×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Осъдиха двама служители на БАБХ-Пловдив за подкуп
  • Приключи разследването на катастрофата, при която загина Милен Цветков
  • Испански фирми искат да правят жп линията България - Северна Македония
  • Бойко Борисов определи комисар Владимир Димитров за национален координатор по киберсигурността
  • Земетресение разлюля гръцкия остров Нисирос, усетиха го и в Турция
НА ЖИВО

ДБГ-Бургас към премиера: Защо директорът на РИОСВ е назначен без конкурс


15 Септември 2020, Вторник, 15:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Питането е отправено и към министъра на околната среда

Областното ръководство на ПП „Движение България на гражданите”- Бургас отправи питане до премиера Бойко Борисов и екоминистъра Емил Димитров относно назначаването на директора на РИОСВ-Бургас инж. Детелина Иванова. Публикуваме текста без редакторска намеса:

ПИТАНЕ

От

Областното ръководство на ПП „Движение България на гражданите”- Бургас

Относно: Назначен нов директор на РИОСВ-Бургас без конкурс

УВАЖАЕМИ Г-Н БОРИСОВ,

УВАЖАЕМИ Г-Н ДИМИТРОВ,

На 14.08.2020 г. е назначен нов директор на РИОСВ-Бургас без  конкурс, в нарушение на устройствения правилник и Кодекса на труда. Според  правилника за устройство и дейността на Регионалните инспекции по околната среда и водите, чл. 4(2) „Директорите на РИОСВ се назначават след проведен конкурс по реда на Кодекса на труда и се освобождават от длъжност от министъра на околната среда и водите.“        Според чл. 90 (3) от Кодекса на труда „Длъжностите, определени като конкурсни, се заемат само въз основа на конкурс. До провеждането на конкурса длъжността може да се заеме със срочен трудов договор за времето, докато бъде заета въз основа на конкурс“.

Детелина Иванова е назначена за директор на РИОСВ-Бургас от министъра на околната среда и водите със заповед от 14.08.2020 г., без да бъде проведен конкурс, като от тази дата тя се подписва под решенията и кореспонденцията от екоинспекцията като директор, а не като временно изпълняваща длъжността, което е видно както от качените решения на интернет страницата, така и от панела за контакти на РИОСВ-Бургас. В прессъобщения до медиите Детелина Иванова също е представена  като директор на РИОСВ.

До този момент Детелина Иванова е била началник на отдел „Биоразнообразие, защитени територии и защитени зони“ в бургаската екоинспекция и е пряко отговорна за всички спорни строежи по Южното Черноморие, които са предмет на прокурорски проверки като „курортния комплекс с подпорната стена“ на „Алепу“, който е в две защитени зони, защитена зона „Комплекс Ропотамо“ за опазване на дивите птици и защитена зона „Ропотамо“ за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна. С оглед заеманата длъжност се предполага, че Детелина Иванова е взела дейно участие и по други спорни казуси, касаещи нарушения на процедури.

Във връзка с гореизложението, отправяме към Вас следните питания:

Морално и законосъобразно ли е назначаването за директор на една от най-важните институции в Бургас, имайки предвид, че същият е замесен и отговорен в спорни строежи по Черноморието?;
Практика ли е директори на РИОСВ да бъдат назначавани без конкурс, в разрез с устройствения правилник и Кодекса на труда? Ако не – ще бъде ли освободена от заеманата длъжност към този момент г-жа Детелина Иванова?
Ще бъде ли санкционирано лицето Детелина Иванова за допускането на редица скандални строежи в защитени зони по Южното Черноморие и по какъв начин?
Кога ще бъде обявен конкурс за назначаване на нов директор на РИОСВ-Бургас?
Бихме желали да получим писмен отговор на зададените от нас въпроси на имейл: [email protected] или на адрес: гр. Бургас, ул. „Фердинандова” 2 Б.


В категории: Бургас


27
Коментара по темата
27.
Браво
21.09.2020 12:02:19
4
1
До 26.
Браво!
Всичко наред да се проверява !
Нека който е нарушил ,да си носи последствията !
26.
Проверяващ
20.09.2020 10:25:27
9
4
До 24: Надписаните километри и постоянните кражби на гориво от служебните автомобили там да проверяват ли?! Че някои служители биха се разделили преждевременно със сладката държавната служба - дисциплинарно и завинаги! И скоро няма да ги спаси закрилата от мутренската партия на Тиквун!
25.
До 24
19.09.2020 09:30:45
0
12
Ами Михалев какви ги твори заради онази черничката от Славейков
дето е хлътнал по нея ,страдат подчинените му .
Михалчо ,и в хти ти казахме да не стъпваш,ама ти не слушаш.
Сега и там дето си ,за нещата които вършиш ,ако изобщо нещо вършиш
Хващай Валето за ръчичка и за спанак.
Чакай,чакай !
Михалев,жена ти и ти ,защо сте в една система .
Я проверете и това за конфликт на интереси ! ! !
24.
ГешеФ
17.09.2020 23:28:56
0
14
Я погледнете и Хароян от лабораторията .
Защо само началниците гледате ?
Главен експерт,а какво върши !?
Във всички регионални лаборатории
тези които са на нейната длъжност
дали са гл.експерти?
Защо е на такава заплата за експерт ,а върши работа за пощальон?
Дървото расте от корена.
1000 и кусур лева държавни пари ,а хората и вършат работата.
Като ще се проверява ,да се проверява.
23.
Аматьор
16.09.2020 07:39:49
0
9
Всички подлоги на незаконната партия ДПС вън от държавната администрация, турски шутове, турските кадърни и фесове марш от държавната работа. Който е много кадърен и голям професионалист, може да се докаже и в частните фирми, ще допринесе за увеличаване на БВП, няма да харчи публичен ресурс и получава държавна заплата.
22.
Цецо
16.09.2020 06:39:57
7
6
Тя май и Ивелина Василева трябва да си ходи с Детелина. Като стана министър изгони всички гербаджии сега продължава да твори безобразни назначения
21.
Екологична мрежа
16.09.2020 06:35:28
8
6
Незабавна оставка на ДеПеСарското отроче Детелина Иванова. Пак ли тази Ивелина Василева предаде своите!
20.
Green
15.09.2020 23:25:04
5
5
Защото в Бургас,драги Зрители се уволняват професионалисти и се назначават ”наши ” хора.Питайте чичо си .
19.
Истината
15.09.2020 22:18:33
10
6
Ивелина Василева натисна Ревизоро да назначи Детелина Иванова без конкурс за Директор. Сметката я оправи Тонка Атанасова. Намериха точния човек да излъже прокуратурата при проверките, че бакиите им са големи
18.
До Валери
15.09.2020 22:11:59
7
3
През патриотите ГЕРБ назначават депесаркара Детелина! Така ли ще я управляваме тая държава другари?!
17.
Бетономорие
15.09.2020 21:54:00
7
3
Доста глупости трябва да пише в прокуратурата Детелинчето за да замаже цялото бетономорие. Но дано този път да не и мине номера че не останаха вече защитени зони при толкова здраво пазене!
16.
Джок Полфрийман
15.09.2020 21:20:57
8
3
"ДБГ-Бургас към премиера: Защо директорът на РИОСВ е назначен без конкурс"

Ами, защото ГЕРБ е мафия от посткомунистически боклуци!
Затова!
15.
Марков
15.09.2020 19:46:11
10
10
Калинка Иванова притежава знания, умения и компетентности. Квалифициран специалист по екология с диплома от Сорбоната .
Има участие в пилотен проект Иновации и конкурентоспособност, регионална програма за развитие на строежите, Еразъм Плюс. Доктор на всички науки, главен редактор на в. Аванти ,една посредствена актриса.
14.
до друго мнение
15.09.2020 19:28:56
11
6
Детелина Иванова няма авторитет нито сред колегите, нито в системата на МОСВ.
За нивото на владеене на английски език не мога да се изкажа, но по отношение на грешките много може да се говори. Действително който не греши не работи, но да разрешиш строителство в Алепу със сигурност не спада към тези безобидни грешки. Да не изготвящ с месеци определени писма, чакайки нещо в замяна е чист рекет. В момента за решение по преценка от ОВОС със срок 30 дни /видно от сайта им/ се чака 60 дни. Свързват се с някаква жена, която отказва да се представи по именно и след дълъг спор с нея ми заявава А писмо от Пътното има тел и. Ами няма ме. Ще ви върна за становище от пътното. И така втори месец чакам, за обект които е в пъти по-малък от този в Алепу и извън защитена зона. Ами това "ПРФЕСИОНАЛИЗМА" на Детелина Иванова и сие.
13.
До другото мнение
15.09.2020 19:17:10
11
7
Вие я изкарахте светица.Ама не сте и яли попарата.Знаете ли че на имоти в които няма дюни, с променен статут на земята и приети с общ устройствен план тя отива и ,,установява" че има малко пясъчно образование.И от там си представете какво става за собствениците.При Тонка Атанасова и Фин......знаци... а честито.
12.
*********
15.09.2020 18:59:03
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
11.
Друго мнение
15.09.2020 18:58:18
7
18
За първи път за директор на тази служба е назначен работещ там служител с адекватно образование, получено в най-авторитетния университет в България. Не в ПУЦ-а в Славейков или другаде! Дамата е с авторитет сред колегите си в цялата система на МОСВ, с над 20 годишен стаж и ръководен опит по специалността си. Вряла и кипяла в контролната дейност на най-натоварената и конфликтна РИОСВ у нас. Владее английски език на работно ниво и определено НЕ е Калинка. В сравнение с предшествениците си на поста (разБойчо, Тони Тъпото, инж. БеТонка от Аскуу и др.) е повече от компетентна. Е. може и да е допускала грешки в миналото, но който не работи, той не греши! Ако си мислите, че външен парашутист ще успее да се справи на този пост, припомнете си постоянните скандали по времето на разБойчо, Тони Тъпото и др. Няма да му стигнат 1-2 години само за да влезе в час с материята! При честен конкурс аматьорите нямат никакъв шанс пред нея! Е, ако е пак "конкурс", както беше при гореизброените шефове, тогава нещата са ясни. България затъва и поради това, че професионалистите в администрацията са измествани от калинки, особено през последните 10 години!
10.
До 3
15.09.2020 18:31:08
12
9
Детелина Иванова нито е грамотна, нито е можеща. Това е жената, която въпреки образованието си даде зелена светлина на строежа в Алепу, на всичките строежи в Синемореци в ПП Странджа. Това е жаната, която за марка сума пари е готова да разпише всяко решение, писмо или разрешително. И не е вярно, че Ивелина Василева я подкрепя. Нейната подкрепа е Атанаска Николова. Атанаска Николова посочва фирмите, които ще изпълняват проектите в областта на екологията, в замяна двете дъшери на Детелина са на работа в Операта /при това без да са завършили висше танцово училище./ По тази линия и синът на счетоводителката Лиляна Димитрова/наркоман/ е управител на остров Света Анасатсия. Всичко това с благословията на Атанаска Николова. В замяна всиччките проекти на бившия съпруг на Атанаска николова минават без проблемно в екоинспекцията, както и на Антоний Иванов.
9.
Депутат
15.09.2020 17:49:44
11
9
Детелина Иванова има мисия да замаже всички безобразия от последните години. Друг директор може да извади доста безобразия на яве. Ивелина Василева не би го допуснала затова натресе Детелинка на Ревизоро.
8.
Патриот
15.09.2020 17:39:50
12
6
Всички калинки вън от държавната администрация! Това да не им е бащения да си правят каквото искат! Оставка на Детелина Иванова!
7.
Дима
15.09.2020 17:36:32
10
9
Явно има много неща за криене в тази инспекция щом министър си слага главата в торбата с такова ялово назначение.
6.
Вълчев
15.09.2020 17:30:53
5
7
Ще ме накарате да се върна в РИОСВ и да ВА уволня всичките. Докога ще творите безобразия безнаказано? Идва часа на Вълчевото!
5.
Иванова
15.09.2020 17:29:40
2
13
Ако сложат друг директор ,ще има много конкурси, защото със стари пчели нов кошер не се прави!
4.
Ковачева
15.09.2020 17:23:42
2
12
Много ме е страх да не сложат друг директор, че този път ще ми намажат ските!
3.
До ДПС и другите питащи
15.09.2020 17:04:25
10
15
Този Директор (Директорка! е временно изпълняваща длъжността, до назначаване за конкурс!
Но ако питате мен, тази жена, която изпълнява длъжността, е толкова грамотна и можеща, че няма да има нужда от конкурс! Иначе пак ще се натиснат хора като Бойчо Георгиев, Николай Николов (малкия Шмиргел) и ред други некадърници!
2.
Дрън
15.09.2020 17:03:15
5
9
То само това да е кусура в държавата, с мед да ги намажем управляващите! Пък то кражби, пък то далавери, пък то злоупотреби, ум да ти зайде!
1.
111
15.09.2020 16:16:56
5
24
И в други държавни учреждения се назначават директори и началник отдел, сектор без конкурси в разрез с устройствения правилник и ЗДСЛ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Държавата апортира 150 декара нива за нова индустриална зона на Бургас при Девети километър Държавата апортира 150 декара нива за нова индустриална зона на Бургас при Девети километър

Имотът в местността „Синджирли герен“ се прехвърля от Министерството на земеделието

Първо във Флагман: Бащата на Тита се върна като шеф на НОИ-Силистра Първо във Флагман: Бащата на Тита се върна като шеф на НОИ-Силистра

Спецпрокуратурата със свое постановление отмени всички взети мерки, спрямо Милен Пенчев

Петър Кънев: Не е нормално законодателната активност на депутатите да расте за сметка на МС Петър Кънев: Не е нормално законодателната активност на депутатите да расте за сметка на МС

Икономическата комисия одобри контролът върху производството на оръжията да се прехвърли от МВР на МИ

Бизнесът обсъжда на конференция в Несебър как строителният сектор да се дигитализира и подготви за глобалните промени Бизнесът обсъжда на конференция в Несебър как строителният сектор да се дигитализира и подготви за глобалните промени

Това е една от ключовите теми на 13-аата Национална конференция по транспортна инфраструктура с международно участие

 

Уникална подводна находка доказа: Още през 17 век регионът около Бургас е бил търговски Уникална подводна находка доказа: Още през 17 век регионът около Бургас е бил търговски

Кметът Димитър Николов обяви нов общински фонд, ск ойто намерени от водолази и рибари части от колекцията ще бъдат откупувани

Приключи разследването на катастрофата, при която загина Милен Цветков Приключи разследването на катастрофата, при която загина Милен Цветков

Случаят се води особено тежък

Кметове от Югоизточна България се събраха на стратегическа среща в Бургас Кметове от Югоизточна България се събраха на стратегическа среща в Бургас

В новия програмен период ще се финансират проекти на регионален принцип, Бургас вече има подготвен проект - за четирилентовите пътища до общините

 

Изненада: 24 май да е Ден на българската, а не на славянската писменост, одобри парламентът Изненада: 24 май да е Ден на българската, а не на славянската писменост, одобри парламентът

ГЕРБ си промениха позицията в пленарна зала

След отцепването си от БСП: Димитър Стоянов загуби постовете си в ключови парламентарни комисии След отцепването си от БСП: Димитър Стоянов загуби постовете си в ключови парламентарни комисии

Извадиха и "забравения" Александър Паунов от тази по енергетика

Лошо: 7 футболисти от „Арда 1924” са с вируса Лошо: 7 футболисти от „Арда 1924” са с вируса

Всички са в добро състояние, поставени са под 14-дневна карантина

 

Земетресение разлюля гръцки остров, усетиха го и в Турция Земетресение разлюля гръцки остров, усетиха го и в Турция

Епицентърът на земетресението се намира в морската зона на 32 км северозападно от остров Нисирос, а дълбочината му е 150 км

Неприятни новини за Меган Маркъл Неприятни новини за Меган Маркъл

Вижте какво й се случи

4 мита за силен имунитет, развенчани от лекарите 4 мита за силен имунитет, развенчани от лекарите

Всеки търси ефикасни лекове преди грипния сезон

Атина стяга режима за гражданство Атина стяга режима за гражданство

Чужденците трябва да докажат добър гръцки писмено

Криза: "Дисни" съкращава 28 000 души Криза: "Дисни" съкращава 28 000 души

Причината е ниската посещаемост на тематичните паркове заради пандемията

Наталия Кобилкина кръсти сина си в Гърция Наталия Кобилкина кръсти сина си в Гърция

Кръщенето се е случило този уикенд с помпозно парти в бяло и синьо

Изчезнала преди 2 години жена открита жива в морето (ВИДЕО) Изчезнала преди 2 години жена открита жива в морето (ВИДЕО)

Рибари я видели да се носи по вълните до крайбрежието на Колумбия

Лют спор между Тръмп и Байдън за COVID-19, демократът искал ново затваряне на икономиката Лют спор между Тръмп и Байдън за COVID-19, демократът искал ново затваряне на икономиката

Президентът атакува опонента си в телевизионни дебат заради желанието му за ново затваряне на икономиката при скок на инфекциите с коронавирус

Цвети Пиронкова заработи 5 млн. долара от състезания Цвети Пиронкова заработи 5 млн. долара от състезания

Следващата съперничка на българката е Серина Уилямс

 

Азербайджан и Армения се готвят за война. Съветът за сигурност на ООН свикан спешно Азербайджан и Армения се готвят за война. Съветът за сигурност на ООН свикан спешно

Броят на жертвите наближава 100, сред убитите има 11 цивилни

 

Валери СИМЕОНОВ Валери СИМЕОНОВ Протестиращите са червени кхмери и хвърлят яйца, защото нямат калашници Виц на деня Виц на деня Новина на деня:
- Първият български космически турист се завърна с три шишенца шампоан и хавлия с надпис NASA.
Виц на деня Виц на деня Ако разрешат рекламата на кока по телевизията, предполагам ще започва така:
- Преди използвах обикновен прах...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук В леглото бил като жребец. Хърка, цвили, пърди, смърди и рита...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори