×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Докъде стигна делото "Банев" и жертва на репресия ли е бизнесменът?


Докъде стигна делото "Банев" и жертва на репресия ли е бизнесменът?
Прекомерният срок за задържането на Николай Банев отдавна изтече, но той продължава да е зад решетките, а делото срещу него едва-едва върви
10 Октомври 2020, Събота, 20:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Какво стана с твърденията, че Банев притежавал "1 млрд. в швейцарска банка" - оказаха се измислица, гневи се днес майка му Мария Банева

 

 

 

Майката на Николай Банев - Мария Банева изпрати до редакционната поща на Флагман.бг отворено писмо, в което се изказват твърдения за изключителната репресия под която е подложен сина й. Тя анализира развитието на делото до този момент и това, че от 173 свидетели за две години са разпитани само 10. В същото време е преминат прекомерния срок за задържане на Банев.

В интерес на плурализма Флагман.бг публикува широк спектър от мнения. Тази вечер ви представяме писмото на Мария Банева.

В този момент цяла България и цяла Европа в лицето на Европейския съюз са в солидарно или неодобрително отношение към протестите, към съдебната система и правовата държава в Република България. Много квалифицирано и навреме беше разпространено Обръщението на Общото събрание на Съюза на съдиите в България, което поднесе факти от задълбочаване на кризата на правовата държава.

ССБ специално подчертава, че е „нарушена презумпцията за невинност”. Във връзка с това посочваме, че 2 години Николай Банев е в ареста, сега- в затвора.

Призовани са 173 свидетели, което означава бавно „движение” на делата, като до днес са разпитани само 10 човека!!!

Парадоксално е, че свидетелите опровергават тезите на Специализираната прокуратура, че Банев е разсипал собствените си предприятия. Напротив, всички свидетелстват за една сериозна, отговорна икономическа и инвестиционна дейност през годините, след като Николай Банев е станал мажоритарен собственик.

На 2-ри октомври, т.г. в предаването на БНТ- „Панорама” социологът Андрей Райчев спонтанно и много загрижено постави пред министъра на правосъдието въпроса- защо Николай Банев е в затвора. Нито едно доказателство за престъпление в съдебна фаза - това вече е репресия!

Г-жа Ахладова е министър на целия народ, а не защитник (без познаване на въпроса) на Специализирания съд в решението му да не променя мярката за неотклонение, защото Банев може да забегне в друга държава...

Изключително тревожен е фактът, който Съюзът на съдиите в Обръщението си подчертава - ролята на Бюрото за защита на свидетели към Главната прокуратура.

Нарекоха го „паравоенно образувание”, което всъщност е инструмент на изпълнителната власт, контролирана от парламента. В тази връзка представяме следните факти. На 26.10.2018г. прокурор Дойчева, главният секретар на МВР и председателят на ДАНС издават документ, който разрешава на компетентните органи д а нахлуят в офиси и сгради на свързани с ОПГ Баневи юридически лица.

Точно в тон с Обръщението на ССБ е фактът, когато на 26.10.2018г. в резиденция Бояна, рано сутринта нахлуват 2-ма следователи, технически лица и повече от 20 полицаи. Заради „ходене” по болници тук са временно майката на Николай Банев - Мария Банева и болен баща на легло Йордан Банев, пред чиято стая през целия ден „пази” полицай. Само след 3 месеца почива бащата на Николай Банев, полковник от МВР, който смело и принципно казва на следователите: „Още ли търсите под вола теле?”.

Впрочем, всичко е преобърнато до 1ч. през нощта. А в същия ден на обяд от Франция трябва да се завърне на ваканция семейството с 3-те малолетни деца.

Отново парадокс - Николай и Евгения са арестувани на летището след като има договорена среща за разговор в Специализираната прокуратура на 29.10.2018г. ! Децата остават „немили недраги”, без внимание и подкрепа на летището в град Ница, за което българската прокуратура прави изявление, че не носи никаква вина.

Според чл. 6 от Закона за съдебната власт магистратите трябва да са политически неутрални. В тази връзка, имайки предвид изказвания на Главния прокурор и отделни магистрати, е нарушен този принцип- дават се оценки на част от опозицията или други лица, например, за законовата приватизация.

„Жертва” на политическо решение за резултати от приватизацията е именно Николай Банев, председател на приватизационния фонд „АКБ Форес социален”, един, забележете, от 89-те фонда, изградени и съществуващи в страната.

В медийни атаки срещу „престъпната група” Баневи се включват най-висши магистрати, твърди се, че Николай Банев притежава 1 милиард в швейцарска банка. Прокурорите  дават интервюта за „тежки престъпления” на Баневи под политически и институционален чадър.

Днес за милиарда отдавна е забравено. В края на юли 2019 г. е внесен обвинителен акт срещу „групата” Баневи, като до ден днешен прокурорите не са предоставили нито един документ, ощетил бюджета, съставен или подписан от член на „групата”.

Съдия Комсалов в разпоредително заседание отхвърля иск срещу Баневи на министерството на финансите за милиони обезщетения. Де факто се оказва, че подсъдимите Баневи не дължат никакви изискуеми суми към републиканския бюджет. Отново доказан парадокс!

Съюзът на съдиите предлага задълбочена проверка на изложените в Обръщението факти, публично обсъждане и даване отговор на обществото за нарушения в съдебната власт и правовата държава.

Времето тече, а Николай Банев е захвърлен в затвора „Aix-en-Provence”, в следствения арест на „Г.М. Димитров”, в приемното 8-мо отделение на Централния софийски затвор. По настоящем се намира в 11-та група на ЦСЗ, в която понякога по 5-6 години чакат своите присъди следствени и подсъдими лица.

 


В категории: Крими


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
13
Коментара по темата
13.
12345
11.10.2020 14:48:38
0
3
Горкия жив да го оплачаш
12.
мдаааа
11.10.2020 11:13:57
1
4
Амчи то милиарда е вече в едно чекмедже,бре стринке!
11.
Хаха
11.10.2020 09:55:03
0
4
Този слезе Майбах-а си в Девня и каза на работниците, че няма пари за заплати.
Тогава му преименуваха возилото на Май-ви-ебах.
10.
111
11.10.2020 08:21:30
0
4
Селски пръчки
9.
Жоса Мутарян
11.10.2020 07:37:37
0
5
Гадни комунетата взеха куфарчетата с кинти от Луканов и се самозабравиха . Мислеха си , че са финансови фараони, га яде кифтета и пиржоли не рива Банчев сега на ощипана мома ша са прай!
8.
Toz
11.10.2020 01:49:23
1
8
Тоз е най големия крадец.Просто не сее отчел и искат парите.Няма да излезе докато не ги даде
7.
камен
10.10.2020 23:44:15
1
13
естествено че майка му търси начин да го изкара от затвора но дали е вярно това което твърди е друг въпрос съдебната система трябва да се задейства и да го осъдят цяла България знае как е спечелил богатството си и се правеше на голям бизнесмен тръгнал от комсомолски деец и колко предприятия съсипа айде не ни правете на балами всички се изкараха болни несправедливо обвинени ами това е защото много хора свързани с делата услужливо за пари им помагат да се измъкнат никой не може да ни оправи за един сребърник сме готови да се продадем
6.
До къде стигна?
10.10.2020 22:51:53
2
7
До никъде!! Скоро ще изтече срока на давност, защото го държат в ареста/затвора без да има повдигната присъда, влязла в сила и ще го пуснат! После, Банев ще осъди България в Страсбург и ще спечели, съответно ще си върне една малка част от кинтите и всичко пак ще си е по-старо му! Защо? Да.... той сиг е ощетил държавата, но нашите некъдърни юристи от съдебната с-ма не могат да го докажат. Даже обратното.... толкова некърно ще подходят към делото, че накрая ще се появят юридически грешки и проблеми от страна на ищеца, т.е. Държавата, и нашите умници пак ще прецакат всичко!
5.
СЕЛЯНИН
10.10.2020 21:46:29
2
8
НБ и ЕБ чрез тяхна фирма се бяха снабдили с нотариални актове за наши черноморски имоти. Много години водихме дела и актовете бяха обявени за нищожни, а НЕЗАВИСИМИЯТ съд присъди ЕБ да ни заплати 15 ПЕТНАДЕСЕТ лв съдебни разходи
4.
12345
10.10.2020 20:55:42
2
8
Да го пуснат на свобода и да му заплат за времето след задържане поне на ниво минимална заплата, за да има какво да яде на първо време този бедняк.
3.
Гражданин
10.10.2020 20:53:33
1
21
Вие базикате ли се ? Тоз окраде половин България репресиран ?!?!? Оле ФлегмЪн почвате да ме съмнявате за трайни отклонения ...
2.
Аааа
10.10.2020 20:42:22
1
14
А да не е честно. Време е да го разтреляте тоз боклук.
1.
БОКЛУК
10.10.2020 20:06:11
4
26
За затвора си!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори