×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валери Симеонов: Хайтов направи това, което сториха нашите възрожденци век по-рано – заби здраво жалоните на родолюбието


Валери Симеонов: Хайтов направи това, което сториха нашите възрожденци век по-рано – заби здраво жалоните на родолюбието
Това е нашата битка срещу забравата и късата памет, нашата малка армия, която се бори да остане в българската народна памет светлият образ на Николай Хайтов, подчерта Валери Симеонов
15 Септември 2020, Вторник, 17:29 ч.
Автор: Флагман.БГ

НФСБ почете в София, Асеновград, в родното място на писателя – село Яворово и в още градове на България 101 години от рождението на великия български писател и родоначалник на съвременния български национализъм

„България не може да остане да съществува, ако не си възстанови в някаква степен своята разрушена държава. Омаломощена, тя не може да стане гарант за прилагането на законите. А не се ли прилагат законите в една страна, съществува ли хаос – нищо не може да стане, освен нацията да изчезне“.

Николай Хайтов

„Сякаш Николай Хайтов казва всичко това днес - така звучат думите му за рисковете пред държавността и за това колко е важна законността в една държава“, заяви зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов по време на преклонението пред големия писател и родоначалник на съвременния български национализъм акад. Николай Хайтов по повод 101 години от неговото рождение.

От 2004 г. НФСБ отдава своята почит пред паметника на Хайтов в Борисовата градина в София, издигнат от телевизия СКАТ и Валери Симеонов, чийто автори са синовете на писателя – скулпторът Александър Хайтов и архитектът Здравец Хайтов. Днес отново се събраха членове и симпатизанти на патриотичната партия, граждани, тук бе и дъщерята на писателя – Елена Хайтова.

Това е нашата битка срещу забравата и късата памет, нашата малка армия, която се бори да остане в българската народна памет светлият образ на Николай Хайтов, подчерта Валери Симеонов.

Той бе категоричен, че българинът Хайтов е направил в края на 20 век това, което са направили нашите възрожденци век по-рано: „Постави, заби здраво знамето на патриотизма, жалоните на родолюбието и възраждането на българската ценностна система“.

„Хайтов не само възроди българската душевност, любовта към Родината, към Родопа планина с „Козият рог“, „Шумки от габър“, с публицистиката си. Той извади за прочит отново имената на забравени български възрожденци, будители, хайдути. Като Капитан Петко войвода, който беше забравен, докато не се появи сценарият на Хайтов за едноименния филм“, каза още лидерът на НФСБ.

Днес отново прозвуча и тревогата, която Николай Хайтов би за образованието и родолюбието. Чуха се думите му:

„Нови български учебници до 4 клас. За Левски – 12 реда. За Раковски няма нито ред. За Бенковски – нито ред. И единственият въпрос, който следва след урока за Левски е: Ученици, опишете цвета на очите на вашата майка, на вашите братчета?! Нито дума за това какво и кой е Левски“

  В Асеновград зам.-председателят на НФСБ и народен представител от Пловдив-област Борис Ячев, общински съветници и членове на местните структури в региона поднесоха венци и цветя пред паметника на Николай Хайтов в Асеновград. Ден по-рано – Борис Ячев отдаде почит пред барелефа на големия български писател и родолюбец, монтиран на чешмата в родното му село Яврово.

В Бургас активисти на НФСБ и служители на СКАТ и сайта „Десант" почетоха 101-годишнината от рождението на патрона на патриотичната партия Николай Хайтов. Те поднесоха цветя пред барелефа с нюзрума на телевизията. 

В Смолян областният координатор Владимир Гърбелов, членове и симпатизанти от НФСБ в Смолян също отбелязаха 101-вата годишнина от рождението на акад. Николай Хайтов.




В категории: Политика


14
Коментара по темата
14.
?
16.09.2020 09:40:24
0
4
И защо е толкова важно за вас да ви снимат как поднасяте цветя и държите речи!? Мислите, че това ще промени мнението на хората за вас към по-добро ли? Ако е това.....заблуждава те се. Отдавна ви разбрахме що за "патриоти" сте.
13.
Само
16.09.2020 07:58:49
4
1
Валери ще оправи България.
12.
до "бай Гошо"
16.09.2020 05:29:45
1
1
Драги ми господине,навярно сте на преклонна възраст и възприятията Ви вече не са каквито трябва!Вие господине не виждате гредата в окото си,а сте тръгнали да сочите сламката в очите на другите!
За разлика от другите заселници "отпадаците от проклетата ... Русия" ,си плащат тук и за визи,и за смет ,и за данък сгради,които са закупили с парите си,и пазаруват от нашите магазини!Истинската измет @бай Гошо ,я докараха милите ни западняци (не без съгласието на патрЕотитеи то безплатно,но вече на наша издръжка!
Желателно е да си вземете очила с по-голям диоптър и да посетите психолог,последното не вярвам да помогне, имайки предвид вашия промит мозък,но знае ли човек...
11.
Горски
15.09.2020 22:18:12
0
4
"Главата ми да отсекът, пак ще викам: Да живее България!"
Н. Хайтов
Вечна памет!
10.
бай Гошо
15.09.2020 21:35:25
1
5
Хайтов може да е забил "жалоните на родолюбието", но т.нар. патрЕотЕ смятат,че "родолюбие" означава да заселват в страната ни всякакви ОТПАДЪЦИ от проклета (според Г.Раковски) Русия, и по този начин да ИЗМЕНЯТ ЕТНИЧЕСКАТА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ и да порусначват страната. Броят на руските заселници-колонисти отдавна надхвърли 500 000! Да не забравяме и търговията с българско гражданство!!!
Хайтов никога и никъде не е казал - "След като не можахте (дрОгарЕ комунисти) на два пъти да присъедините България към СССР (Русия) - тогава я напълнете със зомбирани, диви и гладни руснаци."

Патриот е - душа дава
за наука, за свобода;
но не свойта душа, братя,
а душата на народа!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек - що да прави?
продава си и душата.
Христо Ботев
9.
възмутена
15.09.2020 20:10:43
2
15
Как може да петните с вашето присъствие и слово името на Хайтов.Смешни и" продажни" патриоти.
8.
Странджанска зурла
15.09.2020 19:47:41
2
18
ЕЛА НА ПЛОЩАДА В БУРГАС ЩЕ ТИ ПОКАЖЕМ НАШАТА ЛЮБОВ КАКТО НА ДАНЧО ЦОНЕВ
7.
Караиван
15.09.2020 19:43:07
3
22
Валере, трапезен патриотино! Спри да петниш името на великия Хайтов! Ако би бил жив днес, трижди би се оттрекъл той от таквизи лъжепатрЕотЕ като тебе!
6.
Хе хе
15.09.2020 19:15:14
2
19
Що не каза, че идваш в Бургас да те поздравим специално.Питат ме хората, защо не се разхождаш вече сам в Морската?
5.
бивш симпатизант на нфсб
15.09.2020 18:39:58
3
19
а ти какво направи бе ментепатриоте продаде се на престъпниците от Герб
4.
New Burgas = New England
15.09.2020 18:21:42
7
9
По големи тъпаци от патриотите няма.
Самата идея е основана на игоизъм и слепота.
Може да си тъп и да крадеш обаче като се дуеш че си патриот минаваш за такъв.
Обаче резюмето и честта нямат нищо общо със това.
Игоизма е болест, театър.
По спокойно.
От тези глупости изпуснахме да се слеем със Юго славяните след Османското, когато можехме и “патриотите” от гетото София и Белград почнаха брато-убийствени войни.
От тъпотия.
Честност и практично мислене са много по важни качества.
Ето сега има възможност да направим федерация със други славянски държави и Гърция. Да си беден да си патриот и да не можеш да привличаш инвестиции не е както трябва пред деца и жени вече. Иска се много повече, драги смехурко.
3.
Дам
15.09.2020 18:11:46
4
24
А Валерко заби калпавата ограда по границата и си напълни гушата.
2.
Хахахаха
15.09.2020 17:53:08
4
25
Скоро при Марешки!
1.
Истината
15.09.2020 17:47:19
4
18
Патриот е равно на идиот който играе игра.
Правежи. Не гледат че са на последно място с тяхното биене в гърди като маймуни.
Приватизирайте този дълбок соц.
Отворете книгите и документите да подсилим вярата във нашета демокрация.
Стига празни лозунги. Тъпаци.
Искат се инжинери и програмисти не патриоти.
Всеки селянин може да се прави на патриот.
Това е да си актьор и да избиваш комплекси.
Резултати, не патриотизъм!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори