×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Йордан Караджов за концерта на Intelligent Music Project: Ще дам 100% от себе си за бургаската публика


Йордан Караджов за концерта на Intelligent Music Project: Ще дам 100% от себе си за бургаската публика
Рок до дупка ще разтърси Летния театър в Бургас
11 Септември 2020, Петък, 11:12 ч.
Автор: Флагман.Бг

Българската рок легенда Йордан Караджов ще пее на сцената в Бургас зедно с вокалиста на култовата група Rainbow Рони Ромеро

Броени дни остават до разтърсващия рок концерт на супергрупата на д-р Милен Врабевски Intelligent Music Project в Летния театър в Бургас.

Голямата изненада за публиката ще бъде, че освен вокалиста на легендарните Rainbow Рони Ромеро и едни от най-добрите български музиканти, на сцената ще се качи и гласът на група Сигнал Йордан Караджов. За пръв път пред бургаските фенове на рока той ще изпълни своята съвместна песен с Intelligent Music Project  „Приказка“, която е по музика и текст на д-р Врабевски.

Потърсихме легендата на българския рок, за да ни разкаже повече за идеята да се включи в концерта на Intelligent Music Project, за историята на песента „Приказка“ и защо чак сега тя ще прозвучи на живо след близо 8 години от нейното създаване.

Отговорите на тези въпроси ще прочетете в следващите редове, а междувременно може да закупите своя билет за концерта на Intelligent Music Project от следния линк: https://bit.ly/2Bfg65c

- Г-н Караджов, ще участвате в предстоящия концерт на супергрупата на д-р  Милен Врабевски Intelligent Music Project в Бургас. Как решихте да поднесете тази изненада за публиката?

- Честно казано беше изненада и за мен. Един ден ми звънна Милен, с който се познаваме от много години,  сигурно поне от 15, но отдавна не се бяхме виждали. Каза ми, че има готина идея –  да се включа в  предстоящите концерти на Intelligent Music в София и Бургас и да изпълня песента „Приказка“. Разбира се, приех веднага. За мен е истинска радост и чест отново да работя с него и екипа му от професионалисти.

- На концерта ще изпълните песента „Приказка“, която в оригиналната си версия се нарича Fairytale и се изпълнява от Джон Лоутън в първия албум на Intelligent Music Project. Защо песента има две версии?

- Преди 7-8 години ми се обади Милен и ми каза: „Джон Лоутън записа едно мое парче, а сега ти имаш задачата да го изпееш на български“.  Чух парчето в оригинал, много ми хареса и веднага се съгласих да се включа в проекта. Записвахме го една есен в студиото, собственост на моя колега Владимир Захариев в едно мазе (смее се) и няма да забравя никога, как когато вече привършвах записа на парчето Милен предложи в последния припев да направя едни отпявания, които допринасят всъщност и за много характерното звучене на песента в българската му версия.

- Пяли ли сте на живо тази песен някога?

- Не. За пръв път ще я пеем на живо в София и Бургас. Смятаме, че това ще е един красив подарък за феновете на рока, особено в тези сложни времена, в които се намираме. Целият концерт ще бъде един своеобразен изход от напрегнатата обстановка. „Приказка“ е много емоционална песен и съм сигурен, че публиката ще се радва да я чуе и ще пее с нас. Феновете на Intelligent Music Project са много интелигентну и  музикантски настроени, затова ще се постарая да дам 100% от себе си за изпълнението на песента.

- Знаем, че Джон Лоутън, който пее в английската версия на „Приказка“, е ваш идол. Какво беше предизвикателството да влезете в неговите обувки?

- Предизвикателството беше голямо, защото Джон Лоутън е огромен талант и професионалист. Както се казва –учили сме се от него.  Разбира се, аз се стремях да изпея песента така, както аз я чувствам и усещам – вложих своята емоция и професионална рутина. Всъщност, с Джон се запознахме преди много години на един концерт в Каварна – и сега не мога да опиша радостта си, когато го видях. Още от вратата се прегърнахме, сякаш се познаваме от сто години. Помня как му казах, че за мен е чест да се запознаем и съм се учил от него, а той се засмя и каза, че не вярва (смее се). Страшен пич е. На концерта след това ме покани на сцената, за да изпълним заедно ”Free me”, която на български я изпълняваме със Сигнал и се нарича ”Спри се”. Беше невероятна емоция. Така че за мен наистина е голяма радост, че имах възможност да изпея и „Приказка“.

- Д-р Врабевски е авторът на  текста и музиката на „Приказка“, но какво е посланието, което вие откривате в песента?

- Текстът е страхотен! Дълбоко,любовно послание, с много смисъл. Любовта е вечна, точно както ще бъде вечно и любовното послание, вложено в песента.

- Рок музиката преди и сега – как се промени този стил през годините?

- Зависи от това как човек усеща рок музиката. Аз винаги  съм се възхищавал на Rolling Stones, които пълнят концерти с песни, измислени преди 60 години. Тези песни не са омръзнали на публиката – пеят ги, искат ги, вечни са – това е и формулата за успех! Да бъдеш себе си, да не бягаш от твоя стил, за да търсиш модата. Именно това е голямата грешка, която много рок групи и в България, и по света направиха – допуснаха да променят харакерния си стил,  не запазиха подхода към публиката и не оцеляха. Трябва да си искрен – хората това искат, да си себе си, да не ги залъгваш.

- Вече над 40 години сте на сцената – какво за вас е музиката и какво си пожелавате още да ви се случи в професионален план?

- Много от моите приятели  се шегуват, че само аз мога да наследя Лили Иванова като стаж в музиката (смее се). Надявам се съдбата да ме остави на сцената още дълго време, ще съм много щастлив, защото музиката е моят живот. Това си пожелавам. Със Сигнал имаме над 7800 концерта, преди това с една друга група – Златни струни. Музиката ми даде много заряд, познанства, емоции, тръпка, но и платих висока цена, както всеки артист – личното време.

- Как премина лято 2020 за вас?

- Направихме няколко много хубави концерта със Сигнал, контактът с публиката ни липсваше по време на карантината. Лятото бях в апартамента си в Равда с внуците,  истинско щастие е да прекарвам време с тях. Морето много ме зарежда, когато ми е тъжно или съм просто в особено настроение – отивам на брега за няколко часа и просто го гледам. Така релаксирах, зареждам се и се вдъхновявам.

- Били сте много пъти в Бургас – с какви впечатления сте от бургаската публика?

- Публиката в Бургас винаги е била  много гостоприемна, тя е рокаджийска, емоционална, темпераментна,  цени добрата музика.  Сигурен, че на концерта с Intelligent Music Project ще се забавляваме много и каня всички фенове на рока на 19.09 в Летния театър в Бургас -  очаква ги грандиозно шоу!

 




В категории: Бургас


България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори