90-годишната баба Иванка от Царево разкри най-вкусната рецепта за паламуд на фурна
Тайната на вкусния паламуд е в маринатата и майсторлъка на готвача, посочва възрастната жена
Флагман.бг се сдоби с най-уникалната рецепта за вкусен паламуд на фурна. 90-годишната баба Иванка от Царево разкри как да си приготвим деликатесната риба по изключителен начин, чак да си оближем пръстите. По думите й тайната е в маринатата, с която се овкусява рибата, но много важна роля играе и масторъла на готвача.
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
паламуд - 1 голям
моркови - 4 броя + 1 за маринатата
домати - 5 броя
лук - 2 глави кромид + 1 за маринатата
оцет - 1/2 ч.ч.
дафинов лист - 1 листо
магданоз - 1/2 връзка
сол
черен пипер
олио - 1/2 к.ч.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистете рибата. Сложете да се маринова за 1 нощ в оцета, дафиновия лист, 1 едро нарязана глава лук, едро нарязан морков, наситнен магданоз и сол на вкус. На следващия ден нарежете на ситно 4 глави лук и ги запържете в олиото. Добавете едро нарязаните моркови и домати. Посолете, прибавете млян черен пипер на вкус и оставете всичко да поври и да се овкуси за няколко минути. В леко намазнена тава сложете рибата и я полейте със задушените зеленчуци. Сложете да се изпече в умерена фурна.
БНБ определи шест банки с допълнителни буфери заради еврото
България е №1 в ЕС по ръст в продажбите на хибридни коли
Почина дизайнерката, която обличаше Лейди Гага и Бионсе
Шестокласници от ОУ„Княз Борис І“ влязоха в ролята на прокурори и съдии в Бургас
Палим коледните светлини с концерт на Вениамин в центъра на Поморие
Почина Иван Станков - един от най-добрите тонрежисьори в българската музика
Фалшивият Брад Пит удари отново-влюбена пенсионерка му даде над 100 000 евро
Бургаското дуо Пол и Реми спечелиха два медала на Американското първенство по пясъчни скулптури
Наводнения и свлачища в Западна Гърция след бурята Адел
Костадинов призова правителството да подаде оставка
Страшен дъжд ще се лее днес, в 6 области ще е най-зле (КАРТА)
27/11/2025, Четвъртък 10:36
0
