×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Д-р Симидчиев: Децата не боледуват от COVID-19, няма да има бум на заразени


Д-р Симидчиев: Децата не боледуват от COVID-19, няма да има бум на заразени
Д-р Александър Симидчиев предложи да се направи система, в която да се отчита в кои училища колко заразени деца има, за да се отчете кое от тези заведения се справя по-добре
17 Септември 2020, Четвъртък, 08:28 ч.
Автор: Флагман.Бг

Първите случаи на заразени с коронавирус ученици показва, че това се е случило извън училище, коментира пулмологът

Ще има леко повишаване на заразените с COVID-19, тъй като обучението вече е присъствено, но едва ли ще се получи страхотен бум. Това каза в „Денят започва“ по БНТ пулмологът д-р Александър Симидчиев.

Първите случаи на заразени с коронавирус ученици още в началото на учебната година показва, че това се е случило извън училище, подчерта той. 

Д-р Симидчиев предложи да се направи система, в която да се отчита в кои училища колко заразени деца има, за да се отчете кое от тези заведения се справя по-добре, кое по-зле и в бъдеще системата да се самообучава.

Прагматичното и спокойно приемане на тези случаи е правилният начин за справяне, подходът към вируса трябва да бъде систематичен, добави той. 

"Децата по принцип в училище боледуват по-леко или въобще не боледуват от COVID-19, този експеримент ще е повече за това доколко те могат да разнасят инфекцията обратно към къщи, аз не виждам особена драма в това, което се случва", заяви пулмологът.

Той препоръча подходът към учениците да е индивидуализиран, защото мерките спазват по един начин малките и по различен начин тези, които са в гимназиалния курс. 

Ако детето има някакви симптоми, трябва да се изследва и поведението да е на базата на изследванията, добави медикът.

В България до момента са направени над 470 000 PSR теста от началото на пандемията, открити са около 18 000 случая, което е една идея по-малко отколкото се е очаквало - около 25 000, съобщи д-р Симидчиев.

"Засега сме в оптимистичния сценарий, драма в момента няма", заяви той.

За момента броят на заразените все още продължава да е под 200, на седмична база те не нарастват, ситуацията е спокойна, каза още лекарят.
 


В категории: COVID-19


11
Коментара по темата
11.
Няма надежда
17.09.2020 14:05:28
0
0
Като чета коментарите стадото хептен е оскотяло и продължава да вярва в този “страшен и смъртоносен вирус”,където сигурно за една година са умрели повече хора от ужилване на пчела отколкото от ковод-19.Ужас!
10.
Еми
17.09.2020 11:39:50
3
5
Я да видим какво показва статистиката - починали от ковид в света до момента 945376. Ми то няма и 1 милион умрели на 7-8 милиарда население. Колко го сметнах.... около 0,013% смъртност. Шок и ужас, страховита пандемия, ще измре човечеството като гледам.............
9.
Ами
17.09.2020 10:44:41
1
5
В резултат на ситуацията с този вирус все повече губя вяра и надежда за човечеството. Стотици милиони случаи по-късно все още науката не е наясно точно какво и как става с ковид. А реакциите варират, но повечето са в двете крайности или пълна паника или тотално безхаберие. Спирайте Земята, искам да сляза.
8.
До Помориец
17.09.2020 10:00:37
7
5
Нормално е положението за държавите в които се криеха у дома заради вируса. Този вирус как ще изчезне ? Нали трябва да премине през населението. Най-идиотското ще е пак да затворят овцете в кошарите им. Изключете си телевизорите ! И ако още ви е страх ударете си един "Спутник файф" и не го мислете ! До изборите в Америка ще е така. Истерично !
7.
Бургазлия
17.09.2020 09:53:08
2
2
До 2: продължавай да пишеш все някога ще кажеш нещо умно.
6.
До Помориец
17.09.2020 09:50:23
4
5
Гледай още телевизия,малко ти е било хахахахх
5.
Помориец
17.09.2020 09:40:11
5
11
Да, децата не боледуват, но пренасят вируса на родителите си и бабите си, които не само, че боледуват, ами и си умират...оставете ситуацията тук, гледайте какво става в европа - рекордни нови случаи. Положението не е никак добро
4.
КороноТъпак
17.09.2020 09:38:36
8
12
Този вирус да не расте в училищата бре ? Цяло лято нямаше проблем да са на тумби децата без никакви маски. И нямаше проблем за дядовците и бабите им, защото НИКОЙ НЕ ТЪРСИШЕ СРЕД ДЕЦАТА ВИРУСА. Сега бавно, постепенно и най-вече медийно започва манипулацията. Взираме се, търсим и дебнем в кое дете ще се появи вирус. ПРОПАГАНДА ! Потаен, скрит вирус ! Колко усилия и тестове се изисква за да го намерим. Че и антитела не прави, защото тялото ни не му обръща никакво специално внимание. Вирусче нЕкво !
3.
ДРАМАТА ЩЕ НАСТАНЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!
17.09.2020 09:28:41
2
9
КОГАТО ИЗПОЗАРАЗЯТ ВЪЗРАСТНИТЕ СИ ДЯДОВЦИ И БАБИ И БЛИЗКИ С ХРОНИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ//няма как да ги опазят///!!!!!!!!!!!!!ПО МАЛКО ЗА ПЕНСИИ ОТ БЮДЖЕТА!!!!!!!!!
2.
до 1
17.09.2020 09:13:40
15
7
Взимай си семейството, маските и страха си и марш във Франция !
1.
БургаЗлия
17.09.2020 08:52:39
3
13
Точно така, те затова в Франция затвориха вече училищата.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Биг Майк като истински джентълмен сам предложил да й остави любимата й вила на Карибите, където двамата често се усамотяваха Изгониха считана за вещица от Ергенът Изгониха считана за вещица от Ергенът Тя заплаши, че ще разбие главата на друга участничка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Освен отпадането на партньора на Емануела Иван се заформя още един скандал в танцувалното шоу Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Целта на обучението - повишаване на готовността и времето за реакция на полицейските служители при подобни сигнали бе постигната, каза комисар Емил Павлов Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Шорт листата се скъси до двамата зам.-председатели на Сметната палата, Горица Грънчарова-Козарева – фаворит Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Драгана Миркович сложи край на брака си след 24 години Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование
Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута? Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута? Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори