×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

ДБГ-Бургас към премиера: Защо директорът на РИОСВ е назначен без конкурс


15 Септември 2020, Вторник, 15:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Питането е отправено и към министъра на околната среда

Областното ръководство на ПП „Движение България на гражданите”- Бургас отправи питане до премиера Бойко Борисов и екоминистъра Емил Димитров относно назначаването на директора на РИОСВ-Бургас инж. Детелина Иванова. Публикуваме текста без редакторска намеса:

ПИТАНЕ

От

Областното ръководство на ПП „Движение България на гражданите”- Бургас

Относно: Назначен нов директор на РИОСВ-Бургас без конкурс

УВАЖАЕМИ Г-Н БОРИСОВ,

УВАЖАЕМИ Г-Н ДИМИТРОВ,

На 14.08.2020 г. е назначен нов директор на РИОСВ-Бургас без  конкурс, в нарушение на устройствения правилник и Кодекса на труда. Според  правилника за устройство и дейността на Регионалните инспекции по околната среда и водите, чл. 4(2) „Директорите на РИОСВ се назначават след проведен конкурс по реда на Кодекса на труда и се освобождават от длъжност от министъра на околната среда и водите.“        Според чл. 90 (3) от Кодекса на труда „Длъжностите, определени като конкурсни, се заемат само въз основа на конкурс. До провеждането на конкурса длъжността може да се заеме със срочен трудов договор за времето, докато бъде заета въз основа на конкурс“.

Детелина Иванова е назначена за директор на РИОСВ-Бургас от министъра на околната среда и водите със заповед от 14.08.2020 г., без да бъде проведен конкурс, като от тази дата тя се подписва под решенията и кореспонденцията от екоинспекцията като директор, а не като временно изпълняваща длъжността, което е видно както от качените решения на интернет страницата, така и от панела за контакти на РИОСВ-Бургас. В прессъобщения до медиите Детелина Иванова също е представена  като директор на РИОСВ.

До този момент Детелина Иванова е била началник на отдел „Биоразнообразие, защитени територии и защитени зони“ в бургаската екоинспекция и е пряко отговорна за всички спорни строежи по Южното Черноморие, които са предмет на прокурорски проверки като „курортния комплекс с подпорната стена“ на „Алепу“, който е в две защитени зони, защитена зона „Комплекс Ропотамо“ за опазване на дивите птици и защитена зона „Ропотамо“ за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна. С оглед заеманата длъжност се предполага, че Детелина Иванова е взела дейно участие и по други спорни казуси, касаещи нарушения на процедури.

Във връзка с гореизложението, отправяме към Вас следните питания:

Морално и законосъобразно ли е назначаването за директор на една от най-важните институции в Бургас, имайки предвид, че същият е замесен и отговорен в спорни строежи по Черноморието?;
Практика ли е директори на РИОСВ да бъдат назначавани без конкурс, в разрез с устройствения правилник и Кодекса на труда? Ако не – ще бъде ли освободена от заеманата длъжност към този момент г-жа Детелина Иванова?
Ще бъде ли санкционирано лицето Детелина Иванова за допускането на редица скандални строежи в защитени зони по Южното Черноморие и по какъв начин?
Кога ще бъде обявен конкурс за назначаване на нов директор на РИОСВ-Бургас?
Бихме желали да получим писмен отговор на зададените от нас въпроси на имейл: [email protected] или на адрес: гр. Бургас, ул. „Фердинандова” 2 Б.


В категории: Бургас


27
Коментара по темата
27.
Браво
21.09.2020 12:02:19
6
1
До 26.
Браво!
Всичко наред да се проверява !
Нека който е нарушил ,да си носи последствията !
26.
Проверяващ
20.09.2020 10:25:27
14
5
До 24: Надписаните километри и постоянните кражби на гориво от служебните автомобили там да проверяват ли?! Че някои служители биха се разделили преждевременно със сладката държавната служба - дисциплинарно и завинаги! И скоро няма да ги спаси закрилата от мутренската партия на Тиквун!
25.
До 24
19.09.2020 09:30:45
0
17
Ами Михалев какви ги твори заради онази черничката от Славейков
дето е хлътнал по нея ,страдат подчинените му .
Михалчо ,и в хти ти казахме да не стъпваш,ама ти не слушаш.
Сега и там дето си ,за нещата които вършиш ,ако изобщо нещо вършиш
Хващай Валето за ръчичка и за спанак.
Чакай,чакай !
Михалев,жена ти и ти ,защо сте в една система .
Я проверете и това за конфликт на интереси ! ! !
24.
ГешеФ
17.09.2020 23:28:56
0
21
Я погледнете и Хароян от лабораторията .
Защо само началниците гледате ?
Главен експерт,а какво върши !?
Във всички регионални лаборатории
тези които са на нейната длъжност
дали са гл.експерти?
Защо е на такава заплата за експерт ,а върши работа за пощальон?
Дървото расте от корена.
1000 и кусур лева държавни пари ,а хората и вършат работата.
Като ще се проверява ,да се проверява.
23.
Аматьор
16.09.2020 07:39:49
0
9
Всички подлоги на незаконната партия ДПС вън от държавната администрация, турски шутове, турските кадърни и фесове марш от държавната работа. Който е много кадърен и голям професионалист, може да се докаже и в частните фирми, ще допринесе за увеличаване на БВП, няма да харчи публичен ресурс и получава държавна заплата.
22.
Цецо
16.09.2020 06:39:57
8
8
Тя май и Ивелина Василева трябва да си ходи с Детелина. Като стана министър изгони всички гербаджии сега продължава да твори безобразни назначения
21.
Екологична мрежа
16.09.2020 06:35:28
9
8
Незабавна оставка на ДеПеСарското отроче Детелина Иванова. Пак ли тази Ивелина Василева предаде своите!
20.
Green
15.09.2020 23:25:04
5
6
Защото в Бургас,драги Зрители се уволняват професионалисти и се назначават ”наши ” хора.Питайте чичо си .
19.
Истината
15.09.2020 22:18:33
10
8
Ивелина Василева натисна Ревизоро да назначи Детелина Иванова без конкурс за Директор. Сметката я оправи Тонка Атанасова. Намериха точния човек да излъже прокуратурата при проверките, че бакиите им са големи
18.
До Валери
15.09.2020 22:11:59
7
5
През патриотите ГЕРБ назначават депесаркара Детелина! Така ли ще я управляваме тая държава другари?!
17.
Бетономорие
15.09.2020 21:54:00
7
5
Доста глупости трябва да пише в прокуратурата Детелинчето за да замаже цялото бетономорие. Но дано този път да не и мине номера че не останаха вече защитени зони при толкова здраво пазене!
16.
Джок Полфрийман
15.09.2020 21:20:57
8
5
"ДБГ-Бургас към премиера: Защо директорът на РИОСВ е назначен без конкурс"

Ами, защото ГЕРБ е мафия от посткомунистически боклуци!
Затова!
15.
Марков
15.09.2020 19:46:11
10
12
Калинка Иванова притежава знания, умения и компетентности. Квалифициран специалист по екология с диплома от Сорбоната .
Има участие в пилотен проект Иновации и конкурентоспособност, регионална програма за развитие на строежите, Еразъм Плюс. Доктор на всички науки, главен редактор на в. Аванти ,една посредствена актриса.
14.
до друго мнение
15.09.2020 19:28:56
11
8
Детелина Иванова няма авторитет нито сред колегите, нито в системата на МОСВ.
За нивото на владеене на английски език не мога да се изкажа, но по отношение на грешките много може да се говори. Действително който не греши не работи, но да разрешиш строителство в Алепу със сигурност не спада към тези безобидни грешки. Да не изготвящ с месеци определени писма, чакайки нещо в замяна е чист рекет. В момента за решение по преценка от ОВОС със срок 30 дни /видно от сайта им/ се чака 60 дни. Свързват се с някаква жена, която отказва да се представи по именно и след дълъг спор с нея ми заявава А писмо от Пътното има тел и. Ами няма ме. Ще ви върна за становище от пътното. И така втори месец чакам, за обект които е в пъти по-малък от този в Алепу и извън защитена зона. Ами това "ПРФЕСИОНАЛИЗМА" на Детелина Иванова и сие.
13.
До другото мнение
15.09.2020 19:17:10
11
9
Вие я изкарахте светица.Ама не сте и яли попарата.Знаете ли че на имоти в които няма дюни, с променен статут на земята и приети с общ устройствен план тя отива и ,,установява" че има малко пясъчно образование.И от там си представете какво става за собствениците.При Тонка Атанасова и Фин......знаци... а честито.
12.
*********
15.09.2020 18:59:03
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
11.
Друго мнение
15.09.2020 18:58:18
9
18
За първи път за директор на тази служба е назначен работещ там служител с адекватно образование, получено в най-авторитетния университет в България. Не в ПУЦ-а в Славейков или другаде! Дамата е с авторитет сред колегите си в цялата система на МОСВ, с над 20 годишен стаж и ръководен опит по специалността си. Вряла и кипяла в контролната дейност на най-натоварената и конфликтна РИОСВ у нас. Владее английски език на работно ниво и определено НЕ е Калинка. В сравнение с предшествениците си на поста (разБойчо, Тони Тъпото, инж. БеТонка от Аскуу и др.) е повече от компетентна. Е. може и да е допускала грешки в миналото, но който не работи, той не греши! Ако си мислите, че външен парашутист ще успее да се справи на този пост, припомнете си постоянните скандали по времето на разБойчо, Тони Тъпото и др. Няма да му стигнат 1-2 години само за да влезе в час с материята! При честен конкурс аматьорите нямат никакъв шанс пред нея! Е, ако е пак "конкурс", както беше при гореизброените шефове, тогава нещата са ясни. България затъва и поради това, че професионалистите в администрацията са измествани от калинки, особено през последните 10 години!
10.
До 3
15.09.2020 18:31:08
12
11
Детелина Иванова нито е грамотна, нито е можеща. Това е жената, която въпреки образованието си даде зелена светлина на строежа в Алепу, на всичките строежи в Синемореци в ПП Странджа. Това е жаната, която за марка сума пари е готова да разпише всяко решение, писмо или разрешително. И не е вярно, че Ивелина Василева я подкрепя. Нейната подкрепа е Атанаска Николова. Атанаска Николова посочва фирмите, които ще изпълняват проектите в областта на екологията, в замяна двете дъшери на Детелина са на работа в Операта /при това без да са завършили висше танцово училище./ По тази линия и синът на счетоводителката Лиляна Димитрова/наркоман/ е управител на остров Света Анасатсия. Всичко това с благословията на Атанаска Николова. В замяна всиччките проекти на бившия съпруг на Атанаска николова минават без проблемно в екоинспекцията, както и на Антоний Иванов.
9.
Депутат
15.09.2020 17:49:44
11
11
Детелина Иванова има мисия да замаже всички безобразия от последните години. Друг директор може да извади доста безобразия на яве. Ивелина Василева не би го допуснала затова натресе Детелинка на Ревизоро.
8.
Патриот
15.09.2020 17:39:50
12
7
Всички калинки вън от държавната администрация! Това да не им е бащения да си правят каквото искат! Оставка на Детелина Иванова!
7.
Дима
15.09.2020 17:36:32
10
10
Явно има много неща за криене в тази инспекция щом министър си слага главата в торбата с такова ялово назначение.
6.
Вълчев
15.09.2020 17:30:53
5
8
Ще ме накарате да се върна в РИОСВ и да ВА уволня всичките. Докога ще творите безобразия безнаказано? Идва часа на Вълчевото!
5.
Иванова
15.09.2020 17:29:40
2
15
Ако сложат друг директор ,ще има много конкурси, защото със стари пчели нов кошер не се прави!
4.
Ковачева
15.09.2020 17:23:42
2
14
Много ме е страх да не сложат друг директор, че този път ще ми намажат ските!
3.
До ДПС и другите питащи
15.09.2020 17:04:25
12
15
Този Директор (Директорка! е временно изпълняваща длъжността, до назначаване за конкурс!
Но ако питате мен, тази жена, която изпълнява длъжността, е толкова грамотна и можеща, че няма да има нужда от конкурс! Иначе пак ще се натиснат хора като Бойчо Георгиев, Николай Николов (малкия Шмиргел) и ред други некадърници!
2.
Дрън
15.09.2020 17:03:15
5
10
То само това да е кусура в държавата, с мед да ги намажем управляващите! Пък то кражби, пък то далавери, пък то злоупотреби, ум да ти зайде!
1.
111
15.09.2020 16:16:56
5
25
И в други държавни учреждения се назначават директори и началник отдел, сектор без конкурси в разрез с устройствения правилник и ЗДСЛ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Студ скова България: -27 градуса на връх Мусала Студ скова България: -27 градуса на връх Мусала

Температурите по високите планини са екстремно ниски

Мъжът-мечта за жените според зодията им Мъжът-мечта за жените според зодията им

И какъв срещат в реалния живот

 

Спипаха 1111 джигити в Бургас само за седмица, трима „счупиха“ скоростомера - взеха им книжките Спипаха 1111 джигити в Бургас само за седмица, трима „счупиха“ скоростомера - взеха им книжките

Петима отказаха тест за дрога - отнеха им свидетелствата за правоуправление за две години

Атанас Мангъров на партийно събитие: Очевидно е, че мерките не действат Атанас Мангъров на партийно събитие: Очевидно е, че мерките не действат

Дoц. Мaнгърoв oбяcни oщe, чe e мнoгo изкуcитeлнo дa ce миcли, чe cпaдът нa зaрaзeнитe ce дължи нa прeдприeтитe oт прaвитeлcтвoтo мeрки

 

Един от най-дългите турски сериали тръгва в българския ефир Един от най-дългите турски сериали тръгва в българския ефир

Главните роли се изпълняват от Гьокберк Йълдъръм, Емрах Акдуман, Беркай Вели, Суде Доар, Есенгюл Айпек

 

Борис Ячев: В НФСБ държим да се обнови и редуцира съставът на Комисията по досиетата Борис Ячев: В НФСБ държим да се обнови и редуцира съставът на Комисията по досиетата

Обемът на работа вече не е толкова голям, казва зам.-председателят на партията

Александра Арабаджиева показа новия Александра Арабаджиева показа новия

Милионерската щерка обяви публично, че в живота й има мъж

 

Още един претендент за стола на Хекимян след отказа на Цънцарова Още един претендент за стола на Хекимян след отказа на Цънцарова

Въпреки че конкурсът за нов водещ на “Тази сутрин” все още не е приключил, Георгиев се очертава като сигурен фаворит за мястото

 

Ресторантьор твърди, че не правил незаконно парти, а поканил танцьорки и клиенти, за да заснеме рекламен клип Ресторантьор твърди, че не правил незаконно парти, а поканил танцьорки и клиенти, за да заснеме рекламен клип

Направиха ни актове на всички за неносене на маски. А ние нямаме задължение да носим маски, след като не работи заведението изобщо, недоволства Тихомир Монев 

Халф напусна закъсалия Нефтохимик Халф напусна закъсалия Нефтохимик

Апетит за неговия подпис имаха и други отбори, но той предпочете да облече отново екипа на Хасково

 

Лоши новини! Голям мор в САЩ след ваксинация срещу К-19 Лоши новини! Голям мор в САЩ след ваксинация срещу К-19

В някои случаи пациентите са умирали няколко дни след ваксинацията

Шефът на Туитър в таен запис: Цензурата тепърва ще се разгръща Шефът на Туитър в таен запис: Цензурата тепърва ще се разгръща

ФБР отчете 100 000 доносници в Америка, щатски влогъри се молят за военна диктатура

 

Боян Чуков: Случващото се в САЩ е конфликт със социално-класов характер Боян Чуков: Случващото се в САЩ е конфликт със социално-класов характер

Според него двупартийната върхушка е унищожила през последните години икономиката на САЩ

 

Pfizer има достатъчно ваксини, за да осигури втора доза на всички желаещи Pfizer има достатъчно ваксини, за да осигури втора доза на всички желаещи Американските здравни власти са поискали компанията да започне да доставя вторите дози Германия предаде на Русия данни за отравянето на Навални Германия предаде на Русия данни за отравянето на Навални

Това стана точно преди планираното му завръщане 

Почина милиардерът барон Бенджамин де Ротшилд Почина милиардерът барон Бенджамин де Ротшилд

Семейството му твърди, че е погубен от инфаркт

 

Гърция отваря моловете и магазините, но строгите ограничителни мерки остават Гърция отваря моловете и магазините, но строгите ограничителни мерки остават

Всеки месец на локдаун струва на гръцката икономика 3 милиарда евро, обяви премиерът Мицотакис

Избраха наследника на Меркел – Армин Лашет оглави ХДС Избраха наследника на Меркел – Армин Лашет оглави ХДС

Той може да е кандидатът на консерваторите за канцлер на изборите тази есен

В Китай изграждат нови временни болници за ковид, настаняват и безсимптомни В Китай изграждат нови временни болници за ковид, настаняват и безсимптомни

Площта на една стандартна стая е 18 квадратни метра

Здравният министър на САЩ осъди нападението на Конгреса и подаде оставка Здравният министър на САЩ осъди нападението на Конгреса и подаде оставка
Първан СИМЕОНОВ, социолог Първан СИМЕОНОВ, социолог Парламентарните избори все повече се разглеждат като нулев тур на президентските Виц на деня Виц на деня - Скъпа, защо панталоните ми са изгладени само до коленете?
- А аз колко пъти ти казвах да удължиш кабела на ютията!
Виц на деня Виц на деня Пък моят ми вика:
- Толкова си слабичка, иди си хапни тортичка...
- Кой твой, ма?
- Моят вътрешен глас, как кой?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Баба ми казваше едно време - случаен може да бъде само бракът, любовника трябва да се избира внимателно.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори