90-годишната баба Иванка от Царево разкри най-вкусната рецепта за паламуд на фурна
Тайната на вкусния паламуд е в маринатата и майсторлъка на готвача, посочва възрастната жена
Флагман.бг се сдоби с най-уникалната рецепта за вкусен паламуд на фурна. 90-годишната баба Иванка от Царево разкри как да си приготвим деликатесната риба по изключителен начин, чак да си оближем пръстите. По думите й тайната е в маринатата, с която се овкусява рибата, но много важна роля играе и масторъла на готвача.
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
паламуд - 1 голям
моркови - 4 броя + 1 за маринатата
домати - 5 броя
лук - 2 глави кромид + 1 за маринатата
оцет - 1/2 ч.ч.
дафинов лист - 1 листо
магданоз - 1/2 връзка
сол
черен пипер
олио - 1/2 к.ч.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистете рибата. Сложете да се маринова за 1 нощ в оцета, дафиновия лист, 1 едро нарязана глава лук, едро нарязан морков, наситнен магданоз и сол на вкус. На следващия ден нарежете на ситно 4 глави лук и ги запържете в олиото. Добавете едро нарязаните моркови и домати. Посолете, прибавете млян черен пипер на вкус и оставете всичко да поври и да се овкуси за няколко минути. В леко намазнена тава сложете рибата и я полейте със задушените зеленчуци. Сложете да се изпече в умерена фурна.
15 км е опашката от камиони на границата с Турция, заплахата за блокади на гръцките фермери остава
Виктор Иванов след „Ергенът“: Сезирах полицията заради Дениз Хайрула
Учени разкриха реалните ползи и рискове на медицинския канабис
Михаела Маринова призна, че се е сгодила, но не разкри кой е щастливецът
Мъж отсече дърво, защото му прeчи
В Пловдив намериха цаката на джигитите, скрита камера ще ги дебне за нарушения
Българските евромонети ще носят образа на Паисий и Св. Иван Рилски
Вот преди 26 април е обречен на провал, отчесе Гал Сасон
Внимание! Ако сте купили някой от тези продукти от Temu и Shein, не го използвайте, опасен е
Гадно ми е, че остарявам, призна Зуека
Ваксините не причиняват аутизъм, казаха от СЗО
Защо в Хърватия проклеха еврото
