свършили. За мен са пълни некадърници. Лошото е че и нашите деца ще им плащат харчовете още дълги години
2.
Работата е на кантар
22.10.2020 10:37:18
0
9
Гледам го и се чудя как може да се излага тоя Кантарджиев така. Опетла се като пиле в калчища. През 30 секунди се чува "слушайте сега", "сега ще ви кажа истината"... значи някой като ми каже, че ще ми казва истината, значи се готви да ме лъже.
Според Кантарджиев ако не се правят по 300 теста на ден на 100 хил.души няма да може да се следи цялостната картина на заболеваемостта. Та набързо сметнах че като сме 7 млн души в България, значи имаме 70х100 хил.души, тоест 70х300 теста трябва да се правят всеки ден. 21 хил.теста на ден не помня някога да са правени. Та това беше една от лъжите които чух днес. Другото беше за някакъв контрол и как първите 10 проби от лабораториите отивали в националната рвеферентна лаборатория за да проверят дали отговоря на изискването въпросната лаборатория и след това можели да кандидатстват при министъра да са в играта с тестовете. А някой след това извършва ли контрол над тези лаборатории? Има ли случаи при които след положителен тест в някоя лаборатория е правен втори тест в друга, където е излязъл отрицателен? Аз знам че има и се чудя защо се мълби по темата.
1.
А
22.10.2020 10:29:31
2
7
Поръчкови боклуци.....лъжливи
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори