×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Защо лидерите на протеста истерично искат служебен кабинет на Радев


Защо лидерите на протеста истерично искат служебен кабинет на Радев
Все се надявам да заслужим и да постигнем нещо по-добро от Радев, Радевица, Нинова, Копейкин, Дионисий...
10 Септември 2020, Четвъртък, 16:00 ч.
Автор: Огнян МИНЧЕВ, политолог

Ако искаме да сменим управлението си, трябва да заложим на руския контрол върху България

Враговетете на ГЕРБ веднага ще опровергаят тезата на авторката на тази статия, че "ГЕРБ е проевропейската и пронатовска дясна партия"... Тук аз също имам своите несъгласия и опровержения, но сега няма да започна дискусия по тази тема (тя иначе е наистина много значима). Ще поставя акцент върху нещо друго, което е от първостепенно значение. Докарали сме се до там, да твърдим, че сме демократична държава, а да нямаме - в буквалния смисъл на думата да нямаме с кого да заменим съществуващото в страната управление. Оставете ГЕРБ - добър ли е, лош ли е, крадлив ли е, некомпетентен ли е. Обърнете внимание на факта, че ако поискаме да заменим ГЕРБ, трябва да поверим властта в ръцете на Позитано 20 (който и да го стопанисва), на Румен Петков от АБВ, на най-добрия шоумен сред политиците и най-добрия политик сред шоумените, на Костя Копейкин, на Мая Костинбродска, на архимандрид Дионисий и Ренета Инджова... (Изброявам ги по настоящия обхват на тяхната популярност, а не по степента на личностната им и политическа колосалност.) Този списък по право трябва да бъде оглавен от човека, който не само иска да ни управлява, но който вече ни управлява - президентът Румен Радев.

Румънската журналистка Адриана Константинеску е права - ако искаме да сменим управлението си , трябва да заложим на тези хора, повечето от които са заложници на руския контрол върху България и евразийската алтернатива за България. Не ми опонирайте, че Бойко Борисов вече е дал всичко на Русия, защото това не е вярно. Да, той е страхлив политик и ветропоказател, който се мъчи да удовлетвори претенциите на всички спрямо слаба България - колкото по нагли и безскрупулни претенции, толкова по-добре - за претендентите. Преди няколко години Москва взе решение да спре транзита на газ през Украйна и едностранно задължи България да прокара това, което днес наричаме Балкански поток, ако искаме да получаваме газ. И тъй като за 30 години не направихме нищо, за да получим газ от другаде, правителството на Бойко Борисов запретна ръкави да строи този газопровод от Турция за Сърбия. Имаме ли ние интерес от него? Не, нямаме, към днешна дата нямаме. Докато нямаме равновесно алтернативно снабдяване - от Азербайджан, от ЛНГ в Александруполис, от Близкия изток - не, нямаме. Но това е обслужване на руски интерес под натиск - какъвто има и по отношение на АЕЦ Белене. Повтарям - нито дума в защита на Бойко Борисов по този въпрос! Обслужва Москва - но под натиск.

Хайде сега да видим какво прави Румен Радев. Откакто е избран за президент той навсякъде и по всякакъв повод пледира за премахване на санкциите върху Кремъл, наложени след анексията на Крим. Каква е работата на един български президент да бъде подобен откровен лобист на Москва? Полската преса бе унищожителна - не за Радев, за България - когато в присъствието на полския президент той отново повтори - без никакъв повод и контекст - странния си призив за вдигане на санкциите от Москва. Радев светкавично се възползва от мандата си за служебно правителство, за да утвърди - в разрез с всякаква институционална легитимност - купуването на изтребителя Грипен за българските ВВС. Ще кажете - че какво? Шведски, не съветски изтребител. Имайте предвид следното. Основен приоритет на руската великодържавна политика е да предотврати по всякакъв начин навлизането на американско оръжие във въоръжените сили на бившите сателити от Варшавския договор - вече членки на НАТО. Защото членството в НАТО е номинално и неефективно без практическа съвместимост на оръжейните системи на страните членки в Алианса с тези на най-големия и основен партньор - САЩ. България е заобиколена от страни - партньори, които са въоръжени със самолети от серията F. Не е ли съвсем на място тук да цъфнеш десетина Грипена, без контекст, без партньорски връзки, без съвместна ремонтна база и логистична съвместимост с ВВС на съседите? Да оставим настрана през какви уволнения и репресии - включително съдебни - трябваше да минат цели екипи на МО, за да може Радев да наложи светкавично поръчката за Грипен-ите в България. До ден-днешен продължава съдебното преследване срещу министър Николай Ненчев за това, че се е осмелил да потърси алтернативен вариант за ремонт на руските МИГ-ове, заобикалящ корупционната схема с ремонтната фирма на Москва.

Влизането на прокуратурата в президентството, с което започнаха протестите през юли, е по повод разследване на казус, според който президентски съветник е предал класифицираната част от договора за закупуване на F-16 на представители на Москва в София. Не съм специалист - неформалната информация, с която разполагам твърди, че в тази част на документацията са включени описания на радиолокационния капацитет на изтребителя, които са на най-високо съвременно технологично ниво. Надявам се разследването компетентно да отхвърли или да потвърди тази информация. Но какъвто и да е резултатът от него, налице са достатъчно основания - включително свързани с ориентацията на съветниците на Радев Иво Христов и Елена Йончева - на основата на които да се предположи наличието на дълбока и структурна обвързаност на позицията на българския президент с руските държавни интереси в българския и в европейския контекст. Прибавете руската клакьорска свита на Позитано, групата на Николай Малинов - русофили, черносотническите шайки от типа на "Възраждане"... Ще получите пълната палитра от представители на руския великодържавен интерес в управлението на България днес и - в многократно повече - в кандидатите за управители на България утре, след предполагаемия успех на протестните лидери.

Проблемът на руските великодържавни лобисти в България днес е, че страната все пак е населена от хора с преимуществено здрав разум. Както показват и последните сондажи, те не бързат да предадат властта на промосковската клика във и пред президентството само на основание на безспорната обвързаност на управлението на ГЕРБ с олигархичното задкулисие и със Сарайската клика в неговото ядро. Защото разумните хора знаят, че задкулисието няма да накърни интересите си който и да управлява България. Но е възможно самата България да рухне за пореден път - както през 1990-та и 1997-ма - ако на власт дойде кликата на Позитано и черносотническите шайки около Радев. Затова лидерите на протеста истерично извеждат на първо място своето искане - СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ НА РАДЕВ. Защо? Защото трябва първо да дойдат на власт, да изкарат сопата, да разчистят враговете си, да уплашат обикновените хора и тогава със сила да наложат своя политически контрол чрез "избори" и избиране на своите прокремълски марионетки.

Браво, браво, чувам подигравателните подвиквания откъм отровната триада и троцкистката периферия на оперетъчната политика - "ще пазим Бойко да ни пази от комунистите". Не, няма да пазим Бойко. Ще пазим здравия си разум да не допускаме на власт тези, които вече нямат търпение "да хванат бика за рогата". Какво ви казват те - "дайте ни сега властта, пък после ще видим..." Няма да ви дадем властта. Ще дойдете на избори да си я вземете. Ако се намерят критична маса малоумни гласоподаватели, които да ви докарат на власт - халал да ви е тази власт! Навремето по повод на едно подаряване на властта Стефан Стамболов процедил през зъби: "Мамка й на тази България..." Ако се наложи - и ние ще го кажем с болка и с изчерпана надежда. Но все се надявам да заслужим и да постигнем нещо по-добро от Радев, Радевица, Нинова, Копейкин, Дионисий... Ей да не забравя някоя важна фигура...


В категории: Политика


31
Коментара по темата
31.
Ххх
11.09.2020 10:45:47
3
10
Герберските тролове пак се задействаха да пазят вожда, а не виждат, че той е повече комунист и от бсп
30.
Много точна статия!
11.09.2020 08:32:40
8
8
Само прости и изкуфели индивиди могат да вярват на Радко, ИмпексоКрадливата, Мая, Чалгара, Копейкин и вся сволач. България е част от ЕС и неудачници, слабоумници и крадливите им водачи, провалени политици, не могат да определят бъдещето на България.
29.
тц тц ТЦ
11.09.2020 05:03:53
8
9
На простата червена рая всеки и е виновен и ако плюе по радев били купени .Купени са майки те ви Червени боклуци!
28.
Ххххх
11.09.2020 01:11:18
12
14
Брей, винаги съм си мислил, че Флагман няма как да ударят повече от това дъното, но с всеки изминал ден ме изумяват все повече и повече. Браво, вече минахте и Пик! Поне едно е сигурно, заработихте си големи коледни премии от ББ и ко.
27.
Хахаха
10.09.2020 23:53:42
8
13
Ами чети си фалшивите "вестници" на любимия си Бабушкян. Там е пълно само с Неопровержими факти! "Истинските новини", "Фрог нюс", "Скандално нет", "Афера" и още стотици. После нямало свобода на словото, 111-то място, дръжки! Като гледам всеки си говори каквото си иска, няма осъдени, пълна слободия, каквато дори на Запад няма.
26.
ТОВА СА
10.09.2020 21:18:42
10
10
Еднокнижните медии на Тиквата, с подобен нему мозъчен потенциал...
,, ПЪК,, БЛЪЗ,,, И,, ФЛЪГМЪН,,,
25.
Отврат
10.09.2020 20:14:29
12
10
Плямпало. След 15 години в Нато и 13 в Ес още руснаци и комунисти са му в главата. Така и ще си кара до пенсия че и след това.
24.
Минчо
10.09.2020 19:21:06
13
32
Браво, самата истина ! Един да се осмели да я покаже. А народа пак иска комунизъм
23.
WWW
10.09.2020 18:29:18
23
18
Огнянчо се страхува, че като падне Баце и ще го разкрият от къде е получавал парички за статиите си. Тоест ще му разкрият кирливите ризи. От това го е страх.
22.
Минчев
10.09.2020 18:29:17
20
15
В мисленето си е толкова объл, колкото е неописуемото и необятно му по размери тяло... Какви глупости говориш човеко? Само с простотията ти,, Оставете, Герб добър ли е лош ли е.... да управлява..... се съгласяваш за статуквото си.... Ама твойто статукво си е твое.... то не се споделя от хората, които получават по 800 лв, за разлика от теб със простотиите си които ръсиш в проправителствени медии.... Няма да споменавам имена.... защото ще ме изтрият.... На 111 място сме.... свобода на медии... ВИНАГИ ИМА АЛТЕРНАТИВА НА МЕКО КАЗАНО, НЕСКОПОСАНО УПРАВЛЕНИЕ...... КЬОВЕШИ...
21.
До 17
10.09.2020 18:15:57
1
3
И да допълня: за да изкара всичките кирливи ризи, само дето един мандат няма да стигне
20.
19
10.09.2020 18:09:30
0
1
Предният пост е до номер 13.
19.
Да не изтървем влака!
10.09.2020 18:07:18
7
27
Кавгата стана защото правителството иска да вдигне минималната заплата за 2021 г. с 40 лв. (от 610 лв. на 650), а от Асоциацията на индустриалния капитал в България (работодателите) категорично не искат. Въпреки това, правителството реши повишение да има и тези изедници веднага скочиха срещу него! Сега... на кой му пука за народа? На бизнеса ли? На ГЕРБ ли? На Отровното трио ли? На смотания Радев ли? Или всеки си гледа личния интерес?
18.
Да-да
10.09.2020 17:55:57
4
20
Да България ще направи реформи (либерални) - ще подпише Истанбулската конвенция, ще легализира гей-браковете, ще напълни страната с мигранти , ще лиже задника на Путин и БСП и ще забъркат такава каша, че ще я духаме следващите десетилетия всички.
17.
До флагман
10.09.2020 17:55:16
8
10
Защото само така ще имаме честни избори.
16.
Евразия
10.09.2020 17:52:32
13
28
Не харесвам тиквата, но не искам и кавуна да реди кабинет. Много смърди на мужишки ботуши.
15.
някой
10.09.2020 17:45:05
16
11
Минчев си го знаем, няма как да е някакъв авторитет :)) Аз поне не съм чул или прочел, Триото да иска непременно Радев, но като няма кой друг да го направи, приемам :)
14.
До 2
10.09.2020 17:34:20
8
7
"ПУМИЯ"?????? ЕЙ, ИМЕНУВАЩИЯ се МАРИНЕРО! МИСЛЕХ, ЧЕ СИ ЗАВЪРШИЛ ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ! ТАКИВА КАТО ТЕБ ЛИ ИСКАТ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ? ! НАУЧЕТЕ СЕ ДА ПИШЕТЕ, КАКТОИ ГРАМАТИКАТА В БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК! НЕ СТАВА САМО С ОПИКАВАНЕ НА НАЦ ФЛАГ, ИЛИ ИЗПОЛЗВАНЕТО МУ ЗА НАМЕТАЛО!
13.
Цитат от "жабата"
10.09.2020 17:20:24
12
17
Случва се чудо! От Acoциaциятa нa индycтpиaлния ĸaпитaл в Бългapия /АИКБ/ огласиха позиция, с която дават да се разбере, че се изправят срещу премиера Бойко Борисов и застават на страната на протестиращите. Едрият бизнес за първи път говори за корупция, рекет и нагласени обществени поръчки. Това на практика е първата работодателска организация, която реагира негативно срещу управлението на страната.
12.
просто и елементарно
10.09.2020 17:09:25
20
22
Защото ако Мутропитека организира изборите, а не служебен кабинет, пак ще се подменят чували с бюлетини и масово ще се дописват списъци и пак ще бъдат фалшифицирани изборите.
11.
КороноТъпак
10.09.2020 16:54:23
28
35
ЗАЩОТО ТАКА Е ПО ЗАКОН ! Манипулатори ! Винаги когато има извънредни избори след Оставка, Президента е ДЛЪЖЕН да назначи Служебен кабинет ! ВЪПРОСА Е : ЗАЩО БОЙКО БОРИСОВ СЕ СТРАХУВА ОТ ТОВА КОЕТО Е ЗАПИСАНО В ЗАКОНА ??? И то при условие, че първият Служебен кабинет назначен от Радев донесе успех и победа на ГЕРБ ! КАКВО ЩЕ ВИДИ СЕГА СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ ОТ КОЕТО Б.Б. СЪН НЕ СПИ ?
10.
българин
10.09.2020 16:44:41
17
22
Туй шкембе е пълно с ГЕРБави лайна
9.
Българин
10.09.2020 16:42:50
19
23
Щото тулупа ще фалшифицира изборите
8.
DO 6
10.09.2020 16:42:30
8
16
Da, Gerb ne organizirat izbori, napravo gi kypuvat.
7.
Дернев
10.09.2020 16:41:53
6
5
Китай удари света тихо и кротко. И пак ще ги направи и сгурно още по-коварно и жестоко. А света продължаеа да се надява, че може да се върне старото равновесие и продължава да слчи Русия основният си противник. За Евразия трябва да се мисли, но като СЕЩ и Русия/ОНД,/ заедно. Инсче Китай ще ни унищожи.
6.
gf
10.09.2020 16:41:21
21
24
Я помислете макло, кой организира изборите които бяха спечелени от ГЕРБ, и обратното, когато спечели Радев. Ще ви подскажа - ГЕРБ не са организирали избор спечелен от тях.
5.
ххнлрххп
10.09.2020 16:28:26
34
23
Ако искаме да заменим ГЕРБ, ще го заменим с Да България, която е също в ЕНП, също е проевро ейски и пронатовски настроена партия, но за разлика от ГЕРБ е готова да даправи големите и истински реформи в съдебната система, а не като ГЕРБ, които 10 години нищо съществено не направиха.
4.
много престъпления има
10.09.2020 16:25:15
19
31
За да бъде разследван Борисов!!!
3.
истина
10.09.2020 16:23:13
43
36
Лидерите на протеста искат служебен кабинет на Родев, защото имат повече доверие на него, отколкото на ГЕРБ и ония лъжльо Тиквата. Защото мислят, че служебното правителство ще организира честни избори и те няма са се фалшифицират.
2.
Marinero
10.09.2020 16:22:55
22
28
Не четиво а някаква пумия от претоплени манджи. Властта на простака на беззаконието и корупцията не е власт а сатрапия, кое му е по-раличното от московския вариант? Я си ....
1.
Luciferq
10.09.2020 16:09:18
20
37
Огнян Минчев, тази политическа проститутка....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
К-19 уби неколцина рибари край Бургас К-19 уби неколцина рибари край Бургас Рибарите са оптимисти и очакват добър сезон, каза Димитър Янчев Здравният министър с райска къща и градина Здравният министър с райска къща и градина Домът на проф. Ангелов е пълен с цветя   Проф. Константинов: Ще има правителство с втория мандат, подкрепено от всички Проф. Константинов: Ще има правителство с втория мандат, подкрепено от всички Предстоят крах на световната финансова система и външна война, последното, което ни трябва, е да се дърляме, категоричен е анализаторът Щерката на Радев се тунингова Щерката на Радев се тунингова Актрисата Дарина си прави холивудска усмивка   Софи Маринова копира Лили Иванова в нова песен Софи Маринова копира Лили Иванова в нова песен Съвсем очаквано, веднага се появиха подмятания, че Софи е копирала естрадната прима   Пълен списък на всички избрани депутати в 45-ото Народно събрание Пълен списък на всички избрани депутати в 45-ото Народно събрание Днес имената им бяха утвърдени от Централната избирателна комисия   Игнатова и Нойзи хванаха гората Игнатова и Нойзи хванаха гората Boдeщaтa нa „Πaпapaци нoвo 20“ и Ивaйлo Цвeтĸoв oфициaлизиpaxa вpъзĸaтa cи в ĸpaя нa нoeмвpи минaлaтa гoдинa   Тойота и Пежо катастрофираха до Подземната улица в Бургас Тойота и Пежо катастрофираха до Подземната улица в Бургас За щастие няма пострадали, щетите са само материални   1037 шофьори, хванати да "хвърчат" по улиците на Бургас 1037 шофьори, хванати да "хвърчат" по улиците на Бургас 12 велосипедисти пък са глобени за преминаване през пешеходни зони 8 странни причини, поради които мъжете се влюбват в жените 8 странни причини, поради които мъжете се влюбват в жените Ето кои са те
Арестуваха 88 души при мащабна операции срещу трафик на хора Арестуваха 88 души при мащабна операции срещу трафик на хора Отрити са 500 жертви Колко струва животът на невинен мъж, прекарал 44 г. в затвора Колко струва животът на невинен мъж, прекарал 44 г. в затвора Северна Каролина иска да му даде само 750 хил. долара обезщетение Един загинал и 26 ранени при автобусна катастрофа в Турция Един загинал и 26 ранени при автобусна катастрофа в Турция Загиналият е руски турист След смъртта на Филип: Принц Чарлз става Единбургски херцог След смъртта на Филип: Принц Чарлз става Единбургски херцог Впоследствие титлата ще бъде дадена на най-младия син в кралското семейство Заловиха наркотици за над 800 000 евро в Северна Македония Заловиха наркотици за над 800 000 евро в Северна Македония Арестуван е висш полицейски служител Сградите край Босфора може да бъдат потопени под вода Сградите край Босфора може да бъдат потопени под вода Подобна вероятност е описана в парламентарен доклад Pfizer поиска да се разреши ваксинирането на 12-15 годишни Pfizer поиска да се разреши ваксинирането на 12-15 годишни Компанията твърди, че показва 100% ефективност на ваксината срещу COVID-19 в рамките на тази възрастова група СЗО не препоръчва имунизиране срещу COVID-19 с две различни ваксини СЗО не препоръчва имунизиране срещу COVID-19 с две различни ваксини Говорителката на организацията заяви, че няма достатъчно данни за възможните рискове ЕС започва проверка на ваксината на Johnson & Johnson ЕС започва проверка на ваксината на Johnson & Johnson Ваксината на Johnson & Johnson е одобрена за използване в ЕС, но употребата й още не е започнала. Засега тя се прилага главно в САЩ Хари и Меган почетоха паметта на принц Филип Хари и Меган почетоха паметта на принц Филип Съпругът на кралица Елизабет почина на 99 години
Проф.Костадин АНГЕЛОВ, здравен министър Проф.Костадин АНГЕЛОВ, здравен министър Поръчали сме ваксини за две Българии Виц на деня Виц на деня Учeник отговаря за шестица. Учителят му иска бележника.
- Забравил съм го вкъщи.
- Вземи моя! - му шепне съученик.
Виц на деня Виц на деня П*рно-звезда влезнала в църква:
- Отче, съгреших.
- Да, видях.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Простете грешките ми, живея за първи път
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори