×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Абсурд: Санитари от Ямбол пренасят болни с мушами


Абсурд: Санитари от Ямбол пренасят болни с мушами
Скандални кадри, на които се вижда как санитари от Ямбол пренасят болни с мушами, събра стотици гневни коментари в социалните мрежи
11 Септември 2020, Петък, 08:10 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Служителите са подложени на нечовешки усилия и излизат в болнични заради дискови хернии, каза шефът на МБАЛ „Св. Пантелеймон“

Скандални кадри, на които се вижда как санитари от Ямбол пренасят болни с мушами, събра стотици гневни коментари в социалните мрежи. Пред Нова телевизия директорът на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ д-р Димитър Рунков обясни, че служителите му са подложени на  нечовешки усилия и някои от тях излизат в болнични заради дискови хернии.

Преди време показахме как пациенти падат от колички, докато са превозвани от едно отделение в друго, припомня водещият на „Здравей, България“ Виктор Николаев.

Областната болница в Ямбол е единствената в страната от т.нар. павилионен тип. Има 17 отделни стари и рушащи се сгради. 

Видеото как санитари пренасят по стълби болен възрастен мъж в найлон е от белодробното отделение на Областната болница. 

68-годишният пациент от клипа е бил в кома и не успява да се прибори за живота си. Абсурдното пренасяне с найлон възмутен заснема сина му Петър Петков. 

„Беше с карценом на белия дроб и състоянието му бе тежко. Помогнах на сестрите с които го качихме до четвъртия етаж с една мушама“, разказва мъжът. 

Сградата на белодробното отделение е строена преди повече от век. Заради стръмните и извити стъпала пациентите не могат да бъдат пренасяни с носилка, обясниха от болничното ръководство. Сградата не позволява и изграждането на асансьор. 

„Това е проблем, който трябва да бъде решен без значение кой управлява държавата. Нужно е да стане до една-две години“, заяви д-р Рунков. 

Синът на починалия пациент живее в Гърция. Тежкото състояние на баща му попречили да го вземе на лечение там. 
 


В категории: Ямбол


13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
Ааа един въпрос
12.09.2020 12:26:17
0
0
А “новата” Стара болница която три пъти я правихте и ограбвахте и сградата и стои просто така ? Тя има не само асансьори и хеликоптерни площадки защо стои така? Колко пъти лекари като Рунков-баща и ограбват мед. Обзавеждане?!?
12.
ффф
11.09.2020 14:34:19
0
3
Аз не знам дали има някоя друга страна в Европа, която да функционира и е без асансьор. Това не е нормално. Както е и ненормално да ни влачат в найлони по стълби и коридори, когато живота ни е застрашен. Страната на абсурдите.
11.
истината
11.09.2020 14:27:28
0
3
Ами като няма асансьор каква болница може да бъде това? Къде са европейските изисквания за хората с увреждания, които не могат да се предвижват сами? Пфуй и изостаналата държава дето сме. А фасадата на сградата е просто ужасна лющеща се. Добре, че не снимаха вътре условията. И искате младите и квалифицирани лекари и медицински сестри да работят тук в тези мизерни условия каго в страна от третия свят. Бащата на болния работел в Гърция и като видял какво е положението в болицата тук, направо се изумил. Е как искате да се върнат в България емигрантите, да мизеруват тук и да умрат като кучета в мушама! И ония мафиот горе дето се е скрил от протестите, ще ни убеждаво колко добре си живеем. Ама може да излъже само някой, който е свикнал с мизерияга тук, не и хората, които са видяли и живяли в Европа.
10.
ana
11.09.2020 13:53:28
1
0
при положение че няма асансьор как мислите че може да се пренесе човек който не може да ходи стълбите са тесни а пък за асансьор зависи каква е сградата има ли възможност като дойде спешна помощ у вас и няма асансьор как се пренася човек до линейката обикновено в одеяло така че не е много страшно въпроса е как ще го лекуват после
9.
Динко
11.09.2020 13:31:53
0
1
Ами този директор на болницата за какво е там? Да опъва пари само. Да иска монтиране на външен асансьор и готово. Ама сигурно е много работа за него.
8.
Гражданин
11.09.2020 12:56:56
1
6
ЗА ТОВА ЛИ ПЛАЩАМЕ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ - ЗА ДА НИ ВЛАЧАТ В МУШАМИ??!!
А ИНАЧЕ ВСЕ СТАЧКУВАТ ЗА ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ!
7.
Бургас
11.09.2020 10:16:31
1
6
Трагедия. В Ямбол няма ли партийни величия, които да организират една кампания за събиране на капачки? В Бургас непрекъснато се снимат как предават капачки, че и се гордеят колко са организирани и съвестни при такива мероприятия. Иначе всеки депутат е с по няколко апартамента и коли, а много от тях си имат и хотели / дали са от събиране цял живот на капачки/.
6.
мизерия
11.09.2020 09:59:06
0
5
В страната на абсурдите всичко е възможно, когато парите не се насочват по предназначение, когато милиарди се усвояват от шепа олигарси приближени до властта, когато ни управляват откровени простаци и некомпетентни хора.
5.
мизерия
11.09.2020 09:55:11
0
6
България отдавна трябваше да въведе здравните карти с чип за всеки осигурен гражданин на страната. Липсата на всякакви медицински оборудвания и консумативи е недопустима в 21 век в страна в Европейския съюз!!!
4.
Фернандо Лима
11.09.2020 08:57:25
0
10
Ужасиите на БГ Здравеопазването --И питам Аз при условие че много години са ми удържали здравни осигуровки ,а въобще не съм ходил по Болници-та питам къде са 5 милиарда лева годишен бюджет на НЗОК?
3.
Bingo
11.09.2020 08:43:22
5
10
Престанете с тези фалшиви новини, това не е възможно да се случи в супер държавата на негово величество Бойко Борисова и негово светейшество Валерий Симеонова. Тук всичко е цветя и рози. Това е постановка на мафията на санитарите, които искат да го свалят от власт.
2.
Тиквата
11.09.2020 08:28:38
5
12
Дреме ми на шкафчетата!
Да мре простата робска българска рая!
И корумпираните шибани "доктори" също!
1.
До флагман
11.09.2020 08:14:37
4
14
Така е при ГЕЙБ . Едни с шкафче с пачки и кюлчета , други ще пренасят болни с мушами.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи - фактури, сертификати и други Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Цветът на печатите показва дали месото е българско, или вносно
Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори