×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас ражда гении! Детето-чудо Георги стана студент в Единбургския университет само на 15 години


Бургас ражда гении! Детето-чудо Георги стана студент в Единбургския университет само на 15 години
Георги Бързилов завършва средното си образование 3 години преди връстниците си
12 Октомври 2020, Понеделник, 18:58 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимка: Авторът

От миналата година, когато е едва на 14 години, той кандидатства в няколко университета, но поради малката си възраст не го одобряват, въпреки успешно положените изпити

Едно момче показа, че в Бургас се раждат гении. 15-годишният Георги Бързилов вече е студент в Единбургския университет, след като взе няколко години в училище за една. За талантливото момче съобщи семейна приятелка, която ни разказа с детето-чудо, което е израснало пред очите й.

„Познавам Георги и семейството му от 15 години, тъй като със големия ми син израснаха заедно. Георги винаги е бил будно и ученолюбиво дете, както и добър и верен приятел. Благодарение на себе си, той постигна успеха, който заслужава, година след година той печелеше награди по физика и математика и други предмети“, пише до Флагман.бг бургазлийката.

Английската образователна система дава възможност на изявени с уменията  и знанията си деца след определени години сами да избират предметите, които ще изучават. Така Георги се фокусира основно върху математика и физика.

Успява да вземе 2 учебни години в 1 и по този начин завършва средното си образование 3 години преди връстниците си.

Георги Бързилов е роден в Бургас, като много малък се мести с родителите си да живее в най-големия град в Шотландия – Глазгоу. Само първи и втори клас завършва  в НБУ "Михаил Лъкатник“, след което заминава да живее в чужбина. Там той бързо изпреварва съучениците си и е преместен в по-горен клас.

От миналата година, когато е едва на 14 години, той кандидатства в няколко университета, но поради малката си възраст не го одобряват, въпреки успешно положените изпити.

Тази година, след поредното му успешно кандидастване и приемане и чрез намесата на кмета на Глазгоу Боб Уинтър, Георги е  приет и одобрен да бъде студент в Единбургския университет в столицата на Шотландия. Така той е най-малкият студент в този университет, тъй като е на 15 години.


В категории: Просвета


41
Коментара по темата
41.
Стрина Пена
27.10.2020 20:52:05
0
3
До 40

Ти и да искаш, не можеш да ми се обясниш. Нямаш речник!
40.
Стрино Пено
15.10.2020 11:34:11
6
0
Няма да ти се обеднявам дума по дума, буква по буква, знак по знак....Писаното Всеки си го разбира от неговата "камбанария"
39.
Бряя
15.10.2020 06:09:50
0
13
Бургас ли го е родил аз мислих че майка му
38.
възмутен теляк
14.10.2020 23:11:40
0
5
А, повечето от коментарите са срам за Бургас и България.
ПП Браво, БАЩА! Дано бъдеш и горд дядо!
37.
Стрина Пена
14.10.2020 21:36:44
2
8
До 36

Пиле шарено, самият факт, че си писал "Ако няма сефте не е страшно" . Това се разбира, като "Абе няма лошо, че е девствен още, ама хубаво ще е да бърза да се поправи". А и многоточието ти накрая друго говори. После си писал "да бодне, че да няма такива комплекси". Значи за теб по презумпция е девствен, че и го знаеш, че не е боднал все още. Това, че не го казваш директно няма значение, всички много добре те разбрахме. Я кажи, пробва ли го, свети ли му. Как разбра, че не е боднал все още, че даже мислиш, че и комплекс има заради това. Или защото не прилича на поредното безмозъчно добиче-адидасче, и това изключва възможността да е бил с момиче, според теб? Така ли? Нищо не "стеснява" стрина ти, само констатира. Ами да, ти не четеш, а направо пишеш. Чукча нечитател, а писател. Така и ти. Ограниченият тук си само ти, защото вкарваш хората в някакви твои рамки, колко са "успешни" в живота, на база каква им е бройката видиш ли?!

При стрина ти тия глупости ги няма. Аз хоратане ги съдя, защото това е най-малкото признак на липса на възпитание.

Със здраве!
36.
Стрино Пено
14.10.2020 20:06:06
6
0
Аз не съм написал ,ЧЕ Е девствен.... Писал съм АКО няма сефте, АКО ... Което не означава ЧЕ Е девствен............. И ти описах в UK кое как... Бил съм в UK... .,.........Страшна работа ... Някой/я чете нещо и не го гледа и разбира в широкият смисъл, Ами си го "стеснява" до негово положение.....
...... Сигурно трябваше така да започна:
"АКО!!! Няма сефте не е страшно....."
....... Страшно ограничени хорица ..... То и да четеш не е лесно.....
35.
Генялну
14.10.2020 18:29:34
2
8
Бургас ражда наркомани и батки с гумени глави
34.
Стрина Пена
14.10.2020 17:52:04
2
12
Браво на момчето!

Както си и мислех коментарите са изпълнени със злоба и завист. Само 3-4 нормални коментара. Понеже не се е "налял" и няма "баси големите ръки, чиуек" и вече го спретнахте за девствен. Аман от простаци. Даже му правите анализ гей ли ще стане, боднал ли и други глупости. А дебилите, които се кефите на простакът номер 10, сте ясни.

Смешното е че нещо толкова първично като секса се отъждествява като някакво свише. Това е типична черта за 95% от всички балкански народи. На запад това го има само в ниските социални прослойки. Това че сте некадърни и не може да си надделеете на масрафа, че някой е по-богат и успешен от вас, е само ваш проблем. Кефи ме как се нахъсвате, че като сте преспали с бургаските к***и, с които цяла Бургска област е преспала, се мислите за по-успели в живота от хора, като това дете. Само да ви светна, че социалните умения, далеч не се изчерпват само с умението, да успееш да свалиш и вкараш поредната кухарка в леглото. Паралиите и хората с положение, власт, връзки и интелект движат света. Няма какво да ги мислите тях дали плачат, самотни ли са, девствени, нещастни и т.н. Мислите вие как ще изкарате месеца с 600-те кинта.

Само да си знаете, че разговорите за секс, фукнята с бройки и умения за сваляне, позите на "алфа-мъжкарство" ги има само нашите ширини и само тук хващат дикиш. На Запад такива са само ниските социални прослойки, на помощи, бедняци, некадърници и неграмотници, тийновете също. Още наркомани и т.н.

Останалите хора дерзаят и движат света напред. Я помислете реално, кой ще бъде запомнен в света. Пример:

Ваньо девственият милионер, открил лекарство за рака и направил научна революция за добива, на чиста и неизчерпаема енергия от недрата на океана.

Или...

Пешо Адидаса, каращ БМВ и изчyкaл над 1000 общи квартални бургаски, сливенски, карнобатски, айтоски, странджански селски к****та.

Вторият ще е известен максимум на национално ниво. Гаранция!

Това до всички убитаци, като номер 10 и подгласящите му нереализирани отрепки.

Айде въс ви измет!
33.
...
13.10.2020 20:36:08
6
0
Адаша му Мандалов може да се окаже също чудо- гений.
"Да боднем в "Happy"" и боднал с бодката.
32.
Абе аз
13.10.2020 19:49:28
2
4
Ако няма сефте не е страшно.... В Англия съм бил, за 100£ си избираш компаньонка от каталог/час ... Азиатки, негърки, Латина, циганка, българка, рускиня... Бе квото ти душа сака.... 100£/час у вас, някой имат и терен....
.... Да бодне , че да няма такива комплекси....
.... Иначе , много успехи в живота, във всякакви аспекти пожелавам.... И не забравяй: добронамереност и морал, съчетани с велик ум и безмерна амбиция....

..... Хората, като това момче определят до голяма степен утрешния ден.... Не са всеки случай батките, курв$те, наркоманите и т.н. хорица незаслужаващи особено внимание....

....
31.
Никола
13.10.2020 16:42:04
4
17
Браво на момчето, дерзай и стигай нови върхове за които връстниците ти си мечтаят или мислят за невъзможни. Полюбопитствах и прочетох коментарите и естествено не останах разочарован. Точно заради това ''ерудирано'' общество вече съм от години в чужбина и грам намерение да се връщам да живея в България нямам, пък ако ще заплатите в чужбина да бяха двойно по-малки от тези в България. О, клета моя страна! О, клет мой град!
30.
М
13.10.2020 16:39:25
1
12
До Горд баща:
Неее, моя пост си беше чист сарказъм, но не за ваша сметка, а за сметка на някога хубавия град...
А ако детето е вашето, а всъщност без значение - успех и занапред желая!
29.
K.
13.10.2020 15:51:33
13
4
Какво означава бяла държава? България черна ли е има много по-лоши и по-неразвити държави от нашта. Африка какъв цвят е щом България е черна държава? Щом мислите че България не е добра за заживеене или развитие се отидете в чужбина. Дори бих казъл, че в България е по-лесно да се развиеш от едни гледни точки например, че няма голяма конкуренция. Казвал съм го много пъти и ще го кажа и сега, който иска да остава и да развива България е добре дошъл, а който иска по-удобното да си върви, държавата никой не е спряла. Гордея се че съм българин, гордея се от славната ни история, която много хора започнаха да забравят. Щом искате да отивате в чужбина отивайте и туй не им достигат берачи на ягоди и череши.
28.
Горд Баща
13.10.2020 14:49:34
0
11
До 20
Бързак Фастов .... ти си гледай Северозапада!
Жалка картинка си !
27.
Горд БАЩА
13.10.2020 14:23:00
1
15
До 26-М
До 12 ... даже не знам какъв ти е случая ...
Явно двамата мислите в една посока и е време да се съберете !
Обменяйте опит , медикаменти , общ матрак или диван .... но не пишете простотии , защото не знаете колко усилия положи това дете да стигне до ранно записване в университет !
И ... ако случайно си мислите , че е чудо — НЕ НЕ Е ЧУДО !
Георги започна усилено изучаване на математика и английски когато беше на 6-7 години !
Сега доказва , че усилията се отплащат !
п.п. Не се чувствайте засегнати ... съберете се и го ударете на живот (26 и 12 )
Спорен ден
26.
М
13.10.2020 12:55:19
4
13
Веднага да му се направи лоботомия и да му се включат стероиди! Този е срам за нашия град!
25.
Gotti
13.10.2020 11:54:55
2
15
Не това къде си роден, а средата на живот те развива като човек и характер.
24.
Емигрант
13.10.2020 11:23:29
1
14
Браво на момчето! Гордост за България(тъй като чета коментарите, може би не е гордост за българина)!
Един въпрос към БЪЛГАРСКАТА ОБРАЗОВАТЕЛНА СИСТЕМА!!!!!
Защо това момче не може да мине през тези етапи в българската образователна система? Извинявам се! Всъщност го има като регламент(11 и 12 клас, сляти), обаче е прецедент! Не е практика учителите да предлагат на педагогически съвет, ученици да преминават към по-горен клас заради отличен успех и учебни постижения.
Аз лично завърших колеж в Англия и тъй като бях малко по-напред с “материала” , учителката ми предложи 2-рия срок да се преместя в клас за напреднали(т.е. Аз спестих 1г допълнително учене и преминах към по-високо ниво).
Защо това не се случва в България?
23.
*********
13.10.2020 10:05:49
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
22.
До 21
13.10.2020 08:53:42
2
14
Толкоз е хубав Бургас за живеене, че и децата на кмета не живеят тук.
21.
Бургас
13.10.2020 08:48:47
0
13
БУРГАС НАЙ ДОБРИЯ ТРАЗ ЦА ЖИВЕЕНЕ ?
Г-н Николов защо децата не искат да останат да живеят и учат в Бургас ?
20.
Бързак Фастов
13.10.2020 01:08:16
10
9
Все пак е БЪРЗИЛов затова е взел наБЪРЗО изпитите а най вероятно е бил обут с Адидас за Бързина и скорост
Ако носеше фамилия СтаниШеф вече да е шеф на Глазгоу
19.
До18
13.10.2020 00:43:15
1
24
Абе където и да е само не и в спрелия бургас на 11 място по заплати
18.
Бургас
13.10.2020 00:02:46
1
39
Браво на момчето. Добре, че родителите му са се изселили от тук навреме. Поне ще се развива в бяла държава.
17.
Лидка
12.10.2020 23:39:41
2
21
10, това не е рядък развой на събитията, но недейте да оставяте у младите впечатлението, че е лошо да учиш повечко, защото няма да си социално "готин". Просто някой, навлязъл така надълбоко в науката, няма за какво да си приказва с връстниците. Трудно намират себеподобни. И за зла участ ги хващат наистина материалистки, защото след 30-така шансовете драстично намаляват и човек се отчайва.
16.
До 10
12.10.2020 23:27:08
1
35
Много добър коментар! Работата е, че такива като "нас", цял живот живеят, уж, един свободен, но в повечето случаи, абсолютно безмислен живот. А такива като това момче, може и жена да не види през живота си, но може и да промени живота, даже и на пра-внуците ни. И двете теории на живота си имат и плюсовете и минусите. Както живота не е само книги и учене, така и не е само курви, сръбско и бмв-та.
15.
Браво
12.10.2020 23:14:23
0
23
Браво на момчето!
14.
*********
12.10.2020 23:12:39
9
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
13.
номер 10 пръсна
12.10.2020 23:00:41
5
3
Е, тва е коментар братле!
12.
baihui do#1
12.10.2020 22:02:32
35
7
А сега 100% ще стане гей!
11.
Georgi
12.10.2020 21:57:22
4
21
Браво Гога покажи им момче
10.
kaputt
12.10.2020 21:24:49
10
39
познавам такъв човек защото ми беше приятел от дете и за първи път в живота си го огря с жена като беше на 34, решаваше задачи, гениален програмист в германия, но не беше щастлив от живота въпреки парите и успеха , пропи се защото много от социалните умения ги беше изпуснал заради родителите му които го натискаха само да учи, трябваше да го уча като приятел как да се запознава жените, накрая се намери една горката и тя грозничка ама се хвана за парите му
не е само да си гений, има много други важни врътки в живота които не ги пише в учебниците, не е само да решаваш задачки, повярвайте има и милионери които плачат всяка вечер и живота не им е щастлив, всичко е баланс , не всичко е само пари, ум или слава
9.
Хахах
12.10.2020 21:06:30
1
24
Еее чакайте сега като пораснат и гениите от Коджакафалията
8.
възмутен теляк
12.10.2020 20:53:20
3
21
Как може Бургас, който е от мъжки род да ражда?
7.
Бургас
12.10.2020 20:17:57
4
31
Браво на момчето! Но едно се чудя - защо така бърза да порасне? Годините в училище са най-хубави!
6.
Бургас
12.10.2020 20:02:39
0
77
Бургас ги ражда, ама в Бургас не живеят. Що така?
5.
И какво
12.10.2020 19:54:40
23
19
И какво от това. Едно Нидерландче на 9 години стана студент. Навсякъде по света се раждат такива деца.
4.
Ха Ха
12.10.2020 19:53:57
4
19
Особено в меден рудник хахаха
3.
*********
12.10.2020 19:53:15
3
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
2.
Y
12.10.2020 19:34:44
2
57
И каква е заслугата на Бургас? Детето има заложби и вероятно родителите му са се постарали да ги доразвие, за да успее. Това е.
1.
Накуро Брадата
12.10.2020 19:29:31
4
77
Ако беше останал в Бургасчиту има 90 % шанс да беше станал квартален генгстер, да отиде на 5 тренировки по ММА и да пуши/продава жмелове и да гърми на Плаза.
Благородно му завиждам че техните са избягали и не е видял и не помни нищо от България.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори