90-годишната баба Иванка от Царево разкри най-вкусната рецепта за паламуд на фурна
Тайната на вкусния паламуд е в маринатата и майсторлъка на готвача, посочва възрастната жена
Флагман.бг се сдоби с най-уникалната рецепта за вкусен паламуд на фурна. 90-годишната баба Иванка от Царево разкри как да си приготвим деликатесната риба по изключителен начин, чак да си оближем пръстите. По думите й тайната е в маринатата, с която се овкусява рибата, но много важна роля играе и масторъла на готвача.
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
паламуд - 1 голям
моркови - 4 броя + 1 за маринатата
домати - 5 броя
лук - 2 глави кромид + 1 за маринатата
оцет - 1/2 ч.ч.
дафинов лист - 1 листо
магданоз - 1/2 връзка
сол
черен пипер
олио - 1/2 к.ч.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистете рибата. Сложете да се маринова за 1 нощ в оцета, дафиновия лист, 1 едро нарязана глава лук, едро нарязан морков, наситнен магданоз и сол на вкус. На следващия ден нарежете на ситно 4 глави лук и ги запържете в олиото. Добавете едро нарязаните моркови и домати. Посолете, прибавете млян черен пипер на вкус и оставете всичко да поври и да се овкуси за няколко минути. В леко намазнена тава сложете рибата и я полейте със задушените зеленчуци. Сложете да се изпече в умерена фурна.
„Майната му на ЕС“ - историята, която Европа отказва да научи
Истериите и хиперактивността на децата, който водят до екстремни сривове техните родители
Бакшиш ли? Забравете. Професията „доставчик“ умира пред очите ни
Ракът топи Любо Пенев с 1 килограм на ден
Politico: България ще трябва да осигури 1,2 милиарда евро гаранция за заема за Украйна
Бизнесът празнува приемственост и развитие: 120 години Търговско-промишлена палата в Бургас
Преди 39 години: 5,7 по Скалата на Рихтер разтърси България и разруши 15 000 сгради
Как стресът на работа разрушава здравето ни
3 зодии ще забравят проблемите си, удря ги мощен късмет след 12 декември
Учат на първа помощ шестокласници в Бургас
Султан сарма е любимият ми турски десерт, а рецептата е толкова лесна
3 неща в спалнята, които може да са по-вредни, отколкото си мислите
