×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Огромен проблем за учениците от Созопол заради разминаване между двата превозвача, обслужващи линията до Бургас


Огромен проблем за учениците от Созопол заради разминаване между двата превозвача, обслужващи линията до Бургас
В основата на конфликта изглежда са икономически интереси, но трябва ли учениците да висят по 1 час на спирките през зимата, за да се приберат у дома?
16 Септември 2020, Сряда, 12:54 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

С курсовете на „Бургасбус“ и „Созополбус“ от средата на октомври няма да се пътува с една карта, липсва и курс в 19 ч.

Стартът на учебната година за учениците от Созопол започна с голям проблем, за тези от тях, които учат в Бургас, сигнализираха родители. Курсовете са разредени, а картите вече не важат и за двата превозвача "БургасБус" и "СозополБус". Двете фирми са на крачка от прекратяването на дългогодишните си взаимоотношения.

Нашият читател Иво Петров алармира, че през зимата ще се наложи учениците да висят по час по спирките, за да чакат следващия курс.

От „Созополбус“ ООД, който е фирма с около 16 акционери, са преценили, че не е икономически изгодно за тях приходът от картите да се разпределя поравно между двете фирми. В същото време от „Бургасбус“ са провели проучване преди началото на учебната година за това кога приключват вторите смени в училищата и резултатът е преустановен курс в 19 ч., от който, според анализът на дружеството, няма смисъл, тъй като учебните часове приключват предимно след 19:10-19:20 ч. 

„Беше ми обяснено от колегите в „Созополбус“, че след общо събрание на акционерите е взето решение те да возят самостоятелно учениците. Търсят чисто икономически ефект от това, защото смятат, че в момента, в който двете фирми сме работели заедно, те са губели приход. Това за мен не е вярно, тъй като курсовете, които изпълняваме по тази линия, са реципрочни – ние имаме 10 броя на ден и те имат 10“, каза в разговор с Флагман.БГ ръководителят на търговската експлоатация в „Бургасбус“ инж. Драгомир Чайков, който продължи: „Изрично предупредих, че това ще доведе до напрежение сред хората и от вчера при нас вече започнаха да валят жалби от хора, пътуващи с линията“

Той разсясни, че е разговарял с колегите си от „Созополбус“ и по повод разделянето на месечните карти, като към момента – поне до 14 октомври – те ще важат за курсовете и за двата превозвача. „След тази дата обаче това няма да е така и всеки ще трябва да закупува карта взависимост от това кой курс му върши по-добра работа. А в някои случаи се налага използването на услугите и на двете фирми в един ден, което ще доведе до сериозни трусове сред гражданите“, каза още инж. Чайков.

Той е категоричен, че няма да се откаже от преговори с колегите му от „Созополбус“ и е уверен, че ако ситуацията им бъде разяснена по-добре, проблемът ще бъде отстранен.

Друга обаче е гледната точка на управителя на „Созополбус“ Милчо Малчев, с когото Флагман.БГ също успя да разговаря. 

„Нямаме клиенти за всички курсове – както за техните, така и за нашите. Взе се решение да се разделят картите, защото не са разпределени по равно между фирмите. Докато доскоро съотношението беше 60 на 40 в наша полза, то сега то е 80 към 20 – разликата е прекалено голяма да делим прихода от картите с „Бургасбус“. А той не е и кой знае колко голям – около 20 хил.лв. на месец, от които нашата част е около 15 хил.лв.“, каза пред Флагман.БГ Малчев.

Той обясни още, че от „Созополбус“ са направили всичко възможно да има достатъчно курсове за удобство на учениците. Така например тези на „Бургасбус“ са на всеки кръгъл час с изключение на този в 19 ч., а техните са на „половинките“ – 17:30, 18:30, 19:30, 20:30 и т.н. „В някои от курсовете имаме по двама-трима пътника. Не можем да си покрием разходите, а какво остава да делим и картите на половина при такава голяма разлика“, каза още Малчев.

Липсващият в 19 ч. курс от Бургас към Созопол обаче изглежда се очертава да е по-големият проблем. Затова пък от „Бургасбус“ обясниха, че наблюдават пътникопотока ежедневно и при нужда от този курс, той отново ще бъде пуснат, като пак ще бъде под постоянно наблюдение. „

Все още се нагласяме по смените на учениците и съвсем скоро ще има яснота какво точно се случва“, казаха пред Флагман.БГ от общинския превозвач. 

Дори и въведен наново обаче този курс вероятно няма да реши всички проблеми, разкриха ежедневно пътуващи по линията созополии. Понякога се налага в един ден да се ползват курсове от двата превозвача, а това в настоящето положение означава излишен разход за пътниците, които вече няма да могат да се възползват от обща за двата превозвача месечна карта. 
 


В категории: Бизнес


15
Коментара по темата
15.
Анонимен
16.09.2020 19:16:12
0
1
Пътувам почти еждневно с тази проблемна линия. Едно мога да кажа само че и управниците на бургасбус и повече коментиращи тук си нямат хал хабер колко хора пътуват ежедневно с тази линия. От както разписанието е разредено е редовна гледка препълнен автобус. В единия автобус вчера по обяд когато също са орязани няколко курса имаше около 60-70 човека. Автобусите на Созополбус са сравнително нови но страшно мръсни, а тези на бургасбус през лятото са нови и много чисти, но през зимата пускат стари бараки. А цените на картите и билетите изобщо не са ниски
14.
Геро
16.09.2020 16:11:21
0
1
ДРЪГЛИВИ СТАРИ АВТОБУСУ И НА ДВЕТЕ ФИРМИ НАД 25 ГОДИШНИ НЯКОЙ ОТ ТЯХ.ВОЗЯТ ПО 50 ЧОВЕКА. ИМА ЕДИН МИКРОБУС ЗА ЦАРЕВО ОТ 3 ГОДИНИ НЯМА РЪЧНА СПИРАЧКА НО ЗА ТЯХ ТОВА НЕ Е ПРОБЛЕМ . ЗАЩОТО ИМАТ ЛОБИ НА ВИСОКО НИВО.А ЗАЩО ТАКСИТАТА ТРЯБВА ДА СА БОЯДИССНИ В ЖЪЛТО И ДА СА ДО 15 ГОДИНИ НЯМАМ ОБЯСНЕНИЕ"".МОЖЕ БИ ЗАЩОТО МНОГО СЕ МИСЛИ ЗА МАЛКИЯ БИЗНЕС."'
13.
Геро
16.09.2020 16:11:14
0
2
ДРЪГЛИВИ СТАРИ АВТОБУСУ И НА ДВЕТЕ ФИРМИ НАД 25 ГОДИШНИ НЯКОЙ ОТ ТЯХ.ВОЗЯТ ПО 50 ЧОВЕКА. ИМА ЕДИН МИКРОБУС ЗА ЦАРЕВО ОТ 3 ГОДИНИ НЯМА РЪЧНА СПИРАЧКА НО ЗА ТЯХ ТОВА НЕ Е ПРОБЛЕМ . ЗАЩОТО ИМАТ ЛОБИ НА ВИСОКО НИВО.А ЗАЩО ТАКСИТАТА ТРЯБВА ДА СА БОЯДИССНИ В ЖЪЛТО И ДА СА ДО 15 ГОДИНИ НЯМАМ ОБЯСНЕНИЕ"".МОЖЕ БИ ЗАЩОТО МНОГО СЕ МИСЛИ ЗА МАЛКИЯ БИЗНЕС."'
12.
Георгиев
16.09.2020 16:08:03
0
0
Амк да това е световното поробване скоро и нищо няма да има не само училища тя държавата д пред капитолация
11.
---
16.09.2020 15:06:48
0
2
Този проблем го има и с пътуващите Бургас Поморие и обратно. Срамота 21 век градове по на 20 км нямат свестен транспорт . говорим за образование , а децата нямат с какво да идат и върнат от училище
10.
Aман
16.09.2020 14:20:09
1
4
Дръгливия транспорт и на двете фирми не заслужава грам уважение. Никога не са разполагали с хубави возила. Пътувах дълги години с двете фирми и се нагледах на стари автобуси и микробуси. Превишаването на скоростта за тях е рутинно ежедневие. Шофирайки зад тях спокойно си караш със 120. За автобус на хххх милиона километра и състоянието на пътя това е руска ролетка. Да се радват и на малкото хора, които все още се престрашават да си пускат децата в подвижните им кенефи.
9.
Тези са единствената причина Бургас да е беден
16.09.2020 14:09:47
3
7
Продайте тези грозни созополски апартаменти дето грозят залива и си купете една кутия в Славейков. Стига сте се оплаквали.
8.
Няма безплатно нищо
16.09.2020 14:08:12
0
2
Качвайте се на колела сега пак кмета да идва да кара колела заради вас?
Стига се оплаквай.
Постигай!!!!!
Егати мързелите.
7.
Флагман
16.09.2020 14:06:39
3
4
Защо занимавате дъежават със ваши лични проблеми? Искате някой да ви избърше заднима след тоалетната също?
Искате пак някой да ви храни.
Какви сте вие? Царе? Не.
Почвайте да се оправяте няма ние да ви плащаме за всяко желание.
6.
В
16.09.2020 14:04:02
0
7
Стига оплаквания.
Пуснете едни частни бусчета малки за организирани групи ученици да се запишат всички за тази услуга.
Няма заради вас да водим цял държавен транспорт сега. Не може да го изплатите.
5.
аз
16.09.2020 13:39:56
2
6
Има и доста хора, които работят в Бургас. Беше изключително удобно да се ползва картата за двата превозвача.
4.
292
16.09.2020 13:31:04
4
7
Някакъв роб щял да мзема Созопол-Бургас за 40 минути с колело. То 'баво, че гледа обиколката на Франция, ама едно е да гледаш как там карат със средна скорост 45 км/ч, друго е да си помислиш, че и ти можеш, трето и четвърто е да го направиш. Средна скорост от 20 км/ч е абсолютния максимум за мераклия, а с наличната структура е недостижима.
3.
наемодател
16.09.2020 13:19:51
1
10
Що пък да си ходят на село, я колко свободни квартири има в по-голямото село
2.
Бакшиш
16.09.2020 13:18:22
0
9
Извозвам групово на цената на бургасдрус
1.
чичо Митко
16.09.2020 13:16:03
1
9
Ще ви направя велоалея и .....пляс, пляс педалите
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази звезда от Капките бил алкохолик, щял да срине всичко, което е градил, но... Тази звезда от Капките бил алкохолик, щял да срине всичко, което е градил, но... Алкохола го отказах, защото много зле ми влияеше, почнах да ставам сприхав и неадекватен, призна Панайот Панайотов Капан за шефовете на БНБ, на парламента и на Сметната палата, зоват за оставките им Капан за шефовете на БНБ, на парламента и на Сметната палата, зоват за оставките им Като влиза в сила Конституцията, трябва да знаят, че са потенциални министър-председатели, коментира проф. Пламен Киров Побиват ли ви тръпки от тази участничка в "Ергенът"? Учила е окултизъм в Судан Побиват ли ви тръпки от тази участничка в "Ергенът"? Учила е окултизъм в Судан Ангелските й карти имат изключително богата история и са й подарък от висш езотерик и тайновидец, разкрива нейна приятелка Тази е за лудница, категорични са феновете на "Хелс Китчън" Тази е за лудница, категорични са феновете на "Хелс Китчън" Това е любимото ни предаване, но с тия истерички няма да го гледам, обявиха фенове  Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Биг Майк като истински джентълмен сам предложил да й остави любимата й вила на Карибите, където двамата често се усамотяваха Изгониха считана за вещица от Ергенът Изгониха считана за вещица от Ергенът Тя заплаши, че ще разбие главата на друга участничка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Освен отпадането на партньора на Емануела Иван се заформя още един скандал в танцувалното шоу Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Целта на обучението - повишаване на готовността и времето за реакция на полицейските служители при подобни сигнали бе постигната, каза комисар Емил Павлов Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Шорт листата се скъси до двамата зам.-председатели на Сметната палата, Горица Грънчарова-Козарева – фаворит Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Драгана Миркович сложи край на брака си след 24 години
Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори