×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

19 години след 11 септември! Мистериите около най-страшния атентат остават


11 Септември 2020, Петък, 09:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Конспиративните теории за рухването на кулите близнаци в Ню Йорк още витаят в публичното пространство

Днес се навършват 19 години от атентатите в Ню Йорк и Вашингтон, които записаха една от най-големите трагедии в историята на САЩ и разтърсиха целия свят. На 11 септември 2001 година, светът стана свидетел на безпрецедентно нападение. Два самолета се удариха в кулите близнаци в Ню Йорк, трети порази Пентагона. В следващите часове двете кули не издържат на пламъците и рухват. По официални данни жертвите са близо 3000, ранените около 6000. Загиват и най-малко 300 пожарникари по време на спасителните операции. Повече от година продължава разчистването на останките.

Част от жертвите никога не са идентифицирани. 11 септември вече не е просто дата в календара. Това е особена дата след 2001 година, когато терористи атакуваха кулите близнаци в Ню Йорк, отвличайки самолети. Въпросът, който поставят днес експерти, е дали атаката е била само с цел терор, или е имало замисъл тя да се превърнe в операция за масово изтребление. Според специалисти по антитероризъм освен рухването на кулите, терористите са искали да предизвикат и мащабно изтребление, защото последствията от срутването на сградите може да доведа до екологична катастрофа. Причина за това е старият тип на строителство, при което се е използвал азбест. А прахът от срутването, би обхванал изключително голяма територия. Това, от своя страна, би довело и до куп други проблеми, които биха засегнали хората. На този ден американците всяка година отдават почит на загиналите от атентата на 11 септември 2001 г., защото тогава смъртта си намериха над 3000 души.

Днес в Ню Йорк на мястото, на което се издигаха кулите близнаци, има мемориален комплекс, включващ музей и парк. От 2002 година 11 септември се отбелязва в САЩ като Ден на патриота, а от 2009-а датата се именува също така и като общонационален Ден за почитане на паметта. Според проучвания на CNN и New York Times от 2006 г. над половината американци смятат, че правителството крие истината от обществеността. Части от официалния доклад на американското правителство за атентатите са засекретени с години. Информация все още липсва?! Достатъчен повод за раждането и разпространението на редица конспиративни теории и догадки, опитващи се да се противопоставят на официалната версия на правителството. А тя е за 4 самолета, отвлечени от "Ал Кайда". Особено голяма популярност митовете за атентата придобиват и заради няколко книги и филми.

 

„Новият Пърл Харбър" излиза през 2004 г. - в нея преподавателят по религиозна философия и теология Дейвид Рей Грифин обвинява американското правителство в съучастничество в атентатите. Първата част от филмовата поредица Loose Change на Дилън Ейвъри дебютира през 2005 г. - теорията за вътрешен заговор отново стои в основата на сценария. Vanity Fair ги нарича „първият интернет блокбъстър". Филмите привличат милиони зрители, споделят се на пиратски DVD, в Google Video и в интернет форуми. Поредицата е толкова масово достъпна, че копие от нея беше открито и в скривалището на Осама бин Ладен след залавянето му през 2011 г. През 2016 г. се появява документалният филм от Великобритания „Съмненията в официалната версия за смъртоносния 11 септември в Ню Йорк “.

Роднини на жертви, висши политици и бивши агенти на разузнаването споделят мнения, теории и нови факти. Лентата представя неизяснени ситуации и позиции в ужасния терористичен акт. Всъщност нека да видим някои от най-внушаваните теории и конспирации относно трагичните събития от 11 септември 2001 г.: Двете кули-близнаци на Световния търговски център не са се срутили вследствие на разбилите се в тях два самолета. Създателите на тази теория смятат, че при разбиването на двете машини и взрива нямало как да възникнат толкова високи температури, при които стоманени конструкции да започнат да се топят. Всъщност пожарът в двете кули не причинява разтопяване на стоманените конструкции. Истината е, че и при значително по-ниски температури от температурата на топене стоманата губи голяма част от здравината си. Срутилата се сграда номер 7 на Световния търговски център е била "контролирано взривена".

Доводът за това твърдение е, че журналистка на БиБиСи по погрешка информирала за срутването ѝ цели 20 минути преди същинския взрив. Истината е, че след срутването на кулите близнаци в Ню Йорк открито започва да се приказва за това дали и горящата, силно повредена сграда номер 7 също може да се срути. Журналистката най-вероятно е имала предвид точно тези приказки. Четвъртият самолет - United 93, пада не вследствие на схватка между пътници и похитители в пилотската кабина, а поради факта, че е бил обстрелван и свален от боен самолет на американските военно-въздушни сили. Истината е, че при падането на машината United 93 на разстояние, от което да може да бъде обстрелвана и поразена, не е имало никакъв американски боен самолет.

В по-ранен доклад за стратегията на американските отбранителни сили членовете на организацията, между които са Дик Чейни (вицепрезидент на САЩ от 2001 до 2009) и Доналд Ръмсфелд (министърът на отбраната от 1975 до 1977 и от 2001 до 2006), посочвали, че за дългосрочна и ефективна промяна на стратегията на САЩ може да се окаже много полезна "една катастрофа". Истината е, че както и да се оценява въпросният доклад, той е публикуван през септември 2000 г. Твърде дръзко начинание за Чейни и Ръмсфелд би било година преди мащабния заговор публично да оповестяват плановете си за него. А е и изключено всички предполагаеми съучастници в предполагаемия заговор да не обелят досега нито дума, като се има предвид, че 9/11 коства живота на близо 3000 американци, както и че разгорещената публична дискусия за политиката на Буш продължава с неотслабваща сила оттогава насам.

Според експерти и изследователи на събитието, ако 9/11 беше резултат от заговор на правителството, в него пряко щяха да са замесени десетки, ако не и стотици отговорни лица – от генерала от военно-въздушните сили и топ-агента на ЦРУ до хора от охраната на Световния търговски център. До момента няма нито едно открито доказателство, което да навежда дори и малко на мисълта за съществуването на подобен заговор.


В категории: Животът


Флагман.БГ 2 май ще е неучебен в цялата страна 2 май ще е неучебен в цялата страна 20/04/2024, Събота 09:00 1
7
Коментара по темата
7.
Американски пидираси
12.09.2020 09:12:04
1
0
Тъпи кравари техните алчни политици ги избиха
6.
ФАЩ е най-големият терорист !
11.09.2020 21:57:10
1
5
Няма никаква мистерия !
Атентата се оказа Държавна поръчка !
Осама Бен Ладен е един напълно виртуален герой : След атентата - виртуално създаден и после виртуално убит ! Други виновни Нема !!!
5.
Кравар тип реднек
11.09.2020 15:45:53
1
3
А ти Америка си мислиш, че е само като по филмите ли? Мдааа, сигурно мислиш и че нищо не им е на кредит и че не работят на две места за да може освен вноските към банката, да изкара и някой лев за да си живее "американската мечта". И там има беее,бее, ръъът и едно голямо мууууууу. Кравар тип реднек
4.
До Колю сельото
11.09.2020 13:09:51
1
4
Ще им пръднеш на кора на американците. Толкова са напред че ти е бедна фантазията. Ти си драскай по техен адрес и си кютай при овцете и козите на село. Беееее, бееее, рът
3.
До Колю сельото
11.09.2020 13:09:36
0
5
Ще им пръднеш на кора на американците. Толкова са напред че ти е бедна фантазията. Ти си драскай по техен адрес и си кютай при овцете и козите на село. Беееее, бееее, рът
2.
Колю
11.09.2020 10:14:35
18
7
Тва помни ли го още някой. Смърт за Американската сган, най-долната държава на света. Убийци и крадци. Убиха собствения си народ за черно олю хахахаха
1.
Несъмнено
11.09.2020 09:50:03
2
8
невиждана трагедия в историята и огромен ужас за всички,които са били там-оцелели и неуцелели! R.I.P.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори