×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Затягат контрола в магазините и нощните заведения


Затягат контрола в магазините и нощните заведения
Имаме затруднения, които се дължат на това, че не всички спазват мерките срещу пандемията от коронавирус, каза здравният министър проф. Костадин Ангелов
15 Октомври 2020, Четвъртък, 10:10 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Здравният министър призова хората да избягват пътувания до областите Благоевград и Търговище, a министърът на образованието настоява учениците да не ходят на екскурзии

Тъй като се нарушават мерките срещу пандемията от коронавирус, ще завишим контрола. Всички институции, които могат да осъществяват контролни функции, ще го правят и през деня, и през нощта, на всички места, където има събиране на големи групи от хора – в молове, търговски заведения и нощни клубове. Това каза здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг на Националния оперативен щаб.

„Обществото и държавите по света ще спечелим тази битка с разум, интелект и дисциплина. 
Колкото повече време минава, виждаме разколебаване у хората по отношение на дисциплината. Числата, които наблюдаваме в нашата страна през последната седмица, показват тенденция на възход на броя на новите заболели“, добави той.

„Все още здравната система разполага с достатъчен капацитет. Ако разгледаме обаче статистиката по области, ще видим, че има затруднения, които се дължат на това, че не всички спазват мерките. Най-важната от тях е носенето на маски на закрито. Трябва да се спазва дистанция поне по метър и половина“, заяви министърът.

Той съобщи, че 19% е заетостта от леглата за пациенти, които имат нужда от лечение без дихателна реанимация, а 6% - за тези, които са в тежко състояние. 1440 пък са заразените медици до момента. 25 са регистрирани през последното денонощие. Седем са в интензивни отделения, а 1030 са излекувани. 16 от медиците са загубили битката със смъртта. 

Министърът призова хората да избягват пътувания до областите Благоевград и Търговище, тъй като там има заболеваемост над 120 на 100 000. 

По ръст на заразени България е 22-ро място от 30 страни в Европа, а на Балканския полуостров сме пети, каза държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. 
По смъртност обаче страната ни е на осмо място. 

Потвърждава се тезата, че учениците по-рядко се разболяват и развиват симптоми, заяви министърът на образованието Красимир Вълчев. „172 деца и 165 учители са заразени. Между пет и шест души от системата на образованието дневно се заразяват, което е 6-7 пъти под средните стойности за населението“, добави той.

„0,5% е делът на карантинираните ученици. Средно 3 на 1000 ученици досега не са били на училище. Целта ни през тази година е максимум присъствено обучение“, изтъкна министърът. 

Ако мерките се спазват, имаме шанс учебната година да е над 98% присъствено, защото вероятно заради грипните вируси ще се повиши заболяваемостта, добави той.

„Нищо не налага да се правят екскурзии. Препоръчваме да се отложат през пролетта“, заяви Вълчев.

"Органите на РЗИ ще правят проверки, ще дават предписания и ако не се изпълняват, ще бъдат затваряни заведения. Такъв е законът и той ще се спазва от всички“, каза пък здравният министър. 

Той похвали експертите от областния щаб в Бургас, като изтъкна, че с шефа на РЗИ-Бургас Георги Паздеров обменят информация всеки ден.

„Бургас е една от областите, в които организацията на лечебно-диагностичния процес при пациентите с COVID-19 е на изключително добро ниво. Това се дължи на перфектната координация, която създава д-р Паздеров. И сутрин, и вечер той ми изпраща всички мерки, които предприема, както и информация за свободните легла. Нямаме притеснения за легловия фонд“, каза още професорът. 

 


В категории: COVID-19


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
27
Коментара по темата
27.
Петър
17.10.2020 12:56:45
0
0
24-ти,
Вируса се предава от човек на човек, а не дишайки на публични места!
Скоро ще те задължат да не дишаш, и ти това ще приемеш защото си отворен на такава сложна тема?
Вируса не може да бъде възпрян от маска. Кое не разбираш? Или е много сложно да го осъзнаеш! Иначе носенето на маски е задължително от 6 месеца!!! За този период ако маската би предотвратявала разспространението, то вируса да се бе изпарил!
От къде си сигурен, че принцът не е крупен производител на маски, или че не притежава акции в компании за производството им? Разбираш ли въпроса, или е много сложен?
26.
Гражданин
15.10.2020 17:24:54
2
2
До всички коронодебили: Умрете си от страх вкъщи , оставете ни да дишаме и живеем!
25.
Затягам примки
15.10.2020 17:04:53
1
1
основно по държавни служители.
24.
!
15.10.2020 14:36:16
6
11
В целия цивилизован свят носят маски на публични места, оня ден принца на Монако гледаше мача на Ролан Гарос с маска.....обаче както винаги ние всичко знаем и можем! В същото време поне 60% от жителите на Бургас са с под средния коефициент на интелигентност...все пак в града има само кръчми и магазини. При младите бургазлии нещата клонят към дебилизъм...Та поне не се изказвайте по такива сложни теми като вирусология и имунология.
23.
Шушумушу
15.10.2020 14:31:02
5
9
Проверявайте малките обекти(магазини),там никой не носи маска,само в големите магазини до някъде.
22.
!
15.10.2020 14:27:57
9
12
РЗИ Бургас да тръгват по магазини и кръчми да видят как се спазват мерките....докато във вериги като Практикер и Технополис не можеш да влезеш без маска, в Кауфланд например е пълна порнография. В заведенията никой не дезинфекцира, а сервитьорите си носят маските на ръкава. Да не говорим, че в 80% от кварталните магазини бай Ганьо е махнал маската от месеци! Само мощни глоби и затваряне за такива тарикати.
21.
един
15.10.2020 13:14:05
5
5
Мислеш, да ти услужи някой с пушка да си гръмнеш кухата глава и да се отървеш от мъките? Че то живот в непрестанен страх от нещо невидимо и смъртоносно не е е живот, а мъка. Съчувствам искрено на такива като теб - жалки и недостойни страхливци. Една маймуна има повече смелост и достойнство.
20.
лекарски екип от бургасмед
15.10.2020 12:54:26
2
8
абе инфантилни подлизурковци флагманци - защо не попитате какво е мнението на лекарите за неуспялия и никога неработил като невролог д-р Пъздеров . Защо си правите реклама и на него за най-добре работеща система . Какво печелите от това
19.
Петър
15.10.2020 12:13:35
3
7
Мислещ,
Вируса, ако е естествен ще премине през една голяма част от нас, и ще "оттихне" просто защото няма да има какво да заразява.
Хората имат слаба имунна система, причина за което не е коронавируса, и за това умират. А, не защото са се заразили! В този ред всички, които имат слаба имунна система нямат гаранция за нищо! Те, просто трябва да са по хигиенични, да се разхождат повече време на чист въздух, и да избягват групови сбирки. Всички останали също ще бъдат заразени ако ще и под земята да си наврат кратуните.
Много повече младеж умира от други неща, но за тях страх немаш?
Организма ще развие имунитет, както го развива с много други вируси, с които се сблъсква през по-голямата част от същестуването си! Съдбата всеки сам си я гради, като "убива" своя организъм бавно и славно с някои свои прищявки!
18.
Бургщас
15.10.2020 12:10:42
1
17
Кой, Паздеров ли се справял със ситуацията? Блестящо? Че няма нито едно място в болниците, че вчера сме обикаляли с жена ми и няма къде да я настанят, че никой никъде не знае къде има свободни места? Няма система, няма телефон - ходиш като луд болен от болница на болница и отвсякъде те връщат! Това ли наричате справяне със ситуацията? Явно някой много се мазни на ръководството, за да е началник доживот!
17.
Мислещ
15.10.2020 11:54:54
5
14
Петре, няма гаранция и че, ако веднъж вирусът е минал през теб, няма да се заразиш пак, а и вече има смъртен случай, след повторно заразяване с корона. Тъй че, нека не предизвикваме съдбата си излишно. И не се знае, ако/като го пипнеш, дали ще оцелееш. Видяхме много случаи, включително и в България, на млади, здрави, прави хора, които си отидоха без време от този уж толкова измислен и безобиден вирус. Аз спирам дотук. Лек ден и се пазете!!!
16.
Петър
15.10.2020 11:41:30
9
13
Хората не се разколебават, а просто се осъзнават от престъпната лъжа.
Мислещ,
Затварянето няма да промени "курса" на вируса! Той ще премине (ако не го е направил вече) през една доста голяма част от населението, и ще си отиде тей както е дошъл (ако не говорим за изкуствено създаден вирус. Но, тогава защо въобще говорим за пандемия, а не тероризъм?). Просто е.
Хората не умират от вируса, умират от факта, че имат слаба имунна система, която са унищожавали през годините поради различни обстоятелства (изключвам хората с вродени проблеми, и тези които са претърпяли инцидент). Единствената правилна мярка е хигиена! Дистанцията не е "преграда"! Маската също! Затварянето не решава проблема с неразпространението, дори напротив, капсулира го.
15.
Мислещ
15.10.2020 11:29:52
11
18
До "До Мислещ".
Ами дай да плющим гюбеците тогава, да си веем пръднята по чужбина, да спрем да се информираме за ситуацията, да се правим, че вирусът не съществува, да играем на руска рулетка с живота си, пък който оцелее, а?!?! Що за дебили сте, не мога да ви разбера??
14.
До Мислещ
15.10.2020 11:15:00
16
14
Дам,затваряй всичко,унищожи бизнеса да няма какво да ядем и гледай НОЩ.Аман от дебили,които вярват в “нечуваната и невиждана “ оспасност на ковид,от който измират млиони всеки ден:)
13.
Мислещ
15.10.2020 11:11:18
21
20
1. Затваряй заведения, чалготеки
2. Затваряй външните граници на България
3. Ограничения в пътуванията, когато не са наложителни
4. Дистанция, дисциплина, дезинфекция


Само по този начин ще се справим!
12.
до 7
15.10.2020 10:58:55
5
2
Сложим им едно огледало сами да се гледат.
11.
Star Tup
15.10.2020 10:56:17
6
10
Тоя Ботоксов манекен много са затегнал да спре филърите и козметичните процедури по скубане на вежди
Както пее 1 певица :Живота не никак лош
Дайте малко ЧАЛГА за разкош
Стига с тоя ковид и с Н. О. Щ
10.
*********
15.10.2020 10:52:07
9
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
До 5
15.10.2020 10:50:32
12
9
Има някой олигофрен тук....ако искаш да разбереш кой е -погледни в огледалото,ако успееш да се познаеш под маската и шлема с които сигурно спиш !
8.
До 5
15.10.2020 10:47:11
17
21
И кое от това,което пише не е вярно бе,олипс?Захлупвай се със скафандър пий белина и слушай тия от НОЩ!
7.
До 6
15.10.2020 10:45:18
13
32
Ти ли ще ми гледаш децата, боклук, или тиквата ще ми плаща заплатата?
6.
гражданин
15.10.2020 10:41:39
26
16
Затваряйте дискотеките и училищата поне временно
5.
до 4
15.10.2020 10:40:30
16
8
това една олигофренка която вчера цял ден разпространява тъпотиите във фейсбук
4.
За ковидиотите
15.10.2020 10:36:03
15
59
Правилата на короната
1/ Вирусът е супер смъртоносен, но 80% от хората го карат безсимптомно.
2/ (допълнена) Вирусът е много опасен, но все още никой не го е виждал как изглежда (все още учените не са го изолирали и няма нито един научен или медицински труд, в който да е показан официално. В случай, че някой е срещал подобна разработка, моля да я предостави от съответното издание/учебник/журнал/списание/конференция и т.н.)
3/ Маските не предпазват от заразяване, но трябва да ги носим.
4/ „Може ли някай да ми обясни как маската не предпазва мен от болен, но предпазва здрав, ако аз съм болна. В единия случай пропуска вируса, а в другия не го пропуска. Съвсем сериозно, този довод направо ме убива. Да повторя - маската не пази мен от болен, защото пропуска вирусите му, но ако аз съм с маска, спира моите вирус, към здрави хора, които са без маски...
Т.е., да потретя - Моята маска пропуска на Пешо вирусите, но спира моите, а на Пешо пропуска неговите, но спира моите... Така ли е?
Басимус, то туй по-сложно от квадратурата на кръга...
Виктория Тинтерова“
5/ Трябва да има дистанция от 2 метра между хората, но не и в градския транспорт, офиса, вкъщи, в ресторанта, в мола, в магазина и т.н. (простете – има дистанция в магазините – пред касите е разчертано кой къде да застане. Само на касите!).
6/ Трябва да си останем вкъщи, ако не се чувстваме добре и без да се тестваме, но трябва да се тестваме, ако сме контактни и се чувстваме добре.
7/ В Германия трябва да носят маски между 9:00 и 23:00 часа (тяхната к0вид версия е с работно време).
8/ Пак в Германия клиентите на заведение, които са седнали, може да не носят маска, но ако са прави – трябва да носят маска (освен с разботно време тяхната к0вид версия очевидно се разпространява и само над 160 сантиметра височина).
9/Децата преди и след училище са заедно навсякъде (включително и вкъши, включително са гаджета, сеемейни приятели и ходят заедно навсякъде НЕ САМО НА ОТКРИТО), но в училище трябва да носят маски в коридорите и тоалетните, за да се предпазват (?!?!).
10/ При един ученик с положителна проба целият клас се карантинира, децата не се тестват, класът учи дистанционно. При един учител с положителна проба затварят училището!
11/ При досега направените тестове ако счетем, че половината от тях (а те не са толкова) са за проверка след карантина, то математически това означава, че всеки 5ти в България вече е тестван. Дали?
12/ Вирусът супер бързо мутирал, постоянно се мени, че даже и повтаря, обаче ние правим ваксина за всички хора по света!
13/ Вирусът не можел да преживява извън жив организъм, обаче се задържа с ДНИ върху метал, пластмаса, пари и 'нам к'во още.
14/ (редактирана) PCR тестовете са средство за доказване наличие на антигени, за антитела, за РНК или още 100 неща (като всяко нещо свързано с короната, и тук има много версии какво точно е този PCR). Във всички случаи този тест не е диагностициращо средство, а ние ги ползваме именно като средство за диагностициране и броим пробите, които са дали положителен резултат. Нешо повече – считаме тези с положителните проби за болни.
15/ Карантина 14 дни, карантина 10 дни, карантина с тест, карантина без тест. Всяка карантина е предпоследна...
16/ Децата се карантинират здрави у дома (медицински и световен прецедент), обаче родителите им продължават да ходят на работа (?!?!?!). Кой да се грижи за децата? Баба им и дядо им, за които обаче е известно, че децата са супер опасни и карантинирайки децата, за да спасим бабите и дядовците, слагаме бабите и дядовците да ги гледат, защото иначе няма кой (?!?!?!).
17/Любопитен факт – в офисите на мобилните оператори и куриерските фирми служител и клиент разписват документи с една и съща химикалка на устройството. Но иначе се гледат през плексиглас и носят маски!
18/ Маските помагали да се прекара коронавирусa по-леко. Запомнете, деца – никой никога по никакъв начин не може да каже как и дали ще се сблъскате с определена болест. И ако се случи – никой никога по никакъв начин не може дори да ПРЕДПОЛОЖИ как ще я преболедува вашия организъм. Освен, ако не разполага с кристална топка и умения на медиум, разбира се.
19/ Първоначалната версия беше, че вирусът дошъл от някакъв китайски пазар, на който човек изял прилеп или нещо подобно. После се оказа, че вирусът бил „избягал“ от лаборатория. Последно – тоя вирус лети или бяга?!
20/ Последният брифинг на СЗО - https://www.who.int/emerge…/diseases/novel-coronavirus-2019…
21/ (допълнена) СЗО казват, че децата до 12 години не трябва да носят маски. Но те биват принуждавани да носят. Защо?
Оправете си шизофренията. Личи си.
3.
мислещ
15.10.2020 10:34:38
9
15
Да те затегнат манафите дано,пак искате да съсипвате хората с глоби !
2.
Kris
15.10.2020 10:28:56
10
30
Да ги затварят заведенията ....
1.
Хахахахахахахахаха
15.10.2020 10:27:34
8
23
Духайте супата гадни политици
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори