×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо лидерите на протеста истерично искат служебен кабинет на Радев


Защо лидерите на протеста истерично искат служебен кабинет на Радев
Все се надявам да заслужим и да постигнем нещо по-добро от Радев, Радевица, Нинова, Копейкин, Дионисий...
10 Септември 2020, Четвъртък, 16:00 ч.
Автор: Огнян МИНЧЕВ, политолог

Ако искаме да сменим управлението си, трябва да заложим на руския контрол върху България

Враговетете на ГЕРБ веднага ще опровергаят тезата на авторката на тази статия, че "ГЕРБ е проевропейската и пронатовска дясна партия"... Тук аз също имам своите несъгласия и опровержения, но сега няма да започна дискусия по тази тема (тя иначе е наистина много значима). Ще поставя акцент върху нещо друго, което е от първостепенно значение. Докарали сме се до там, да твърдим, че сме демократична държава, а да нямаме - в буквалния смисъл на думата да нямаме с кого да заменим съществуващото в страната управление. Оставете ГЕРБ - добър ли е, лош ли е, крадлив ли е, некомпетентен ли е. Обърнете внимание на факта, че ако поискаме да заменим ГЕРБ, трябва да поверим властта в ръцете на Позитано 20 (който и да го стопанисва), на Румен Петков от АБВ, на най-добрия шоумен сред политиците и най-добрия политик сред шоумените, на Костя Копейкин, на Мая Костинбродска, на архимандрид Дионисий и Ренета Инджова... (Изброявам ги по настоящия обхват на тяхната популярност, а не по степента на личностната им и политическа колосалност.) Този списък по право трябва да бъде оглавен от човека, който не само иска да ни управлява, но който вече ни управлява - президентът Румен Радев.

Румънската журналистка Адриана Константинеску е права - ако искаме да сменим управлението си , трябва да заложим на тези хора, повечето от които са заложници на руския контрол върху България и евразийската алтернатива за България. Не ми опонирайте, че Бойко Борисов вече е дал всичко на Русия, защото това не е вярно. Да, той е страхлив политик и ветропоказател, който се мъчи да удовлетвори претенциите на всички спрямо слаба България - колкото по нагли и безскрупулни претенции, толкова по-добре - за претендентите. Преди няколко години Москва взе решение да спре транзита на газ през Украйна и едностранно задължи България да прокара това, което днес наричаме Балкански поток, ако искаме да получаваме газ. И тъй като за 30 години не направихме нищо, за да получим газ от другаде, правителството на Бойко Борисов запретна ръкави да строи този газопровод от Турция за Сърбия. Имаме ли ние интерес от него? Не, нямаме, към днешна дата нямаме. Докато нямаме равновесно алтернативно снабдяване - от Азербайджан, от ЛНГ в Александруполис, от Близкия изток - не, нямаме. Но това е обслужване на руски интерес под натиск - какъвто има и по отношение на АЕЦ Белене. Повтарям - нито дума в защита на Бойко Борисов по този въпрос! Обслужва Москва - но под натиск.

Хайде сега да видим какво прави Румен Радев. Откакто е избран за президент той навсякъде и по всякакъв повод пледира за премахване на санкциите върху Кремъл, наложени след анексията на Крим. Каква е работата на един български президент да бъде подобен откровен лобист на Москва? Полската преса бе унищожителна - не за Радев, за България - когато в присъствието на полския президент той отново повтори - без никакъв повод и контекст - странния си призив за вдигане на санкциите от Москва. Радев светкавично се възползва от мандата си за служебно правителство, за да утвърди - в разрез с всякаква институционална легитимност - купуването на изтребителя Грипен за българските ВВС. Ще кажете - че какво? Шведски, не съветски изтребител. Имайте предвид следното. Основен приоритет на руската великодържавна политика е да предотврати по всякакъв начин навлизането на американско оръжие във въоръжените сили на бившите сателити от Варшавския договор - вече членки на НАТО. Защото членството в НАТО е номинално и неефективно без практическа съвместимост на оръжейните системи на страните членки в Алианса с тези на най-големия и основен партньор - САЩ. България е заобиколена от страни - партньори, които са въоръжени със самолети от серията F. Не е ли съвсем на място тук да цъфнеш десетина Грипена, без контекст, без партньорски връзки, без съвместна ремонтна база и логистична съвместимост с ВВС на съседите? Да оставим настрана през какви уволнения и репресии - включително съдебни - трябваше да минат цели екипи на МО, за да може Радев да наложи светкавично поръчката за Грипен-ите в България. До ден-днешен продължава съдебното преследване срещу министър Николай Ненчев за това, че се е осмелил да потърси алтернативен вариант за ремонт на руските МИГ-ове, заобикалящ корупционната схема с ремонтната фирма на Москва.

Влизането на прокуратурата в президентството, с което започнаха протестите през юли, е по повод разследване на казус, според който президентски съветник е предал класифицираната част от договора за закупуване на F-16 на представители на Москва в София. Не съм специалист - неформалната информация, с която разполагам твърди, че в тази част на документацията са включени описания на радиолокационния капацитет на изтребителя, които са на най-високо съвременно технологично ниво. Надявам се разследването компетентно да отхвърли или да потвърди тази информация. Но какъвто и да е резултатът от него, налице са достатъчно основания - включително свързани с ориентацията на съветниците на Радев Иво Христов и Елена Йончева - на основата на които да се предположи наличието на дълбока и структурна обвързаност на позицията на българския президент с руските държавни интереси в българския и в европейския контекст. Прибавете руската клакьорска свита на Позитано, групата на Николай Малинов - русофили, черносотническите шайки от типа на "Възраждане"... Ще получите пълната палитра от представители на руския великодържавен интерес в управлението на България днес и - в многократно повече - в кандидатите за управители на България утре, след предполагаемия успех на протестните лидери.

Проблемът на руските великодържавни лобисти в България днес е, че страната все пак е населена от хора с преимуществено здрав разум. Както показват и последните сондажи, те не бързат да предадат властта на промосковската клика във и пред президентството само на основание на безспорната обвързаност на управлението на ГЕРБ с олигархичното задкулисие и със Сарайската клика в неговото ядро. Защото разумните хора знаят, че задкулисието няма да накърни интересите си който и да управлява България. Но е възможно самата България да рухне за пореден път - както през 1990-та и 1997-ма - ако на власт дойде кликата на Позитано и черносотническите шайки около Радев. Затова лидерите на протеста истерично извеждат на първо място своето искане - СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ НА РАДЕВ. Защо? Защото трябва първо да дойдат на власт, да изкарат сопата, да разчистят враговете си, да уплашат обикновените хора и тогава със сила да наложат своя политически контрол чрез "избори" и избиране на своите прокремълски марионетки.

Браво, браво, чувам подигравателните подвиквания откъм отровната триада и троцкистката периферия на оперетъчната политика - "ще пазим Бойко да ни пази от комунистите". Не, няма да пазим Бойко. Ще пазим здравия си разум да не допускаме на власт тези, които вече нямат търпение "да хванат бика за рогата". Какво ви казват те - "дайте ни сега властта, пък после ще видим..." Няма да ви дадем властта. Ще дойдете на избори да си я вземете. Ако се намерят критична маса малоумни гласоподаватели, които да ви докарат на власт - халал да ви е тази власт! Навремето по повод на едно подаряване на властта Стефан Стамболов процедил през зъби: "Мамка й на тази България..." Ако се наложи - и ние ще го кажем с болка и с изчерпана надежда. Но все се надявам да заслужим и да постигнем нещо по-добро от Радев, Радевица, Нинова, Копейкин, Дионисий... Ей да не забравя някоя важна фигура...


В категории: Политика


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
31
Коментара по темата
31.
Ххх
11.09.2020 10:45:47
3
10
Герберските тролове пак се задействаха да пазят вожда, а не виждат, че той е повече комунист и от бсп
30.
Много точна статия!
11.09.2020 08:32:40
8
8
Само прости и изкуфели индивиди могат да вярват на Радко, ИмпексоКрадливата, Мая, Чалгара, Копейкин и вся сволач. България е част от ЕС и неудачници, слабоумници и крадливите им водачи, провалени политици, не могат да определят бъдещето на България.
29.
тц тц ТЦ
11.09.2020 05:03:53
8
9
На простата червена рая всеки и е виновен и ако плюе по радев били купени .Купени са майки те ви Червени боклуци!
28.
Ххххх
11.09.2020 01:11:18
12
14
Брей, винаги съм си мислил, че Флагман няма как да ударят повече от това дъното, но с всеки изминал ден ме изумяват все повече и повече. Браво, вече минахте и Пик! Поне едно е сигурно, заработихте си големи коледни премии от ББ и ко.
27.
Хахаха
10.09.2020 23:53:42
8
13
Ами чети си фалшивите "вестници" на любимия си Бабушкян. Там е пълно само с Неопровержими факти! "Истинските новини", "Фрог нюс", "Скандално нет", "Афера" и още стотици. После нямало свобода на словото, 111-то място, дръжки! Като гледам всеки си говори каквото си иска, няма осъдени, пълна слободия, каквато дори на Запад няма.
26.
ТОВА СА
10.09.2020 21:18:42
10
10
Еднокнижните медии на Тиквата, с подобен нему мозъчен потенциал...
,, ПЪК,, БЛЪЗ,,, И,, ФЛЪГМЪН,,,
25.
Отврат
10.09.2020 20:14:29
12
10
Плямпало. След 15 години в Нато и 13 в Ес още руснаци и комунисти са му в главата. Така и ще си кара до пенсия че и след това.
24.
Минчо
10.09.2020 19:21:06
13
32
Браво, самата истина ! Един да се осмели да я покаже. А народа пак иска комунизъм
23.
WWW
10.09.2020 18:29:18
23
18
Огнянчо се страхува, че като падне Баце и ще го разкрият от къде е получавал парички за статиите си. Тоест ще му разкрият кирливите ризи. От това го е страх.
22.
Минчев
10.09.2020 18:29:17
20
15
В мисленето си е толкова объл, колкото е неописуемото и необятно му по размери тяло... Какви глупости говориш човеко? Само с простотията ти,, Оставете, Герб добър ли е лош ли е.... да управлява..... се съгласяваш за статуквото си.... Ама твойто статукво си е твое.... то не се споделя от хората, които получават по 800 лв, за разлика от теб със простотиите си които ръсиш в проправителствени медии.... Няма да споменавам имена.... защото ще ме изтрият.... На 111 място сме.... свобода на медии... ВИНАГИ ИМА АЛТЕРНАТИВА НА МЕКО КАЗАНО, НЕСКОПОСАНО УПРАВЛЕНИЕ...... КЬОВЕШИ...
21.
До 17
10.09.2020 18:15:57
1
3
И да допълня: за да изкара всичките кирливи ризи, само дето един мандат няма да стигне
20.
19
10.09.2020 18:09:30
0
1
Предният пост е до номер 13.
19.
Да не изтървем влака!
10.09.2020 18:07:18
7
27
Кавгата стана защото правителството иска да вдигне минималната заплата за 2021 г. с 40 лв. (от 610 лв. на 650), а от Асоциацията на индустриалния капитал в България (работодателите) категорично не искат. Въпреки това, правителството реши повишение да има и тези изедници веднага скочиха срещу него! Сега... на кой му пука за народа? На бизнеса ли? На ГЕРБ ли? На Отровното трио ли? На смотания Радев ли? Или всеки си гледа личния интерес?
18.
Да-да
10.09.2020 17:55:57
4
20
Да България ще направи реформи (либерални) - ще подпише Истанбулската конвенция, ще легализира гей-браковете, ще напълни страната с мигранти , ще лиже задника на Путин и БСП и ще забъркат такава каша, че ще я духаме следващите десетилетия всички.
17.
До флагман
10.09.2020 17:55:16
8
10
Защото само така ще имаме честни избори.
16.
Евразия
10.09.2020 17:52:32
13
28
Не харесвам тиквата, но не искам и кавуна да реди кабинет. Много смърди на мужишки ботуши.
15.
някой
10.09.2020 17:45:05
16
11
Минчев си го знаем, няма как да е някакъв авторитет :)) Аз поне не съм чул или прочел, Триото да иска непременно Радев, но като няма кой друг да го направи, приемам :)
14.
До 2
10.09.2020 17:34:20
8
7
"ПУМИЯ"?????? ЕЙ, ИМЕНУВАЩИЯ се МАРИНЕРО! МИСЛЕХ, ЧЕ СИ ЗАВЪРШИЛ ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ! ТАКИВА КАТО ТЕБ ЛИ ИСКАТ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ? ! НАУЧЕТЕ СЕ ДА ПИШЕТЕ, КАКТОИ ГРАМАТИКАТА В БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК! НЕ СТАВА САМО С ОПИКАВАНЕ НА НАЦ ФЛАГ, ИЛИ ИЗПОЛЗВАНЕТО МУ ЗА НАМЕТАЛО!
13.
Цитат от "жабата"
10.09.2020 17:20:24
12
17
Случва се чудо! От Acoциaциятa нa индycтpиaлния ĸaпитaл в Бългapия /АИКБ/ огласиха позиция, с която дават да се разбере, че се изправят срещу премиера Бойко Борисов и застават на страната на протестиращите. Едрият бизнес за първи път говори за корупция, рекет и нагласени обществени поръчки. Това на практика е първата работодателска организация, която реагира негативно срещу управлението на страната.
12.
просто и елементарно
10.09.2020 17:09:25
20
22
Защото ако Мутропитека организира изборите, а не служебен кабинет, пак ще се подменят чували с бюлетини и масово ще се дописват списъци и пак ще бъдат фалшифицирани изборите.
11.
КороноТъпак
10.09.2020 16:54:23
28
35
ЗАЩОТО ТАКА Е ПО ЗАКОН ! Манипулатори ! Винаги когато има извънредни избори след Оставка, Президента е ДЛЪЖЕН да назначи Служебен кабинет ! ВЪПРОСА Е : ЗАЩО БОЙКО БОРИСОВ СЕ СТРАХУВА ОТ ТОВА КОЕТО Е ЗАПИСАНО В ЗАКОНА ??? И то при условие, че първият Служебен кабинет назначен от Радев донесе успех и победа на ГЕРБ ! КАКВО ЩЕ ВИДИ СЕГА СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ ОТ КОЕТО Б.Б. СЪН НЕ СПИ ?
10.
българин
10.09.2020 16:44:41
17
22
Туй шкембе е пълно с ГЕРБави лайна
9.
Българин
10.09.2020 16:42:50
19
23
Щото тулупа ще фалшифицира изборите
8.
DO 6
10.09.2020 16:42:30
8
16
Da, Gerb ne organizirat izbori, napravo gi kypuvat.
7.
Дернев
10.09.2020 16:41:53
6
5
Китай удари света тихо и кротко. И пак ще ги направи и сгурно още по-коварно и жестоко. А света продължаеа да се надява, че може да се върне старото равновесие и продължава да слчи Русия основният си противник. За Евразия трябва да се мисли, но като СЕЩ и Русия/ОНД,/ заедно. Инсче Китай ще ни унищожи.
6.
gf
10.09.2020 16:41:21
21
24
Я помислете макло, кой организира изборите които бяха спечелени от ГЕРБ, и обратното, когато спечели Радев. Ще ви подскажа - ГЕРБ не са организирали избор спечелен от тях.
5.
ххнлрххп
10.09.2020 16:28:26
34
23
Ако искаме да заменим ГЕРБ, ще го заменим с Да България, която е също в ЕНП, също е проевро ейски и пронатовски настроена партия, но за разлика от ГЕРБ е готова да даправи големите и истински реформи в съдебната система, а не като ГЕРБ, които 10 години нищо съществено не направиха.
4.
много престъпления има
10.09.2020 16:25:15
19
31
За да бъде разследван Борисов!!!
3.
истина
10.09.2020 16:23:13
43
36
Лидерите на протеста искат служебен кабинет на Родев, защото имат повече доверие на него, отколкото на ГЕРБ и ония лъжльо Тиквата. Защото мислят, че служебното правителство ще организира честни избори и те няма са се фалшифицират.
2.
Marinero
10.09.2020 16:22:55
22
28
Не четиво а някаква пумия от претоплени манджи. Властта на простака на беззаконието и корупцията не е власт а сатрапия, кое му е по-раличното от московския вариант? Я си ....
1.
Luciferq
10.09.2020 16:09:18
20
37
Огнян Минчев, тази политическа проститутка....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори