×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

На Конгреса: Нинова атакува прозападните либерали и санкциите срещу Русия, обяви се "за" родолюбие и екология


На Конгреса: Нинова атакува прозападните либерали и санкциите срещу Русия, обяви се "за" родолюбие и екология
И ние искаме промяна в съдебната система, но достатъчно ли е? Къде им е планът за икономиката, за образование, за здравеопазване и за демография, попита Нинова за ДБ
26 Септември 2020, Събота, 15:51 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Време е да получим този успех – победата на парламентарните избори, не за постове, а за лостове за промяна на България, отсече лидерката на БСП

„След четири години усилия и труд е време да получим този успех – победата на парламентарните избори, не за постове, а за лостове за промяна на България. Няма да е лесно, но ние доказахме, че трудните неща не ни стряскат.“ Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в политически доклад пред Конгреса на партията.

Тя разкритикува "десните" извънпарламентарни сили и попита къде са били те, когато БСП се борила за промяна в правосъдната система. Никой нямал право да отрича тези усилия на парламентарната група на „БСП за България“.

„Нека погледнем извън парламента. Какъв изход от кризата и промени предлагат десните – оставка на Борисов и Гешев и промяна в съдебната система. Прекрасно! И ние искаме това и го искаме отдавна. Къде бяха те, когато предлагахме изцяло друга философия на антикорупционно законодателство и съдебен контрол върху актовете на главния прокурор? В Народното събрание часове наред бранехме върховенството на закона, разделението на властите и взаимния контрол, както и налагане на съдебен контрол върху актовете на главния прокурор. Никой няма право да отрича тези усилия на парламентарната група на коалиция „БСП за България“ и на БСП. Десните го правят. Отричат тези наши усилия, фиксирани в остаряла антикомунистическа риторика, която младите по площадите изобщо не разбират. А и промяна в съдебната система – да, и ние искаме. Но достатъчно ли е? Къде им е планът за икономиката, за образование, за здравеопазване и за демография“, попита Нинова, говорейки явно за прозападните либерали от „Демократична България“ (ДБ).

Според нея идва тежка криза и времето не е за тяснопартийно мислене, а за държавнически действия.

Тя обяви, че БСП трябва да се бори за правова, демократична и социална държава.

Една от стъпките към тази цел за Нинова е „подаване на ръка на всички лявомислещи, социалнориентирани, прогресивни хора, непартийни, честни българи, родолюбци, създаване на много широк фронт от съмишленици и насочване на този фронт към истинската промяна на България“.

По думите й една от най-важните политики следва да е екологията.

„Това е темата на настоящето и на бъдещето, това е тема на новото ляво, на младите. Ние сме длъжни да опазим прекрасната си природа и българският народ да има чист въздух, земя, храна, вода, зелени гори и гаранции за здраве“, каза Корнелия Нинова.

Тя се обяви и за балансирана външна политика, насочена и на изток, и на запад.

Според Нинова европейският път на развитие на България е неотменим.

„Но гласът на България там трябва да звучи авторитетно, а не васално. В общите решения трябва да се защитава и отчита българският национален интерес с характер. Същият, българският национален интерес изисква да нормализираме отношенията си с Русия, да строим, да търгуваме, да пътуваме, да имаме културен обмен. Санкциите вредят на това. Една част от обществото ни винят, че сме русофили, друга – че искаме добри партньорски отношения със САЩ. И казват - „щом е така, значи сте русофоби“. Това е политика на крайностите“, обясни Нинова.

Според нея предният Конгрес преди четири години поставил шест задачи, които били изпълнени. Една от тях била да са "ударна опозиция". Управляващите от ГЕРБ се опитвали да изкушат БСП "с морков" и да я принудят "с тояга" да се подчини, но соцпартията устояла. 

Нинова се беше подготвила и с два видеоклипа. Единият показваше нейна реч от 2017 г., доказваща как тя и БСП отдавна се обявили против "паралелната държава". Другият - протестите от последните месеци. 

Корнелия Нинова на няколко пъти подчерта, че БСП имат моралното право да претендират за властта и че те могат да удовлетворят исканията на демонстрантите. 

Направи впечатление, че тя избягна да критикува поименно и лично премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Речта на Нинова продължи близо един час. Тя бе приветствана с аплодисменти, но делегатите не станаха на крака след края й. 

 


В категории: Политика


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
9
Коментара по темата
9.
Наско Ментата
27.09.2020 01:17:26
1
5
Е ко да я закриват,тъкмо стана еротичен монолога на дамата :
"Бяхме съблазнявани с морков"
~ К. Нинова
Подозирам,че не говори за кулинария ...
8.
бимбо
26.09.2020 21:35:39
4
8
Тази Руска партия кога ще я закрият
7.
Закривай!
26.09.2020 21:19:31
4
11
Само като чух как се обръщат един към друг на ДРУГАРЯ и ДРУГАРКАТА, и ми беше достатъчно. Жалката работа!
6.
Педя човек- тъпака
26.09.2020 18:02:48
3
11
Абе Педя човек, няма по-голямо наказание за един родител от това, детето му да е просто, като теб!
5.
Аааа
26.09.2020 17:10:05
5
13
Какво ще промените като вие сте го създали. Мръсни дс комуняги.
4.
Педя човек
26.09.2020 16:08:50
36
9
Нинова със сигурност ще е следващият премиер на България !
Боко ще влезе в затвора , нооооооо ... за някои хора ще е още по- лошо !
Щото с тях ще се занимава Черепа !
А кои ще са тези хора - това ще научите при следващата ни среща !
3.
Свети Путин отровител
26.09.2020 16:07:13
4
18
Айде пак за санкциите. Путин защо не го критикуваш за нещо, или той е безгрешен светец. Преди няколко дни, режима му "самоуби" в затвора, Максим Марцинкевич - Тесак. Борец срещу наркодилърите и педофилите в Русия. Беше едновременно заклан и обесен. Самоубил се бил, сам самичък в килията. Иначе децата ви в Америка, не в Красноярск, където убиха Максим.
2.
Дража Вълчева
26.09.2020 15:00:13
9
35
Ох тази като я видя колко красота има в нея и ми стаеа ясно и за партията кви селски физиономии са шумкарите! Трябва да е забранят престъпната за народа комунистическа партия изтрепала хиляди българи интелигенция без съд и присъда. Немците създаваха лагети за евреи а българите за собствения си народ! Успех Нинова!
1.
Дернев
26.09.2020 14:31:06
5
22
"...да получим този успех – победата на парламентарните избори..." Момичето е свикнало да му се дава и ди го иска. Но БСП-то си е виновно, че не издига способните си хора, а само некадърници.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори