×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът Димитър Николов показа обновените класни стаи на първолаците в Бургас


Кметът Димитър Николов показа обновените класни стаи на първолаците в Бургас
Всяка класна стая бе оборудвана с най-новите технологични средства, използвани в сферата на образованието – модерен интерактивен панел с вграден компютър
14 Септември 2020, Понеделник, 14:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Общо 92 изцяло ремонтирани и модерно оборудвани зали са готови да посрещнат 2050-те първокласници

2050 бургаски първолаци ще прекрачат утре прага на бургаските училища. Общо 92 изцяло обновени и модерно оборудвани класни стаи в 33 училища на територията на цялата община са напълно готови да ги посрещнат в първия учебен ден. Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов. Градоначалникът показа и част от обновените класни стаи. (ВИЖ ГАЛЕРИЯТА ПОД ТЕКСТА)

Те са ремонтирани през лятото в продължение на проекта „Първокласно начало“ и са в синхрон с осигуряването на безопасна среда на децата в присъствена форма на обучение.

Дейностите включваха полагане на специални антибактериални настилки на пода, позволяващи бързо и лесно почистване и дезинфекциране. Стаите са обзаведени с нови индивидуални чинове, които дават възможност за осигуряване на достатъчно разстояние между учениците и спазване на необходимата дистанция. Обновяването на класните стаи включва още ново лед осветление, бюра и шкафчета, които допълват интериора.

Всяка класна стая бе оборудвана с най-новите технологични средства, използвани в сферата на образованието – модерен интерактивен панел с вграден компютър. Панелът е със сензорен екран, операционни системи Windows 10 и Android, и софтуер за работа с интерактивно съдържание. Той разполага с най-добрите технологични характеристики и работи без необходимост от допълнително закупуване на лаптоп и проектор.

Подготовката и работата в дигитална среда с най-новите електронни ресурси в бургаските училища ще даде възможност, при необходимост, за бързо превключване на учебния процес към онлайн обучение.

Освен реновираната материална учебна база,  „Първокласно начало“ въвежда и нови интерактивни методи на работа в клас, съчетаващи най-доброто от европейския и световен опит в сферата на образованието.




В категории: Бургас


14
Коментара
Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
14
Коментара по темата
14.
Гражданин
15.09.2020 22:31:17
0
1
По мнение на очните лекари,децата не трябва да гледат екрани поне до 10годишна възраст.Напълниха детските градини и училищата с интерактивни дъски и таблети и всяко 4то дете по статистика е със зрителна увреди.Някой пита ли експертите,когато модернизира?Какво им имаше на обикновените дъски?
13.
*********
14.09.2020 22:25:16
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
Хммм
14.09.2020 20:26:07
1
5
Герб са свикнали сами да се хвалят, защото няма кой да ги хвали!!!Важно е децата да станат грамотни.Учителите да си гледат работата с повече усърдие и да си заслужават званието" учител", не администратор.А дали ще има телевизори и скъпи неща в класните стаи, не е толкова важно.
11.
Есоnоmіс.bg
14.09.2020 17:37:48
1
4
Престъпниците от Хунтата ГЕРБ
Теглят нови 2 милиаpда евро дълг на гърба на Народа!
10.
Бургас
14.09.2020 16:05:51
1
9
Филми ли ще гледат или ще учат, този смарт телевизор за хиляди лв.(а не интерактивен пенел:))) на това ниво няма да издържи и една седмица. Какво ви пука има данъци нашите фирми ще купуват и те трябва да печелят.
9.
Бургас
14.09.2020 16:05:47
0
6
Филми ли ще гледат или ще учат, този смарт телевизор за хиляди лв.(а не интерактивен пенел:))) на това ниво няма да издържи и една седмица. Какво ви пука има данъци нашите фирми ще купуват и те трябва да печелят.
8.
Димитър
14.09.2020 15:06:12
0
11
Все повече и повече почнаха да приличат на класните стаи от американските филми,къде махнахте двойните чинове,децата трябва и да се забавляват по-време на час. Няма лошо ама си беше хубаво по нашето време,цял живот ще имат след това да стоят сами на бюрата
7.
Фантафен
14.09.2020 15:05:20
2
22
Косомолецът показа една стая след козметичен ремонт за милион и ще замаже очите на простите.
6.
коко
14.09.2020 14:56:30
0
24
Почти всички училища в общината са в окаяно състояние.Бях скоро в Кирил и Методий , нищо не е мръднало от 80-те. Същите изтъркани стъпала по които се пързалхме като деца, мирише на старо. Подобна картина бе и в Френската - ПМГ. Слепи ли сте дето се прихласвате.
5.
българин
14.09.2020 14:47:45
1
24
Проблема на България не са класните стаи...а че първолаците са на изчезване и голям брой от тях просто не говорят родния език...Тая битка май сме я изгубили не и без наше участие...
4.
Гражданин
14.09.2020 14:18:58
6
14
Това е хубаво
3.
Георги Маринчев
14.09.2020 14:14:28
26
21
Браво г-н Николов !
Ти си №1 !
2.
Бургазлия
14.09.2020 14:05:13
26
28
Браво г-н Николов. Наистина мислите за нашите деца. Господ здраве да Ви дава!
1.
нека
14.09.2020 14:03:22
36
39
Нека им покаже макдоналдс практикер и метро да си знаят къде ще бачкат заради него , щото едва ли ще хапват градинки или бус ленти
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души
Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори