×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандал! Кутев разкри защо БСП и ДПС искат оставката на Караянчева, а тя обяви, че лъжел


Скандал! Кутев разкри защо БСП и ДПС искат оставката на Караянчева, а тя обяви, че лъжел
Искаме оставката на Цвета Караянчева, защото България е република с парламентарно управление, а тя мотивира отказа за граждани до парламента със заповед на министър, каза Кутев
18 Септември 2020, Петък, 08:40 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Председателят на Народното събрание не отговори на въпроса дали ще освободи достъпа за гражданите до парламента

Поводът да поискам оставката на председателят на Народното събрание Цвета Караянчева бе скандала с майките от „Системата ни убива“ в Народното събрание. Опитваха се на физиологично ниво да ги изнудват, за да ги спрат да протестират, а това бе отвратително, каза в „Тази сутрин“ по бТВ депутатът от БСП Антон Кутев. 

„Оставката й не я поискахме едновременно с ДПС, а последователно. В декларация, която направих аз, настоявах тя да не ръководи повече парламента. Веднага след това излезе лидерът на ДПС и каза, че ще започнат да събират подписи“, добави той.

„Излиза Цвета Караянчева и казва, че не отговаряла тя за охраната. Въпросът бе защо народът не може да влезе в Народното събрание“, заяви Кутев.

„Вече в комисии не пускат нито гражданиски организации, нито самите граждани. Това зависило от председателя на комисията, а в същото време Караянчева ми обяснява, че това било нареждане на министъра. Затова й искаме оставката. България е република с парламентарно управление. Народното събрание казва на министъра какво ще стане, а не обратното“, добави той.

„Борех се, за да може да вкараме тези десет майки да отидат до деловодството, което не е в парламента. Ако като председател на Народното събрание не разбира, че тя управлява процеса, а не НСО или министър, значи няма място там“, коментира депутатът.

„Майките имаха съвсем самостоятелни цели. Искаха да обърнат внимание върху определени проблеми. Дали Мая Манолова има политически цели си е неин проблем“, добави той.

На въпроса дали тя е използвала майките на деца с увреждания, за да постигне свои политически цели, Кутев отговори, че не може да каже това, защото отдавна познавал протестиращите жени и те са благодарни на тези, които са им помогнали. 

„Голяма част от протестите сега са защото не можахме да убедим българите, че изборите са честни. Ако те са сигурни, че това е вота на народа, напрежението по улиците ще е много по-малко“, добави той, след което Цвета Караянчева се свърза с водещия Антон Хекимян по телефона, за да опровергае думите на депутата. 

„Включих се, за да опровергая лъжите на Кутев. Жените от „Системата ни убива“ бяха допуснати до деловодството. В 10 часа те внесоха декларация и тя бе отправена към всички народни представители, които искат да се срещнат с тях. Имаше срок от 16-ти до 18-ти“, заяви парламентарната шефка. 

„Има заповед на министъра на здравеопазването от февруари, на базата на която се издават разпореждане и за пропускателния режим в съответните учреждения. В момента се намираме в епидемична криза и затова тази заповед все още действа“, добави тя. 

„Има правилник на Народното събрание, в който се казва, че след като посетител приключи срещата си, в рамките на 30 минути трябва да напусне сградата. НСО са изпълнявали правилника. Не мисля, че жените са били ритани, бити. Има видео, на което може да се види какво се е случило“, изтъкна Караянчева. 

БСП и Мая Манолова използваха ситуацията с политическа цел, каза още тя. 

След като водещият я пита дали ще освободи достъпа за гражданите до Народното събрание, Караянчева затвори. 

„Това, което тя казва, че било лъжа, не е. Аз бях там, а нея я нямаше. Без личната ми намеса майките нямаше да бъдат допуснати. Те пуснаха четири, а другите – не. Аз трябваше да се намеся, за да може да влязат в сградата“, каза още Антон Кутев. 

„Хората искат промяна и БСП трябва да е по-активна през последните месеци, за да докаже своето място като сила, която може да променя обществото“, добави той.

„БСП трябваше да играе много по-голяма роля в тези протести, но дали можеше да ги оглави е сериозен проблем, защото е комунистическа партия с много дълга история и много хора са против нея“, каза още той.
 


В категории: Политика


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
11
Коментара по темата
11.
друга Мая
18.09.2020 15:47:57
2
3
Охх, много е горещо тия дни в София. И аз не смогвам да покрия всички места, ... То не са площади, , треторазрядни мозъчни тръстове, тайни драгалевски беседки, на които се чертаят плановете за „Новата България“. Само до Дубай не ми стига времето да отскоча, аам гледам, че не трябва да се тревожа – моята посестрима Майчето Манолова явно лети с чартърчета натам и редовно получава ценни указания.
Ми той Ел Чапото сам си го каза: Много обича русата кюстендилска… череша да го търси за поддръжка. И тъй като гледам явно добре я е тунинговал. То не са скъпи фъш-фъш и процедури за опъване на бръчки и мозъчни гънки. Събрала е Каката пари за едни лумпенчета да ходи и да буни провокация по протестите и сега се прави на ботоксова кукла на площада.
„Аз съм обикновена гражданка, ходя да изразявам гражданска позиция. И през 2013 ходих на площада“, реди милата пред трибуната на Божковата телевизия. А водещчето кима и се съгласява. Не пита, не противоречи. „Мая каза“ е новата „Една жена каза“. И тя най-безцеремонно ми краде хляба.

Аз обаче няма да се дам без бой. Защото най-ценното на Кака ви е паметта – а тя е дълга и пълна със срамни спомени като живота на куртизанка. Помня Майчето бифор Божков. Помня червените й дни като депутат, когато разказваше, че тя е предложила Делян Пеевски за шеф на ДАНС. (Тук слагам една скоба, за да попитам: Абе, що сте такива наивници всичките – като ви пълнят главата олигарсите с лъжи за Делян Пеевски и ставате големи защитници на правдата, а като ви уважават по балкански тия същите олигарси и ви крадат парите през ток, газ, лекарства – си трайкате и се правите на ударени? Ама те французите са го казали - всеки народ заслужава съдбата си.).

Та, тогава Мая беше голяма героиня – ходеше смело зад кордона от полиция и мило се усмихваше на протестиращите, а те откровено й теглеха по една… дългосвиреща. И сега пак е на площада Майчето. Ама като част от народа (явно досега не е била от народа…) и се бори за „справедливост“.
10.
преди
18.09.2020 15:27:40
1
4
време гледах по ТВ как Кутев се жалва че в училище викали на дъщерите му,,ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ"--- ми такива сте!
9.
До8ми уш Тиквата
18.09.2020 13:07:46
2
3
Не се преименувай ей Спермалине! За майка ти едно време казаха че и викали ТКЗС-то защото всички влизали в нея.
8.
Тиквата
18.09.2020 11:23:20
25
17
Простата кърджалийска шунда да мълчи
7.
356
18.09.2020 10:55:11
12
27
бтв вече стана клозетна телевизия щом каниш кутев даже без да си чул интервюто знаеш какво е казал канят само хора които са предвидими в изказванията си въобще не можеш да очакваш нещо реално съгласен съм че може да се отправят и критики към управляващите но точно кутев свиленски симов зарков са подлизурковците на нинова и от тях нищо реално не може да се чуе а те са основните събеседници в бтв жалко беше хубава телевизия
6.
Доказан лъжец по "Череп тв"
18.09.2020 09:51:39
16
34
Г-н Кутев, а да знаете кой стои зад убийството на Манол Велев-съпруга на Весела Лечева?
Не за друго, а защото Радко бунака каза че Божков звучал по-убедително от прокурарурата!
В този ред на мисли относно обвиняеми и съдени по времето на ГЕРБ и Борисов: Очите, Килърите, Наглите и другите, и те ли звучат по-убедително?
5.
хнмрпхх
18.09.2020 09:39:16
7
12
Управляващите са се самозабравили. Всички сме равни. От какво се крият, защо се изолират в парламента, значи нещо не е наред, значи вършат нередни неща щом се е стигнало до там. Ако правеха неща полезни за народа, нямаше да има от какво да се крият и ограждат. Време е за промяна. Много дълго се задържаха тези и изгубиха връзка с реалността.
4.
ОСТАВКА !
18.09.2020 09:32:04
32
14
Мутри вън !!!
3.
Бай Дечо
18.09.2020 09:27:55
14
22
Само като видя че новината е от БожкофТВ, даже не си правя труда да прочета.
2.
Защо лъже така най-долно тая ПКП
18.09.2020 09:11:17
6
1
$В момента се намираме в епидемична криза и затова тази заповед все още действа, добави тя"

Това е пълна лъжа!
Не се намираме в епидемична криза.
Госпожата бърка политическата криза с епидемична. Макар че ако се замисля може политическата криза да се нарече епидемична, но трябва да се уточни, че е политическа все пак
1.
Ко речи?
18.09.2020 09:08:48
2
18
„Има заповед на министъра на здравеопазването от февруари, на базата на която всички разпореждания издават свои за разпореждане и за пропускателния режим в съответните учреждения."

Една гаща плява да яде нащо магаре...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори